Descripció:

Esport que practiquen jugadors amb discapacitats físiques, es pot jugar tant dempeus com amb cadira de rodes manual o elèctrica. A les competicions de la FCEDF es juga en modalitat d’equips de tres jugadors (triplets). El rectangle de joc i les normes de joc son exactament iguals que els de la petanca Standard.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Resultats temporada 18-19:

Campionat de Catalunya Adaptat 

Noticies

Aquest dissabte 9 de juliol s¡ha disputat la primera edició del Torneig de petanca inclusiva “Ciutat de Martorell” a les instal.lacions del Club Petanca 3 Bolas de la mateixa localitat amb un gran èxit de participació.

Tot i aquestes dates ja d’estiu, tripletes de diferents clubs catalans han disputat aquesta primera edició del Trofeu que va guanyar el Club Nova Lloreda, seguit per l’Hospitalet i el Club 3 Bolas, finalment, a la quarta posició, els Amics de Gràcia.

Aquest Trofeu posa punt i final a la temporada de petanca inclusiva, on destaca la victòria del club organitzador d’aquest Trofeu, el Club petanca 3 Bolas, de la 2ª edició de la Lliga Catalana i la victòria del Club Petanca L’Hospitalet a la Copa Catalana disputada durant els darrers Jocs Catalans.

Aquest dissabte 11 de juny es va disputar la Copa Catalana de petanca inclusiva a les instal.lacions del Club Petanca Granollers, dins de les competicions dels XIV Jocs Catalans celebrats a la capital vallesana.

La tripleta del Club Petanca L’Hospitalet va guanyar amb autoritat la Copa Catalana després de guanyar tres partides amb una diferència total de punts de +34, per davant de la tripleta del 3 Bolas Martorell (Israel Expósito, Aaron Expósito i Oriol González/M. Ángel Quesada) que també va guanyar tres partides però amb més 23 de diferència de punts. Empat a la tercera posició entre la tripleta del Nova Lloreda A i el Miguelense que es va decidir en una mà extra que va guanyar la tripleta del Miguelense.

Jornada amb gran participació d’esportistes i marcada per la gran calor que va fer durant tot el cap de setmana. En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats de la Copa Catalana de petanca inclusiva.

Galeria de fotos de la jornada

Aquest dissabte 21 de maig s’ha disputat la quarta i darrera jornada d’aquesta edició de la Lliga Catalana de petanca inclusiva a les instal.lacions del Club de petanca Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat.

Aquesta edició de la Lliga Catalana ha comptat amb un total de quatre jornades on han participat tripletes formades per esportistes amb i sense discapacitat. El Club Petanca 3 bolas ha guanyat la Lliga Catalana amb un total de 27 punts, per davant de quatre tripletes que han empatat a 24 punts i on, la diferència de punts a favor i en contra, ha estat decisiva per determinar la segona i tercera posició final. En segona posició ha finalitzat el Club Petanca Sants, amb una diferència de punts de 64 per davant del Club Petanca Hospitalet amb una diferència de punts de 45. La tripleta B de Nova Lloreda i la Tripleta A han finalitzat en quarta i cinquena posició final. En el següent enllaç es pot accedir a la classificació final de tots els clubs participants.

La propera competició de petanca inclusiva tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de juny amb motiu de la XIV edició dels Jocs Catalans a Granollers.

Aquest dissabte 14 de maig s’ha disputat la tercera jornada de la nova edició de la Lliga Catalana de petanca inclusiva a les instal.lacions del Club Rapid Bosco de Barcelona.

Les dues tripletes del Nova Lloreda van ser les grans dominadores de la jornada. La tripleta B va guanyar amb un total de 21 punts i amb més de 100 punts a favor. En segona posició van empatar a 18 punts, la tripleta A de Nova Lloreda i el Club Petanca 3 Bolas, la millor diferència de punts (31 vs 30) va decidir la segona posició a favor de la tripleta de Nova Lloreda. En el següent enllaç es poden veure tots els resultats d’aquesta jornada.

La quarta i darrera jornada de la competició d’aquest any es disputa el proper dissabte 20 de maig a les instal.lacions del Club de petanca Sant Josep de l’Hospitalet.

Aquest dissabte 23 d’abril s’ha disputat la segona jornada de la nova edició de la Lliga Catalana de petanca inclusiva a les instal.lacions del Club Nova Lloreda de Badalona. Aquesta segona jornada va comptar amb la presència del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, el sr. Jordi Subirana.

Màxima igualtat en aquesta segona jornada on, fins a quatre tripletes, han finalitzat empatades a dotze punts al capdavant de la classificació. La tripleta del CP Sants ha guanyat aquesta segona jornada per millor diferència de punts (+26), per davant de la tripleta del CP Hospitalet (+21) que ha finalitzat en segona posició i, la tripleta B del Club Nova Lloreda (+17) tercera. En quarta posició, amb els mateixos punts però amb una diferència de +15, ha finalitzat la tripleta del Club Petanca 3 Bolas. En el següent enllaç pots veure tots els resultats d’aquesta jornada.

La tercera jornada de competició es disputa el dissabte 14 de maig a les instal.lacions del C.D. Ràpid Bosco. En total es disputaran quatre jornades per determinar el campió d’aquesta edició de la Lliga Catalana de petanca inclusiva.

Aquest dissabte 26 de març s’ha disputat la primera jornada de la nova edició de la Lliga Catalana de petanca inclusiva que s’havia ajornat a causa de la pluja el passat 12 de març. En aquesta edició participen persones amb discapacitat física, Intel.lectual i també persones sense discapacitat d’una dotzena de tripletes.

Les tripletes del Club Petanca “3 Bolas” i del Club Petanca Sants han guanyat aquesta primera jornada amb un total de 39 punts a favor i la mateixa diferència de punts, 21. En segona posició i, solament a un punt, ha finalitzat la tripleta B del “Nova Lloreda” i, en tercera posició, amb 32 punts a favor ha finalitzat el Gidba. En el següent enllaç pots veure tots els resultats d’aquesta jornada.

La segona jornada de competició es portarà a terme dissabte 23 d’abril, Sant Jordi, a les instal.lacions del Club Nova Lloreda. En total es disputaran quatre jornades per determinar el campió d’aquesta edició de la Lliga Catalana de petanca inclusiva.

Aquest dissabte 12 de març comença una nova edició de la Lliga Catalana de petanca inclusiva amb la participació de persones amb discapacitat física, Intel.lectual i també persones sense discapacitat d’una dotzena de tripletes.

La primera jornada de la Lliga Catalana es disputa aquest dissabte a la seu del club “Els Amics de Gràcia” de 10 a 13h. En aquesta tercera edició participen 12 tripletes de 10 clubs de petanca que competiran durant quatre jornades. Per Sara Gutiérrez, directora tècnica de la FCEDF, “aquesta nova edició de la Lliga Catalana és una mostra de que la competició de petanca està consolidada dins del calendari d’activitats organitzades per la Federació, a més, és important destacar que cada any són més els clubs que volen participar, com per exemple la tripleta de l’ACELL formada íntegrament per persones amb discapacitat intel.lectual”.

Divendres 24 de setembre per la tarda, dins de les activitats de la VIII Jornada Inclusiva, es va disputar el Trofeu VIII Jornada Inclusiva de petanca als Jardins de Menéndez i Pelayo (C/ Maignon, 40) amb la victòria de la tripleta “A” de Nova Lloreda.

La tripleta guanyadora formada per, Mª Ángeles Cortés, José Ballesteros i Sergio Caracuel va aconseguir un total de 17 punts, en segona posició va finalitzar la tripleta de l’Hospitalet formada per, Francisco Ruiz, Alberto Adria Escámez i Alberto Adria Muñoz i, amb els mateixos 20 punts, la tripleta “B” dels Amics de Gràcia formada per Juan Fontana, Pablo Serena, José Antonio Berrocal i José Cencerrado.

Van participar un total de 12 tripletes que van gaudir d’un gran ambient durant tota la tarda dedicada a la petanca, promocionant l’esport inclusiu a Barcelona.

Aquest divendres 24 de setembre, dins de les activitats de la VIII Jornada Inclusiva, tindrà lloc el Trofeu VIII Jornada Inclusiva de petanca als Jardins de Menéndez i Pelayo (C/ Maignon, 40) de Barcelona a partir de les 16:30h.

La competició comptarà amb la participació de 12 tripletes amb jugadors amb i sense discapacitat impulsant d’aquesta manera l’esport inclusiu a Barcelona i a més dins de les activitats de les Festes de la Mercè d’aquest any.

L’entrega de premis de la competició està prevista cap a les 19:30 i comptarà amb la presència de diferents autoritats del districte de Gràcia de Barcelona i dirigents de l’esport adaptat.

Ja falta menys per celebrar una edició més dels Jocs Catalans, enguany es celebra la tretzena edició de l’esdeveniment més emblemàtic organitzat per la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Malauradament l’any passat no es van poder celebrar degut a la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta edició dels Jocs es disputen els Campionats de Catalunya de diferents esports i ho faran, com en la darrera edició, en diferents seus, sent el cap de setmana del 12 i 13 de juny l’epicentre de la competició. El proper diumenge 30 de maig es disputa ja la primera competició, el Campionat de Catalunya de rugbi en cadira de rodes a la ciutat de Lleida. Diumenge 6 de juny es disputa el Campionat de Catalunya d’hoquei en cadira de rodes elèctrica a Torredembarra i el 12 i 13 de juny les competicions de bàsquet en cadira de rodes, petanca, pàdel, entre d’altres a diferents poblacions del Baix Empordà com Palafrugell i Sant Antoni de Calonge.

Per a Josep Giménez, president de la FCEDF “amb els Jocs Catalans volem arribar a diferents poblacions del nostre país duent un selecte recull dels nostres esports, agrupant els Campionats de Catalunya i, en tenim moltes ganes després de que al 2020 no els vam poder celebrar, són tota una festa de l’esport adaptat a Catalunya”.

Aquest dissabte 15 de maig s’ha disputat la 4° edició de l’Open Inclusiu de petanca Memorial “Manuel Vieitez” a Castelldefels amb la participació de 12 tripletes i més de 36 esportistes amb i sense discapacitat. Aquesta jornada ha estat organitzada per la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física i el Club Petanca Castelldefels.

La competició va començar a les 10h i durant la jornada va comptar amb la presència de l’alcadessa de Castelldefels, Maria Miranda i del Regidor d’esports, Fernando Cerpa. La tripleta B del Sants, formada per José Luis Martín, Eduardo Postigo i Carles Matías va guanyar l’Open per menys punts en contra que el Rapid Bosco (Antonio Ramos, Isidro Soria i Èric Soria) després de guanyar tres partides totes dues tripletes. En tercera posició va finalizar la tripleta del Club Cenachero de Màlaga formada per Juan Francisco Gil, José Antonio Benítez i Dolores Isable Fernández.

La competició, de caràter inclusiu, va comptar amb esportistes sense discapacitat i esportistes amb discapacitat de la FCEDF, ACELL i FC Sords. Aquesta és la 4ª edició que s’organitza l’Open Inclusiu en memòria de Manuel Vieitez, president del Club Petanca Castelldefels i que ens va deixar el 4 de gener de 2014.

Aquest dissabte 15 de maig es disputa la 4° edició de l’Open Inclusiu de petanca Memorial “Manuel Vieitez” a Castelldefels. Aquesta jornada està organitzada per la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física i el Club Petanca Castelldefels.

La competició començarà a les 10h a les pistes del Club Petanca Castelldefels i, abans de la competició hi haurà un esmorzar de germanor entre tots els clubs participants, ACELL, AMIBA, Rapid Bosco, Cenachero (Màlaga), Gran Via, Nova Lloreda Sud, Sant Josep Carrilet, Sants i el club organitzador, el Club Petanca Castelldefels.

Aquesta és la 4ª edició que s’organitza aquest Open Inclusiu en memòria de Manuel Vieitez, president del Club Petanca Castelldefels i que ens va deixar el 4 de gener de 2014.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies