El dijous 10 de novembre se n’ha fet la presentació de la Taula de l’Esport Adaptat al saló de sessions de la Diputació de Girona, amb la presència de representants d’institucions, entitats i associacions del territori entre les que estava present la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física.

El diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, i el vicepresident segon,Albert Piñeira, han presentat la Taula del’Esport Adaptat de la Demarcació de Girona. Es tracta de la cristal·lització d’una iniciativa de la Diputació que té com a objectiu principal consolidar un marc de treball conjunt en el sector esportiu adaptat per la necessitat d’establir un entorn permanent de col·laboració.

L’acte ha comptat també amb l’assistència de la diputada d’Acció Social, Teresa Brunsó; la cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià, així com de tècnics de la Diputació i el seu grup institucional, i d’entitats, associacions i institucions vinculades a aquest nou òrgan sense personalitat jurídica, consultiu i adscrit al servei d’Esports de l’ens supramunicipal.

El treball realitzat en el Pla Estratègic de l’Esport Adaptat a les comarques gironines va servir com a punt de partida per a la creació de la Taula de l’Esport Adaptat. En aquest sentit, el vicepresident Albert Piñeira ha explicat: «Hem tingut clar que era imprescindible iniciar una reflexió estratègica que englobi tota la demarcació i que ens permeti arribar a consensos entre els diferents agents per determinar unes línies d’actuació i de desenvolupament per a l’esport adaptat».

El 7 % dels habitants de les comarques gironines (en concret, 51.883 persones) pateixen algun tipus de discapacitat. Durant el 2021, Atlas Consulting va portar a terme un estudi sobre l’esport adaptat a la demarcació de Girona. Basant-se en enquestes a ajuntaments, entitats i associacions, es van extreure conclusions sobre les necessitats d’aquest col·lectiu no només en l’àmbit federat, sinó en la realització de qualsevol activitat física.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies