El premi Dona i Esport són uns guardons que tenen la finalitat de fer visible el paper de les dones en l'àmbit de l'esport mitjançant el reconeixement d'una dona esportista o promotora de l'esport que hagi destacat per la seva trajectòria personal i professional, així com també les entitats o col·lectius que hagin tingut un paper rellevant en el foment i la difusió de l'esport femení. 

Dintre d’aquest premi es troba el guardó “Premi Mireia Tapiador” a la Promoció de l'Esport, que ha recaigut en Montse Gracia, pionera en el món del bàsquet femení en cadira de rodes a Catalunya. La Montse Gracia va ser una activa jugadora de bàsquet en cadira de rodes que actualment exerceix de presidenta de l’entitat UNES-FC Barcelona que es dedica a diverses accions per a fomentar la pràctica esportiva.

Gracia va començar a practicar el bàsquet en cadira de rodes l’any 1975, i un any més tard va jugar el seu primer partit que fou alhora el primer jugat a Catalunya i a l’estat espanyol en categoria femenina.

La jugadora va participar en la fundació del club CEM Barcelona, pioner del bàsquet femení en cadira de rodes del territori català, i anys més tard va ser cofundadora del club UNES de Sant Feliu del Llobregat.

A partir de 1986 es va convertir en jugadora internacional de la modalitat i va participar en diversos mundials i campionats d’Europa fins a l’any 2003.

Un cop retirada de la competició, Gracia ha continuat vinculada al bàsquet en cadira de rodes i s’ha encarregat activament a la promoció d’aquest esport en la categoria femenina.

El lliurament dels premis Dona i Esport es faran el proper 28 de febrer a les 18.30h al Museu Olímpic. 

 

 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies