L’any passat va ser Juanjo Méndez, en la modalitat C1, qui va guanyar la Bira Paralímpica de Biscaia. Enguay, va tornar a repetir i amb l’afegit que la seva companya de triomfs, Raquel Acinas (categoria C 2) també ho va fer. Els ciclistes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), sota els colors de la selecció espanyola, van demostrar gran autoritat manant en la classificació general des de la primera de les tres etapes.

En la prova inaugural i en la segona etapa contrarellotges de 10’6 km i 8’9 km a Artxanda i Mungia respectivament. Al final de la primera jornada, Méndez manava amb més de mig minut de marge sobre el segon classificat, l’alemany Erich Winkler. Mentre que el domini d’Acinas era més contundent, més de tres minuts sobre la immediata perseguidora, la també alemanya
Yvonne Marzinke.

En la darrera etapa, ja amb una prova en línia de 52 km en un circuit de cinc voltes a la població de Mungia, el barceloní va augmentar la renda, tot i cedir el triomf. En canvi, ella va imposar-se en tres dels cinc parcials. Així, contundents triomfs que van significar la reedició de Méndez i l’estrena d’Acinas.