Descripció:

És un esport clàssic pel seu potencial terapèutic, ja que es pot practicar amb qualsevol tipus de discapacitats i diferents graus de funcionalitat. En competició existeixen 10 categories per a cadascuna de les tres modalitats: modalitat S (crol, esquena i papallona), modalitat SB (braça) i modalitat SM (estils combinats). Cada nedador competeix en la seva categoria.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

Calendari:

Temporada 19-20

 • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 16/11/2019; Club Natació Mataró) – Resultats
 • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/01/2020; Club Natació Martorell) – Resultats
 • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/04/2020; Club Natació Farners) – Resultats
 • 4ª Jornada Lliga Catalana – JJCC (pendent de seu/data) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Hivern (01/02/2020; Club Natació Terrassa) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Estiu (pendent data; Club Natació Sabadell)  – Resultats
 • Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona – Series
 • Campionats d’Espanya AXA de joves per categories d’edat (25 i 26/01/2020; Madrid) – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD (28/02 al 1/03/2020; Oviedo) – Resultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes (21 i 22/03/2020; Madrid)– Resultats
 • Campionat d’Espanya Clubs (06 i 07/06/2020; Lloret de Mar) – Resultats

Temporada 18-19

 • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 17/11/2018; Club Natació Mataró) – Resultats
 • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 12/01/2019; Club Natació Martorell) – Resultats
 • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 06/04/2018; Club Natació Sitges) – Resultats
 • 4ª Jornada Lliga Catalana – JJCC (dissabte 25/05/2019; CN Barcelona) – Resultats – Classificació final 
 • Campionats de Catalunya d’Hivern ( 16/02/2019; Club Natació Terrassa) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Estiu (20/07/2019; Club Natació Sabadell) – Resultats
 • Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona – Series
 • Campionats d’Espanya AXA de joves per categories d’edat – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSDResultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats AutònomesResultats
 • Campionat d’Espanya Clubs – Resultats

Temporada 17-18

Temporada 16-17

Temporada 15-16

 • Lliga Catalana 15-16
 • 1a Jornada – 2a Jornada – 3a Jornada – 4a Jornada – Resultats finals 15-16
 • Trofeu Jocs Catalans 2016 – Resultats
 • Campionat de Catalunya – Hivern 15-16
 • Campionat de Catalunya de Natació Open 2016 – Resultats
 • Campionat de Catalunya – Estiu 15-16
 • Campionat de Catalunya de Natació  – Resultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD – Resultats
 • Prova 1 – Prova 2 – Prova 3 – Prova 4 – Prova 5 – Prova 6 – Prova 7
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes
 • 1a Sessió – 2a Sessió – Classificació Individual – Classificació Entitats

  Vols practicar aquest esport?

  La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives, possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu.

  Tramitar llicència:

  Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

  Amb la col·laboració:

  federació cecsfederació pc 

 • Noticies

 • Aquest dimecres 15 de desembre s’ha reunit el Jurat de la 25a Festa de l’Esport Català per deliberar i votar les candidatures de l’edició 2021 a la seu de l’antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. La Festa de l’Esport Català està organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Diari SPORT i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF).

  El handbiker Sergi Garrote, guanyador de la medalla d’or en la prova de contrarellotge individual, modalitat MH2 i medalla de bronze a la prova en ruta ha estat escollit com a millor esportista masculí paralímpic de 2021. Per la seva banda, la nedadora Núria Marquès ha guanyat com a millor esportista femenina dels Jocs Paralímpics gràcies a les dues medalles guanyades (una de plata i un altre de bronze) en els darrers Jocs.

  L’acte d’entrega de la 25a Festa de l’Esport serà el proper 18 de gener a l’Auditori AXA de Barcelona. L’entrega dels guardons es podrà veure en directe pel canal Esport3 de Televisió de Catalunya.

  Aquest diumenge 28 de novembre s’ha disputat la primera jornada de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Centre Natació Mataró amb les victòries del medallista paralímpic Antoni Ponce (CN Sitges) i la nedadora del CN Figueres Emma Feliu.

  Abans de començar la competició es va fer entrega dels trofeus als millors nedadors i nedadores de la temporada passada, Toni Ponce (CN Sitges), guanyador en categoria masculina, Berta Garcia (CN Mataró) en categoria femenina, i el Centre Natació Mataró com a millor club. En aquesta primera jornada han guanyat, Toni Ponce amb un total de 942 punts aconseguits a la prova dels 100m braça, per davant de Jacobo Garrido (850 punts) i Òscar Salguero (809 punts) i, en categoria femenin, Emma Feliu amb 762 punts aconseguits a la prova dels 50m lliures ha guanyat per davant de Berta Garcia (671 punts) i Bruna Roca (474 punts). En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats de les proves de la 1a Jornada.

  Aquesta edició de la Lliga Catalana tornarà a comptar amb quatre jornades de competició, la segona serà entre gener i febrer, la tercera a l’abril al Club Natació Sitges i, finalitzarà la Lliga Catalana, al Juny dins de les competicions dels Jocs Catalans de 2022.

  Aquest diumenge 28 de novembre comença una nova edició de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Centre Natació Mataró. En aquesta primera jornada han confirmat la seva presència alguns dels millors nedadors i nedadores catalans del moment com Toni Ponce (CN Sitges), Òscar Salguero (CN Sabadell), Núria Marquès (CN Sant Feliu) i Miquel Luque (Adapta2).

  Abans de començar la competició es farà entrega dels trofeus als millors nedadors i nedadores de la temporada passada, Toni Ponce (CN Sitges), guanyador en categoria masculina, Berta Garcia (CN Mataró) en categoria femenina, i el Centre Natació Mataró com a millor club.

  Aquesta edició de la Lliga Catalana tornarà a comptar amb quatre jornades de competició, la segona serà entre gener i febrer, la tercera a l’abril al Club Natació Sitges i, finalitzarà la Lliga Catalana, al Juny dins de les competicions dels Jocs Catalans de 2022.

  Aquest dijous 7 d’octubre tindrà lloc la primera edició dels I “Juegos Inclusivos” al Centre d’Alt Rendiment de Madrid organitzats per la Fudació Sanitas. L’esdeveniment compta amb el suport del Consejo Superior de Deportes, el Comité Olímpic i Paralímpic espanyol i diferents Federacions d’esports.

  Es tracta de la primera competició on esportistes olímpics i paralímpics espanyols competeixen conjuntamente en nou disciplines esportives diferents i amb reglaments inclusius creats per les Federacions esportives i amb discapacitat. Un dels esports d’aquesta competició és la natació, on estaran presents tres dels paralímpics catalans que van anar a Tòquio, els medallistes Núria Marquès, Miguel Luque i Toni Ponce que serà un dels capitans dels equips participants. A més, destacar també la presència del català Jaume Marcé, guardonat recentment com a millor entrenador de 2021 per la “Asociación Española de Técnicos de Natación”.

  Per motius de seguretat per la Covid-19 no estarà permesa l’entrada de públic, però la competició es podrà seguir en directe a través de Teledeporte i via streaming.

  Aquest dissabte 18 de setembre s’ha celebrat l’Assemblea General i Extraordinària de la “Asociación Española de Técnicos de Natación” on s’han donat a conèixer els guanyadors dels premis annuals de l’Associació, entre els que destaca el premi al millor entrenador per Jaume Marcé.

  És la primera vegada dels premis que el guanyador com a millor tècnic de l’any recau en un entrenador vinculat amb l’esport adaptat com és el cas del Jaume Marcé que, a més, ha estat escollit com a vice-president de la nova Junta Directiva de l’Asociació.

  Jaume Marcé forma part de la selecció espanyola com tècnic de la “Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física”, entrenant a destacats nedadors i nedadores com la Núria Marquès, Toni Ponce, Sarai Gascón i Òscar Salguero entre d’altres. Els nedadors i nedadores catalans van guanyar un total de 8 medalles en els JJPP de Tòquio, 7 de les quals guanyades per nedadors que entrena al CAR de Sant Cugat. Un merescut reconeixement a la gran tasca que porta realitzant, des de fa molts anys, el Jaume per la natació adaptada.

  Ja es coneix la llista definitiva d’esportistes catalans que aniran als Jocs Paralímpics de Tòquio i, la natació, és l’esport que més esportistes amb discapacitat física aporta, un total de cinc nedadors i nedadores, són:

  Sarai Gascón (16/11/1992): ha guanyat un total de sis medalles en els cinc Jocs Paralímpics que ha participat. Campiona d’Europa a Madeira 2021 a les proves de 100m lliure i braça i subcampiona del món dels 100m lliures i 200m estils. A Tòquio buscarà la medalla d’or, l’única de les medalles que li falta per guanyar en uns Jocs Paralímpics.

  Miguel Luque (21/09/1976): és el gran veterà dels cincs nedadors i nedadores i aquesta serà la seva sisena experiència en uns Jocs Paralímpics, en els cinc anteriors ha guanyat un total de sis medalles (dos ors, dues plates i un bronze). Els 50m braça és la seva gran especialitat, guanyant sis ors (quatre mundials i dos europeus).

  Núria Marquès (04/05/1999): amb setze anys va ser la gran revelació dels Jocs Paralímpics de Rio, guanyant una medalla d’or i una plata. Campiona del món a Londres 2019, Núria poseix rècords d’Espanya a les categories de 50, 100 i 200m esquena i als 400m lliures, de ben segur que lluitarà per les medalles a Tòquio.

  Toni Ponce (05/06/1987): aquests seran els seus segons Jocs Paralímpics després de competir a Rio 2016 on va aconseguir dos diplomes olímpics. Després de la seva nova classificació dins de la clase S5, Toni ha guanyat tres medallas al Mundial de Londres 2019 i aquest 2021 ha pujat en set ocasions al podi a l’Europeu de Madeira, és un dels grans favorits per guanyar medalles en aquests Jocs Paralímpics.

  Òscar Salguero (11/05/1998): amb 18 anys va participar als Jocs Paralímpics de Rio 2016 guanyant la medalla d’or a la prova dels 100m braça, la seva millor prova, de fet, es va proclamar campió del món al 2017, campió d’Europa al 2018 i subcampió del món a Londres 2019.

  Aquest dimecres al matí s’ha donat a conèixer la llista definitiva dels esportistes seleccionats que formaran part de l’Equip Espanyol dels Jocs Paralímpics de Tòquio amb la presència del president del “Consejo Superior de Deportes”, José Manuel Franco, i el del “Comitè Paralímpico Español”, Miguel Carballeda. En total, hi haurà un total de 221 persones, 135 dels quals esportistes (122 esportistes amb discapacitat i 13 guies).

  La natació és l’esport que més paralímpics catalans, amb discapacitat física, aporta a la llista, els seleccionats són, el veterà Miguel Luque, el nedador del CN Sitges i, amb moltes opcions de medalles, Toni Ponce, el nedador del CN Sabadell Òscar Salguero i, Sarai Gascón i Núria Marquès, totes dues ja saben el que és guanyar medalles paralímpiques. Òscar Onrubia, Jordi Ruiz i Judith Nuñez es troben convocats dins les llistes de bàsquet en cadira de rodes. Montse Alcoba competirà en halterofília i, destacar també la presència de Jordi Morales a tennis taula, Sergi Garrote a ciclisme i Quico Tur a tennis.

  Els Jocs Paralímpics de Tòquio es disputen entre el 24 d’agost i el 5 de setembre. Catalunya aporta un total de 23 esportistes, entre esportistes i guies, aquí el llistat complet:

  Foto: Comité Paralímpico Español

  Aquest diumenge 13 de juny s’ha disputat la tercera i darrera jornada de la Lliga Catalana de natació, Trofeu “Jocs Catalans”, a les instal.lacions de la Piscina Municipal de Palafrugell (Girona).

  Mark Castro (CN Mataró) ha guanyat aquesta jornada i el Trofeu “Jocs Catalans” amb un total de 598 punts, aconseguits a la prova dels 100m esquena, molt a prop d’ell i en segona posició ha finalitzat el seu company de club, Daniel Ferrer (593 punts). La tercera posició final en aquesta jornada ha estat per Marc Sala (Fundación Adapta2) amb un total de 548 punts. En categoria femenina, Berta Grau (CN Mataró) ha guanyat amb autoritat la competició amb un total de 648 punts, aconseguits a la prova dels 100m braça, Ana Sabariego (443 punts) i Ariadna Balmes (442 punts), totes dues nedadores també del CN Mataró han completat el podi final d’aquesta jornada de la Lliga Catalana.

  Amb aquesta prova, Trofeu “Jocs Catalans”, finalitza la Lliga Catalana d’aquesta temporada de natació que, degut a les adaptacions del calendari a la pandèmia i les competicions estatals i internacionals ha comptat amb una prova menys de les que s’organitzaven altres temporades.

  Aquest cap de setmana del 5 i 6 juny s’ha disputat el Campionat d’Espanya per clubs de natació adaptada a la localitat de Lloret de Mar i on el Centre Natació Mataró ha revalidat el seu títol de campió d’Espanya.

  El club català ha guanyat la competició amb un total de 468 punts, per davant del CD Aquatic Campanar (València) que va aconseguir 302 punts i en tercera posició va finalitzar el CD Fusion amb 236 punts. Els grans resultats aconseguits en les proves de relleus, com per exemple les victòries als relleus masculins i femenins de 4x50m estils o 4x50m lliures i les victòries individuals d’Ariel Schrenck i AnaBelén Sabariego van contribuir a la victòria final.

  Destacar també la mínima B per anar als Jocs Paralímpics de Tokio aconseguida pel català Miquel Luque (Fundació Adapta2) a la prova dels 50m braça SB3. En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats per proves, del Campionat d’Espanya (https://b-swim.com/Resultados/2021CtoEspanaAdaptada_Lloret/index.html).

  Foto (CN Mataró)

  Del 16 al 22 de maig s’ha disputat el Campionat d’Europa WPS de natació a la localitat portuguesa de Funchal, amb la participació d’Espanya amb 24 esportistes (5 catalans) i un total de 48 medalles guanyades i quarta posició final per la selecció.

  Sarai Gascón ha guanyat, un total de set medalles, tres d’or (100m lliures S9, 100m braça SB9 i el relleu femení de 4×100 estils), dos medalles de plata (50m lliures i 100m papallona i, dues medalles de bronze (200m estils SM9 i 4x100m estils, aconseguint a més la mínima A a la prova dels 100m lliures per anar als Jocs Paralímpics d’aquest estiu.

  Núria Marquès ha guanyat un total de vuit medalles, dues d’elles d’or (100m esquena S9 i relleu femení 4×100 estils), tres de plata (100m braça SB8, 400m lliures S9 i 200m estils SM9) i tres de bronze (50 i 100m lliures i 4×100 estils).

  En categoria masculina destacar les set medalles guanyades per Toni Ponce, medalla d’or i rècord del món en la prova dels 100m braça SB5, tres plates (100 i 200m lliures S5 i als 200m estils SM5), i tres medalles de bronze (50m lliures, 50m esquena i relleus mixtos 4×50 estils).

  Destacar també les dues medalles guanyades per Òscar Salguero, plata en la prova de 100m braça SB8 i bronze en els relleus masculins 4x100m estils, prova en la que el jove Ariel Schrenck també va formar part, guanyant d’aquesta manera la seva primera medalla en un Campionat d’Europa.

  Foto: Paralímpicos

  Aquest dijous 13 de maig s’ha reunit el jurat dels Premis “Juan Palau” per valorar les candidatures presentades en les diferents categories del Premi. Aquests Premis porten el nom del que va ser President de la FEDDF, i també de la FCEDF, i persona clau en el desenvolupament de l’espot adaptat a Catalunya i Espanya.

  Els premis están organitzats per la “Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física” i amb el patrocini de l’Obra Social de La Caixa. Entre tots els guardonats, destacar el nedador català Toni Ponce com millor esportista, en un any on el seu gran objectiu són els Jocs Paralímpics de Tokio on lluitarà per guanyar les medalles. Destacar també el premi com a millor entrenador, en aquest cas entrenadora, a Paula Murillo, persona molt vinculada amb la FCEDF, va ser seleccionadora catalana de quad rugbi, entrenadora del Barcelona Universitari Club i una de les persones Claus en el desenvolupament i creixement d’aquest esport a Espanya.

  En el següent enllaç es pot veure la relació de tots els guardonats en aquesta edició del Premi “Juan Palau” 2021.

  Aquest dissabte 8 de maig s’ha disputat la segona jornada de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Sitges amb el domini del nedador paralímpic Antoni Ponce (CN Sitges) i la nedadora del CN Mataró, Berta García.

  Els protagonistes d’aquesta segona jornada han estat les joves promeses de la natació catalana davant l’absència de les grans figures de la natació adaptada catalana que no han participat, excepte Toni Ponce (CN Sitges) que ha guanyat en categoria masculina amb un total de 972 punts aconseguits en la prova de 50m braça, segon ha finalitzat Jacobo Garrido (CN Liceo) amb 756 punts i tercer Jeremias Mateo (CN Mataró) amb 610 punts. En categoria femenina, Berta García ha guanyat amb 676 punts seguida per Ana Sabariego amb 454 punts i Ariadna Balmes amb 445 punts, totes tres nedadores del Centre Natació Mataró.

  Aquesta temporada la Lliga Catalana de natació consta solament de tres proves, la darrera prova es disputa diumenge 13 de juny a Palafrugell, dins de la programació dels Jocs Catalans d’aquest any.

  Del 16 al 22 de maig es disputa el Campionat d’Europa WPS de natació a la localitat portuguesa de Funchal, on participa Espanya amb una convocatòria de vint-i-quatre esportistes, cinc d’ells catalans.

  Els nedadors i nedadores catalans que participen al Campionat d’Europa són: Toni Ponce (CN Sitges), Ariel Schrenck (CN Mataró), Núria Marquès (CN Sant Feliu), Sarai Gascón (independient) i Òscar Salguero (CN Sabadell). En la llista de convocats realitzada per Laureano Gil Dávila, seleccionador i cap d’equip, destaca la presència de medallistes paralímpics com José Antonio Mari Alcaraz, Teresa Perales i Sebastian Rodríguez.

  Aquest campionat d’Europa s’havia de disputar l’any passat però es va ajornat degut a la pandèmia de la Covid-19, representa una de les darreres oportunitats per aconseguir el billet per competir als Jocs Paralímpics de Tòquio d’aquest estiu.

  Aquest cap de setmana del 17 i 18 d’abril s’ha disputat la prova de les Sèries Mundials de natació a la localitat italiana de Lignano Sabbiadoro amb la participació de Toni Ponce i Teresa Perales, aprofitant que havien de fer el tràmit de la classificació medico-funcional per participar en proves internacionals.

  El nedador català va guanyar la prova dels 200m estils SM5 amb un temps de 2:52.98, lluny del seu rècord del món de 2:48.02. A més d’aquesta medalla d’or, Toni Ponce va guanyar la medalla de bronze a les proves de 50m esquena (39.80) i 100m braça (1:29.24).

  Foto (dxtadaptado)

  Aquest diumenge 11 d’abril ha començat una nova edició de la Lliga Catalana de natació adaptada a les instal.lacions del Club Natació Barcelona amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans de l’actualitat.

  Abans de començar la jornada de competició es van lliurar els premis als campions de la temporada anterior, una edició que va finalizar abans amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. Toni Ponce i Marian Polo van rebre els trofeus als millors nedadors i el CN Mataró al millor club. Pel que fa als resultats d’aquesta primera jornada, Toni Ponce (CN Sitges) va aconseguir un total de 992 punts, Òscar Salguero (CN Sabadell) va finalizar en segona posició amb 872 i el valencià David Levecq tercer amb 819 punts. En categoria femenina, Núria Marquès (CN Sant Feliu) va finalizar en primera posició amb 798 punts, seguida molt de prop per Sarai Gascón amb 772 i la vigent campiona, Marian Polo, tercera amb 676 punts. En el següent enllaç es poden veure tots els resultats d’aquesta primera jornada (https://b-swim.com/Resultados/2021LligaCatalanaAdaptada_Barcelona/index.html).

  Aquesta edició de la Lliga Catalana estarà formada únicament per tres proves, aquesta primera que s’ha disputat diumenge, una segona amb data i seu a confirmar i la darrera jornada que es disputarà dins dels Jocs Catalans d’aquest any.

  De l’1 al 4 d’abril s’ha celebrat una Concentració del Grup de Tecnificació de joves nedadors de la FEDDF a la piscina municipal de Valdesanchuela, a la localitat madrilenya de Valdemoro on han participat un total de vint joves valors de la natació espanyola.

  Entre els nedadors i nedadores que han participat en aquesta concentració, destaca la presència de tres joves promeses de la natació adaptada catalana, Berta García Grau (CN Mataró), Brayner Félix Gómez Coba (CN Sant Feliu) i Pol Sallent Hernández (CN Martorell). Els objectius d’aquesta concentració són desenvolupar una experiència enriquidora i divertida per als nedadors i nedadores, continuar el programa de formació en bons costums d’entrenament invisible i comportament i dur a terme, per part dels tècnics, activitats on puguin conèixer als esportistes, així com valorar la seva evolució i projecció futura.

  El responsable d’aquesta concentració del Grup de Tecnificació ha estat Darío Carreras.

  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de març s’ha disputat el Campionat d’Espanya Absolut de natació adaptada per Comunitats Autònomes a la ciutat de Castelló, on Catalunya ha guanyat amb un total de 672 punts per davant de València amb 588, en tercera posició ha finalitzat Andalusia amb 328 punts.

  En categoria masculina destacar els grans resultats de Toni Ponce que, a més va establir en la jornada de dissabte un nou rècord d’Espanya a la prova dels 50m papallona amb un nou temps de 37.88, Ponce va guanyar els 100m braça, 200m lliures i els 200m estils. Ariel Schrenk va guanyar la prova dels 100m lliures. Destacar també als nedadors de la FECPC, Dani Ferrer, l’únic que ha aconseguit medalla multidisability, en els 150 estils i Mark Castro que va nedar els relleus amb els millors nedadors catalans. En categoria femenina, a més de les victòries de Núria Marquès en les proves de 100m esquena i 200m estils destacar també la victòria de Marian Polo (FCCecs) als 50m lliures. Tots els nedadors i nedadores catalans van contribuir amb els seus resultats a la puntuació final de Catalunya que va guanyar amb autoritat aquest Campionat d’Espanya, quatre anys després de la seva darrera victòria.

  En aquests moments, Espanya té assegurades 24 places per anar als Jocs Paralímpics de Tokio 2020+1, 15 masculines i 9 femenines, entre ells els catalans Toni Ponce (mínima A), Òscar Salguero, Núria Marquès i Sarai Gascón (mínimes B).

  Foto (CN Barcelona)

  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de març es disputa el Campionat d’Espanya Absolut de natació adaptada per Comunitats Autònomes a la ciutat de Castelló, amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans del moment.

  En categoria masculina participen al Campionat els nedadors paralímpics, Toni Ponce, Òscar Salguero i Miguel Luque, a més completen l’equip, Brayner Gómez, Iker Ruiz, Pau Majó, Pol Sallent, Ivan Camps, Ariel Schrenk i Albert Martínez. En categoria femenina, a més de Núria Marquès i Sarai Gascón també participen, Marta Colom, Berta García, Ana Sanariego i Ariadna Balmes. Rubén Reguart i Laia Tena són els dos tècnics de l’equip català.

  Les seleccions de València i Catalunya són les grans favorites per guanyar aquest Campionat d’Espanya que, l’edició de 2019 que s’havia de disputar a Madrid durant el mes de març, es va cancel.lar degut a la pandèmia de la Covid-19.

  Aquest dissabte 6 de març s’ha disputat el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada a les instal.lacions del Club Natació Terrassa amb la participació de més de 70 nedadors i nedadores. L’esdeveniment ha estat organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

  En categoria masculina, el millor nedador del Campionat ha estat Antoni Ponce (CN Sitges) que ha aconseguit un total de 996 punts, per davant del valencià J. Marí Alcaraz (Aquàtic Campanar) amb 827 punts i, en tercera posició final, ha finalitzat el paralímpic valencià David Levecq (Aquàtic Campanar). En categoria femenina, la nedadora de Terrassa, Sarai Gascón (independent), ha finalitzat en primera posició amb un total de 870 punts, seguida de prop de l’altre nedadora favorita per guanyar, Núria Marquès, amb 832 punts i en tercera posició ha finalitzat Emma Feliu (CN Figueres) amb 680 punts.

  El Centre Natació Mataró ha revalidat, amb gran superioritat, el títol de Campió de Catalunya. El cap de setmana del 20 i 21 de març es disputa el Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes, amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans. En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats de les proves disputades aquest disssabte.

  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de febrer s’ha disputat la sisena edició del Trofeu Internacional Para Swimming de Natació a les instal.lacions del Club Natació Barcelona (Passeig de Joan de Borbó, 93) amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans de natació adaptada. La competició ha estat organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

  El resultat més destacat del cap de setmana ha estat el nou rècord del món aconseguit per Toni Ponce (CN Sitges) en la prova dels 50m braça S5 amb un nou temps de 39:81. Aquest nou rècord del món s’afegeix als altres dos rècords del món que ja té en el seu poder que són els del 100 i 200m braça. Les nedadores catalanes Sarai Gascón i Núria Marquès van ratificar les seves mínimes B per participar als Jocs Paralímpics de Tokio. També van participar altres figures destacades de la natació nacional com Teresa Perales, Iñigo Llopis o Judith Rolo entre d’altres. La jove nedadora Anastasiya Dmytriv (Club Mare Nostrum), de tan sols 12 anys, va ser designada millor nedadora de la competició després d’aconseguir dos rècords d’Espanya a les proves de 100m braça SB9 i 200m estils SM9, de totes maneres els dos rècords no s’han validat ja que la jove nedadora encara està tramitant la seva nacionalització.

  En el següent enllaç es poden veure tots els resultats de les proves del Trofeu Internacional Para Swimming de natació adaptada d’aquest cap de setmana. (https://b-swim.com/Resultados/2021TrofeuInternacionalAdaptada_Barcelona/index.html)

  Foto (FECPC)

  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de febrer es disputa la sisena edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació a les instal.lacions del Club Natació Barcelona (Passeig de Joan de Borbó, 93). La competició està organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

  Estaran presents en aquesta important cita de la natació adaptada els millors nedadors i nedadores paralímpics catalans de l’actualitat, Antoni Ponce (CN Sitges), Sarai Gascón (independent), Òscar Salguero (CN Sabadell), Núria Marquès (CN Sant Feliu) i Miguel Luque (Adapta2), tots ells amb grans possibilitats per guanyar medalles en els propers Jocs Paralímpics de Tokio 2020+1. A més, participen en aquest important Trofeu, joves valors de la natació de les diferents Federacions Catalanes d’esport adaptat.

  En el següent enllaç es poden seguir els resultats en directe de totes les proves del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de natació adaptada.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies