Aquesta temporada s’ha posat en marxa el programa INSERsport de l’UFEC, un projecte d’inclusió social a través de l’esport dirigit a joves en risc d’exclusió social i on la Federació ha col.laborat amb la realització d’un curs de formació de rugbi i hoquei en cadira de rodes.

En aquest curs han participat quatre joves que han rebut formació teòrica, com conceptes relacionats amb la discapacitat física i tipus de lesions característiques dels esportistes de rugbi i bàsquet, una contextualització històrica del esport adaptat i els fonaments del reglament oficial esportiu d’aquests esports. A la formació pràctica, els joves han anat a les nostres escoles d’iniciació esportiva i han provat, en primera persona, el rugbi i el bàsquet en cadira de rodes, a més de fer practiques amb les primeres bases de l’arbitratge. Als Jocs Catalans, celebrats a Manresa, van esdevenir part de la taula arbitral efectuant les actes dels partits i col·laborant amb els marcadors.

El programa té com a finalitat la formació per a una futura incorporació al món laboral. En el cas dels joves que han participat en la formació de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, debutaran com a àrbitres de quad-rugbi i hoquei en cadira de rodes elèctrica en la propera temporada 2018-2019.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies