Aquesta conferència es centra en els Jocs Paralímpics de Barcelona 92. A Barcelona´92 va ser el primer cop que els jocs paralímpics anaven lligats als jocs d´estiu.

En aquesta conferència s´abordarà l´impacte de l´esport adaptat en els jocs paralímpics i desenvolupament de les competicions. A més s´analitzarà la pràctica esportiva a la ciutat d´aquest col·lectiu. Com viuen l´esport i quines possibilitats ofereix la ciutat de Barcelona.

Ponents:

– Manel Algeciras
És Director Tècnic de la Federació Catalana l´Esports per a Disminuïts Psíquics des de fa 28 anys. Abans, entre el 1990 i el 1999, va ser director tècnic de Special Olympics Espanya. També va ser director tècnic dels Jocs Special Olympics que es van disputar a Barcelona a l´octubre de 1992.

– Antonio Blanco
Antonio T. Blanco Rodríguez: és mestre d’educació física del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, amb 33 anys d’experiència en el camp de l’educació física per a alumnes amb discapacitat visual. És expert amb tasques de formació i assessorament de docents en Educació Física amb alumnat amb discapacitat visual. Va participar als jocs Paralímpics de Barcelona´92 i Atlanta 1996.

– Carla Casals
Carla Casals ha estat nedadora paralímpica internacional entre 2001 i 2014. Ha participat en 3 Jocs Paralímpics acumulant 9 diplomes, 22 medalles en Campionats del Món, 8 en Campionats d’Europa, i 4 vegades Record del Món en 200m papallona. És comunicòloga, conferenciant i coach, a més de co-fundadora de l’empresa de coaching i psicologia “Ago Growing Together”. També forma part dels projectes Trainers Paralimpicos i CAR Speaker’s.

– Josep Oriol Martínez
És professor al grau de Ciències de l´activitat física i l´esport de la Universitat Ramón Llull. Va ser responsable i director del Projecte de Classificacions Generals i Funcionals dels Jocs Paralímpics de Barcelona´92. Ha estat membre del comitè d´experts del “Plan Integral de Promoción del Deporte y de la Actividad Física” en el grup de treball ” Deporte para personas con Discapacidad”. Va ser president del Comitè Mèdic del International Paralympic Committee (IPC) del 2008 al 2014.

– Merche Rios
Doctora en Ciències de l´Educació, és professora a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. És experta en educació física i col·lectius en risc d´exclusió social i inclusió d´alumnat amb discapacitat. Va assessorar els programes L’Esport Inclou i Per un Esport Sense Barreres de l’Ajuntament de Barcelona.

Modera: Maria Guixà

Informació
Localització
HORARIS
Dies Hores Preus Observacions
Dimecres a les 18:30h Entrada Gratuïta. Cal inscripció prèvia: 25barcelona92@bcn.cat

Se celebra a:
Organización Nacional de Ciegos de España.
Organitzat per:
Institut Barcelona Esports.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies