En data d’ahir, 10 de maig, al “Museu Olímpic i de l’Esport – Joan Antoni Samaranch” i dins el “BCN Sport Films”, festival anyal dedicat a les filmacions cinematogràfiques de tema esportiu i que aquest any recorda amb diferents projeccions els 25 anys dels Jocs Barcelona – 92, s’ha retut homenatge a en Joan Palau Francàs, pioner de l’esport per a persones amb discapacitat al nostre país i fundador de la Federació Catalana de que en fou el seu primer President, càrrec que abandonà per presidir la Federación Española i que fou peça clau en la preparació i desenvolupament dels Jocs Paralímpics Barcelona – 92, encara avui recordats com una fita important en la història d’aquests esdeveniments.

Desprès d’una presentació a càrrec del Sr. Juli Pernas, Director del Museu i un parlament del Sr. Miquel Sagarra, Secretari del Comitè Paralímpic Espanyol, es lliurà la Sra. Mey Soler, vídua d’en Joan Palau, una escultura record i es procedí a la projecció de la pel·lícula “The Best Men” que glosa la figura del Dr Sir Ludwing Guttmann i el naixement dels Jocs d’Stoke Mandeville, bressol de les actuals Paralimpiades, establint el paral·lelisme com a pioners en aquest camp amb l’obra d’en Joan Palau.

A l’acte assistiren també, entre altres personalitats del món de l’esport, el President de la FCEDF Josep Giménez, la també membre de la Junta Directiva Sra. Merche Rios i en Francec Bartoll, secretari de la FEDDF. Tots ells unien a la seva qualitat de dirigents esportius la de amics i, en el seu dia, col·laboradors d’en Joan Palau.

Foto: BCN Sports Film

Barcelona, 11 de Maig de 2017
Josep Giménez Maluenda
President FCEDF

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies