El GAM Joventut va matar dos pardals d’un tret en l’11a jornada de Divisió d’Honor, jugada aquest cap de setmana i que tancava la 1a volta. D’una banda, va aconseguir el bitllet per estar a la Copa del Rei, que es disputarà a Toledo el pròxim mes de març, i de l’altra, va desfer-se d’un rival directe a la classificació, el CID Casa Murcia Getafe. El badalonins van imposar-se per 45-66. L’altra català de la categoria, el FC Barcelona – UNES Sant Feliu va caure a casa davant l’Aldasa Amfiv per 56-69.

Els verd-i-negres van arrencar molt sòlids amb defensa que van complementar amb l’encert a cistella. Però malgrat obtenir una renda de 15 punts abans del descans, els madrilenys van reaccionar i a l’equador del matx van reduir diferències, 21-29. Però les bones maneres que havien demostrat a l’acabar el segon quart els de casa, es van diluir al tercer, ja que es va repetir l’actuació del principi. I amb una diferència de més de 16 punts, els homes de Fabian Castilla van poder tancar el partit amb tranquil·litat i tampoc van patir per mantenir-la.

Els blaugrana, per la seva part, van tornar a perdre força cap al final de l’enfrontament i és que ben entrat en el tercer quart van veure escapar-se l’Aldasa. L’encontre va arrencar amb dos quintets molt endollats, l’encert anotador era alt a les dues cistelles, encara que els de Vigo van estar-ne un pèl millor, sobretot a l’arribar a la meitat del partit amb un parcial de 0-10, que els va catapultar amb 28-35. En el tercer parcial es va mantenir la tònica, la igualtat seguia molt viva, però l’UNES va errar un parell d’atacs de manera consecutiva i va llençar els gallecs cap amunt.

Així, en la tercera màniga l’Aldasa ja manava per 13 punts de diferència, 41-54. Els darrers deu minuts de partit va tenir vàries fases, amb clar color blaugrana. Els locals van aconseguir reduir diferències fins que es van col·locar a només vuit punts, però la concessió visitant va acabar aquí i van evitar patiments amb un seguit de jugades, que va tancar l’electrònic amb el 56-69.

El Mifas fa més líder l’Ortoibérica
El CB Mifas va ser l’únic conjunt que va actuar aquest cap de setmana a la 7a jornada de la 1a Divisió B1. Els gironins van perdre davant la casa del líder, l’Ortoibérica, per 54-29. Els asturians van ser clarament superiors al llarg dels 40 minuts i segueixen al liderat de forma sòlida. Sis victòries en uns altres tants partits disputats. El Mifas cau una posició, de la tercera a la quarta, gràcies al triomf del Salto Bera Bera contra el Ademi – CajaCanarias.