Descripció:

Esport que practiquen jugadors amb discapacitats físiques, es pot jugar tant dempeus com amb cadira de rodes manual o elèctrica. A les competicions de la FCEDF es juga en modalitat d’equips de tres jugadors (triplets). El rectangle de joc i les normes de joc son exactament iguals que els de la petanca Standard.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Resultats temporada 18-19:

Campionat de Catalunya Adaptat 

Noticies

Aquest divendres 24 de setembre, dins de les activitats de la VIII Jornada Inclusiva, tindrà lloc el Trofeu VIII Jornada Inclusiva de petanca als Jardins de Menéndez i Pelayo (C/ Maignon, 40) de Barcelona a partir de les 16:30h.

La competició comptarà amb la participació de 12 tripletes amb jugadors amb i sense discapacitat impulsant d’aquesta manera l’esport inclusiu a Barcelona i a més dins de les activitats de les Festes de la Mercè d’aquest any.

L’entrega de premis de la competició està prevista cap a les 19:30 i comptarà amb la presència de diferents autoritats del districte de Gràcia de Barcelona i dirigents de l’esport adaptat.

Ja falta menys per celebrar una edició més dels Jocs Catalans, enguany es celebra la tretzena edició de l’esdeveniment més emblemàtic organitzat per la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Malauradament l’any passat no es van poder celebrar degut a la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta edició dels Jocs es disputen els Campionats de Catalunya de diferents esports i ho faran, com en la darrera edició, en diferents seus, sent el cap de setmana del 12 i 13 de juny l’epicentre de la competició. El proper diumenge 30 de maig es disputa ja la primera competició, el Campionat de Catalunya de rugbi en cadira de rodes a la ciutat de Lleida. Diumenge 6 de juny es disputa el Campionat de Catalunya d’hoquei en cadira de rodes elèctrica a Torredembarra i el 12 i 13 de juny les competicions de bàsquet en cadira de rodes, petanca, pàdel, entre d’altres a diferents poblacions del Baix Empordà com Palafrugell i Sant Antoni de Calonge.

Per a Josep Giménez, president de la FCEDF “amb els Jocs Catalans volem arribar a diferents poblacions del nostre país duent un selecte recull dels nostres esports, agrupant els Campionats de Catalunya i, en tenim moltes ganes després de que al 2020 no els vam poder celebrar, són tota una festa de l’esport adaptat a Catalunya”.

Aquest dissabte 15 de maig s’ha disputat la 4° edició de l’Open Inclusiu de petanca Memorial “Manuel Vieitez” a Castelldefels amb la participació de 12 tripletes i més de 36 esportistes amb i sense discapacitat. Aquesta jornada ha estat organitzada per la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física i el Club Petanca Castelldefels.

La competició va començar a les 10h i durant la jornada va comptar amb la presència de l’alcadessa de Castelldefels, Maria Miranda i del Regidor d’esports, Fernando Cerpa. La tripleta B del Sants, formada per José Luis Martín, Eduardo Postigo i Carles Matías va guanyar l’Open per menys punts en contra que el Rapid Bosco (Antonio Ramos, Isidro Soria i Èric Soria) després de guanyar tres partides totes dues tripletes. En tercera posició va finalizar la tripleta del Club Cenachero de Màlaga formada per Juan Francisco Gil, José Antonio Benítez i Dolores Isable Fernández.

La competició, de caràter inclusiu, va comptar amb esportistes sense discapacitat i esportistes amb discapacitat de la FCEDF, ACELL i FC Sords. Aquesta és la 4ª edició que s’organitza l’Open Inclusiu en memòria de Manuel Vieitez, president del Club Petanca Castelldefels i que ens va deixar el 4 de gener de 2014.

Aquest dissabte 15 de maig es disputa la 4° edició de l’Open Inclusiu de petanca Memorial “Manuel Vieitez” a Castelldefels. Aquesta jornada està organitzada per la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física i el Club Petanca Castelldefels.

La competició començarà a les 10h a les pistes del Club Petanca Castelldefels i, abans de la competició hi haurà un esmorzar de germanor entre tots els clubs participants, ACELL, AMIBA, Rapid Bosco, Cenachero (Màlaga), Gran Via, Nova Lloreda Sud, Sant Josep Carrilet, Sants i el club organitzador, el Club Petanca Castelldefels.

Aquesta és la 4ª edició que s’organitza aquest Open Inclusiu en memòria de Manuel Vieitez, president del Club Petanca Castelldefels i que ens va deixar el 4 de gener de 2014.

Aquest dissabte 7 de març s’ha disputat la tercera jornada de la nova Lliga Catalana de petanca inclusiva a les instal.lacions Club Petanca Hospitalet.

Després d’haver-se disputat tres de les cinc jornades de competició, el gran dominador és el Club Petanca Lloreda ja que les seves dues tripletes encapçalen la classificació amb 24 punts, amb millor diferència de punts a favor per la Tripleta A formada per José Miguel Fernández, Sergio Caracuel i José Ballesteros. La tercera posició provisional de la Lliga Catalana és per la tripleta del Club GIDBA (Jordi Torres, Robert Rolando i José Cello) amb 21 punts, solament a tres dels líders.

Dissabte 21 de març es disputa la quarta jornada de la Lliga Catalana a les pistes del Club Petanca AMIBA. La cinquena i darrera jornada serà el 4 d’abril a les instal.lacions del Nova Lloreda Sud A VV.

Aquest dissabte 29 de febrer s’ha disputat la 2ª Jornada de la Lliga Catalana de petanca inclusiva a les instal.lacions del Club Petanca Barcelona i on ha guanyat, per segona jornada consecutiva, el Club Petanca Lloreda.

Les dues tripletes del Club Lloreda van aconseguir les dues primeres posicions d’aquesta segona jornada, totes dues amb 18 punts, però la tripleta A (J. Miguel Fernández, Sergio Caracuel i Armando Castaño) va guanyar per millor diferència de punts, 56 per davant dels 41 punts dels seus companys de Club (Eugenio Alba, Mercedes Mejías i José Ballesteros), en tercera posició va finalitzar la tripleta del Club GIDBA (Jordi Torres, Robert Rolando i José Gello) amb un total de 12 punts.

El proper dissabte 7 de març es disputa la tercera jornada de la competició a les instal.lacions del Club Petanca Hospitalet.

Aquest cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març es disputen diferents jornades de Lliga Catalana d’esports com el bàsquet en cadira de rodes, pàdel i petanca inclusiva entre d’altres esports.

Dissabte 29 al matí es disputa el primer partit de la cinquena jornada de la Lliga Catalana d’hoquei en cadira de rodes elèctrica amb el partit entre els dos equips del DRACS CEA, l’equip Sènior contra el Júnior. El mateix dissabte, a les instal.lacions del Club Petanca Barcelona, es disputa la segona jornada de la nova Lliga Catalana de petanca inclusiva.

Pel que fa a la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes es disputen partits de diferents jornades. Dissabte 29, el CE Costa Daurada B rep a la seva pista al CB MIFAS B i, diumenge 1 de març es disputen dos partits de la dotzena jornada, Bamesad contra el CB Granollers i el Comkedem juga a la seva pista contra el CB Pardinyes.

Recordar també que comença la segona edició de la Lliga Catalana de pàdel on, les sis parelles participants, tenen fins aquest diumenge per disputar els seus partits de la primera jornada de competició.

Aquest dissabte 15 de febrer s’ha disputat la primera Jornada de la nova Lliga Catalana de petanca inclusiva amb la participació de diferents tripletes de tots els clubs que participen a la competició. Aquesta Lliga Catalana té un caràcter inclusiu i on participen persones amb i sense discapacitat.

El Club Lloreda ha estat el gran dominador d’aquesta primera jornada ja que les seves dues tripletes han finalitzat en primera i segona posició. La tripleta A formada per M. Ángeles Cortés, J. Miguel Fernández i Sergio Caracuel han aconseguit 9 punts, els mateixos que els seus companys de Club, Armando Castaño, J. Emilio Ortega i Eugenio Alba però amb una millor diferència de punts a favor i en contra. La tripleta B del Club San José formada per Ma Petra Moreno, Ma Guadalupe Arévalo i Ricardo Costa, amb sis punts, va completar el podi d’aquesta primera jornada de la Lliga Catalana.

Dissabte 29 de Febrer es disputa la segona jornada de competició a les instal.lacions del Club Petanca Barcelona.

Aquest cap de setmana del 15 i 16 de febrer comença la Lliga Catalana de petanca inclusiva. Es tracta de la primera edició de la Lliga Catalana d’aquest esport que, fins ara, solament s’organitzaven altres competicions de petanca com la Copa Catalunya o Trofeus Open, dins d’altres esdeveniments o competicions organitzats per la Federació com els Jocs Catalans i la jornada inclusiva de Barcelona.

La primera, de les cinc jornades de competició, es disputa al Club Petanca Gran Via i on participen un total de 7 clubs amb una o dues tripletes per club. La competició té caràcter inclusiu amb el que participen persones amb i sense discapacitat. El calendari de competició és el següent:

1a Jornada 15 Febrer CP Gran Via
2a Jornada 29 Febrer CP Barcelona
3a Jornada 7 Març CP Hospitalet
4a Jornada 21 Març AMIBA
5a Jornada 4 Abril Nova Lloreda Sud A VV

Amb aquesta primera edició de la Lliga Catalana de petanca i també la nova Lliga Catalana de pàdel, que va començar la temporada passada, la Federació vol anar ampliant les competicions i esdeveniments per donar més visibilitat i promoció als diferents esports adaptats.

Dissabte 5 d’octubre i, dins de la VII edició de la Jornada Inclusiva celebrada a l’Arc de Triomf, s’ha disputat l’Open de petanca inclusiu “VII Trofeu Jornada Inclusiva” amb la participació de 24 jugadors amb victòria final pel Club Petanca Barcelona.

La primera tripleta del Club Petanca Barcelona formada per Rosa Ma Molina, Mercedes Calvo i Rosalía Sánchez va guanyar el Trofeu per davant de la segona tripleta del mateix club formada per Encarna Garos, José Antonio Rodríguez i Sergi Rodríguez. La tercera posició final va ser pel club GIDBA amb la tripleta formada per Robert Rolando, Manolo Romero i Jordi Torres.

Abans de finalitzar l’acte d’entrega dels trofeus al tres millors classificats, totes les autoritats presents van fer entrega de medalles a tots els esportistes dels clubs participants de l’Open, Sant Josep, GIDBA, TEB, CARES, AMIBA i Club Petanca Barcelona.

Del 23 al 30 de setembre tindrà lloc una edició més de la Setmana Europea de l’Esport, iniciativa de la Comissió Europea per promoure l’esport i l’activitat física arreu d’Europa. La Federació participa en la Setmana Europea de l’Esport amb dues activitats el proper diumenge 29 de setembre.

Diumenge al matí tindrà lloc una Jornada Inclusiva a Vilafranca del Penedès, co-organitzada per la Federació conjuntament amb l’Associació Entretots i l’Ajuntament de Vilafranca. Durant la jornada, oberta a tots els públics, es poden descobrir i practicar esports adaptats com la boccia, slàlom i el bàsquet i hoquei en cadira de rodes.

El mateix diumenge a les 17h es disputa la Supercopa d’hoquei en cadira de rodes elèctrica al Pavelló Esportiu de Santa Margarida i els Mongos, entre el campió de la Lliga Catalana, l’ADB Barberà i el Comkedem, finalista de la Copa Catalunya.

Descripció de l’activitat: Es necessiten persones voluntàries per ajudar al bany adaptat de persones amb mobilitat reduïda a la platja del Varador de Mataró durant els mesos d’estiu. L’activitat es realitzarà amb el suport de tècnics de l’entitat i prèviament s’oferirà una formació a la platja al mes de juny.
La crida de voluntariat es realitza des de la Llar Nova, residència per a persones amb gran discapacitat física, de la fundació Llars amistat Chesire.
Si t’agrada la platja, l’aigua i tens interès pel món de la discapacitat. No ho dubtis i viu una gran experiència!!
Perfil de la persona voluntària: Persona que tingui interès pel món de la discapacitat, li agradi la platja i l’aigua. Es necessiten persones voluntàries compromeses.
Horari de l’activitat: Dilluns, dimecres i divendres de 10 a 12 h aprox. Hi haurà flexibilitat segons la disponibilitat del voluntari.
Nom de l’entitat: Llar Nova – Fundació Llars Amistat Cheshire
Telèfon i hores de contacte: 937575342 – 618655330 (10 a 18 h)
Correu electrònic: ts.llarnova@llarsamistat.org

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies