El tennista de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Quico Tur, ha arribat de la millor manera a la disputa de la Copa del Món, que s’està disputant aquesta primera setmana de maig a Turquia, guanyat l’Open d’Israel.

Aquest era el segon certamen de caràcter internacional que participava Tur. El barceloní va superar el favorit en totes les travesses, l’australià Ben Weekes, número 13 del rànquing mundial. Un 6-3 i 6-4, a la final, va ser el resultat favorable al número 1 de la classificació general. Però, les sorpreses no només les va protagonitzar a la final. També en quarts de final va desfer-se del francès David Dalmasso, el segon cap de sèrie.

Sens dubte, la moral per afrontar la competició mundial i escalant llocs al rànquing mundial, ja que aquest títol cal afegir les semifinals obtingudes al internacional de Roma.

Però no només les bones notícies van arribar de la raqueta de Quico Tur, la també barcelonina Elena Jacinto va vèncer en la modalitat de dobles, al costat de la valenciana Lola Ochoa i imposant-se a les russes Bakhmatova i Bubnova per un doble 6-1. Curiosament, contra Ochoa hagués disputat la final si Jacinto no hagués caigut en semifinals davant la local Ilanit Fridman en un disputat matx, 6-1, 2-6 i 6-2.

No obstant això, aquest torneig va servir de preparació per a la Copa del Món i per agafar confiança. En aquest cita mundial, a part dels barcelonins Tur i Jacinto, també hi prendrà part la tennista de la FCEDF, Bàrbara Vidal, qui s’uneix al grup espanyol. Ells formen part dels vuit que integren la delegació espanyola a Turquia.