La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i les federacions esportives posen en marxa l’Esport Virtual Camp perquè cap nen es quedi sense fer esport aquest estiu i obre les inscripcions aquest dijous 25 de juny. El campus està finançat per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. Es tracta d’un espai virtual gratuït amb una innovadora proposta per practicar esport a casa i amb sessions en directe amb esportistes i influencers coneguts, entre els que destaquen Pierre Oriola (jugador bàsquet), Pau Russo (futbol), Blon (raper).

Cap nen sense fer esport
Les federacions esportives catalanes, conscients del seu compromís social amb la pràctica de l’esport, i de la delicada situació econòmica i social que estem vivint a causa del coronavirus, ofereix a tots els nens i nenes de Catalunya, i de forma gratuïta, un campus esportiu virtual. Des de casa, tindran accés a un esport diferent cada dia, i a tota una sèrie continguts per gaudir com jocs, manualitats, activitats creatives, i connexions en directe amb esportistes i influencers on els nens i nenes podran fer les preguntes que desitgin als seus ídols.

El campus tindrà una graella d’activitats amb quatre hores de contingut en català personalitat en funció de dues franges d’edat: de 6 a 9 i de 10 a 14 anys. La plataforma serà un suport pels pares i mares que hagin de treballar, i també pels avis. Serà un entorn digital segur d’entreteniment i formació, i amb control parental amb la possibilitat de fer socialització i amics.

4 setmanes intenses
L’Esport Virtual Camp començarà a funcionar el pròxim 6 de juliol i estarà actiu durant 4 setmanes. Tot el programa del Virtual Camp estarà analitzat, estudiat i validat
per un grup de pedagogs especialitzats en edats infantils.

“Som conscients de la nostra funció social. L’esport és un vehicle de cohesió i benestar per a tothom”, explica Gerard Esteva, president de la UFEC sobre la iniciativa. “La pandèmia de la COVID-19 ha deixat tocada l’economia de moltes famílies catalanes, i alguns del danys seran irreparables, per això no volem que cap nen es quedi sense fer esport aquest estiu”, ha reblat.

Suport institucional
Les activitats de lleure esportiu que s’organitzen a l’estiu per a nens i nenes compten amb una llarga tradició a Catalunya i, tal com destaca Gerard Figueras, secretari general de l’esport i l’activitat física, “contribueixen de forma notable al creixement integral d’infants i adolescents, a la seva formació en valors, a la promoció dels hàbits saludables, així com a la creació d’una societat més activa, responsable i compromesa”. A més, enguany aquestes activitats són “més necessàries que mai” després de gairebé tres mesos de confinament. “La mainada ha patit de manera especial els efectes de la pandèmia i ara cal oferir-los opcions de lleure esportiu variades i de qualitat com l’Esport Virtual Camp”, ha afegit Figueras. Un campus que compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i, malgrat no ser presencial, permet als més petits adquirir “competències complementàries a les de l’educació formal i integrar un ampli ventall de valors gràcies a la pràctica de l’esport i l’activitat física”, ha reblat.

Inscripcions obertes
Les inscripcions es podran començar a formalitzar a partir d’avui, dijous 25 de juny, i restaran obertes durant tot el mes de juliol. Per poder fer-les, s’ha habilitat el següent enllaç: www.esportvirtualcamp.cat

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies