Ja es coneix la llista definitiva d’esportistes catalans que aniran als Jocs Paralímpics de Tòquio i, la natació, és l’esport que més esportistes amb discapacitat física aporta, un total de cinc nedadors i nedadores, són:

Sarai Gascón (16/11/1992): ha guanyat un total de sis medalles en els cinc Jocs Paralímpics que ha participat. Campiona d’Europa a Madeira 2021 a les proves de 100m lliure i braça i subcampiona del món dels 100m lliures i 200m estils. A Tòquio buscarà la medalla d’or, l’única de les medalles que li falta per guanyar en uns Jocs Paralímpics.

Miguel Luque (21/09/1976): és el gran veterà dels cincs nedadors i nedadores i aquesta serà la seva sisena experiència en uns Jocs Paralímpics, en els cinc anteriors ha guanyat un total de sis medalles (dos ors, dues plates i un bronze). Els 50m braça és la seva gran especialitat, guanyant sis ors (quatre mundials i dos europeus).

Núria Marquès (04/05/1999): amb setze anys va ser la gran revelació dels Jocs Paralímpics de Rio, guanyant una medalla d’or i una plata. Campiona del món a Londres 2019, Núria poseix rècords d’Espanya a les categories de 50, 100 i 200m esquena i als 400m lliures, de ben segur que lluitarà per les medalles a Tòquio.

Toni Ponce (05/06/1987): aquests seran els seus segons Jocs Paralímpics després de competir a Rio 2016 on va aconseguir dos diplomes olímpics. Després de la seva nova classificació dins de la clase S5, Toni ha guanyat tres medallas al Mundial de Londres 2019 i aquest 2021 ha pujat en set ocasions al podi a l’Europeu de Madeira, és un dels grans favorits per guanyar medalles en aquests Jocs Paralímpics.

Òscar Salguero (11/05/1998): amb 18 anys va participar als Jocs Paralímpics de Rio 2016 guanyant la medalla d’or a la prova dels 100m braça, la seva millor prova, de fet, es va proclamar campió del món al 2017, campió d’Europa al 2018 i subcampió del món a Londres 2019.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies