L’Institut Guttmann organitza conjuntament amb l’Hospital Sunnaas (Noruega) el Camp Spinal H2O, que tindrà lloc del 3 al 9 de setembre a Barcelona, però també amb activitats a Torredembarra i Badalona. Ambdues institucions, dedicades a la neurorehabilitació de persones amb discapacitat d’origen neurològic, uneixen esforços per oferir a joves que pateixen les conseqüències d’una lesió medul·lar, la possibilitat de conviure en un campus amb altres joves en situacions similars.

El campus s’ambientarà en un entorn marítim, aprofitant el clima mediterrani i incloent diferents activitats d’aigua com paddle surf, wake, submarinisme, natació, navegació o caiac. La oferta aquàtica es complementarà amb altres activitats esportives com rugby, ioga i blokart; així com activitats educatives com l’entrenament en el maneig de la cadira. També realitzaran visites culturals a la ciutat de Barcelona, la Sagrada Família i l’Aquàrium, on alguns dels participants fins i tot viuran l’experiència de banyar-se amb els taurons.

Professionals de l’Institut Guttmann, de l’Hospital Sunnass i del National Rehabilitation Center de Letonia, conjuntament amb altres instructors experts i esportistes d’elit com com els paralímpics Quico Tur (tenista i expacient de l’Institut Guttmann) i Júlia Castelló (nadadora i professional de l’Institut Guttmann) que acompanyaran al grup en les diferents propostes i conviuran amb els participants en una estada de 8 dies que afavorirà la comunicació i la interacció entre els joves a la nostra ciutat.

Com a fet destacat, s’ha adaptat especialment per a l’ocasió, el vaixell de vela clàssic Quetx, Ciutat de Badalona un buc escola propietat de Marina Badalona, que es troba en perfecte estat de conservació i que a partir d’ara permetrà la navegació d’usuaris de cadira de rodes.

La iniciativa H2O Camp Spinal ha estat possible gràcies a la col·laboració especial d’entitats com la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitats, Marina Badalona, Club Natació Atlètic Barceloneta, l’Aquàrium de Barcelona, Port Fòrum, Barcelona Sailing Center i la Basílica de la Sagrada Família.

NdP de l’Institut Guttmann

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies