L’actualitat de tot l’esport mundial, també el paralímpic, ve marcada per la suspensió de totes les competicions a causa de l’expansió del COVID-19. Aprofitem aquesta parada obligatòria per conèixer de més a prop a alguns dels nostres destacats esportistes. Toni Ponce, nedador del Club Natació Sitges i amb 11 medalles guanyades a Nivel Internacional entre Mundials (6 medalles) i Europeus (5 medalles), està preparant la seva gran cita esportiva per aquest 2020, els Jocs Paralímpics de Tokio.

Toni, ens trobem amb una situació excepcional com és la quarentena pel virus COVID-19 i amb totes les instal·lacions esportives tancades, inclòs el CAR de Sant Cugat on entrenes habitualment. Quines rutines d’entrenaments i preparació pots fer ara a casa teva?

Bé, com ja se sap, el grup del CAR de Sant Cugat de Vallés teníem la sort de poder seguir entrenant durant aquests quinze dies crítics, un dels requisits indispensable és que estigui obert el servei mèdic. Per desgràcia un dels membres del servei fa ser positiu en el COVID-19.
Per aquest motiu el servei mèdic va entrar en quarantena i a conseqüència la direcció del CAR va decidir tancar les instal·lacions mínim durant dues setmanes.

Tots els esportistes que haguéssim estat dins del CAR en forma de concentració, vam haver de marxar, aquests esportistes som els que ja estàvem classificats o amb sèries opcions a classificar-nos pels Jocs Paralímpics i Olímpics.

El dia d’avui, estem a casa amb una rutina a seguir, atorgada pel nostre entrenador Jaume Marcé Gil. Aquesta rutina es basa sobretot en circuits de força en sec i entrenaments de Cardio. A part, tinc la gran sort de disposar d’un gimnàs propi a la meva consulta de Fisioteràpia i allà és on entreno cada dia.

Hi ha moltes competicions esportives que ja s’han cancel·lat o suspès per més endavant, creus que encara és factible la celebració dels JJPP d’aquest any?

Jo sempre seré positiu de què els Jocs Olímpics i Paralímpics es faran. Sí que passen els dies i es van anul·lant moltes competicions importants que teníem marcades en la nostra temporada, aquests fets ens fan pensar que passarà amb els Jocs Paralímpics. Però com ja he dit, mentre l’Organització dels Jocs de Tokio o el COI no digui res respecte el tema, hem d’estar tranquils de què es faran.

A part hem de tenir en compte que els Jocs és el màxim esdeveniment esportiu on tots els esportistes ho preparem al 100% durant quatre anys. Penso que les entitats faran el possible per celebrar-ho. Com ja he dit tot dependrà sobretot de l’OMS de si es faran o no.

Quins són els teus objectius per aquests Jocs Paralímpics?

Un cop ja classificats pels Jocs Paralímpics, ara toca seguir entrenant al 100%. Els principals objectius que tenim marcats són lluitar pel podi en les dues principals proves, en els 100m braça i els 200m Lliures.

Més enllà de la natació d’alt nivell, com veus el nivell actual de la natació adaptada a Catalunya i, com veus, als joves valors d’aquest esport?

Sempre ho dic, s’està anant pel bon camí, on moltes entitats siguin esportives o bé socials, fan molta feina en difondre l’esport adaptat. Gràcies a aquesta feina moltes famílies on tenen nens amb discapacitat veuen una via de sortida saludable perquè el seu fill faci esport. Es demostra que aquesta feina es fa ben feta, ja que cada any surt algun noi o noia amb molt bona projecció per davant.

Toni Ponce, a més de les 11 medalles a nivell internacional és Subcampió del Món 2019 en els 200m Lliures, bronze en el Campionat del Mon en els 100m Braça i 100m Lliures, Guanyador de los World Series 2019 i Campió d’Europa 2018 en els 100m Braça i 200m estils. És sense dubte una de les opcions per aconseguir medalla als Jocs Paralímpics de Tokio i tot un exemple a seguir pels més joves de la natació adaptada del nostre pais.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies