El combinat català s’ha apuntat el Campionat d’Espanya d’Autonomies – XV Copa del Rei, disputat aquest cap de setmana a Rivas- VaciaMadrid (Madrid) i que ha comptat amb una de les més altes participacions d’equips. En la modalitat de peu, l’equip català va signar 150 punts, que els van portar al primer lloc. A part, el paper dels palistes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) va ser brillant, ja que en cadira de rodes van ser tercers, en combinada segons i en categoria individual, Jordi Morales i Bilial El Baqqali van ser tercer i segon respectivament.

En el títol de peu Catalunya va ser superior, no va cedir ni un partit. L’expedició catalana, formada per Quim Azcón i Francis Martín del barceloní CED San Rafael i Jordi Morales, del CTT Esparreguera, que partia com a reserva, es van anar alternant en els matxs. Catalunya va estar enquadrada en el grup 2, amb Astúries i Galícia, ambdós els va guanyar per 3-0. I la final davant Andalusia, pel mateix resultat.

En cadira va ser molt semblant el camí, tot i que van caure amb el País Basc, conjunt amb el qual es disputava una plaça per a la final. Els representants catalans Bilial El Baqqali del San Rafael, i Dani Mateo, també de l'Esparreguera, van anar superant a Navarra (3-0) i Múrcia (3-0). L’enfrontament amb els bascos, el darrer compromís del grup 2, era clau, però després d’anotar-se el primer punt van cedir el de dobles i individuals.

La derrota va obligar a El Baqqali i Mateo disputar-se el tercer i quart lloc amb Astúries. Tot i començar per darrere en el marcador, els dos palistes es van refer i van acabar donant la volta al marcador i anotar el segon triomf per a Catalunya i la FCEDF.

El gran paper dels catalans a Madrid el van tancar, El Baqqali amb el segon lloc i Morales amb el tercer. El primer, agrupat 3 amb l'asturià Ignacio Robles, el murcià Antonio Marín i el navarrès Javier Escudero al grup, va salvar tots els enfrontaments per 3-0. A quarts de final, també, davant el gallec José Barrio. A semifinals, contra l'andalús Tomàs Rodríguez, va superar-lo per 3-1. A la final, però, davant el també andalús Tomàs Piñas va cedir per 3-0.

Morales, en el grup 2, també es va mostrar molt superior en la fase de grups, imposant-se en els partits igual que el seu company. A quarts de final, el del CTT Esparreguera va doblegar l'asturià Miguel Àngel Valle, però amb l'andalús Àlvaro Valera va perdre per 3-0. En la final de consolació, el triomf català, ja que Quim Azcón va ser el seu rival, a qui va guanyar.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies