La marató ha estat la darrera competició d’aquests Jocs Paralímpics celebrats a Rio de Janeiro. El català Jordi Madera ha participat a la categoria T54, cadira de rodes, finalitzant a la vuitena posició final amb un gran temps de 1:30.12 i lluitant per la medalla de bronce fins els darrers dos quilòmetres de la prova. Ha estat el darrer català en competir en aquests Jocs Paralímpics.

En la jornada de dissabte la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes, amb els jugadors catalans Jaume LLambi i Jordi Cruz, va fer història guanyant la medalla de plata després de perdre en la final contra els EEUU per 52 a 68.

Espanya ha finalitzat els JJPP amb 31 medalles, de les quals 11 guanyades per esportistes cecs o deficients visuals, 1 pels esportistes amb discapacitat intel·lectual, 6 per esportistes de federacions uniesportives (Ciclisme, Triatló i Tennis Taula) i, finalment, un total de 13 medalles se les han penjat esportistes amb discapacitat física. “Podem dir que 8 d’aquestes 13 medalles (tenint en compte que la 8a, la de l’equip de bàsquet, també compta per nosaltres al tenir-hi 2 jugadors a la selecció) les han aconseguit esportistes catalans amb discapacitat física, és una confirmació de que el gran treball de base que es fa des de Catalunya està aportant a Espanya grans esportistes d’elit. N’estem profundament orgullosos d’haver aconseguit que els nostres esportistes catalans generessin el 61,5% de les medalles aconseguides per discapacitats físics i el 25,8% de les medalles aconseguides per tota la delegació espanyola.” Destaca Edgar Fernàndez, Director Tècnic de la FCEDF.

Foto: Marca.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies