Aquest cap de setmana del 6 i 7 de juliol s’ha disputat la XXVI edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Bàsquet en Cadira de Rodes i la IX edició del Memorial Joan Palau i Francàs al CEM l’Espanya Industrial amb victòria per la Selecció de Bèlgica.

Dissabte, a la primera fase de la competició, Bèlgica va guanyar els tres partits que va disputar, el primer davant Portugal per 36 a 25, el segon a Catalunya i el tercer davant Irlanda per 50 a 32, classificant-se d’aquesta manera per la final de diumenge. La Selecció Catalana va guanyar amb gran autoritat el primer partit per 64 a 27 davant Irlanda, al descans l’equip català ja havia anotat 40 punts amb un gran percentatge d’encert en els llançaments. El segon partit, davant Bèlgica va ser el més igualat de tota la jornada, al descans el resultat era d’empat a 23 després d’un quart per cada una de les seleccions, l’igualtat es va mantenir fins el darrer minut on en dues jugades clau, Bèlgica es va posar per davant al marcador guanyant el partit per 49 a 44. En el darrer partit de la jornada, Catalunya va guanyar a Portugal per 53 a 48 classificant-se per la final de diumenge.

Diumenge, als partits finals del Trofeu, la Selecció d’Irlanda no va poder fer front a la Selecció de Portugal que va guanyar la tercera posició del Trofeu després de guanyar el partit per un clar 45 a 28. A la Gran Final, Bèlgica va començar dominant el partit però Catalunya va anar retallant l diferència al marcador que al descans solament era dos punts a favor de Bèlgica, 14 a 12. La segona part va ser de domini belga que va guanyar finalment el Trofeu Internacional per 35 a 26.