Descripció:

Les regles són pràcticament les mateixes que el bàsquet convencional. A cadascú dels jugadors li correspon una puntuació del joc en funció de la seva discapacitat. És un esport que exigeix una gran fortalesa i resistència.

Coordinador:

Normativa:

Temporada 2019-2020

Històric de resultats:

Resultats 18-19

 • Lliga Catalana de Bàsquet CR 2018-2019 Nivell 1 – Resultats i Classificació
 • Lliga Catalana de Bàsquet CR 2018-2019 Nivell 2 – Resultats i Classificació
 • Copa Catalunya de Bàsquet CR 2019
 • SEMIFINALS 18 DE MAIG A RIPOLLET
  • MIFAS Valida Sin Barreras 24 – CE Costa Daurada 62 (veure partit)
  • CE Global Basket UAB 57 – Barça – UNES – 40 (veure partit)
 • FINAL 2 DE JUNY A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS
  • MIFAS Valida Sin Barreras 22 – Barça – UNES 40 (veure partit)
  • CE Costa Daurada 58 –  CE Global Bakset UAB 54 (veure partit)
 • Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Bàsquet CR 2019
 • Supercopa de Bàsquet CR 2019
 • Sant Julià de Vilatorta / Osona del 6 al 8 de Setembre 2019
 • CE Cosa Daurada vs. CE Global Basket – UAB

Resultats 2017-18

Resultats 2016-17

 • Dissabte 16 de setembre
  • 09.30 – 11.00    Partit 1 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Leopards de Guyenne Bordeaux
  • 11.15 – 13:00    Partit 2 – Fase 1: Selecció Catalana Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 13.30 – 14.00    Partit 3 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 16.00 – 17.30    Partit 4 – Fase 1: Selecció Catalana Vs Leopards de Guyenne Bordeaux
  • 17.45 – 19.15    Partit 5 – Fase 1: Leopards de Guyenne Bordeaux Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 19.30 – 21.00    Partit 6 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Selecció Catalana
 • Diumenge 17 de setembre:
  • 09.30 – 11.00    3r i 4t lloc Selecció Catalana Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 12.15 – 13.45    La Gran Final Pilatus Dragons Vs Leopards de Guyenne Bordeaux

Vols practicar aquest esport?

La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives , possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu .

Tramitar llicència

Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

Noticies

La FCEDF ha decidit finalitzar la temporada actual de Bàsket CR per la situació social i sanitària derivada de la COVID-19

A continuació, detallem com quedaria la competició de Lliga Catalana, la Copa Catalunya, Supercopa, el TICB i Campionats d’Espanya:

Lliga Catalana de Bàsquet CR: La lliga quedarà com finalitzada a data 15 de març del 2020, quan es va declarar oficialment l’estat d’alarma. La classificació existent a la data esmentada restarà com a definitiva i no es declararà cap campió de Lliga Catalana degut a la diferència de partits jugats entre els diferents equips participants.

Copa de Catalunya: actualment queda ajornada amb la intenció de poder organitzar-la a final de l’any 2020.

– Supercopa: aquesta edició, no hi hauria Supercopa.

Campionats d’Espanya: la FEDDF, juntament amb la resta de federacions espanyoles, estan treballant per poder portar a terme els diferents Campionats d’Espanya pendents. En el de cas del bàsquet, resta per disputar el Promeses BSR encara amb data per determinar i si finalment es durà a terme.

TICB de Bàsquet CR: actualment, no es farà a la data prevista a juliol i restarà pendent de nova data amb la intenció de poder celebrar-ho si la situació ho permet.

Actualment, aquesta és la situació general de tota l’activitat pròpia Catalana i Espanyola, que anirà agafant forma a mesura que evolucioni la situació social i sanitària derivada de la COVID-19.

Per la nostra part, anirem informant de tot el referent a aquest esport i aspectes genèrics a mesura que tinguem informació i accions clares a dur a terme.

Encara no hi ha establerts protocols d’actuació oficials referents al funcionaments de les futures competicions. Un cop el CSD tingui aquests protocols treballats amb les respectives federacions espanyoles, des de la nostra federació, farem les adaptacions pertinents que siguin necessàries sempre prioritzant la salut i benestar dels participants.

Pròximament, un cop tinguem més informació i avancem a les fases de desescalada, convocarem una reunió amb els Clubs.

La FCEDF ha decidit finalitzar la temporada actual per la situació social i sanitària derivada de la COVID-19.

Des de la FCEDF, es donen per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019 – 2020 que depenen jurídicament de la FCEDF, a totes les seves modalitats esportives d’acord amb les normatives, recomanacions i instruccions rebudes de les autoritats governamentals, esportives i sanitàries.

D’aquesta forma, totes les competicions organitzades per la FCEDF es donen per finalitzades a data 15 de març del 2020, quan es va declarar oficialment l’estat d’alarma. Les classificacions existents a la data esmentada restaran com a definitives amb la següent resolució:

Bàsquet CR: no es declararà cap campió de Lliga Catalana degut a la diferència de partits jugats entre els diferents equips participants.
Hoquei CRE: es declararà campió de Lliga Catalana al ADB Barberà. Equip matemàticament campió de la lliga a falta de disputar els partits; Dracs Junior Team – Comkedem i ADB Barberà – Comkedem.
Pàdel CR: no es declararà cap campió de lliga perquè restava jugar el 90% de la competició iniciada el 26 de febrer de 2020.
Natació: amb el 50% de les jornades de Lliga Catalana disputades i totes les proves fetes de la primera volta de la competició, es donarà premiació als millors nedadors i Clubs.

Els Campionats de Catalunya organitzats i sota el paraigües jurídic de la FCEDF queden aplaçats -sine die- amb la voluntat de poder reocupar-los a l’últim trimestre del 2020 segons l’evolució de la COVID-19.

La resta de competicions ja siguin Campionats de Catalunya, Lligues Catalanes o Campionats d’Espanya sota l’organització d’altres federacions Catalanes o Espanyoles, quedarà pendent de la resolució de les mateixes sigui la modalitat esportiva que sigui.

Pròximament des de la nostra federació, es contactarà amb els respectius Clubs de les diferents modalitats esportives per plantejar la pròxima temporada amb la situació excepcional que estem vivint.

Tornarem amb més força i determinació.

Ahir va tenir lloc el 2on #DirectesFCEDF on el gran protagonista de l’entrevista va ser Òscar Trigo, actual seleccionador nacional de bàsquet en cadira de rodes i també entrenador del CE Global Basket UAB que, durant més d’una hora, va contestar les preguntes que li van fer els seguidors que es van conectar al directe.

L’actual seleccionador nacional va valorar l’ajornament dels Jocs Paralímpics, “jo desitjava l’ajornament dels Jocs Paralímpics perquè estem en una situació d’incertesa on el paradigme de l’esport canviarà amb nous protocols sanitaris que em generaven molta ansietat. Amb la situació actual, amb tot paralitzat, no teníem temps per una preparació adecuada per afrontar una competició tant important com els Jocs Paralímpics. Aquest aplaçament és una oportunitat per preparar millor a l’equip”. Pel que respecte al projecte del CE Global Basket UAB, “estem en un moment de reflexió, Global Basket no ha de desaparèixer perquè és un projecte formatiu però hem de tenir molt clar en quin moment estem del projecte i que volem en el futur, tot això és veurà properament.” Va comentar durant l’entrevista.

En el següent enllaç pots accedir a l’entrevista sencera.

Amb aquesta nova iniciativa, la Federació vol apropar esportistes i tècnics destacats de l’esport adaptat a tots els federats i seguidors. Dijous vinent a les 19h, el 3er #DirecteFCEDF estarà dedicat a l’hoquei en cadira de rodes elèctrica

Aquest dijous 23 d’abril a les 19h tindrà lloc el segon #DirectesFCEDF on, Òscar Trigo, l’actual seleccionador nacional de bàsquet en cadira de rodes i també entrenador del CE Global Basket UAB, serà el gran protagonista.

Òscar Trigo (Barcelona, 1972) és un dels entrenadors amb més experiència dirigint equips de bàsquet en cadira de rodes. Va entrenar en els seus inicis a diferents equips catalans i, al 2008, va començar a entrenar la Selecció Espanyola sots-22, amb la que va guanyar el Campionat d’Europa sots-23 a Turquia. Òscar va ser el seleccionador nacional durant els Jocs Paralímpics de Londres 2012 on la Selecció Espanyola va aconseguir la cinquena posició final. Ara torna a la banqueta de la Selecció Espanyola absoluta, càrrec que compagina amb el d’entrenador del CE Global Basket UAB.

Amb aquesta nova iniciativa, la Federació vol apropar esportistes i tècnics destacats de l’esport adaptat a tots els federats i seguidors que, a més, també poden fer les seves preguntes a través dels comentaris als convidats.

El 2on #DirectesFCEDF es pot seguir a través del Facebook i el Canal de Youtube de la Federació.

La Federació Catalana d’Esports per a persones amb Discapacitat Física vol expressar el nostre més sincer condol a la familia de Domingo Giménez. Domingo va ser jugador de bàsquet en cadira de rodes de l’ANIC-B, l’ANIC-A i també del Guttmann. A més, va disputar amb la Selecció Espanyola els Jocs Paralímpics de Toronto 76. D.E.P.

Biel Carbó és una de les grans promeses del bàsquet català. El jove jugador de Cardedeu juga a l’UNES – AFA, l’escola de bàsquet del FC Barcelona de bàsquet en cadira de rodes. Tot i la seva joventut, Biel ja ha participat en concentracions de la Selecció Espanyola Absoluta com la que va portar a terme al CAR de Sant Cugat al desembre de 2019 per la preparació del Campionat d’Europa de bàsquet en cadira de rodes. Recentment, el jugador del FC Barcelona, va ser escollit MVP del Campionat d’Espanya Escolar sub18 on Catalunya es va proclamar campiona després de guanyar a Madrid en la gran final, una mostra més de la seva gran qualitat i gran futur que l’espera a Biel en el bàsquet en cadira de rodes.

Biel, ara que no hi ha competicions i hem d’estar tots a casa, quins exercicis i rutines d’entrenament pots fer per mantenir la teva forma física?

Cada dia a la tarda, faig una rutina d’exercicis que duren més o menys una hora, el que estic treballant són principalment bíceps i espatlles, i la rutina la segueixo per una aplicació que es diu exercicis a casa, et va guiant com ho tens de fer, també faig trucada de vídeo amb el nostre preparador físic i fem diversos exercicis amb gomes i 1 cartró de llet.

Aquesta temporada estàs jugant la Lliga Catalana amb l’UNES – AFA, escola del FCBarcelona BCR, quin balanç fas de la teva temporada i del teu equip fins el moment de la suspensió de la temporada?.

El que portem de temporada ha estat bastant bona, crec que tots estem satisfets de l’esforç i les ganes que li hem posat tant als entrenaments i els partits, cada partit ho hem afrontat amb diferents tàctiques depenent de l’equip que ens tocava enfrontar-nos, destacar que durant aquesta temporada hem estat només 5 jugadors a la plantilla, amb l’ajuda del segon entrenador de l’Unes i una jugadora cedida de Global Basket.

En el passat Campionat d’Espanya Escolar sub18, on Catalunya es va proclamar campiona, tu vas ser nomenat MVP del Torneig, com veus el nivell actual del BCR a Catalunya?

Malgrat que a Catalunya únicament hi ha un equip en primera (esperem que aquest any siguin dos), som molts els que treballem per tenir una selecció competitiva, de manera que el nivell cada any és millor.

Tu ets un noi molt actiu a les Xarxes Socials i que a més tens un projecte per donar-te suport, “Amics d’en Biel”, ens pots explicar una mica més com va sorgir i en què consisteix?

Doncs jo vaig néixer amb una radioculopatia medul·lar de síndrome de cua de cavall, tot i la necessitat d’operacions la sanitat pública es va negar, el cost era elevadíssim i no ho podíem adquirir, llavors vam veure un anunci que recollien taps per recaptar diners per cadires operacions etc i no ens ho vam pensar, llavors vam començar a recollir taps per poder pagar la meva operació i així va sorgir la l’associació.

Aquest cap de setmana del 7 i 8 de març s’han disputat partits corresponents a diferents jornades de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes amb victòries de l’UNES – AFA, Comkedem i el CB Granollers.

El Bamesad va rebre a la seva pista a l’UNES – AFA en un dels partits ajornats de la primera jornada de competició. L’equip de Sant Feliu va ser el gran dominador del partit durant tots els quarts amb un gran encert en el seu joc d’atac, arribant fins als 69 punts finals per 29 del Bamesad. L’altre partit ajornat que s’ha disputat aquest diumenge va ser el corresponent a la vuitena jornada amb l’emfrontament entre el Comkedem i el CB MIFAS B, un partit on l’equip local va guanyar amb un resultat final de 53 a 41. De la tretzena jornada de la Lliga Catalana es va disputar un partit on, el CB Granollers no va tenir pietat del CB Pardinyes i va guanyar per un resultat final de 44 a 14.

El proper cap de setmana es disputen dos dels partits corresponents a la 14a jornada amb l’emfrontament entre el Bamesad i el CE Costa Daurada B i el partit entre el Comkedem i el CB Granollers.

Aquest cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març s’han disputat partits corresponents a diferents jornades de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes amb victòries del CE Costa Daurada B, Bamesad i Comkedem.

Dissabte 29, el CE Costa Daurada B va rebre a la seva pista al CB MIFAS B, un partit on l’equip local va guanyar amb claretat per un marcador final de 57 a 36. Amb aquest resultat l’equip de la Costa Daurada continua invicte a la competició. Diumenge 1 de març es van disputar els altres dos partits del cap de setmana. Comkedem va guanyar a la seva pista davant el CB Pardinyes per 37 a 23 i, en el partit més emocionant i amb alternatives en el marcador durant tot el partit, el Bamesad va guanyar per solament un punt de diferència davant el CB Granollers per 32 a 31.

El proper cap de setmana es disputen partits ajornats de diferents jornades, el partit entre Comkedem i CB MIFAS B de la vuitena jornada i el Bamesad contra l’UNES – AFA de la primera jornada de competició. A més, es disputa un dels partits de la tretzena jornada entre el CB Granollers i el CB Pardinyes.

Aquest cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març es disputen diferents jornades de Lliga Catalana d’esports com el bàsquet en cadira de rodes, pàdel i petanca inclusiva entre d’altres esports.

Dissabte 29 al matí es disputa el primer partit de la cinquena jornada de la Lliga Catalana d’hoquei en cadira de rodes elèctrica amb el partit entre els dos equips del DRACS CEA, l’equip Sènior contra el Júnior. El mateix dissabte, a les instal.lacions del Club Petanca Barcelona, es disputa la segona jornada de la nova Lliga Catalana de petanca inclusiva.

Pel que fa a la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes es disputen partits de diferents jornades. Dissabte 29, el CE Costa Daurada B rep a la seva pista al CB MIFAS B i, diumenge 1 de març es disputen dos partits de la dotzena jornada, Bamesad contra el CB Granollers i el Comkedem juga a la seva pista contra el CB Pardinyes.

Recordar també que comença la segona edició de la Lliga Catalana de pàdel on, les sis parelles participants, tenen fins aquest diumenge per disputar els seus partits de la primera jornada de competició.

Aquest cap de setmana del 15 i 16 de febrer s’han disputat dos dels partits de l’onzena jornada de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes amb la victòries pel CE Costa Daurada B i el Bamesad.

El CE Costa Daurada B continua invicte a la Lliga Catalana després de guanyar el seu partit aquest dissabte davant el Comkedem per un marcador final de 66 a 32. L’equip local va dominar durant tot el partit guanyant tots els parcials i augmentant la seva diferència fins al final del partit. En l’altre partit de la jornada el marcador va ser més ajustat i on, el Bamesad va guanyar a la pista del CB Pardinyes per 24 a 36 amb un gran partit de l’equip local que, de totes maneres, no va aconseguir la seva primera victòria en la competició. Cal recordar per això, que aquesta és la primera temporada de la secció del bàsquet en cadira de rodes del CB Pardinyes de Lleida.

L’UNES – AFA és l’equip que ha descansat en aquesta jornada i el partit entre el CB MIFAS B i el CB Granollers corresponent a aquesta jornada es disputa el proper cap de setmana.

Després d’un cap de setmana sense competicions, el 15 i 16 de febrer tornen els partits de les Lligues Catalanes de bàsquet en cadira de rodes i d’hoquei en cadira de rodes elèctrica.

Pel que fa a la Lliga Catalana d’hoquei en cadira de rodes elèctrica, dissabte 15 es disputen els dos partits corresponents a la quarta jornada de competició al pavelló de l’Institut Guttmann de Badalona. Primer, a les 10h, tindrà lloc el partit entre els DRACS CEA Júnior Team contra l’ADB Barberà i, tot seguit, l’altre equip dels DRACS CEA, el Sènior Team disputarà el seu partit contra el Comkedem.

Pel que fa a la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes, es disputen els partits corresponents a l’onzena jornada de competició. Dissabte, el líder de la competició, el CE Costa Daurada B rep a la seva pista al Comkedem i,  el diumenge es disputa el partit entre el CB Pardinyes i el Bamesad. L’UNES – AFA és l’equip que descansa en aquesta jornada i el partit entre el CB MIFAS B i el CB Granollers es disputa el proper cap de setmana.

Aquest diumenge 2 de febrer s’han disputat dos partits de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes corresponents a la novena jornada de competició amb victòries per l’UNES – AFA i el CE Costa Daurada B.

Els dos equips favorits per guanyar aquesta edició de la Lliga Catalana van guanyar els seus partits amb gran autoritat. L’UNES – AFA va visitar la pista del nou equip del CB Pardinyes, un partit que va dominar des de bon començament, el resultat al descans ja era favorable a l’equip visitant per 6 a 18, un avantatge que es va anar ampliant fins arribar al resultat final de 15 a 43. Per la seva part, el CE Costa Daurada B va jugar contra el CB Granollers, un partit que va guanyar amb gran autoritat per un resultat final de 62 a 26. Aquests dos equips han guanyat tots els partits que han disputat fins ara de la Lliga Catalana.

El partit avançat de la desena jornada que havien de disputar el Comkedem contra el Bamesad finalment es va ajornar.

Aquest diumenge 26 de gener ha mort, en un tràgic accident d’helicòpter, l’exjugador de la NBA, Kobe Bryant, tota una llegenda del bàsquet i de l’esport en general.

A més de la seva gran qualitat com a jugador, Kobe també serà recordat per la seva gran qualitat humana. L’any 2000 va visitar les instal.lacions de l’Institut Guttmann, “no estava previst que Kobe jugués al bàsquet en cadira de rodes, però ell no va dubtar ni un segon en seure’s i voler jugar amb nosaltres, és més, va disfrutar molt amb aquella experiència, sempre estarà entre nosaltres” ha recordat Xavi Muñoz, tècnic ajudant de la FCEDF en aquella època.

Aquest dissabte 25 de gener s’ha disputat el primer partit de la segona volta de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes entre el CE Costa Daurada B i el CB Pardinyes, amb clara victòria per l’equip local per 75 a 16.

La superioritat del CE Costa Daurada B ja va quedar reflexada en el marcador del final del primer quart on, els jugadors dirigits per Manel Seva, ja guanyaven per 19 a 6. Al descans el marcador era de 37 a 8 i durant la segona part va continuar la gran superioritat de l’equip de la Costa Daurada finalitzant el partit amb el marcador favorable per 75 a 16. Amb aquesta victòria, el CE Costa Daurada B segueix com a líder invicte de la competició i el CB Pardinyes continua la seva formació i adaptació a la competició.

El partit ajornat que s’havia de disputar entre el Club MIFAS B i el Comkedem es va tornar ajornar degut a les conseqüències del Temporal Glòria que han deixat inservibles totes les cadires de joc que l’equip gironí tenia a les instal.lacions del Pavelló de Fontajau que va quedar greument afectat pel temporal.

Aquest cap de setmana del 25 i 26 de gener es disputen diferents partits corresponents a jornades de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes i d’hoquei en cadira de rodes elèctrica.

Dissabte 25 a les 12h al Pavelló de l’Institut Guttmann de Badalona, es disputa el segon partit de la tercera jornada de competició amb l’emfrontament entre els DRACS CEA Sènior Team, actual líder de la competició, i l’ADB Barberà que encara té alguns partits ajornats per jugar.

El mateix dissabte, però per la tarda, comença la segona volta de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes on l’actual líder, el CE Costa Daurada B, rep al Pavelló Olímpic de Reus, al CB Pardinyes. El CB Granollers és l’equip que descansa en aquesta vuitena jornada i la resta de partits corresponents a aquesta jornada es disputaran en properes setmanes.

Aquest diumenge 19 de gener s’ha disputat el partit ajornat de la sisena jornada de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes entre el Comkedem i l’UNES – AFA amb victòria per l’equip visitant per 38 a 50.

El partit va ser dominat en tot moment per l’UNES – AFA, l’equip de Sant Boi va jugar a un gran nivell i poc va poder fer el Comkedem. El resultat al final del primer quart ja era molt favorable a l’equip visitant, 6 a 21, una diferència que es va ampliar lleugerament al descans on l’UNES – AFA ja guanyava per 13 a 30. Durant la segona part va continuar el domini visitant fins arribar al marcador final de 38 a 50. Amb aquesta victòria, l’UNES – AFA ha guanyat els quatre partits que ha disputat fins ara de la Lliga Catalana.

Dissabte 25 de gener es disputa el partit de la 8ª Jornada de la Lliga Catalana amb el partit entre el CE Costa Daurada B i el CB Pardinyes a les 18h al Pavelló Olímpic de la ciutat de Reus.

El cap de setmana del 18 i 19 de gener es tornen a disputar jornades de les Lligues Catalanes corresponents a l’hoquei en cadira de rodes elèctrica i la natació.

Dissabte 18 de gener a les 12h es disputa el primer partit de la tercera jornada de la Lliga Catalana d’hoquei en cadira de rodes entre el Comkedem i els DRACS CEA Júnior Team a les instal.lacions de l’INEFC de Barcelona.

El mateix dissabte 18 per la tarda es disputa la segona jornada de la Lliga Catalana de natació al Club Natació Martorell. Núria Marquès i Antoni Ponce van ser els guanyadors de la 1ª Jornada de la Lliga Catalana de natació celebrada al mes de novembre. La Lliga Catalana és una gran competició de formació pels futurs campions d’aquest esport.

A més, diumenge 19 es disputa el partit ajornat de la sisena jornada de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes entre el Comkedem i l’UNES – AFA.

Aquest diumenge 12 de gener s’ha disputat el partit ajornat de la quarta jornada de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes amb la victòria del Bamesad davant el CB Pardinyes per 53 a 25.

El partit va ser dominat en tot moment per l’equip local que va sortir decidit a sentenciar el partit abans del descans. El parcial al final del primer quart era ja de 12 a 2 a favor del Bamesad. El segon quart va ser més igualat, arribant al descans amb 22 a 10 a favor del Bamesad. Durant la segona part del partit, l’equip local va mostrar una gran qualitat en el seu joc que li va permetre arribar al final del partit amb el marcador favorable de 53 a 25. Aquesta és la segona victòria del Bamesad a la Lliga Catalana mentres que el CB Pardinyes continua l’adaptació en la seva primera temporada de competició.

El proper diumenge 19 de gener es disputa el partit ajornat de la sisena jornada entre el Comkedem i l’UNES – AFA.

Catalunya guanya el Campionat d’Espanya escolar de bàsquet en cadira de rodes en edat escolar

Aquest cap de setmana de l’11 i 12 de gener s’ha disputat el Campionat d’Espanya per CCAA de bàsquet en cadira de rodes en edat escolar sub 18 al Poliesportiu “Santiago Apóstol” de la localitat madrilenya de Villanueva de la Cañada i on, a més de Catalunya, també han participat Madrid, Aragó, Andalusia i el País Basc.

La Selecció Catalana va guanyar els tres partits disputats dissabte a la primera jornada del Campionat. Els jugadors i jugadores dirigits per Oriol Claret, després d’un ajustat resultat al descans, 15 a 12 davant Aragó, van realitzar una gran segona part que els va permetre guanyar el primer partit disputat per 36 a 22. Els altres dos partits els va guanyar amb gran autoritat, 42 a 11 contra Andalusia i 46 a 32 davant el País Basc. El darrer partit del Campionat, diumenge al matí, el van jugar les dues seleccions invictes, Madrid contra Catalunya. El partit va ser dominat en tot moment per Catalunya que al descans ja va deixar sentenciat el Campionat amb un parcial de 29 a 8. El partit va finalitzar amb 48 a 23 a favor de Catalunya, proclamant-se d’aquesta manera campiona d’Espanya per segona vegada (el 2015 a Zuera, també ho va guanyar).

Destacar la presència a la selecció catalana de dues jugadores femenines, Maria Heras i Eva Zhi Boada, un jugador amb puntuació 5 (jugador sense discapacitat) Arnau Barrero, i el MVP del Campionat Biel Carbó, tot i que durant tots els partits del Campionat va dominar el joc d’equip per sobre de les individualitats.

Divendres i dissabte 3 i 4 de gener s’ha organitzat una concentració de la Selecció Catalana de bàsquet en cadira de rodes en edat escolar sub18 a les instal.lacions del CAR de Sant Cugat. L’objectiu d’aquesta concentració és la preparació per la participació de la Selecció Catalana al Campionat d’Espanya que es disputa el cap de setmana de l’11 i 12 de gener a Madrid.

Els jugadors que han participat als entrenaments i que estan convocats per participar al Campionat d’Espanya són: Arnau Barrero, Jack Wickett, Alejandro de Jesús i Eva Zhi Boada de Comkedem, Maria Heras del CE Global Basket, Víctor Hermosilla, Biel Carbó i Rafael Benítez de l’UNES-AFA i Elias Banomar i Martí Barris de la Secció Esportiva MIFAS.

A la primera sessió d’entrenaments, els jugadors dirigits pel seleccionador català Oriol Claret, han disputat un partit de preparació contra el CB Granollers, partit que han guanyat per un ajustat 56 a 54. A més d’Oriol Claret com a seleccionador, també formen part de l’equip tècnic, Miquel Romaguera com a tècnic assistent i Lídia Grañana com a Delegada. Dissabte 4 es va organitzar la segona i darrera sessió d’entrenaments de la Selecció.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies