Parlar de tennis taula adaptat a Catalunya es parlar, sens cap mena de dubte, de Jordi Morales (Esparraguera, 17 de novembre de 1985) ha guanyat dues medalles paralímpiques, medalla de bronze a Atenes 2004 i medalla de plata a Londres 2012, a més de proclamar-se Campió del Mon al 2018 i múltiples vegades campió d’Europa en els seus 20 anys com esportista d’èlit. A Tokio disputarà, si al final s’arriben a celebrar, els seus sisens Jocs Paralímpics, tota una fita de l’esport català.

Jordi, estem vivint una situació que ningú de nosaltres esperàvem, amb una quarentena on no podem sortir de casa, com són ara els teus entrenaments i exercicis que pots fer durant aquests dies?

Doncs al pis on visc només hi puc realitzar preparació física amb els aparells que tinc, sort que el Comitè Paralímpic ens ha fet arribar material per poder realitzar aquest entrenament. Però específicament de tennis taula no puc fer res.

La suspensió de competicions internacionals ha implicat la teva classificació per Tokio (confirma’m que això és correcte ;)). Serà la teva sisena presència en uns JJPP, quins són els teus objectius?

Bé, jo tenia molt ben encarada la classificació, però al suspendre competicions ha fet que ja fos totalment imposible que els altres jugadors poguessin superar-me en el rànquing. I ara s’ha actualitzat el rànquing d’abril i oficialment ja estic classificat. L’objectiu sempre és el de máxima ambició, per això entrenem cada dia posant-hi tot l’esforç, hem d’aconseguir poder veure’ns competint amb els millors i els petits detalls de la competició, decidiran la posició.

Creus que, amb la situació actual, es poden suspendre els JJPP al setembre?

Haurien de suspendre’s, i jo crec que per qüestions d’organització, la idea més adequada és per a l’estiu 2021, per evitar coincidències amb altres esdeveniments esportius que farien mermar la visibilitat dels Jocs Olímpics i Paralímpics.

Ets un dels jugadors més destacats i veterans de tennis taula, fins fa poc també director esportiu d’aquest esport al CN Sabadell, com veus el nivell del tennis taula adaptat a Catalunya? S’està treballant bé amb els més petits que són el futur d’aquest esport?

Bé, veterà per edat no 😄, per temps que porto jugant i a l’alt nivel sí. Crec que hi ha jugadors que poden donar el salt internacional, tot i que cada cop és més difícil. I per exemple en el meu cas, estic iniciant un projecte de promoció a Institut Guttmann, on qui sap si poden sorgir nous esportistes.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies