En commemoració del Dia Internacional per la eliminació de la Discriminació Racial el proper 21 de març, el Consell Català de l’Esport, amb coordinació amb la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya han elaborat el MANIFEST DE L’ESPORT CONTRA EL RACISME al que la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física s’adherit.

L’ESPORT constitueix una poderosa eina per promoure la cohesió social i la transmissió de valors fonamentals com el joc net, el respecte mutu i la tolerància, actituds que han d’estar al centre de totes les activitats esportives i ser el motor de l’educació i la socialització. L’esport ha de ser antiracista perquè s’ha de reflectir en els valors en què se sustenten la convivència democràtica. Com deia en Nelson Mandela, premi Nobel de la Pau 1993: “L’esport té el poder per canviar el món. Té el poder d’inspirar i unir la gent com poques coses ho fan”.

Des del MÓN DE L’ESPORT rebutgem el racisme i condemnem qualsevol tipus d’incitació a la violència, els insults, la difamació, les amenaces i qualsevol altre discurs o manifestació d’odi. Volem gaudir d’un esport que garanteixi els drets individuals, la dignitat i la igualtat d’oportunitats, independentment de la raça, el color de pell, la religió i l’origen de la persona que el practica.

Per un esport i una societat més lliure i respectuosa, sumeu-vos a la crida “No al racisme!”.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies