Aquest dissabte 3 de desembre es celebra el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat i es farà l’ofrena annual al monument “Superació”, obra dedicada als esportistes paralímpics. El monument es troba situat a la Plaça de l’Esglèsia del recinte de LLars Mundet de la Diputació de Barcelona i la Universitat de Barcelona (UB) i comptarà amb representants de les Federacions Catalanes d’esport adaptat. Durant l’acte, Josep Giménez farà lectura del següent manifest:

Com cada 3 de desembre, aquest any, ja més lliures de moltes de les restriccions dels darrers temps, podem celebrar l’anomenat “Dia Internacional de les persones amb Discapacitat”.

Vagi pel davant que, personalment, no m’agrada el terme, doncs cadascú té les capacitats que té i les disfuncions, motrius, sensorials i/o cerebrals no fan a ningú inferior a ningú i que els estàndards marcats en cada grup dels esmentats són difusos i, certament, cap persona té el cent per cent en cap d’ells.

Tampoc m’agrada això del “dia internacional…” Per tota persona el seu dia és cada dia i no un de determinat.

Accepto, però, el parlar de discapacitats per senyalar, a efectes pràctics a aquells ser humans que poden tindre problemes motrius, sensorials o cerebrals (i qualsevol altre), sols per entendre’ns.

Accepto, també, la celebració del dia d’avui, però, sols per senyalar que avui és un dia perquè reflexionem sobre aquest tema i auto analitzem quin tractament li donem i si realment entenem que més que amb discapacitat del que es tracta és de PERSONES i com a tals les hem de veure i tractar i que com a tals persones no tenim dret a vetar-los en cap disciplina de la vida, social, cultural, esportiva, etc. i que, com a ciutadans conscients el que cal és facilitar la seva inserció en cada una de les activitats, precisin o no d’alguna adaptació per desenvolupar les.

Desitjo, doncs, que avui serveixi per això, per reflexionar com enfoquem, cadascú de nosaltres, aquest tema i d’alguna manera per fer un reconeixement a tots aquells que amb la seva actitud i exemple han fet avançar la societat de manera que esdevingui, dia a dia, més integradora, més justa, més inclusiva i per tal més humana.

Que així sia.

Barcelona, 3 de desembre de 2022

Josep Giménez
(President FCEDF)

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies