Descripció:

És un esport clàssic pel seu potencial terapèutic, ja que es pot practicar amb qualsevol tipus de discapacitats i diferents graus de funcionalitat. En competició existeixen 10 categories per a cadascuna de les tres modalitats: modalitat S (crol, esquena i papallona), modalitat SB (braça) i modalitat SM (estils combinats). Cada nedador competeix en la seva categoria.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

Consulta el reglament de Natació IPC

Consulta el reglament de les jornades de lliga 18/19

Consulta el protocol classificacions catalanes

Calendari:

Entrant aquí pots obrir el nostre calendari i consultar jornades, horaris o seus.

Temporada 18-19

Lliga Catalana 

  • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 17/11/2018; Club Natació Mataró)

Llistat de nedadors per provaSeries – Resultats

  • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 12/01/2019; Club Natació Martorell)

Llistat de nedadors inscrits – Series – Resultats

  • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 06/04/2018; Club Natació Sitges)

Llistat de nedadors inscrits – Series – Resultats

  • 4ª Jornada Lliga Catalana (dins el marc de Jocs Catalans 2019, seu i data a determinar)

Llistat de nedadors inscrits – Series – Resultats

Campionats de Catalunya d’Hivern ( 16/02/2019; Club Natació Terrassa)

Series – Resultats

Campionats de Catalunya d’Estiu (data a determinar; Club Natació Sabadell)

Series – Resultats

Campionat Internacional

Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona  ( 11 i 12 de maig de 2019 al CN Barcelona

Campionat del Món – KUCHING 2019 – Criteris de selecció FEDDF

Campionats d’Espanya 

Campionat d’Espanya AXA de joves per categories d’edat (26 i 27/01/2019 a Valdemoro)

Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD (2 i 3/03/2019 a Valladodid)

Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes (30 i 31/03/2019 a Madrid)

Campionat d’Espanya Clubs (15 i 16/06/2019 a Tenerife)

Temporada 17-18

Lliga Catalana 

  • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/11/2017; Club Natació Mataró)

Llistat nedadors inscritsSeriesResultats 1 Jornada

  • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 13/01/2018; Club Natació Martorell)

Llistat nedadors inscritsSeriesResultats 2 Jornada

  • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 14/04/2018; Club Natació Sant Feliu)

Llistat nedadors inscritsSeriesResultats 3 Jornada

  • 4ª Jornada Lliga Catalana (2/06/2018)

Llistat nedadors inscritsSeriesResultats 4 JornadaClassificació Final

Campionats de Catalunya d’Hivern SeriesResultats

Campionats de Catalunya d’Estiu SeriesResultats

Llistat nedadors inscritsSeriesResultats

 Campionats d’Espanya 17-18

Campionat d’Espanya AXA de joves per categories d’edat – Resultats

Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes – MínimesResultats

Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD – HorarisSeries – Resultats

Campionat d’Espanya Clubs – HorarisSeriesResultats

Resultats 16-17

Lliga Catalana 16-17

1a Jornada – 2a Jornada – 3a Jornada – 4a Jornada – Resultats finals 16-17

Trofeu Jocs Catalans 2017 – Resultats

Històric de resultats

Lliga Catalana 15-16

1a Jornada – 2a Jornada – 3a Jornada – 4a Jornada – Resultats finals 15-16

Trofeu Jocs Catalans 2016 – Resultats

Campionat de Catalunya – Hivern 15-16

Campionat de Catalunya de Natació Open 2016 – Resultats

Campionat de Catalunya – Estiu 15-16

Campionat de Catalunya de Natació  – Resultats

Campionat d’Espanya 15-16

Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes – Resultats

Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD – Resultats

Prova 1 – Prova 2 – Prova 3 – Prova 4 – Prova 5 – Prova 6 – Prova 7

Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes

1a Sessió – 2a Sessió – Classificació Individual – Classificació Entitats

Vols practicar aquest esport?

La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives, possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu.

Tramitar llicència:

Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

Amb la col·laboració:

federació cecsfederació pc 

Noticies

Aquest dissabte 17 de novembre comença una nova edició de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Centre Natació Mataró. Una competició que serveix a les grans figures d’aquest esport com a preparació per les seves competicions més importants i que, per la resta de nedadors i nedadores representa una gran oportunitat per anar millorant les seves capacitats i marques personals.

Abans de començar la competició, tindrà lloc l’entrega dels premis als campions de la darrera edició, destacant a Antoni Ponce (CN Sitges) com millor nedador, Núria Marquès (CN Sant Feliu) millor nedadora i el Centre Natació Mataró com a millor Club.

L’edició d’enguany de la Lliga Catalana consta de quatre proves, a més de la primera d’aquest dissabte a Mataró, dissabte dotze de gener es disputa la segona jornada al Club Natació Martorell, dissabte 4 d’abril es disputa la tercera jornada al Club Natació Sitges i, com és tradicional, durant els Jocs Catalans, encara pendent de determinar la data i la localitat, es disputarà la quarta i darrera prova de la Lliga Catalana de natació d’aquesta temporada.

Del 6 al 9 de desembre es porta a terme una concentració del Programa de l’equip AXA de promeses de natació al CAR de Sant Cugat i on formaran part els catalans Ariel Enrique Schrenck Martinez (CN Mataró) i Pol Sallent Hernández (CN Martorell).

Durant els dies de concentració de les tretze joves promeses de la natació nacional, dirigides pel responsable tècnic de l’equip AXA, Xavier Torres, es portaran a terme diferents sessions d’entrenament al gimnàs i la piscina del Centre d’Alt Rendiment i també amb altres sessions formatives. L’objectiu d’aquestes concentracions és millorar nivell d’aquestes joves promeses i la preparació per la participació en futures competicions internacionals.

Del 13 al 19 d’agost s’ha disputat el Campionat d’Europa de natació a la ciutat de Dublin amb grans resultats pels nostres nedadors i nedadores on han destacat les tres medalles d’or de Sarai Gascón i les vuit medalles aconseguides per Núria Marquès.

En categoria femenina, Sarai Gascón s’ha proclamat campiona d’Europa a les proves de 100m lliures amb un temps d’1:02.99, 100m papallona S9, prova on és la vigent campiona del món i, també or a la prova de 50m lliures S9 amb un temps de 30.39 segons. A més, la nedadora del CN Terrassa també ha guanyat la medalla de bronze a la prova de relleus del 4×100 estils. D’altra banda, destacar les vuit medalles guanyades per la nedadora del CN Sant Feliu, de només 19 anys, Núria Marquès. Núria s’ha proclamat Campiona d’Europa a les proves de 100m esquena i en 200m estils, a més ha guanyat quatre medalles de plata i dos medalles de bronze, pujant al podi en totes les proves que ha disputat.

En categoria masculina destacar al nedador del CN Sitges, Toni Ponce, que s’ha proclamat campió d’Europa a les proves de 200m estils categoria SM6, amb un nou rècord d’Europa d’2:51.18, i també medalla d’or a la prova dels 100m braça SB6 amb un gran temps d’1:29.85. A més, també ha guanyat dues medalles de bronze. Óscar Salguero, CN Sabadell, ha guanyat la medalla d’or a la prova del 100m braça SB8, amb un nou rècord d’Espanya d’1:09.24. El valencià, amb llicència catalana, José Antonio Marí ha guanyat quatre medalles entre proves individuals i per relleus i, la jove promesa de la natació catalana, Ariel Schrenk, ha guanyat dues medalles en la seva primera participació en un Campionat d’Europa absolut.

Del 13 al 19 d’agost es disputa el Campionat d’Europa de natació a Dublin (Irlanda), una de les competicions més importants d’aquesta temporada, i on han estat convocats amb la Selecció Espanyola un total de set nedadors i nedadores amb llicència catalana.

En categoria masculina destacar la presència d’Antoni Ponce (CN Sitges), Ponce és un dels grans favorits per guanyar aquest Campionat en la seva categoria. També estan convocats, Òscar Salguero (CN Sabadell), el veterà Miguel Luque (Fundación Adapta2) i el valencià, amb llicència catalana, José Antonio Mari Alcaraz (CN Terrassa). Destacar la presència en la llista, del jove Ariel Enrique Schrenck (CN Mataró) convocat a través del programa AXA de joves promeses paralímpiques. En categoria femenina, Sarai Gascón (CN Terrassa) i Núria Marquès (CN Sant Feliu) són les nedadores convocades i grans favorites a guanyar medalles en les seves proves.

El dissabte 30 de juny es va disputar el Campionat de Catalunya de natació a les instal.lacions del Club Natació Sabadell, on Antoni Ponce i Núria Marquès van ser els millors nedadors absoluts del Campionat apropant-se a les seves millors marques a poc més d’un mes per la celebració del Campionat d’Europa.

Del 23 al 25 de juny s’ha disputat la competició de natació dels XVIII Jocs Mediterranis al Centre Aquàtic de Campclar, situat a l’Anella Mediterrània dels Jocs amb la participació, en categoria femenina, de Sarai Gascón (CN Terrassa) i Núria Marquès (CN Sant Feliu), medallistes paralímpiques i, en categoria masculina, els nedadors David Levecq (CD Aquatic Campanar) i José Antonio Mari, amb llicència catalana i del CN Terrassa. La selecció ha estat dirigida pel tècnic català Jaume Marcé.

Sarai Gascón ha finalitzat en la tercera posició final aconseguint, d’aquesta manera, la medalla de bronze a la prova dels 100m lliures categoria S10 amb un temps d’1:03.09. L’altre nedadora catalana, Núria Marquès, ha finalitzat en cinquena posició amb un temps d’1:04.47. La guanyadora ha estat la francesa Eloide Lorandi amb un temps d’1:01.96. En categoria masculina, el valencià amb llicència catalana, José Antonio Mari, ha finalitzat en quarta posició amb un temps de 56.62 a la mateixa prova dels 100m lliures S10. El valencià David Levecq ha finalitzat en la segona posició amb un temps final de 55.24.

Els Jocs Mediterranis són una competició de caràcter poliesportiu que s’organitzen en el marc del moviment olímpic, amb el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional (COI).

Aquest cap de setmana del 16 i 17 de juny s’ha disputat el Campionat d’Espanya per clubs de natació a les instal.lacions de “La Piscina” de LLoret de Mar, on el CD Aquatic Campanar, amb 385 punts, ha revalidat el títol de Campió d’Espanya per clubs de natació per davant del CN Mataró amb 268 punts.

Pel que fa a la participació dels nostres esportistes, destacar una vegada més a Toni Ponce (CN Sitges) que ha batut el rècord del món a la prova dels 200m braça SB5 amb un temps de 3:11,40, la setmana pasada ja va batre el rècord el món als 100m braça. A més, Toni Ponce va batre tres rècords d’Espanya, a les proves de 50 i 200m esquena i 200m lliures. Sens cap mena de dubte, será un dels nedadors protagonistes a l’Europeu de natació de Dublín a l’agost. També destacar les victòries de José Antonio Marí (CN Terrassa) en totes les proves que va disputar, 50m papallona, 50m lliures, 100m papallona i 50m esquena i Òscar Salguero (CN Sabadell) que va guanyar les proves de 100 i 200m braça i 200m estils.

Pel que fa a la categoria femenina, Sarai Gascón (CN Terrassa) va batre el rècord d’Espanya a la prova de 50m braça amb un temps de 37.56 a més de guanyar les proves de 50 i 100m papallona. Núria Marquès (CN Sant Feliu) va guanyar quatre medalles, una d’or, dues plates i un bronze, a més de batre el rècord d’Espanya als 50m braça SB8 amb un temps de 40,8.

Del 7 al 10 de juny s’ha disputat la 32a edició de l’Open Internacional de Berlin de natació, una de les proves més importants i veteranes que es disputen a Europa i en la que han participat els millors nedadors i nedadores paralímpics catalans del moment. destacant per sobre de tots, Antoni Ponce, el nedador del CN Sitges, segon millor nedador per punts en la classificació general del Campionat.

Antoni Ponce va batre el rècord del món de 100m braça SB5 amb un nou temps de 1:28;18 per 1:28;57 que era el rècord fins la data, “sincerament, no ens havien plantejat batre el rècord. Podiem apropar-nos a la sessió de la tarda, ja que el matí havia fet 1:29;04. Vam retocar un parell de cosetes que no havien sortit pel matí i, en definitiva, va sortir una gran marca. Estic molt content, batre el rècord per mi suposa que tot el sacrifici durant la temporada té recompensa i, poder establir un nou rècord és tot un orgull” ens ha comentat Toni Ponce a la FCEDF. A més, el nedador del CN Sitges va fer rècord d’Espanya a la prova de 200m estils SM6 i també a la prova de 400m lliures S6, una prova on va guanyar la medalla d’or de la competició, també va guanyar la medalla de bronze a la prova de 800m Lliures S6. “Estic molt satisfet per totes les marques aconseguides, gràcies sobretot al meu entrenador Jaume Marcé que és un dels principals responsables perque les coses sortin, i aquest resultats ens donen molta confiança de cara a l’Europeu de Dublin” ha destacat l’Antoni Ponce.

Sens dubte un gran campionat per Antoni Ponce que ja té com a pròxim objectiu, el Campionat d’Espanya que es disputa aquest cap de setmana del 16 i 17 de juny a LLoret de Mar amb la participació dels millors nedadors i nedadores paralímpics espanyols.

Dissabte a la tarda es va disputar la quarta i darrera Jornada de la Lliga Catalana, Trofeu “Jocs Catalans” de natació, a la Piscina Municipal de Manresa amb la participació de més de 80 esportistes i tècnics.

En la categoria masculina, Antoni Ponce (CN Sitges) va guanyar a Òscar Salguero (CN Sabadell) que va realitzar una gran competició ja que va guanyar les proves de 200m braça SB4-SB13 amb 963 punts per davant de Pau Majó i Antoni Ponce que va aconseguir 1092 punts. A més, el nedador del CN Sabadell, també va guanyar la prova dels 100m estils masculins SM1-SM13 amb 738 punts per davant d’Antoni Ponce amb 661 punts.

En la categoria femenina, la medallista paralímpica Núria Marquès va guanyar el Trofeu Jocs Catalans per davant de Marian Polo (CN Badia). La nedadora del CN Sant Feliu va guanyar les proves de 50m esquena femenins S1-S13 amb 880 punts, els 50m braça femenins SB1-SB13 amb 740 punts i, finalment, els 100m estils femenins SM1-SM13 amb 756 punts.

Els grans dominadors d’aquesta edició de la Lliga Catalana de natació, sense donar cap opció als seus rivals, han estat el nedador del CN Sitges, Antoni Ponce i Núria Marquès del CN Sant Feliu.

Del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018 tindran lloc els XVIII Jocs Mediterranis a la ciutat de Tarragona i amb seus esportives en 16 municipis seu del territori i hi participaran 33 disciplines esportives, algunes d’elles també en la modalitat d’esport adaptat.

La competició de natació es disputa al Centre Aquàtic de Campclar, situat a l’Anella Mediterrània dels Jocs, del 23 al 25 de juny. Dins de la competició també s’inclourà la competició paralímpica, concretament la prova de 100 metres en estil lliure S10. Per aquestes proves, la “Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física” ha donat la llista d’esportistes i tècnics convocats on destaca la presència catalana.

Els esportistes convocats són, en categoria femenina, Sarai Gascón (CN Terrassa) i Núria Marquès (CN Sant Feliu), medallistes paralímpiques i, en categoria masculina, els nedadors David Levecq (CD Aquatic Campanar) i José Antonio Mari, amb llicència catalana i del CN Terrassa. La selecció estarà dirigida pel tècnic català Jaume Marcé.

Els Jocs Mediterranis són una competició de caràcter poliesportiu que s’organitzen en el marc del moviment olímpic, amb el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional (COI).

Aquest cap de setmana del 21 i 22 d’abril s’ha disputat el 3r Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona a les instal.lacions del Club Natació Barcelona amb la participació dels millors nedadors catalans del moment. Es tracta d’una competició inclusiva organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC).

El nedador del CN Sitges, Antoni Ponce, ha aconseguit un nou rècord del món en la prova dels 50m braça SB5 amb un temps de 41,22, rebaixant en més de mig segon l’anterior marca, aconseguida per l’alemany Thomas Grimm l’any 2007. A la sessió matinal de la competició, Antoni Ponce ja havia batut el rècord del món amb un temps de 41,46. “Estic molt satisfet, era un dels objectius”, ha comentat el nedador després d’establir el nou rècord del món.

D’altra banda, destacar també la gran participació del nedador del CN Sabadell i medallista paralímpic, Òscar Salguero que, durant la competició de dissabte, ha aconseguit un nou rècord d’Espanya en la prova dels 50m esquena categoria S9 amb un temps de 32″05.

Foto (Pau Fuentes, FECPC)

Aquest dissabte 14 d’abril s’ha disputat la tercera jornada de la LLiga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Sant Feliu, amb la participació d’alguns dels millors nedadors i nedadores paralímpics catalans.

En categoria masculina, el gran dominador de la jornada va tornar a ser el nedador del CN Sitges, Antoni Ponce. Ponce a guanyar les proves de 200m esquena S1-S13 amb un temps de 02:43,92 i 836 punts, la prova de 100m braça SB4-SB13 amb 955 punts per davant del medallista paralímpic Óscar Salguero que va finalitzar a la segona posició amb 930 punts i també va guanyar la prova de 200m lliures S1-S13 amb un temps de 02:31,34 i 729 punts.

Núria Marquès i Júlia Castelló van ser les grans dominadores de la competició femenina. Núria va guanyar totes les proves que va disputar, els 100m braça SB4-SB13 amb 695 punts, la prova dels 50m lliures S1-S13 amb 671 punts i els 50m papallona S1-S13 amb 787 punts. Per la seva part, Júlia Castelló (CN Mataró) va guanyar les proves de 100m esquena S1-S13 amb 695 punts i la prova dels 200m esquena amb un temps de 03:17,52 i 726 punts.

En la secció de natació de la web de la FCEDF apareixen tots els resultats de la jornada. La quarta i darrera jornada de la LLiga Catalana de natació es disputarà dissabte 2 de juny dins de les competicions dels XI Jocs Catalans que tindran lloc a la ciutat de Manresa.

Aquest cap de setmana del 24 i 25 de març s’ha disputat el Campionat d’Espanya de natació per Comunitats Autònomes a la Piscina Municipal “La Salera” de Castelló amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans que han aconseguit la segona posició final.

En categoria femenina, destacar les sis medalles aconseguides per Núria Marquès, que va guanyar, entre d’altres, a la prova dels 100m esquena amb 886 punts, 400m lliures i 100m papallona. Sarai Gascón va guanyar a les proves de 100m braça i 50m papallona aconseguint també sis medalles per a Catalunya.

En categoria masculina, el gran protagonista va ser Antoni Ponce que va guanyar cinc medalles d’or i una plata, guanyant per davant d’Òscar Salguero les proves dels 100m esquena amb 711 punts i els 100m braça amb 932 punts per 864 punts d’Òscar Salguero. El valencià, amb llicència catalana, José Antonio Mari Alcaraz va realitzar un gran campionat guanyant als 400m lliures amb 782 punts, els 50m lliures i també els 100m papallona amb 801 punts.

Per relleus, la delegació catalana va guanyar, entre d’altres, el 4 x 100m estils masculí i femení i també el 4 x 100m lliures masculí i femení. València, amb un total de 658 punts va guanyar el Campionat seguida solament a cinc punts de diferència per Catalunya (653 punts) i Canàries, ja a molta distància, amb 372 punts finalitzant en tercera posició.

Aquest cap de setmana del 17 i 18 de març s’ha disputat el IV Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques en edat escolar de natació a la ciutat de Castelló amb la participació de joves promeses catalanes de la FECPC i la FCEDF.

Per part de la FCEDF es van convocar joves nedadors i nedadores que, menys Iker Ruiz (CN Balaguer), era la primera vegada que participaven en competicions nacionals com, Miquel Bosch (CN Sabadell) i Berta Garcia (CN Mataró). Nedadors destacats com Pol Sallent i Pablo Errando aniran convocats per primera vegada el proper cap de setmana amb la Selecció absoluta que participa al Campionat d’Espanya. Iker Ruiz va finalitzar en segona posició a la prova de 100m braça i en tercera posició als 50m de la mateixa especialitat com a resultats més destacats del Campionat.

A la categoria masculina, Catalunya va finalitzar en una gran segona posició amb 54 punts per darrera de la Selecció Valenciana i, en categoria femenina va finalitzar en cinquena posició. A la categoria conjunta, el triomf va ser per la Comunitat Valenciana amb 110 punts, seguida de Castella-LLeó amb 94 i en tercera posició, la Selecció Catalana amb un total de 89 punts.

El nedador català Pol Sallent, CN Martorell ha estat un dels esportistes seleccionats per formar part de l’Equip AXA de promeses paralímpiques. Els altres seleccionats són: Beatriz Lérida Maldonado, Amira Bencherqui Kriti, Jaume Cortés Malgar i Sandra Díaz Cabero.

L’Equip AXA de Promeses Paralímpiques de Natació és una iniciativa pionera que es va posar en marxa el desembre de 2010 amb la Fundació AXA i el Comitè Paralímpic Espanyol.

El seu objectiu és aconseguir un alt nivell de rendiment dels nedadors seleccionats a mig i llarg termini, mitjançant plans tècnics de formació i especialització, assistència a competicions nacionals i internacionals i suport a entrenadors i clubs amb la mirada posada en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Foto (CN Martorell)

Dilluns 26 de febrer va tenir lloc la Gala de l’Esport organitzada per l’Associació Espanyola de Premsa Esportiva a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló on van ser premiades, entre d’altres grans esportistes, les nedadores Sarai Gascón i Núria Marquès.

La natació va ser l’esport que més va brillar, amb els premis concedits a les nedadores de la Federació, Sarai Gascón i Núria Marquès juntament amb altres estrelles d’aquest esport com Mireia Belmonte, sota l’atenta mirada de més de 500 convidats i assistents.

Sarai Gascón va aconseguir en els últims mundials 3 medalles d’or en els 100m lliures, 100m papallona i 50m lliures i Núria Marquès va guanyar 3 medalles d’or, 100m esquena, 200m estils i 400m lliures i 3 plates en 100m lliures, 100m papallona i 50m lliures van ser guardonades en la Gala de l’Esport organitzada per l’Associació Espanyola de Premsa Esportiva, premi que els va lliurar la periodista del diari Sport, Carme Barceló.

Núria Marquès va explicar, després de la pregunta formulada per Ona Carbonell, presentadora de la gala al costat de Jesús Álvarez, el treball i esforç que realitzen, per arribar on són, així com Sarai Gascón comentava la revalitat sana que hi ha en cadascuna de les competicions que disputen al llarg de l’any i en les quals en moltes ocasions coincideixen Sarai i la Núria.

Font i Foto, FEDDF

Aquest dissabte 17 de febrer s’ha disputat el Campionat de Catalunya d’hivern Open de natació adaptada a les instal.lacions del Club Natació Terrassa amb la participació de la majoria dels millors nedadors i nedadores paralímpics catalans.

A la categoria femenina, la gran dominadora va ser la medallista paralímpica Núria Marquès (CN Sant Feliu) que va guanyar totes les proves en les que va participar. Va guanyar la prova dels 100m Papallona, clase S6 – S13 amb un temps d’1:15.26 i 697 punts, els 100m Lliure, Classe S1 – S13, per davant de Marian Polo (CN Badía), els 100m Esquena, Classe S1 – S13, amb un temps d’1:13.78 i 806 punts i, finalment, la prova dels 50m Braça, Classe SB1 – SB13, amb un temps final de 43.66 i 530 punts.

A la categoria masculina, la victòria va ser per Antoni Ponce per davant d’Òscar Salguero. El nedador del CN Sitges va guanyar les proves de 100m Braça, Classe SB1 – SB13, amb un temps d’1:31.72 i 894 punts per davant d’Òscar Salguero (CN SABADELL) amb un temps d’1:10.98 i 841 punts, també va guanyar els 100m Esquena, Classe S1 – S13, amb un temps d’1:23.41 i 664 punts i els 200m Estils, Classe SM5 – SM13, amb un temps final d’2:57.63 i 751 punts.

Per clubs, el campió destacat va ser el CN MATARÓ amb 127 punts, per davant del CN TERRASSA amb 55 i el CN SABADELL en tercera posición, amb 53 punts. A la secció de natació de la web de la Federació podeu trobar tots els resultats del Campionat.

Aquest cap de setmana del 20 i 21 de gener s’ha disputat el Campionat d’Espanya AXA de promeses paralímpiques de natació per a menors de 18 anys en el Poliesportiu Natzaret de la ciutat de València amb la presència de dotze nedadors, en la categoria infantil i júnior, de la FCEDF.

A la categoria infantil, destacar les victòries de Pablo Errando a la prova dels 200m lliures amb un temps de 2:41,40 i 471 punts i la victòria d’Iker Ruiz als 100m braça amb un temps final d’1:40,44 i 291,1 punts.

A la categoria júnior, destacar les victòries d’Ariel Enrique Schrenck, guardonat com a millor nedador de la categoria, guanyant les proves de 100m esquena amb un temps d’1:10,65 i 720,6 punts, 100 i 50m lliures i 100m papallona amb un temps d’1:05,8 i 733,4 punts. Pau Majó, tercer classificat júnior, va guanyar la prova de 50m braça amb un temps de 34,95 i 678,4 punts i també els 100m braça amb un temps d’1:16,05 i 670,7 punts. Jubal Edo va guanyar la prova de 50m esquena per davant de Marc Sala.

Enllaç a tots els resultats del Campionat.

Aquest dissabte 13 de gener s’ha disputat la segona jornada de la LLiga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Martorell amb victòries per Antoni Ponce (CN Sitges) a la categoria masculina i Núria Marquès (CN Sant Feliu) a la categoria femenina.

Destacar en aquesta segona jornada, la victòria d’Antoni Ponce a la prova dels 50m braça SB1-SB13 amb 855 punts per davant dels també nedadors paralímpics, Òscar Salguero (CN Sabadell), en segona posició amb 828 punts i Miguel Luque (Fundació Adapta2) en tercera posició i 630 punts. A la prova dels 50m esquena S1-S13 la victòria va ser per Òscar Salguero amb 700 punts per davant d’Antoni Ponce amb 631 punts. Núria Marquès (CN Sant Feliu) va guanyar les proves de 50m braça i la prova de 50m esquena S1-S13 amb 858 punts, per davant de Júlia Castelló (CN Mataró) amb 618 punts i Marian Polo (CN Badia) en tercera posició i 536 punts. Properament trobareu a la secció de natació de la web de la FCEDF els resultats de totes les proves d’aquesta segona jornada.

Destacar que aquesta segona jornada va ser una jornada inclusiva ja que també van participar nedadors i nedadores del CN Martorell.

Dissabte 13 de gener es disputa la segona jornada de la LLiga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Martorell després de les Festes de Nadal i la disputa del Campionat del Món que es va celebrar al mes de desembre passat amb grans èxits pels nedadors i nedadores catalans.

En aquesta segona jornada estaran presents alguns dels millors nedadors i nedadores catalans que van guanyar medalles al Campionat del món de Ciutat de Mèxic, Núria Marquès (CN Sant Feliu), Òscar Salguero (CN Sabadell) i Toni Ponce (CN Sitges) participen en aquesta segona jornada.

La nedadora de Castellví de Rosanes és l’actual líder de la competició amb 764 punts aconseguits en la seva victòria a la prova de 200m esquena de la primera jornada per davant de Júlia Castelló (CN Mataró). Per la seva part, Toni Ponce, lidera la categoria masculina, amb 1004 punts a la categoria SB5 després de guanyar la prova de 100m braça. El segon classificat és l’Òscar Salguero (CN Sabadell) amb 744 punts.

Aquesta serà una jornada inclusiva de natació ja que també comptarà amb la participació de nedadors i nedadores del CN Martorell.

Com cada any, la revista Fosbury ha publicat la llista dels millors cinquanta esportistes catalans del 2017 d’esports minoritaris. La revista Fosbury es un mitjà especialitzat en esports minoritaris, en esports que van més enllà del futbol i sempre amb una presència destacada dels esports adaptats.

En segona posició, per darrera únicament de Kilian Jornet, i com a millor esportista femenina, trobem a la nedadora del CN Terrassa, Sarai Gascón, després de guanyar tres medalles d’or en les tres competicions que va participar en els recents Campionats del Món disputats a Ciutat de Mèxic. En tercera posició del podi final, la revista Fosbury, ha destacat la gran temporada de Núria Marquès, la nedadora del CN Sant Feliu i una de les grans protagonistes del Campionat del Món de natació on va guanyar un total de sis medalles, tres d’or, dues de plata i una de bronze.

Les dues esportistes s’han classificat per davant de noms il.lustres de l’esport català com Toni Bou, Mireia Belmonte, Òscar Cadiach i Ferran Latorre entre d’altres grans esportistes.

En el següent enllaç es pot accedir al top 10, del rànquing dels millors esportistes de 2107.

Aquesta matinada ha finalitzat el Mundial de natació adaptada que s’ha disputat durant tota aquesta setmana a Ciutat de Mèxic amb una espectacular participació dels nedadors i nedadores catalans, tots ells han aconseguit, com a mínim, una medalla.

Destacar en la categoria femenina, a la jove nedadora del CN Sant Feliu, Núria Marquès que ha guanyat un total de sis medalles, tres medalles d’or, a les proves de 100m esquena categoria S9, als 200m estils SM9 i 400m lliures S9, dues medalles de plata, als 100m lliures S9 i, aquesta matinada, als 50m lliures S9 i una medalla de bronze als 100m papallona categoria S9.

Sarai Gascón (CN Terrassa), ha guanyat tot el que ha competit a Mèxic, amb un total de tres medalles d’or, campiona del món als 100m lliures S9 i, aquesta matinada als 50m lliures amb nou rècord del Campionat, 29’’13, totes dues proves per davant de Núria Marquès, a més de guanyar també l’or a la prova dels 100m papallona S9.

El protagonista en la categoria masculina ha estat el nedador Toni Ponce, CN Sitges, que s’ha proclamat campió del Món, amb un nou rècord del món als 100m braça SB5 amb un temps d‘1:28.57, també ha guanyat la medalla de plata a la prova dels 100m esquena S6 i la de medalla de bronze a la prova dels 400m lliures S6.

Tres medalles ha guanyat el valencià, amb llicència catalana, José Antonio Marí, subcampió del món a la prova dels 100m lliures S9, medalla de bronze als 100m papallona S9 i, aquesta matinada, medalla de plata als 50m lliures S9 amb un temps de 26’’22. Òscar Salguero (CN Sabadell), va guanyar la medalla d’or a la prova dels 100m braça categoria SB8 i la medalla de bronze a la prova dels 200m estils SM9. Per últim, destacar també al veterà Miguel Luque, plata a la prova 50m braça.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies