Un dels grans reptes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física, a més de l’organització de les competicions dels esports que gestiona, és la promoció de l’esport adaptat i, dins d’aquest àmbit, sobresurt el projecte “L’Esport adaptat a les escoles”. Un projecte adreçat a escoles i instituts.

El projecte “Esport Adaptat a les Escoles” és una proposta educativa que té com finalitat crear consciència i sensibilització envers l’esport adaptat. Amb la realització aquesta d’activitat, la Federació vol que els/les alumnes empatitzin, valorin el poder de superació dels/de les esportistes amb discapacitat i assumeixin que tothom pot practicar esport, sigui quina sigui la seva diversitat funcional. La gran finalitat d’aquest projecte és donar a conèixer l’esport adaptat als/a les alumnes dinamitzats per sensibilitzar-los de la seva normalitat i viabilitat, així com informar de les possibilitats de pràctica en aquells que presenten discapacitat.

Totes les activitats d’aquest projecte consten d’una xerrada inicial amb el gran grup en què un/a esportista paralímpic/a fa una petita introducció del món esportiu i explica les modalitats esportives que es treballaran durant la jornada. La segona part de la sessió és el desenvolupament pràctic de diverses modalitats esportives adaptades com el bàsquet o el rugbi en cadira de rodes, entre d’altres esports, dinamitzats sempre per tècnics esportius especialitzats, en què els participants, distribuïts en diferents grups, van rotant en funció del temps estipulat. Finalment hi ha una posada en comú amb el gran grup sobre les vivències obtingudes i reflexions de sensibilització.

Més informació a la secció de Promoció de la web de la FCEDF.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies