Descripció:

Les regles són pràcticament les mateixes que el bàsquet convencional. A cadascú dels jugadors li correspon una puntuació del joc en funció de la seva discapacitat. És un esport que exigeix una gran fortalesa i resistència.

Coordinador:

Normativa:

Temporada 2019-2020

Històric de resultats:

Resultats 18-19

 • Lliga Catalana de Bàsquet CR 2018-2019 Nivell 1 – Resultats i Classificació
 • Lliga Catalana de Bàsquet CR 2018-2019 Nivell 2 – Resultats i Classificació
 • Copa Catalunya de Bàsquet CR 2019
 • SEMIFINALS 18 DE MAIG A RIPOLLET
  • MIFAS Valida Sin Barreras 24 – CE Costa Daurada 62 (veure partit)
  • CE Global Basket UAB 57 – Barça – UNES – 40 (veure partit)
 • FINAL 2 DE JUNY A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS
  • MIFAS Valida Sin Barreras 22 – Barça – UNES 40 (veure partit)
  • CE Costa Daurada 58 –  CE Global Bakset UAB 54 (veure partit)
 • Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Bàsquet CR 2019
 • Supercopa de Bàsquet CR 2019
 • Sant Julià de Vilatorta / Osona del 6 al 8 de Setembre 2019
 • CE Cosa Daurada vs. CE Global Basket – UAB

Resultats 2017-18

Resultats 2016-17

 • Dissabte 16 de setembre
  • 09.30 – 11.00    Partit 1 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Leopards de Guyenne Bordeaux
  • 11.15 – 13:00    Partit 2 – Fase 1: Selecció Catalana Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 13.30 – 14.00    Partit 3 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 16.00 – 17.30    Partit 4 – Fase 1: Selecció Catalana Vs Leopards de Guyenne Bordeaux
  • 17.45 – 19.15    Partit 5 – Fase 1: Leopards de Guyenne Bordeaux Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 19.30 – 21.00    Partit 6 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Selecció Catalana
 • Diumenge 17 de setembre:
  • 09.30 – 11.00    3r i 4t lloc Selecció Catalana Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 12.15 – 13.45    La Gran Final Pilatus Dragons Vs Leopards de Guyenne Bordeaux

Vols practicar aquest esport?

La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives , possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu .

Tramitar llicència

Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

Noticies

El 27 i 28 de desembre s’ha disputat el Campionat d’Espanya sub-22 de bàsquet en cadira de rodes al “Poliesportiu Municipal “Jardín de Cantos” de la localitat asturiana d’Avilés amb la participació de les Seleccions de Catalunya, Andalusia i Madrid. El Campionat es va desenvolupar en format de tots contra tots, a doble partit durant les dues jornades de competició.

Catalunya va disputar el primer partit contra la potent selecció de Madrid, un partit igualat durant els dos primers quarts però que es va decidir en un gran tercer quart de Madrid que va sentenciar el partit, que va finalizar amb un clar 65 a 39 a favor de Madrid. El darrer partit de la primera jornada va ser contra Andalusia, un partit on els joves jugadors dirigits per Miquel Romaguera i Yerai Marín van dominar durant la primera part, el resultat al descans era favorable a Catalunya per 14 a 8 però, durant el tercer quart Andalusia va jugar a un gran nivell, posant-se per davant al marcador fins al final del partit on es va arribar amb un ajustat 32 a 28 a favor d’Andalusia.

Madrid va ser el primer rival de la darrera jornada, un partit dominat clarament per Madrid que no va donar cap opció a Catalunya, finalitzant el partit amb victòria madrilenya per 56 a 38. L’únic partit que va guanyar Catalunya va ser el partit contra Andalusia, el darrer del triangular i on Catalunya va guanyar per 45 a 34.

Madrid va guanyar tots els partits disputats, proclamant-se campiona per davant de Catalunya i Andalusia. El jugador català Biel Carbó va ser escollit dins del millor cinc inicial del Campionat. Caixabank és, des de 2016, el patrocinador principal d’aquest Campionat que té com gran objectiu la promoció dels joves jugadors de bàsquet en cadira de rodes d’arreu del territori.

El 27 i 28 de desembre es disputa el Campionat d’Espanya sub-22 de bàsquet en cadira de rodes al “Poliesportiu Municipal “Jardín de Cantos” de la localitat asturiana d’Avilés amb la participació de les Seleccions de Catalunya, Andalusia i Madrid. El Campionat és en format de tots contra tots, a doble partit durant les dues jornades de competició.

Els joves jugadors i jugadores catalans convocats pel cos tècnic format pel seleccionador Miquel Romaguera i l’entrenador ajudant Yerai Marín són: Rafa Benítez, Víctor Hermosilla, María Heras, Biel Carbó, Lara Arenós, Biel LLopis, Elias Banomar i Roger Barrero.

Aquest any i, degut a la pandèmia de la Covid-19, s’ha replantejat el nivell de la competició aumentant la mateixa a sub-22. Caixabank és, des de 2016, el patrocinador principal d’aquest Campionat que té com gran objectiu la promoció dels joves jugadors de bàsquet en cadira de rodes d’arreu del territori.

Del 28 al 30 de desembre tindrà lloc una nova Concentració de la Selecció Espanyola masculina sub-22 de bàsquet en cadira de rodes a la localitat asturiana d’Avilés. Entre els 14 joves jugadors seleccionats hi figuren els catalans Biel Carbó (UNES FC Barcelona) i Òscar Onrubia (Amiab Albacete).

Els dos jugadors catalans són habituals a les convocatòries de la Selecció Espanyola Sub-22, també van participar a la Concentració anterior realitzada a les instal.lacions del CAR de Sierra Nevada (Granada) a l’octubre. Òscar Onrubia, que aquesta temporada juga a l’Amiab Albacete, també ha participat i jugat partits amb la Selecció Absoluta masculina. Són els dos jugadors joves amb més projecció del bàsquet en cadira de rodes català.

En aquesta concentració, el seleccionador, Miguel Vaquero, vol continuar treballant els futurs compromisos internacionals de la Selecció a nivell mundial com és l’Europeu de 2021 que s’havia de disputar a la localitat italiana de Lignano Sabbiadoro i que, de moment, encara no té una data fixe al calendari després de dos aplaçaments de la competició.

Foto (FEDDF)

L’impacte de la pandèmia de la Covid-19 i les diferents mesures restrictives que afecten al món de l’esport estan posant en perill la viabilitat dels clubs esportius, en especial d’aquells dedicats a esports minoritaris i més encara, els clubs d’esports adaptats.

El BCR CEM Hospitalet disputa aquesta temporada la 2ª Divisió de la “Liga Nacional” de bàsquet en cadira de rodes i la Lliga Catalana, “hem perdut patrocinadors importants i d’altres han reduït l’aportació econòmica, hem pogut aconseguir nous patrocinadors, però a hores d’ara no són suficients per garantir la continuïtat en properes edicions de la 2a Divisió de la Lliga Nacional” ens explica Miquel Romaguera, tresorer i 1er entrenador del Club. Pel que fa referència a la viabilitat futura dels clubs, Miquel ens comenta que, “per garantitzar la viabilitat d’equips com el nostre ens farien falta més ajuts econòmics per part d’entitats públiques o privades ja que a raó de la pandèmia les nostres reserves econòmiques han quedat greument afectades.”

El tema del material esportiu també és un hàndicap important, “cal afegir que les despeses econòmiques de qualsevol club d’esport adaptat no són les mateixes que les d’un club d’esport no adaptat, ja que el material esportiu que fem servir, com és el cas de les cadires de rodes, és un material molt car d’aconseguir i de mantenir“.

Un altre aspecte important és la prohibició de realitzar entrenaments per equips que no disputen competicions nacionals o internacionals. Cristina Arroyo és la presidenta i jugadora de l’ADB Barberà, l’equip de referència d’hoquei en cadira de rodes elèctrica, no solament a Catalunya sinò també a Espanya, “el major impacte que ens estem trobant, a part de no tenir cap competició encara tancada, és la mancança en la regularització d’entrenaments. El tancament de les instal·lacions esportives, no ens han permès continuar amb els nostres entrenaments amb normalitat.” La salut, i més en el col.lectiu de persones amb discapacitat, és la primera prioritat, com destaca la Cristina, “el que sí que tenim clar, és que no posarem en perill a cap dels nostres esportistes. El perfil de jugador d’hoquei, sempre sol ser una persona amb molta vulnerabilitat, majoritàriament amb afectacions respiratòries, etc., que hem de tenir molt present”.

Respecte la nova temporada, “ara mateix les nostres espectatives no són molt positives, ja que creiem que es una situació molt complexa la que estem vivint i que encara queda temps per poder restablir-ho tot i poder tornar a la nostra tan ansiada normalitat. Però, tenim moltes ganes i il·lusió de tornar a les pistes” explica Cristina de l’ADB Barberà.

Des de la Federació no defallirem en organitzar les competicions annuals de cada temporada i donar suport a tot el col.lectiu de l’esport adaptat a Catalunya, entre tots, i tot i les grans dificultats actuals, segur que ens en sortirem!.

El proper dissabte 7 d’octubre no es podrà disputar la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes a Sant Feliu de Llobregat degut a les darreres restriccions aprovades pel PROCICAT. La Copa Catalunya, que ja s’havia suspès al mes de juny, era la primera competició d’aquesta nova i complicada temporada 2020/21.

Per a Jaume Vilella, Director Tècnic de l’UNES FC Barcelona, “És una llàstima no poder jugar-la a la nostra ciutat per primera vegada, ens feia molta il·lusió i teniem moltes ganes de jugar el nostre primer partit de la temporada i aconseguir un títol important a Catalunya”. Segons Miquel Romaguera, 1er entrenador del BCR CEM Hospitalet, “La suspensió ha suposat un cop bastant fort a tots els integrants de l’equip per diferents motius, com la pròpia decepció que suposa la cancel·lació d’una competició esportiva i, a més, l’equip no ha pogut participar a competicions autonòmiques ni estatals per manca de recursos econòmics i aquesta era la primera oportunitat de trencar aquesta mala ratxa.

Respecte les dificultats d’aquesta nova temporada, “tenim un Pla A i un Pla B, l’equip tècnic hem tingut molta feina i hem planificat dos escenaris per si ens confinen. No serà ni una temporada normal ni fàcil per tots els equips, ja que serà compicat tenir una regularitat en els partits de Lliga Nacional” ens comenta Jaume Vilella. Per a Miquel Romaguera, “aquest any és molt complicat organitzar-se per afrontar la temporada ja que els canvis constants provoquen canvis de dates, suspensió d’esdeveniments esportius i alteracions que afecten tant als esportistes de manera particular com al desenvolupament de la pràctica esportiva”.

Des de la Federació volem agrair les facilitats donades per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per disputar la Copa Catalunya al Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro i a l’UNES FCBarcelona l’implicació per ser la seu organitzadora. La futura celebració dependrà de les dates disponibles segons els calendaris de competició i l’evolució de la pandèmia.

Davant les noves restriccions aprovades pel PROCICAT el 29 d’octubre, la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física s’ha vist obligada a prendre la decisió de suspendre la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes i la resta de competicions d’àmbit català durant els propers 15 dies.

La Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes s’havia de disputar el proper dissabte 7 de novembre al Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat amb la participació de L’UNES FC Barcelona, el BCR CEM Hospitalet i el Valida Sin Barreras – CB Mifas. La celebració de la Copa Catalunya en el futur dependrà de les dates disponibles segons els diferents calendaris de competició i l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

La Federació no defallirà en l’organització de competicions i activitats pels nostres clubs i esportistes d’esport adaptat, sent conscients en tot moment de la situació actual en la que ens trobem generada per la pandèmia de la Covid-19 i seguint les instruccions de les autoritats per tal de preservar la salut de tots els nostres federats i federades i tota la resta del col.lectiu de persones amb discapacitat.

Dissabte 7 de novembre es disputa la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes al Palau d’Esports Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona). La competició és en format triangular i participen L’UNES FC Barcelona, el BCR CEM Hospitalet i el Valida Sin Barreras – CB Mifas.

Tots els partits es poden veure en directe a través del Canal Youtube de la Federació en els següents enllaços:

Partit 1 – 9:30h BCR CEM Hospitalet vs UNES FC Barcelona

Partit 2 – 11:30h CB MIFAS Valida Sin Barreras vs Perdedor Partit 1

Partit 3 – 16:00h CB MIFAS Valida Sin Barreras vs Guanyador Partit 1

Dissabte 7 de novembre es disputa la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes al Palau d’Esports Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona). La Copa Catalunya s’havia de disputar durant els Jocs Catalans del passat mes de juny però es van cancel.lar degut a la pandèmia de la Covid-19.

La Copa Catalunya, en format de triangular, comptarà amb la participació d’equips que aquesta temporada juguen les Lligues Nacionals de bàsquet en cadira de rodes. L’UNES FC Barcelona, equip amfitrió de la competició i gran favorit per guanyar la Copa disputarà aquesta temporada la 1ª Divisió Nacional de bàsquet en cadira de rodes. El BCR CEM Hospitalet i el Valida Sin Barreras – CB Mifas són els altres dos equips que disputen la Copa i que competeixen a la 2ª Divisió Nacional. Tots els partits es podran veure en directe pel Canal Youtube de la Federació.

La competició es realitzarà a porta tancada i durant tota la jornada de competició s’aplicarà el nou protocol d’actuació davant la Covid-19 de la FCEDF, aprovat recentment per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Partits de la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes:

Partit 1 – 9:30h BCR CEM Hospitalet vs UNES FC Barcelona

Partit 2 – 11:30h CB MIFAS Valida Sin Barreras vs Perdedor Partit 1

Partit 3 – 16:00h CB MIFAS Valida Sin Barreras vs Guanyador Partit 1

Del 9 al 12 d’octubre tindrà lloc la Concentració de la Selecció Espanyola masculina sub-22 de bàsquet en cadira de rodes a les instal.lacions del CAR de Sierra Nevada (Granada). Entre els 14 jugadors seleccionats hi figuren els catalans Biel Carbó (UNES FC Barcelona) i Òscar Onrubia (Las Rozas FDI).

Els dos joves jugadors catalans ja són habituals a les convocatòries de la Selecció Espanyola Sub-22, a més, l’Òscar Onrubia també ja ha participat i jugat partits amb la Selecció Absoluta masculina. Són els dos jugadors joves amb més projecció del bàsquet en cadira de rodes català. En aquesta concentració, el seleccionador, Miguel Vaquero, vol començar a treballar els futurs compromisos internacionals de la Selecció que es poden veure condicionats per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 a nivell mundial.

La concentració es portarà a terme al CAR de Sierra Nevada sota estrictes mesures de seguretat i aplicant els protocols d’actuació davant la Covid-19.

Tot i que encara falten unes quantes setmanes perquè comencin les diferents competicions organitzades per la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física, destacant les Lligues Catalanes d’esports com el bàsquet en cadira de rodes i l’hoquei en cadira de rodes eléctrica, els equips catalans han començat els seus entrenaments.

El BUC de Barcelona i el Manresa Wheelchair Rugby de quad rugbi han estat els primers equips en començar a entrenar a les seves respectives instal.lacions per començar a preparar la nova temporada. No són els únics que ja han començat a entrenar, equips de bàsquet en cadira de rodes com el CEM Hospitalet o el FC Barcelona i el seu equip de l’escola, l’UNES-AFA, ja han començat els seus entrenaments aplicant rigoroses mesures de seguretat, altres equips, com el CE Costa Daurada que, encara no havia pogut començar a entrenar degut a les mesures més restrictives que s’aplicaven a la ciutat de Reus amb motiu de la Covid-19, també comença aquesta setmana els entrenaments. Els que encara no han començat a preparar la nova temporada són els equips d’hoquei en cadira de rodes elèctrica.

Des de fa unes setmanes s’està definint el protocol de prevenció davant la Covid-19 que s’aplicarà a les competicions i activitats de promoció i, en els propers dies es donarà a conèixer. També s’està treballant en la confecció dels calendaris de les diferents competicions que aquest any segurament hauran de començar més tard i en formats diferents als que es venien aplicant fins ara.

Del 20 al 23 de juliol tindrà lloc la primera convocatòria de la Selecció Espanyola de bàsquet en cadira de rodes després de mesos de paralització de l’activitat esportiva per la pandèmia de la Covid-19. La concentració tindrà lloc a la localitat madrilenya de Valdemoro i serà dirigida pel seleccionador nacional, el català Òscar Trigo.

Dels 18 jugadors convocats, dos són catalans, el jove Òscar Onrubia (CB Las Rozas FDI) i Jordi Ruiz (Santo Stefano Sport, Itàlia). Un dels grans objectius de l’Òscar per la propera temporada serà formar part de la Selecció Nacional que disputarà els Jocs Paralímpics de Tokio 2021, tal com ens va comentar en el #DirectesFCEDF en el que va participar, “formar part de l’equip nacional serà un dels meus grans objectius, i més difícil d’aconseguir, que he de fer durant la propera temporada”. Per la seva part, el seleccionador nacional, Òscar Trigo, també en el #DirectesFCEDF en el que va participar, va destacar que l’aplaçament un any dels JJPP “ens beneficia perquè tenim més temps per preparar-nos molt millor”.

L’objectiu principal d’aquesta concentració és fer pinya entre tots els jugadors i membres del cos tècnic i recuperar les sensacions després de mesos de paralització i entrenaments individuals per part de cada jugador.

Foto (FEDDF)

La FCEDF ha decidit finalitzar la temporada actual de Bàsket CR per la situació social i sanitària derivada de la COVID-19

A continuació, detallem com quedaria la competició de Lliga Catalana, la Copa Catalunya, Supercopa, el TICB i Campionats d’Espanya:

Lliga Catalana de Bàsquet CR: La lliga quedarà com finalitzada a data 15 de març del 2020, quan es va declarar oficialment l’estat d’alarma. La classificació existent a la data esmentada restarà com a definitiva i no es declararà cap campió de Lliga Catalana degut a la diferència de partits jugats entre els diferents equips participants.

Copa de Catalunya: actualment queda ajornada amb la intenció de poder organitzar-la a final de l’any 2020.

– Supercopa: aquesta edició, no hi hauria Supercopa.

Campionats d’Espanya: la FEDDF, juntament amb la resta de federacions espanyoles, estan treballant per poder portar a terme els diferents Campionats d’Espanya pendents. En el de cas del bàsquet, resta per disputar el Promeses BSR encara amb data per determinar i si finalment es durà a terme.

TICB de Bàsquet CR: actualment, no es farà a la data prevista a juliol i restarà pendent de nova data amb la intenció de poder celebrar-ho si la situació ho permet.

Actualment, aquesta és la situació general de tota l’activitat pròpia Catalana i Espanyola, que anirà agafant forma a mesura que evolucioni la situació social i sanitària derivada de la COVID-19.

Per la nostra part, anirem informant de tot el referent a aquest esport i aspectes genèrics a mesura que tinguem informació i accions clares a dur a terme.

Encara no hi ha establerts protocols d’actuació oficials referents al funcionaments de les futures competicions. Un cop el CSD tingui aquests protocols treballats amb les respectives federacions espanyoles, des de la nostra federació, farem les adaptacions pertinents que siguin necessàries sempre prioritzant la salut i benestar dels participants.

Pròximament, un cop tinguem més informació i avancem a les fases de desescalada, convocarem una reunió amb els Clubs.

La FCEDF ha decidit finalitzar la temporada actual per la situació social i sanitària derivada de la COVID-19.

Des de la FCEDF, es donen per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019 – 2020 que depenen jurídicament de la FCEDF, a totes les seves modalitats esportives d’acord amb les normatives, recomanacions i instruccions rebudes de les autoritats governamentals, esportives i sanitàries.

D’aquesta forma, totes les competicions organitzades per la FCEDF es donen per finalitzades a data 15 de març del 2020, quan es va declarar oficialment l’estat d’alarma. Les classificacions existents a la data esmentada restaran com a definitives amb la següent resolució:

Bàsquet CR: no es declararà cap campió de Lliga Catalana degut a la diferència de partits jugats entre els diferents equips participants.
Hoquei CRE: es declararà campió de Lliga Catalana al ADB Barberà. Equip matemàticament campió de la lliga a falta de disputar els partits; Dracs Junior Team – Comkedem i ADB Barberà – Comkedem.
Pàdel CR: no es declararà cap campió de lliga perquè restava jugar el 90% de la competició iniciada el 26 de febrer de 2020.
Natació: amb el 50% de les jornades de Lliga Catalana disputades i totes les proves fetes de la primera volta de la competició, es donarà premiació als millors nedadors i Clubs.

Els Campionats de Catalunya organitzats i sota el paraigües jurídic de la FCEDF queden aplaçats -sine die- amb la voluntat de poder reocupar-los a l’últim trimestre del 2020 segons l’evolució de la COVID-19.

La resta de competicions ja siguin Campionats de Catalunya, Lligues Catalanes o Campionats d’Espanya sota l’organització d’altres federacions Catalanes o Espanyoles, quedarà pendent de la resolució de les mateixes sigui la modalitat esportiva que sigui.

Pròximament des de la nostra federació, es contactarà amb els respectius Clubs de les diferents modalitats esportives per plantejar la pròxima temporada amb la situació excepcional que estem vivint.

Tornarem amb més força i determinació.

Ahir va tenir lloc el 2on #DirectesFCEDF on el gran protagonista de l’entrevista va ser Òscar Trigo, actual seleccionador nacional de bàsquet en cadira de rodes i també entrenador del CE Global Basket UAB que, durant més d’una hora, va contestar les preguntes que li van fer els seguidors que es van conectar al directe.

L’actual seleccionador nacional va valorar l’ajornament dels Jocs Paralímpics, “jo desitjava l’ajornament dels Jocs Paralímpics perquè estem en una situació d’incertesa on el paradigme de l’esport canviarà amb nous protocols sanitaris que em generaven molta ansietat. Amb la situació actual, amb tot paralitzat, no teníem temps per una preparació adecuada per afrontar una competició tant important com els Jocs Paralímpics. Aquest aplaçament és una oportunitat per preparar millor a l’equip”. Pel que respecte al projecte del CE Global Basket UAB, “estem en un moment de reflexió, Global Basket no ha de desaparèixer perquè és un projecte formatiu però hem de tenir molt clar en quin moment estem del projecte i que volem en el futur, tot això és veurà properament.” Va comentar durant l’entrevista.

En el següent enllaç pots accedir a l’entrevista sencera.

Amb aquesta nova iniciativa, la Federació vol apropar esportistes i tècnics destacats de l’esport adaptat a tots els federats i seguidors. Dijous vinent a les 19h, el 3er #DirecteFCEDF estarà dedicat a l’hoquei en cadira de rodes elèctrica

Aquest dijous 23 d’abril a les 19h tindrà lloc el segon #DirectesFCEDF on, Òscar Trigo, l’actual seleccionador nacional de bàsquet en cadira de rodes i també entrenador del CE Global Basket UAB, serà el gran protagonista.

Òscar Trigo (Barcelona, 1972) és un dels entrenadors amb més experiència dirigint equips de bàsquet en cadira de rodes. Va entrenar en els seus inicis a diferents equips catalans i, al 2008, va començar a entrenar la Selecció Espanyola sots-22, amb la que va guanyar el Campionat d’Europa sots-23 a Turquia. Òscar va ser el seleccionador nacional durant els Jocs Paralímpics de Londres 2012 on la Selecció Espanyola va aconseguir la cinquena posició final. Ara torna a la banqueta de la Selecció Espanyola absoluta, càrrec que compagina amb el d’entrenador del CE Global Basket UAB.

Amb aquesta nova iniciativa, la Federació vol apropar esportistes i tècnics destacats de l’esport adaptat a tots els federats i seguidors que, a més, també poden fer les seves preguntes a través dels comentaris als convidats.

El 2on #DirectesFCEDF es pot seguir a través del Facebook i el Canal de Youtube de la Federació.

La Federació Catalana d’Esports per a persones amb Discapacitat Física vol expressar el nostre més sincer condol a la familia de Domingo Giménez. Domingo va ser jugador de bàsquet en cadira de rodes de l’ANIC-B, l’ANIC-A i també del Guttmann. A més, va disputar amb la Selecció Espanyola els Jocs Paralímpics de Toronto 76. D.E.P.

Biel Carbó és una de les grans promeses del bàsquet català. El jove jugador de Cardedeu juga a l’UNES – AFA, l’escola de bàsquet del FC Barcelona de bàsquet en cadira de rodes. Tot i la seva joventut, Biel ja ha participat en concentracions de la Selecció Espanyola Absoluta com la que va portar a terme al CAR de Sant Cugat al desembre de 2019 per la preparació del Campionat d’Europa de bàsquet en cadira de rodes. Recentment, el jugador del FC Barcelona, va ser escollit MVP del Campionat d’Espanya Escolar sub18 on Catalunya es va proclamar campiona després de guanyar a Madrid en la gran final, una mostra més de la seva gran qualitat i gran futur que l’espera a Biel en el bàsquet en cadira de rodes.

Biel, ara que no hi ha competicions i hem d’estar tots a casa, quins exercicis i rutines d’entrenament pots fer per mantenir la teva forma física?

Cada dia a la tarda, faig una rutina d’exercicis que duren més o menys una hora, el que estic treballant són principalment bíceps i espatlles, i la rutina la segueixo per una aplicació que es diu exercicis a casa, et va guiant com ho tens de fer, també faig trucada de vídeo amb el nostre preparador físic i fem diversos exercicis amb gomes i 1 cartró de llet.

Aquesta temporada estàs jugant la Lliga Catalana amb l’UNES – AFA, escola del FCBarcelona BCR, quin balanç fas de la teva temporada i del teu equip fins el moment de la suspensió de la temporada?.

El que portem de temporada ha estat bastant bona, crec que tots estem satisfets de l’esforç i les ganes que li hem posat tant als entrenaments i els partits, cada partit ho hem afrontat amb diferents tàctiques depenent de l’equip que ens tocava enfrontar-nos, destacar que durant aquesta temporada hem estat només 5 jugadors a la plantilla, amb l’ajuda del segon entrenador de l’Unes i una jugadora cedida de Global Basket.

En el passat Campionat d’Espanya Escolar sub18, on Catalunya es va proclamar campiona, tu vas ser nomenat MVP del Torneig, com veus el nivell actual del BCR a Catalunya?

Malgrat que a Catalunya únicament hi ha un equip en primera (esperem que aquest any siguin dos), som molts els que treballem per tenir una selecció competitiva, de manera que el nivell cada any és millor.

Tu ets un noi molt actiu a les Xarxes Socials i que a més tens un projecte per donar-te suport, “Amics d’en Biel”, ens pots explicar una mica més com va sorgir i en què consisteix?

Doncs jo vaig néixer amb una radioculopatia medul·lar de síndrome de cua de cavall, tot i la necessitat d’operacions la sanitat pública es va negar, el cost era elevadíssim i no ho podíem adquirir, llavors vam veure un anunci que recollien taps per recaptar diners per cadires operacions etc i no ens ho vam pensar, llavors vam començar a recollir taps per poder pagar la meva operació i així va sorgir la l’associació.

Aquest cap de setmana del 7 i 8 de març s’han disputat partits corresponents a diferents jornades de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes amb victòries de l’UNES – AFA, Comkedem i el CB Granollers.

El Bamesad va rebre a la seva pista a l’UNES – AFA en un dels partits ajornats de la primera jornada de competició. L’equip de Sant Feliu va ser el gran dominador del partit durant tots els quarts amb un gran encert en el seu joc d’atac, arribant fins als 69 punts finals per 29 del Bamesad. L’altre partit ajornat que s’ha disputat aquest diumenge va ser el corresponent a la vuitena jornada amb l’emfrontament entre el Comkedem i el CB MIFAS B, un partit on l’equip local va guanyar amb un resultat final de 53 a 41. De la tretzena jornada de la Lliga Catalana es va disputar un partit on, el CB Granollers no va tenir pietat del CB Pardinyes i va guanyar per un resultat final de 44 a 14.

El proper cap de setmana es disputen dos dels partits corresponents a la 14a jornada amb l’emfrontament entre el Bamesad i el CE Costa Daurada B i el partit entre el Comkedem i el CB Granollers.

Aquest cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març s’han disputat partits corresponents a diferents jornades de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes amb victòries del CE Costa Daurada B, Bamesad i Comkedem.

Dissabte 29, el CE Costa Daurada B va rebre a la seva pista al CB MIFAS B, un partit on l’equip local va guanyar amb claretat per un marcador final de 57 a 36. Amb aquest resultat l’equip de la Costa Daurada continua invicte a la competició. Diumenge 1 de març es van disputar els altres dos partits del cap de setmana. Comkedem va guanyar a la seva pista davant el CB Pardinyes per 37 a 23 i, en el partit més emocionant i amb alternatives en el marcador durant tot el partit, el Bamesad va guanyar per solament un punt de diferència davant el CB Granollers per 32 a 31.

El proper cap de setmana es disputen partits ajornats de diferents jornades, el partit entre Comkedem i CB MIFAS B de la vuitena jornada i el Bamesad contra l’UNES – AFA de la primera jornada de competició. A més, es disputa un dels partits de la tretzena jornada entre el CB Granollers i el CB Pardinyes.

Aquest cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març es disputen diferents jornades de Lliga Catalana d’esports com el bàsquet en cadira de rodes, pàdel i petanca inclusiva entre d’altres esports.

Dissabte 29 al matí es disputa el primer partit de la cinquena jornada de la Lliga Catalana d’hoquei en cadira de rodes elèctrica amb el partit entre els dos equips del DRACS CEA, l’equip Sènior contra el Júnior. El mateix dissabte, a les instal.lacions del Club Petanca Barcelona, es disputa la segona jornada de la nova Lliga Catalana de petanca inclusiva.

Pel que fa a la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes es disputen partits de diferents jornades. Dissabte 29, el CE Costa Daurada B rep a la seva pista al CB MIFAS B i, diumenge 1 de març es disputen dos partits de la dotzena jornada, Bamesad contra el CB Granollers i el Comkedem juga a la seva pista contra el CB Pardinyes.

Recordar també que comença la segona edició de la Lliga Catalana de pàdel on, les sis parelles participants, tenen fins aquest diumenge per disputar els seus partits de la primera jornada de competició.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies