Descripció:

Les regles són pràcticament les mateixes que el bàsquet convencional. A cadascú dels jugadors li correspon una puntuació del joc en funció de la seva discapacitat. És un esport que exigeix una gran fortalesa i resistència.

Coordinador:

Normativa:

Temporada 2020-2021

Històric de resultats:

Resultats 19-20

Resultats 18-19

 • Lliga Catalana de Bàsquet CR 2018-2019 Nivell 1 – Resultats i Classificació
 • Lliga Catalana de Bàsquet CR 2018-2019 Nivell 2 – Resultats i Classificació
 • Copa Catalunya de Bàsquet CR 2019
 • SEMIFINALS 18 DE MAIG A RIPOLLET
  • MIFAS Valida Sin Barreras 24 – CE Costa Daurada 62 (veure partit)
  • CE Global Basket UAB 57 – Barça – UNES – 40 (veure partit)
 • FINAL 2 DE JUNY A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS
  • MIFAS Valida Sin Barreras 22 – Barça – UNES 40 (veure partit)
  • CE Costa Daurada 58 –  CE Global Bakset UAB 54 (veure partit)
 • Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Bàsquet CR 2019
 • Supercopa de Bàsquet CR 2019
 • Sant Julià de Vilatorta / Osona del 6 al 8 de Setembre 2019
 • CE Cosa Daurada vs. CE Global Basket – UAB

Resultats 2017-18

Resultats 2016-17

 • Dissabte 16 de setembre
  • 09.30 – 11.00    Partit 1 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Leopards de Guyenne Bordeaux
  • 11.15 – 13:00    Partit 2 – Fase 1: Selecció Catalana Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 13.30 – 14.00    Partit 3 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 16.00 – 17.30    Partit 4 – Fase 1: Selecció Catalana Vs Leopards de Guyenne Bordeaux
  • 17.45 – 19.15    Partit 5 – Fase 1: Leopards de Guyenne Bordeaux Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 19.30 – 21.00    Partit 6 – Fase 1: Pilatus Dragons Vs Selecció Catalana
 • Diumenge 17 de setembre:
  • 09.30 – 11.00    3r i 4t lloc Selecció Catalana Vs Meylan Grenoble handibasket
  • 12.15 – 13.45    La Gran Final Pilatus Dragons Vs Leopards de Guyenne Bordeaux

Vols practicar aquest esport?

La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives , possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu .

Tramitar llicència

Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

Noticies

Aquest dimecres al matí s’ha donat a conèixer la llista definitiva dels esportistes seleccionats que formaran part de l’Equip Espanyol dels Jocs Paralímpics de Tòquio amb la presència del president del “Consejo Superior de Deportes”, José Manuel Franco, i el del “Comitè Paralímpico Español”, Miguel Carballeda. En total, hi haurà un total de 221 persones, 135 dels quals esportistes (122 esportistes amb discapacitat i 13 guies).

La natació és l’esport que més paralímpics catalans, amb discapacitat física, aporta a la llista, els seleccionats són, el veterà Miguel Luque, el nedador del CN Sitges i, amb moltes opcions de medalles, Toni Ponce, el nedador del CN Sabadell Òscar Salguero i, Sarai Gascón i Núria Marquès, totes dues ja saben el que és guanyar medalles paralímpiques. Òscar Onrubia, Jordi Ruiz i Judith Nuñez es troben convocats dins les llistes de bàsquet en cadira de rodes. Montse Alcoba competirà en halterofília i, destacar també la presència de Jordi Morales a tennis taula, Sergi Garrote a ciclisme i Quico Tur a tennis.

Els Jocs Paralímpics de Tòquio es disputen entre el 24 d’agost i el 5 de setembre. Catalunya aporta un total de 23 esportistes, entre esportistes i guies, aquí el llistat complet:

Foto: Comité Paralímpico Español

Aquest cap de setmana del 10 i 11 de juliol s’ha disputat el 27è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes, 10è Memorial Joan Palau i Francàs a les instal.lacions del Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial amb la victòria de Toulouse Iron Club.

Dissabte es va disputar la primera fase del Trofeu en format de tots contra tots. Catalunya va debutar en un partit molt ajustat contra Marsella BCR, al descans el marcador era favorable als catalans per 25 a 21 però en la segona part l’equip francés va jugar millor i va guanyar el partit per un ajustat 47 a 42. El segon partit va ser contra Toulouse Iron Club, un partit amb clara superioritat francesa, finalitzant amb 82 a 36 a favor de Toulouse. El darrer partit, davant Bulgària, Catalunya va guanyar en un partit molt igualat per 49 a 40.

Diumenge, Catalunya va jugar el partit per la tercera i quarta posició davant Bulgària, guanyant per 56 a 51 en un gran i igualat partit per part de les dues Seleccions. La final la van disputar Toulose Iron Club davant Marsella, una gran e intensa final que es va decidir en el darrer segon amb una cistella de Hakim Badache del Toulouse Iron Club que va posar el 70 a 69 final en el marcador. L’entrega de trofeus va posar el punt i final a un gran cap de setmana de bàsquet en cadira de rodes a Barcelona.

Ja es coneix la llista definitiva dels dotze jugadors que el seleccionador català Òscar Trigo ha convocat per disputar els Jocs Paralímpics de Tòquio, entre ells dos jugadors catalans, Òscar Onrubia i Jordi Ruíz.

Per Jordi Ruiz, que aquesta temporada ha jugat al Bidaideak Bilbao, després de tornar d’Itàlia, seran els seus segons Jocs Paralímpics després de disputar els Jocs Paralímpics de Rio de Janerio 2016 i guanyar la medalla de plata. Per la seva part, el jove Òscar Onrubia (Amiab Albacete) serà la seva primera cita paralímpica amb la Selecció Espanyola. Segons Òscar Trigo, “mantenim el bloc del darrer Europeu i apostem per reforçar rotacions amb els jugadors que han jugat Campionats a novell internacional”.

La selecció espanyola realitzarà una concentració en el Centre d’Alt Rendiment de Madrid al juliol, prèvia a la disputa d’una competició a Holanda i, finalment, tornarà a Madrid a fer la darrera concentració previa al viatge als Jocs.

Foto: FEDDF

Aquest cap de setmana del 10 i 11 de juliol es disputa el 27è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes, 10è Memorial Joan Palau i Francàs a les instal.lacions del Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial (C/ Muntades, 37, Barcelona), una oportunitat única per veure a la Selecció Catalana de bàsquet en cadira de rodes competir contra Seleccions i equips internacionals.

Els jugadors seleccionats pel cos tècnic de la selecció, Miquel Romaguera (Seleccionador) i Yerai Marín (ajudant) són: David Jofre (CB MIFAS), Àlex Lara (CE Costa Daurada), Alfredo Guerrero (Fundació Joventut de Badalona), Òscar Pérez, Àngel Hernández, Carles Molina i Biel Carbó (UNES FC Barcelona), Maria Pastor, Toni Burrueco, Biel Llopis, Jordi Diente i Alejandro Baca (CE CEM BCR Hospitalet). Aquesta llista pot sofrir alguna modificació en funció dels resultats dels test d’antígens que s’hauran de fer els esportistes seleccionats abans de la competició. Aquest dijous 8 de juliol hi ha prevista una sessió d’entrenament de la Selecció al CEM de l’Espanya Industrial.

Els partits de dissabte de la Selecció Catalana i els dos partits de la Fase Final de diumenge es podran veure en directe a través del Canal Youtube de la Federació.

Ja falten pocs dies per celebrar el 10 i 11 de juliol el 27è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes a les instal.lacions del Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial (C/ Muntades, 37, Barcelona) amb la participació de les Seleccions de Bulgària i Catalunya i els equips francesos de Marsella i Toulusse. Els horaris dels partits del cap de setmana són els següents:

DISSABTE 10 DE JULIOL

09.30 h Partit 1 – Fase 1: Bulgària vs. Tolouse
11.15 h Partit 2 – Fase 1 : Catalunya vs. Marseille (Streaming)
13.00 h Partit 3 – Fase 1 : Bulgària vs. Marseille

16.00 h Partit 4 – Fase 1 : Tolouse vs. Catalunya (Streaming)
17.45 h Partit 5 – Fase 1 : Marseille vs. Toulouse
19.30 h Partit 6 – Fase 1: Catalunya vs. Bulgary (Streaming)

DIUMENGE 11 DE JULIOL

09.30 h 3r / 4t lloc – Fase2: Partit entre el 3r i 4t classificat fase 1 (Streaming)
11.15 h EXHIBICIÓ
12.15 h La gran final – Fase 2: Partit entre el 1r i 2n classificat fase 1 (Streaming)
13.45 – 14.00 h Cerimònia de clausura i Lliurament de premis i parlaments

Els partits de dissabte de la Selecció Catalana i els dos partits de la Fase Final de diumenge es podran veure en directe a través del Canal Youtube de la Federació.

El cap de setmana del 10 i 11 de juliol es disputa el 27è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes a les instal.lacions del Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial (C/ Muntades, 37, Barcelona) després de la cancel.lació l’any passat degut a la pandèmia de la Covid-19.

Catalunya tornarà a competir i, en aquesta edició, ho farà contra la selecció de Bulgaria i els equips francesos de Marsella i Toulousse. El format de competició serà tots contra tots durant la jornada de dissabte i, diumenge al matí, es disputaran els partits per decidir la classificació final del Trofeu Internacional, a més, durant la jornada de diumenge es farà una activitat de bàsquet inclusiu abans de la gran final.

Durant els dos dies de competició s’aplicaran tots els controls i protocols de prevenció de la Covid-19. Els partits de Catalunya i els partits finals de la jornada de diumenge es podran seguir en directe a través del Canal Youtube de la Federació.

El cap de setmana del 26 i 27 de juny s’ha disputat el X Campionat d’Espanya sots-22 de bàsquet en cadira de rodes a la ciutat de Còrdova (Andalusia) patrocinat per CaixaBank amb la participació de Catalunya, a més de les seleccions del País Basc, Andalusia, Madrid i el club Adapta Saragossa.

Catalunya va debutar amb victòria davant el País Basc, després d’un igualat primer temps, el resultat al descans era favorable a Catalunya per 13 a 10, durant el tercer quart, els jugadors dirigits per Miguel Romaguera, van agafar distància en el marcador fins arribar al 31 a 16 final. Dissabte per la tarda, Catalunya va perdre davant l’Adapta Saragossa després d’una molt dolenta primera part on solament van anotar 2 punts, el resultat final va ser 37 a 19 a favor de l’equip aragonés. Diumenge, Catalunya va jugar el partit per la tercera i quarta posició del Campionat contra Madrid, un partit molt igualat que es va decidir en els minuts finals a favor de Madrid per 32 a 26.

Els jugadors convocats per Miquel Romaguera per aquest Campionat d’Espanya sots-22 van ser: Biel Carbó, Alejandro Baca, Víctor Hermosilla, Elias Banomar, Jack Wickett, Lara Arenòs, Roger Barrero i Maria Heras. El Campionat està organitzat per la “Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física” (FEDDF) i la “Federación Andaluza de Deportes de Personas con Discapacidad Física (FADDF)”.

Del 25 al 27 de juny es disputa el XIII Campionat d’Espanya sots-22 de bàsquet en cadira de rodes a la ciutat de Còrdova (Andalusia) on Catalunya serà una de les Seleccions que lluitarà per la victòria final.

A més de Catalunya, també disputen el Campionat, les seleccions del País Basc, Andalusia, Madrid i el club Adapta Saragossa. El format de competició serà tots contra tots i el campió serà el que guanyi més partits. Catalunya comença el Campionat jugant contra el País Basc el dissabte pel matí i, per la tarda, jugarà contra el club Adapta Saragossa i en el darrer partit de la primera jornada, contra Andalusia. Diumenge jugarà el darrer partit contra Madrid.

El Campionat està organitzat per la “Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física” (FEDDF) i la “Federación Andaluza de Deportes de Personas con Discapacidad Física (FADDF)”. CaixaBank és, des de 2016, patrocinador principal i banc oficial de la “Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física” (FEDDF) en el bàsquet en cadira de rodes, esport amb el qual comparteix valors com l’esforç, el compromís, el treball en equip , la capacitat de superació i el respecte.

Divendres 18 de juny va finalitzar el Campionat d’Europa sots-22 de bàsquet en cadira de rodes que s’ha disputat a la localitat italiana de Lignano Sabbiadoro amb lvictòria d’Espanya que va guanyar la gran final amb gran autoritat davant Alemanya per 76 a 34.

Entre els jugadors seleccionats per Miguel Vaquero per disputar el Campionat d’Europa sots-22 destaca la presència de dos jugadors catalans, Òscar Onrubia (Amiab Albacete) i Biel Carbó (UNES FCBarcelona). Òscar Onrubia ha finalitzat el campionat com a tercer màxim anotador de la Selecció Espanyola amb 53 punts, per darrera d’Ignacio Ortega (105 punts) i Enrique Manuel Lorenzo (63). Per la seva part, aquesta era la primera convocatoria internacional per Biel Carbó que en el seu primer partit amb la Selecció, contra Itàlia va anotar dos punts en els 12 minuts que va jugar, també va jugar minuts en la resta dels partits del Campionat.

Espanya ha realitzat un gran campionat, guanyant tots els partits disputats, contra Polònia i Alemanya a la Fase de Grups, a Turqia a les semifinals i de nou a Alemanya en la Final. Amb questa victòria Espanya té assegurada una plaça per disputar el Mundia sots-23 de Chiba (Japó).

Foto (FEDDF)

Abraham Carrión, seleccionador espanyol de bàsquet en cadira de rodes femení, ha donat a conèixer la llista de 12 jugadores que aniran als Jocs Paralímpics de Tòquio (Japó).

A la llista de 12 jugadores convocades destaca la presència de la veterana jugadora catalana Judith Nuñez (Joventut BCR), jugadora amb puntuació 2 dins de l’equip. Malauradament, l’altre jugadora catalana que ha estat convocada en les diferents concentracions i preseleccions prèvies, María Heras (BCR CEM Hospitalet – Afaniat Vinaròs) ha estat una de les dues jugadores que el seleccionador no ha inclós dins de la llista definitiva per anar als Jocs Paralímpics, de totes maneres, María estarà present en la propera concentració de la selecció (19-27 de juny) per si surt alguna incidència de darrera hora amb les jugadores seleccionades.

Aquesta és la segona vegada que la selecció espanyola femenina de bàsquet en cadira de rodes participarà en uns Jocs Paralímpics. La primera vegada va ser a Barcelona’92, quan va participar com a país amfitrió.

Foto (FEDDF)

Aquest dissabte 12 de juny s’ha disputat la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes al Pavelló Municipal d’Esports de la localitat gironina de Calonge entre l’UNES FC Barcelona i el BCR CEM Hospitalet Afaniat Vinaròs amb victòria per l’equip blaugrana per un ajustat 41 a 34. La Copa Catalana de bàsquet en cadira de rodes s’inclou dins de les competicions dels Jocs Catalans d’aquest any.

Feia algunes temporades que tots dos equips no s’enfrontaven en competició catalana i aquesta Copa Catalunya ha estat una bona oportunitat per veure en acció a aquests dos grans equips. El partit va ser molt igualat, el resultat al descans era favorable al BCR CEM Hospitalet per un sol punt de diferència, 17 a 16. Un gran tercer quart dels jugadors dirigits en aquest partit per Jaume Vilella, va decidir la Copa, al final del tercer quart la diferència de 4 punts a favor de l’UNES FCBarcelona va ser determinant ja que durant el darrer quart, el BCR CEM Hospitalet no va poder donar la volta al marcador, arribant al final del partit amb un marcador favorable a l’UNES FC Barcelona per 41 a 34.

Sergi Orduña, regidor d’esports de Calonge, Josep Giménez i Ricardo Moreno, President i vicepresident de la FCEDF i Isidre Guix, representant territorial de la FCEDF a Girona van ser els encarregats de fer entrega dels diferents trofeus de la Copa Catalunya.

Aquest dissabte 12 de juny es disputa la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes al Pavelló Municipal de la localitat gironina de Calonge entre l’UNES FC Barcelona i el BCR CEM Hospitalet Afaniat Vinaròs. La Copa Catalana de bàsquet en cadira de rodes s’inclou dins de les competicions dels Jocs Catalans d’aquest any.

Aquest partit de la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes és una gran oportunitat per veure en acció dos dels millors clubs catalans d’aquest esport. L’UNES FC Barcelona ha realitzat una gran temporada dins de la 1ª Divisió de la “Liga Nacional” i està formant un gran equip de cara a la nova temporada, de moment han anunciat la contractació del seleccionador nacional, Òscar Trigo, com a nou entrenador de l’equip. Per part del BCR CEM Hospitalet Afaniat Vinaròs, fa moltes temporades que no disputa la Copa Catalunya i és una gran ocasió per enfrontar-se amb l’UNES FC Barcelona, ja que durant les darreres temporades no han coincidit en les competicions catalanes. El partit es podrà veure en directe a través del Canal Youtube de la FCEDF. (https://www.youtube.com/watch?v=gCvmvOXB9_4)

A més del partit de la Copa Catalunya, pel matí hi haurà un partit d’exhibició de bàsquet en cadira de rodes entre el Pisos.com CB Granollers i els Màsters.

Aquest diumenge 6 de juny s’ha disputat la Final Four per decidir el campió de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes al Pavelló Girona – Fontajau i on l’Escola AFA va guanyar en una emocionant final al CE Costa Daurada.

L’Escola AFA i el CE Costa Daurada van disputar la gran final després de guanyar els seus respectius partits de semifinals. L’Escola AFA va guanyar, amb més dificultats de les previstes, al Màsters que van jugar un gran partit, per 46 a 33, per la seva banda, el CE Costa Daurada va guanyar a l’equip amfitrió del Vàlida Sin Barreras – CB MIFAS per 38 a 28.

La final va ser un gran partit de bàsquet en cadira de rodes amb molta igualtat entre els dos equips durant els 40 minuts de joc, el resultat al descans era 18 a 19, un punt per davant solament per l’Escola AFA. Durant tota la segona part els dos equips es van anar alternant en el marcador, sempre amb una diferència molt petita entre els dos equips, 26 a 27 a favor del CE Costa Daurada al final del tercer quart. Els nervis es van fer presents en els minuts finals de partit, on una pèrdua del CE Costa Daurada en els darrers segons de final amb un punt per davant van donar l’oportunitat a l’Escola AFA de jugar la darrera jugada del partit i no ho van desaprofitar, encistellant en el darrer segon la cistella de la victòria, finalitzant el partit amb un marcador final de 38 a 37.

Dissabte a Granollers, es va disputar la Fase Final per la resta de posicions de la classificació. Comkedem va guanyar, finalitzant en cinquena posició i Pisos.com CB Granollers sisena i CB Pardinyes setena posició de la Lliga Catalana.

Aquest cap de setmana del 5 i 6 juny es disputen les Fases Finals de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes. Dissabte a Granollers, tres equips juguen per finalitzar de la cinquena a la setena posició i, diumenge, la Final Four pel títol de la Lliga Catalana a Girona.

Dissabte al Pavelló Congost de Granollers, el Pisos.com CB Granollers, CB Pardinyes i Comkedem jugaran per determinar les posicions cinquena, sisena i setena de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes. Diumenge es disputa la Final Four de la Lliga Catalana al Pavelló Municipal de Girona – Fontajau. La primera semifinal, 10h, la disputen l’Escola – AFA contra els Màsters i a les 12h el Vàlida Sin Barreras – CB Mifas jugarà contra el CE Costa Daurada per disputar la gran final. A les 16h es disputa el partit per la tercera i quarta posició i a les 18h es disputa la gran final de la Lliga Catalana d’aquest any.

A més de les Finals de la Lliga Catalana, dissabte 12 de juny es disputa a Sant Antoni de Calonge (Girona), la Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes, darrera competició catalana d’aquesta temporada.

Foto: UNES – AFA

Aquest cap de setmana del 29 i 30 de maig s’han disputat els darrers partits corresponents a la Fase de Grups de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes dins del Grup A, amb doble victòria per l’Escola AFA.

Dissabte per la tarda, el CB Costa Daurada va rebre a la seva pista del Pavelló Olímpic de Reus a l’Escola AFA, un dels partits més destacats del Grup A. El partit va començar força igualat entre els dos equips, el resultat al descans era favorable als visitants per tres punts de diferència, 26 a 29. El tercer quart va ser determinant per la victòria de l’Escola AFA ja que va guanyar aquest quart amb un parcial de 4 a 15 sentenciant ja el partit que va finalitzar amb victòria de l’Escola AFA per 38 a 58.

Diumenge al matí, l’Escola AFA va jugar a la pista del BCR CEM Hospitalet, el segon partit d’aquest cap de setmana, un partit que va dominar durant tots els quarts i que, poc a poc, va anar augmentant la diferència al seu favor en el marcador fins arribar al 45 a 65 final. Dins del Grup A es classifiquen per la Final Four de diumenge al Pavelló de Fontajau, l’Escola AFA i el CB Costa Daurada i, Vàlida Sin Barreras – CB Mifas i Màsters del Grup B. Dissabte a Granollers jugaran per la cinquena a la setena posició, el BCR CEM Hospitalet, CB Pardinyes i el Pisos.com CB Granollers.

Foto (UNES – AFA)

Aquest cap de setmana del 22 i 23 de maig s’han disputat partits corresponents a les jornades 2 i 3 de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes en el Grup A i Grup B de la competició amb victòries per l’Escola AFA, CB Costa Daurada i els Màsters.,

Dins del Grup A, l’Escola AFA va jugar el seu primer partit de la competició i ho va fer a la seva pista de Sant Feliu de Llobregat, dissabte per la tarda, davant el CB Pardinyes, un partit on l’equip local no va donar cap opció al CB Pardinyes i que va guanyar amb contundència per 67 a 18. En el mateix Grup, diumenge pel matí es va disputar un dels partits més destacats de la Lliga Catalana, Comkedem contra CB Costa Daurada, un partit on l’equip visitant va guanyar per un ajustat 38 a 44. Dins del Grup A, diumenge pel matí, el Pisos.com CB Granollers va jugar a la seva pista davant els Màsters, un partit on els veterans dels Màsters van guanyar per 39 a 46, dins del mateix grup, el Valida Sin Barreras – CB MIFAS va ser l’equip que va descansar en aquesta jornada.

El proper cap de setmana es disputen els darrers partits d’aquesta primera Fase dins del Grup A, dissabte 29 es disputa el partit entre el CB Costa Daurada i l’Escola AFA i el diumenge, l’Escola AFA jugarà contra el Comkedem a l’Hospitalet. El cap de setmana del 5 i 6 de juny es disputa la Fase Final de la competició, destacant la Final Four pel títol dissabte 5 a Granollers.

Ja falta menys per celebrar una edició més dels Jocs Catalans, enguany es celebra la tretzena edició de l’esdeveniment més emblemàtic organitzat per la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Malauradament l’any passat no es van poder celebrar degut a la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta edició dels Jocs es disputen els Campionats de Catalunya de diferents esports i ho faran, com en la darrera edició, en diferents seus, sent el cap de setmana del 12 i 13 de juny l’epicentre de la competició. El proper diumenge 30 de maig es disputa ja la primera competició, el Campionat de Catalunya de rugbi en cadira de rodes a la ciutat de Lleida. Diumenge 6 de juny es disputa el Campionat de Catalunya d’hoquei en cadira de rodes elèctrica a Torredembarra i el 12 i 13 de juny les competicions de bàsquet en cadira de rodes, petanca, pàdel, entre d’altres a diferents poblacions del Baix Empordà com Palafrugell i Sant Antoni de Calonge.

Per a Josep Giménez, president de la FCEDF “amb els Jocs Catalans volem arribar a diferents poblacions del nostre país duent un selecte recull dels nostres esports, agrupant els Campionats de Catalunya i, en tenim moltes ganes després de que al 2020 no els vam poder celebrar, són tota una festa de l’esport adaptat a Catalunya”.

Miguel Vaquero, seleccionador espanyol de bàsquet en cadira de rodes sots-22, ha donat a conèixer el llistat de dotze jugadors amb els que anirà a l’Europeu de la categoria que es disputarà a Lignano-Sabbiadoro (Itàlia) del 13 al 18 de juny.

De la llista de jugadors convocats destaca la presència de dos esportistes catalans, Biel Carbó (FC Barcelona) i Òscar Onrubia (CB Las Rozas). Tots els jugadors convocats tindran un pla de treball específic fins el dia 8 de juny, que començarà una concentració prèvia, que es farà a Madrid, abans de viatjar a Itàlia.

Espanya jugarà l’Europeu sots-22 dins del Grup B de la competició, amb Alemanya i Polònia. Els cinc primers es classifiquen directament per disputar el Mundial sots-23 de Chiba (Japó).

Foto (FEDDF)

Aquest cap de setmana del 22 i 23 de maig es disputen partits corresponents a les jornades 2 i 3 de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes en el Grup A i Grup B de la competició,

Dins del Grup A, l’Escola AFA disputa el seu primer partit de la Lliga Catalana i ho fa a la seva pista de Sant Feliu de Llobregat, dissabte per la tarda, contra el CB Pardinyes. En el mateix Grup, diumenge pel matí es disputa un igualat partit entre el Comkedem i el CB Costa Daurada. Dins del Grup A, diumenge pel matí el Pisos.com CB Granollers juga a la seva pista contra el Masters mentres que el Valida Sin Barreras – CB MIFAS descansa aquesta jornada després de guanyar el cap de setmana passat al Pisos.com CB Granollers per 51 a 20.

El cap de setmana del 5 i 6 de juny es disputa la Fase Final de la competició, destacant la Final Four pel títol dissabte 5 a Granollers.

Aquest cap de setmana de l’1 i 2 de maig, s’ha disputat a Reus una de les dues Fases que donaven accés a la Final Four per pujar a la 1ª Divisió Nacional de bàsquet en cadira de rodes on han participat els dos equips catalans de la competició, el CE Costa Daurada i el BCR CEM Hospitalet, amb opcions tots dos de classificació per la Final Four.

El CE Cosa Daurada va començar el cap de setmana amb una contundent victòria davant el Concemfe Castelló per 50 a 26. Per la seva part, el BCR CEM Hospitalet també va guanyar amb claretat a l’equip de Castelló per 52 a 32, arribant al partit decisiu entre els dos equips catalans empatats a una victòria, ja que tots dos van perdre el partit contra el Churriana de Granada. El guanyador del partit disputat el diumenge es classificava per la Final Four i el partit va ser força disputat, sempre amb el CE Costa Daurada al davant en el marcador però per pocs punts de diferència, al descans el resultat era 18 a 26 a favor de l’equip dirigit per Manel Seva. La diferència es va ampliar durant el tercer quart, però un gran quart final de l’equip de l’Hospitalet va posar contra les cordes al Costa Daurada, que al final va resistir i va guanyar el partit per un ajustat 44 a 49.

CD Churriana – Granada Íntegra, CE Costa Daurada, Cludemi Fundación UDA i Servigest Burgos B jugaran la Final Four per pujar a 1ª Divisió Nacional, encara en una seu a confirmar per part de la Federació Espanyola.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies