VII Jornada Inclusiva: Quins esports estaran presents (II): ciclisme i boccia

CICLISME
Descripció de l’esport

Els ciclistes amb discapacitat participen en diferents categories segons el seu grau de discapacitat i el model d’adaptacions que precisen per aquest esport. Depenent d’aquesta classificació els atletes utilitzaran una bicicleta, un tricicle, un tàndem o una handbike (bicicleta de mà). Les bicicletes i handbikes acostumen a ser utilitzades per ciclistes amb discapacitat física, els tàndems per ciclistes amb afectació visual, i el tricicle per ciclistes amb paràlisi cerebral.
A nivell de competició val a dir que els esportistes amb discapacitat física competeixen a les proves de carretera (ruta i contrarellotge individual), i de pista (persecució i quilòmetre).

Activitats durant la jornada
Per aquesta activitat destinarem una part de la mitjana no transitable del Passeig de Sant Joan perquè la gent que ho desitgi, pugui saber quina és la sensació de seure en una handbike (un aparell de prestacions similars a una bicicleta però impulsada pels braços i més estable gràcies a les tres rodes) o anar en bicicleta adaptada ó tàndem amb l’ajuda d’un guia per persones invidents.
Dissenyarem un petit circuit per tal que, de forma segura, cadascú pugui provar les seves habilitats i sensacions al volant d’un vehicle adaptat.

BOCCIA
Descripció de l’esport
És una activitat esportiva de precisió i estratègia, en el què només participen persones en cadira de rodes. Possibilita la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física (d’origen cerebral o no). Aquest és un dels motius fonamentals de la gran difusió experimentada per aquest esport, tant al nostre país com en l’àmbit internacional. Existeixen proves individuals, per parelles i per equips.

Els elements de l’esport són sis boles vermelles i sis blaves (un color per competidor o equip) i una altra blanca (bola diana). En cada partit, l’objectiu és apropar les teves boles a la bola blanca. Alguns esportistes, els de les categories més baixes, és a dir, amb un major grau de discapacitat, utilitzen una canaleta i un assistent per ajudar a efectuar els llançaments.

Activitats durant la jornada
Durant la jornada es disposaran dos camps de mides similars a les oficials per tal de que tothom que estigui interessat pugui participar de l’estació. El primer camp serà el camp d’iniciació en el que els tècnics esportius ens ensenyaran el reglament de joc, les tècniques bàsiques i els aspectes tàctics. En el segon camp trobarem el camp de competició en el que es faran partits inclusius formats per equips de 3 jugadors. Es jugarà al millor de tres parcials de manera que quan guanyi un equip dels equips entrarà un altre equip format per tres nous jugadors.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies