L’impacte de la pandèmia de la Covid-19 i les diferents mesures restrictives que afecten al món de l’esport estan posant en perill la viabilitat dels clubs esportius, en especial d’aquells dedicats a esports minoritaris i més encara, els clubs d’esports adaptats.

El BCR CEM Hospitalet disputa aquesta temporada la 2ª Divisió de la “Liga Nacional” de bàsquet en cadira de rodes i la Lliga Catalana, “hem perdut patrocinadors importants i d’altres han reduït l’aportació econòmica, hem pogut aconseguir nous patrocinadors, però a hores d’ara no són suficients per garantir la continuïtat en properes edicions de la 2a Divisió de la Lliga Nacional” ens explica Miquel Romaguera, tresorer i 1er entrenador del Club. Pel que fa referència a la viabilitat futura dels clubs, Miquel ens comenta que, “per garantitzar la viabilitat d’equips com el nostre ens farien falta més ajuts econòmics per part d’entitats públiques o privades ja que a raó de la pandèmia les nostres reserves econòmiques han quedat greument afectades.”

El tema del material esportiu també és un hàndicap important, “cal afegir que les despeses econòmiques de qualsevol club d’esport adaptat no són les mateixes que les d’un club d’esport no adaptat, ja que el material esportiu que fem servir, com és el cas de les cadires de rodes, és un material molt car d’aconseguir i de mantenir“.

Un altre aspecte important és la prohibició de realitzar entrenaments per equips que no disputen competicions nacionals o internacionals. Cristina Arroyo és la presidenta i jugadora de l’ADB Barberà, l’equip de referència d’hoquei en cadira de rodes elèctrica, no solament a Catalunya sinò també a Espanya, “el major impacte que ens estem trobant, a part de no tenir cap competició encara tancada, és la mancança en la regularització d’entrenaments. El tancament de les instal·lacions esportives, no ens han permès continuar amb els nostres entrenaments amb normalitat.” La salut, i més en el col.lectiu de persones amb discapacitat, és la primera prioritat, com destaca la Cristina, “el que sí que tenim clar, és que no posarem en perill a cap dels nostres esportistes. El perfil de jugador d’hoquei, sempre sol ser una persona amb molta vulnerabilitat, majoritàriament amb afectacions respiratòries, etc., que hem de tenir molt present”.

Respecte la nova temporada, “ara mateix les nostres espectatives no són molt positives, ja que creiem que es una situació molt complexa la que estem vivint i que encara queda temps per poder restablir-ho tot i poder tornar a la nostra tan ansiada normalitat. Però, tenim moltes ganes i il·lusió de tornar a les pistes” explica Cristina de l’ADB Barberà.

Des de la Federació no defallirem en organitzar les competicions annuals de cada temporada i donar suport a tot el col.lectiu de l’esport adaptat a Catalunya, entre tots, i tot i les grans dificultats actuals, segur que ens en sortirem!.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies