El Mundial d’atletisme adaptat, celebrat a Christchurch (Nova Zelanda), el primer que se celebra a l’hemisferi sud, des del passat dia 22 i fins al 30 de gener, ha acabat amb un gran sabor de boca. La Marató, la prova que ha posat fi a la competició, ha consolidat als atletes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF). Roger Puigbó, Jordi Madera i Rafa Botello han acabat entre els 15 millors. Però si hi hagut un nom propi en aquest Mundial aquest ha estat el de Roger Puigbó.


El vilatortí s’ha penjat una plata als 800 metres i fins i tot podia haver estat un or i en els 5.000 m. ha creuat la meta amb cinquena posició, 10.49.67 ha estat el temps de l’osonenc a poc més d’un segon del bronze i la plata. I Puigbó ha tancat la seva actuació a les antípodes amb el mateix lloc a la Marató, però aquesta vegada el resultat amb sabor a medalla i és que un grup de quatre corredors i fins i tot sis han protagonitzat un final trepidant.

El català ha signat un temps de 1.31.10, el mateix que el seu predecessor i el bronze, que se l’ha penjat el japonès Masazumi Soejima. I només un segon més que la plata  del suís Heinz Frei i l’or de l’australià, Kurt Fearnley. El Mundial ha posat de relleu el bon moment de Puigbó.

Els seus dos companys s’han pogut refer de la desfeta dels 5.000, Botello i Puigbó s’han quedat fora de la final. I a la Marató han acabat tretzè i quinzè. El manlleuenc (1.34.27) a poc més de tres segons d’entrar al Top Ten i el granollerí (1.36.40) ha estat el cap d’un grup de tres corredors a la cerca d’entrar entre els 15 millors.

A aquests resultats, cal afegir-hi les dues sisenes places d’Abderrahman Ait Khamouch. L’atleta català ha signat aquest resultat en els 800 m. i els 1.500 m.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies