Descripció:

És un esport clàssic pel seu potencial terapèutic, ja que es pot practicar amb qualsevol tipus de discapacitats i diferents graus de funcionalitat. En competició existeixen 10 categories per a cadascuna de les tres modalitats: modalitat S (crol, esquena i papallona), modalitat SB (braça) i modalitat SM (estils combinats). Cada nedador competeix en la seva categoria.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

Calendari:

Temporada 19-20

 • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 16/11/2019; Club Natació Mataró) – Resultats
 • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/01/2020; Club Natació Martorell) – Resultats
 • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/04/2020; Club Natació Farners) – Resultats
 • 4ª Jornada Lliga Catalana – JJCC (pendent de seu/data) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Hivern (01/02/2020; Club Natació Terrassa) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Estiu (pendent data; Club Natació Sabadell)  – Resultats
 • Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona – Series
 • Campionats d’Espanya AXA de joves per categories d’edat (25 i 26/01/2020; Madrid) – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD (28/02 al 1/03/2020; Oviedo) – Resultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes (21 i 22/03/2020; Madrid)– Resultats
 • Campionat d’Espanya Clubs (06 i 07/06/2020; Lloret de Mar) – Resultats

Temporada 18-19

 • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 17/11/2018; Club Natació Mataró) – Resultats
 • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 12/01/2019; Club Natació Martorell) – Resultats
 • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 06/04/2018; Club Natació Sitges) – Resultats
 • 4ª Jornada Lliga Catalana – JJCC (dissabte 25/05/2019; CN Barcelona) – Resultats – Classificació final 
 • Campionats de Catalunya d’Hivern ( 16/02/2019; Club Natació Terrassa) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Estiu (20/07/2019; Club Natació Sabadell) – Resultats
 • Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona – Series
 • Campionats d’Espanya AXA de joves per categories d’edat – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSDResultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats AutònomesResultats
 • Campionat d’Espanya Clubs – Resultats

Temporada 17-18

Temporada 16-17

Temporada 15-16

 • Lliga Catalana 15-16
 • 1a Jornada – 2a Jornada – 3a Jornada – 4a Jornada – Resultats finals 15-16
 • Trofeu Jocs Catalans 2016 – Resultats
 • Campionat de Catalunya – Hivern 15-16
 • Campionat de Catalunya de Natació Open 2016 – Resultats
 • Campionat de Catalunya – Estiu 15-16
 • Campionat de Catalunya de Natació  – Resultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD – Resultats
 • Prova 1 – Prova 2 – Prova 3 – Prova 4 – Prova 5 – Prova 6 – Prova 7
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes
 • 1a Sessió – 2a Sessió – Classificació Individual – Classificació Entitats

  Vols practicar aquest esport?

  La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives, possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu.

  Tramitar llicència:

  Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

  Amb la col·laboració:

  federació cecsfederació pc 

 • Noticies

 • Del 15 al 18 d’octubre s’ha disputat la competició de les Sèries Mundials de natació a Berlín, a les instal.lacions del Schwimm-und Sprunghalle Europasportpark (SSE), una de les piscines més ràpides del món i on els nedadors i nedadores catalans convocats per la FEDDF han aconseguit uns grans resultats.

  Toni Ponce ha estat un dels grans protagonistes de la competició, el nedador del CN Sitges ha pulveritzat dos rècords del món (100m braça SB5 i 200m braça SB5) guanyant un total de 8 medalles d’or i una de plata i aconseguint la mínima “A· per Tokio als 100m braça i la mínima “B” als 100m lliures. Sarai Gascón ha guanyat dues medalles d’or (100m papallona S9 i 50m lliures S9) i una medalla de bronze en a prova dels 100m lliures S9, aconseguint la mínima “B” a les proves de 100m lliures i 100m papallona. Núria Marquès (CN Sant Feliu) ha guanyat un total de cinc medalles, totes elles de plata i aconseguint la mínima “B” a la prova dels 100m esquena S9. Ócar Salguero (CN Sabadell) també ha realitzat una gran competició, guanyant una medalla de plata i cinc medalles de bronze, aconseguint la mínima “B” per participar als JJPP de Tokio a la prova dels 100m braça SB5. Finament, Miguel Luque (Fundació Adapta2) va finalitzar cinquè als 50m braça SB4.

  Aquesta ha estat la primera gran competició internacional que s’ha disputat després de les cancel.lacions de totes les competicions a partir del passat mes de març veient l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

  Del 15 al 18 d’octubre es disputa la competició de les Sèries Mundials de natació a Berlín, a les instal.lacions del Schwimm-und Sprunghalle Europasportpark (SSE), una de les piscines més ràpides del món ja que al 2019 es van batre 43 rècords mundials. Aquesta competició s’havia de disputar al passat mes de juny i va ser ajornada a causa de la pandèmia de la Covid-19.

  Els cinc nedadors i nedadores catalans convocats pels tècnics de la Federació Espanyola són, Toni Ponce (CN Sitges), el veterà Miguel Luque (Fundación Adapta2), Òscar Salguero (CN Sabadell), Núria Marquès (CN Sant Feliu) i la nedadora de Terrassa, Sarai Gascón (Independiente), a més, destacar també la presència dins del cos tècnic de la Selecció de la FEDDF, el català Jaume Marcé.

  Durant les darreres setmanes tots els nedadors i nedadores catalans han estat entrenant durament per disputar aquesta prova en les millors condicions. Els 19 nedadors i nedadores convocats passaran una prova PCR abans de viatjar a Alemanya, tal com estableix la normativa alemanya pels estrangers provinents d’Espanya.

  El Campionat d’Europa de Natació Paralímpica que s’anava a celebrar enguany a Madeira (Portugal) ha estat posposat fins al 2021 i se celebrarà entre el 16 i el 22 de maig. Serà la principal competició internacional d’aquest esport abans dels Jocs Paralímpics i una de les últimes en què els nedadors catalans podran acreditar les seves marques mínimes per Tòquio.

  La decisió de l’ajornament l’han anunciat la Federació Internacional de natació paralímpica (World Per Swimming) i el Comitè Organitzador de l’esdeveniment. Per poder competir en els Jocs Paralímpics, tots els nedadors de l’món hauran d’aconseguir una Marca Mínima Classificatòria (MQS) establertes pel Comitè Paralímpic Internacional entre l’1 d’octubre de 2018 i l’1 d’agost de 2021. A més, per optar a una de 24 places assignades a Espanya, els esportistes hauran d’assolir altres marques més exigents en el termini comprès entre el 31 de gener de 2020 i el 14 de juny de 2021. Així, l’Europeu de Madeira serà una de les últimes oportunitats per aconseguir el anhelat bitllet a Tòquio.

  Al voltant de 500 nedadors procedents de 50 països es donaran cita al Complex de Natació Penteada de Funchal (Madeira) al maig de l’any vinent. A l’tractar-se d’un esdeveniment obert, podran participar esportistes de tot el món.

  Font: Comité Paralímpic Espanyol

  La FCEDF ha decidit finalitzar la temporada actual per la situació social i sanitària derivada de la COVID-19.

  Des de la FCEDF, es donen per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019 – 2020 que depenen jurídicament de la FCEDF, a totes les seves modalitats esportives d’acord amb les normatives, recomanacions i instruccions rebudes de les autoritats governamentals, esportives i sanitàries.

  D’aquesta forma, totes les competicions organitzades per la FCEDF es donen per finalitzades a data 15 de març del 2020, quan es va declarar oficialment l’estat d’alarma. Les classificacions existents a la data esmentada restaran com a definitives amb la següent resolució:

  Bàsquet CR: no es declararà cap campió de Lliga Catalana degut a la diferència de partits jugats entre els diferents equips participants.
  Hoquei CRE: es declararà campió de Lliga Catalana al ADB Barberà. Equip matemàticament campió de la lliga a falta de disputar els partits; Dracs Junior Team – Comkedem i ADB Barberà – Comkedem.
  Pàdel CR: no es declararà cap campió de lliga perquè restava jugar el 90% de la competició iniciada el 26 de febrer de 2020.
  Natació: amb el 50% de les jornades de Lliga Catalana disputades i totes les proves fetes de la primera volta de la competició, es donarà premiació als millors nedadors i Clubs.

  Els Campionats de Catalunya organitzats i sota el paraigües jurídic de la FCEDF queden aplaçats -sine die- amb la voluntat de poder reocupar-los a l’últim trimestre del 2020 segons l’evolució de la COVID-19.

  La resta de competicions ja siguin Campionats de Catalunya, Lligues Catalanes o Campionats d’Espanya sota l’organització d’altres federacions Catalanes o Espanyoles, quedarà pendent de la resolució de les mateixes sigui la modalitat esportiva que sigui.

  Pròximament des de la nostra federació, es contactarà amb els respectius Clubs de les diferents modalitats esportives per plantejar la pròxima temporada amb la situació excepcional que estem vivint.

  Tornarem amb més força i determinació.

  Durant les setmanes de confinament vam entrevistar a Jaume Marcé, actual entrenador dels nedadors i nedadores paralímpics Núria Marquès, Antoni Ponce, Oscar Salguero i la Marian Polo. Jaume és l’entrenador més destacat de la natació adaptada, on va començar la temporada 1998-1999. Des de la temporada 2006-2007 és entrenador del CAR de Sant Cugat pel Comité Paralímpic Espanyol, també coordinador de les jornades de Promoció i Tecnificació d’esport adaptat a Catalunya. Ha participat en totes les competicions internacionals i en 5 Jocs Paralímpics on, els nedadors entrenats per ell, han aconseguit 15 medalles (3 ors, 7 plates y 5 bronces). Actualment, a més, també és el Director Tècnic de la Federació Catalana de Cecs.

  Jaume, ens trobem amb una situació excepcional com és el virus COVID-19 i amb totes les instal.lacions esportives tancades, com afecta això als nedadors que entrenes al CAR de Sant Cugat? Quines rutines d’entrenaments poden fer a les seves cases?

  Ara per ara, l’únic que podem fer es preservar la salut. Els nedadors de moment sol tenen una opció, que es quedar-se a casa, i ens tenim que adaptar. Com està tancat el CAR, nosaltres a nivell de rendiment esportiu, ho notem molt, perquè el nostre medi es l’aigua.

  El Comité Paralímpic Espanyol ha cedit un material perquè puguem tenir més eines per passar el confinament. De moment envío les rutines a casa, i fem un seguiment vía, email, whatssap, videotrucades…

  Ells fan les rutines perquè en la tornada a l’activitat tinguin un bon nivell, i que no parteixin d’un estat de forma que no sigui l’adequat. Nosaltres al necessitar el medi acuàtic per entrenar, enseguida es perden las sensacions, però com ja he dit abans, ara toca de moment entrenar a casa i així ho farem fins que no ens donin un altre opció.

  Hi han moltes competicions esportives que ja s’han cancel.lat o suspès per més endavant, la més destacada són els Jocs Paralímpics, què penses de les noves dates?

  Les noves dates dels JJPP, son bones. Ara fa falta que es normalitzi aquesta situació, i que poguem desenvolupar totes les activitats diàries amb normalitat. A veure com queda tot, perquè fins que no es controli el Coronavirus, no podrem normalitzar dita situació.

  Quins són els objectius dels “teus” nedadors per aquests JJPP?

  De moment, els objectius son que aquest estat s’acabi, es normalitzi tot, i aleshores poguem fer tots “vida normal” i desprès amb els nedadors que tinc de la FCEDF lluitarem per estar en els podiums de les seves proves principals.

  Més enllà de la natació d’alt nivell, quin és el nivell actual de la natació adaptada a Catalunya i, com veus, als joves valors d’aquest esport?

  La natació adaptada a Catalunya està pujant amb força, per volum de nedadors hi han Clubs que estan fent una bona feina juntament amb les Federacions catalanes. Hem tingut una generació de joves que han pujat amb molta força, com son la Núria Marquès i l’Oscar Salguero.

  Encara queda molt de camí per endavant. però toca entre tots, seguir perquè hi hagi més Clubs i que tinguin més nedadors i així que l’esport arribi a més famílies.
  Quant més ample siguin la piràmide, arribarem a més gent, amb el benefici que dona l’esport a tots els esportistes i al seu entorn.

  Del 17 al 23 de maig s’anava a disputar el Campionat d’Europa de natació paralímpica a Funchal (Portugal) però s’ha aplaçat davant la situació actual de confinament i restriccions de moviment a tots els païssos d’Europa pel virus COVID-19.

  Aquesta era una de les proves més importants de preparació pels nostres nedadors i nedadores de cara als Jocs Paralimpics de Tokio 2020. En els propers dies, els organitzadors donaran a conèixer les noves dates que, segurament, serà durant el mes de juliol, solament un mes abans de la celebració dels Jocs Paralímpics, això sí, sempre segons com evolucioni la crisi del COVID-19.

  Aquesta no és la primera gran prova internacional de natació que no es disputarà. A finals de febrer ja es va cancel.lar la competició de les World Series de natació a Lignano Sabbiadoro (Itàlia) i on alguns dels millors nedadors i nedadores catalans ja estaven a Itàlia i van haver de tornar d’imprevist.

  L’actualitat de tot l’esport mundial, també el paralímpic, ve marcada per la suspensió de totes les competicions a causa de l’expansió del COVID-19. Aprofitem aquesta parada obligatòria per conèixer de més a prop a alguns dels nostres destacats esportistes. Toni Ponce, nedador del Club Natació Sitges i amb 11 medalles guanyades a Nivel Internacional entre Mundials (6 medalles) i Europeus (5 medalles), està preparant la seva gran cita esportiva per aquest 2020, els Jocs Paralímpics de Tokio.

  Toni, ens trobem amb una situació excepcional com és la quarentena pel virus COVID-19 i amb totes les instal·lacions esportives tancades, inclòs el CAR de Sant Cugat on entrenes habitualment. Quines rutines d’entrenaments i preparació pots fer ara a casa teva?

  Bé, com ja se sap, el grup del CAR de Sant Cugat de Vallés teníem la sort de poder seguir entrenant durant aquests quinze dies crítics, un dels requisits indispensable és que estigui obert el servei mèdic. Per desgràcia un dels membres del servei fa ser positiu en el COVID-19.
  Per aquest motiu el servei mèdic va entrar en quarantena i a conseqüència la direcció del CAR va decidir tancar les instal·lacions mínim durant dues setmanes.

  Tots els esportistes que haguéssim estat dins del CAR en forma de concentració, vam haver de marxar, aquests esportistes som els que ja estàvem classificats o amb sèries opcions a classificar-nos pels Jocs Paralímpics i Olímpics.

  El dia d’avui, estem a casa amb una rutina a seguir, atorgada pel nostre entrenador Jaume Marcé Gil. Aquesta rutina es basa sobretot en circuits de força en sec i entrenaments de Cardio. A part, tinc la gran sort de disposar d’un gimnàs propi a la meva consulta de Fisioteràpia i allà és on entreno cada dia.

  Hi ha moltes competicions esportives que ja s’han cancel·lat o suspès per més endavant, creus que encara és factible la celebració dels JJPP d’aquest any?

  Jo sempre seré positiu de què els Jocs Olímpics i Paralímpics es faran. Sí que passen els dies i es van anul·lant moltes competicions importants que teníem marcades en la nostra temporada, aquests fets ens fan pensar que passarà amb els Jocs Paralímpics. Però com ja he dit, mentre l’Organització dels Jocs de Tokio o el COI no digui res respecte el tema, hem d’estar tranquils de què es faran.

  A part hem de tenir en compte que els Jocs és el màxim esdeveniment esportiu on tots els esportistes ho preparem al 100% durant quatre anys. Penso que les entitats faran el possible per celebrar-ho. Com ja he dit tot dependrà sobretot de l’OMS de si es faran o no.

  Quins són els teus objectius per aquests Jocs Paralímpics?

  Un cop ja classificats pels Jocs Paralímpics, ara toca seguir entrenant al 100%. Els principals objectius que tenim marcats són lluitar pel podi en les dues principals proves, en els 100m braça i els 200m Lliures.

  Més enllà de la natació d’alt nivell, com veus el nivell actual de la natació adaptada a Catalunya i, com veus, als joves valors d’aquest esport?

  Sempre ho dic, s’està anant pel bon camí, on moltes entitats siguin esportives o bé socials, fan molta feina en difondre l’esport adaptat. Gràcies a aquesta feina moltes famílies on tenen nens amb discapacitat veuen una via de sortida saludable perquè el seu fill faci esport. Es demostra que aquesta feina es fa ben feta, ja que cada any surt algun noi o noia amb molt bona projecció per davant.

  Toni Ponce, a més de les 11 medalles a nivell internacional és Subcampió del Món 2019 en els 200m Lliures, bronze en el Campionat del Mon en els 100m Braça i 100m Lliures, Guanyador de los World Series 2019 i Campió d’Europa 2018 en els 100m Braça i 200m estils. És sense dubte una de les opcions per aconseguir medalla als Jocs Paralímpics de Tokio i tot un exemple a seguir pels més joves de la natació adaptada del nostre pais.

  Aquest cap de setmana del 7 i 8 de març s’ha disputat la cinquena edició del International Para Swimming Trophy a les instal.lacions del Club Natació Barcelona amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans.

  Durant els dos dies de competició s’han batut diferents rècords d’Espanya, d’Europa i també un rècord del món a càrrec de Toni Ponce. El nedador del Club Natació Sitges ha batut el rècord del món per dues vegades als 50m braça, primer amb un temps de 00:41.16 a la primera sessió de la competició i, diumenge, per segona vegada, baixant per primera vegada dels 41 segons, 40.95, a més també ha aconseguint la mínima A a la seva millor prova, els 100m braça SB5 pels JJPP d’aquest any.

  A més d’aquest rècord del Món, el nedador de Vilafranca, també va batre el rècord d’Espanya als 100m braça amb un temps de 1:27.28 i un nou rècord d’Europa a la prova dels 200m estils amb un nou temps de 2:49.42. Sens dubte, un gran cap de setmana per Toni Ponce en un any on el gran objectiu són els Jocs Paralímpics de Tokyo,

  Aquest cap de setmana s’ha disputat el VI Campionat d’Espanya per Seleccions Autonòmiques de natació en edat escolar a la ciutat d’Oviedo (Astúries) amb la participació de joves nedadors i nedadores d’entre 11 i 15 anys que han representat a un total de 12 Comunitats Autònomes.

  Els joves nedadors i nedadores catalans han realitzat un gran campionat on han guanyat en la Classificació General de la competició amb un total de 262 punts, per davant de la Comunitat Valenciana, 194 punts i Castella la Manxa amb 161 punts. En categoria masculina, els joves nedadors catalans van guanyar el Campionat amb un total de 147 punts, per davant de València (108 punts) i les Illes Balears amb 56 punts. En categoria femenina, han finalitzat en segona posició amb 115 punts, solament per darrera de Castella la Manxa que va guanyar amb 149 punts.

  Aquests grans resultats demostren la gran feina que els clubs i els tècnics estan portant a terme amb els joves nedadors i nedadores catalans per aconseguir èxits en l’actualitat però també treballant ja en el futur d’aquests grans campions i campiones.

  Aquest dissabte 1 de febrer s’ha disputat el Campionat de Catalunya d’hivern Open de natació adaptada a les instal.lacions del Club Natació Terrassa amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans i on, Antoni Ponce (CN Sitges) i Núria Marquès (CN Sant Feliu) s’han proclamat campions de Catalunya.

  El nedador del Club Natació Sitges es va proclamar campió de Catalunya amb un total de 983 punts aconseguits en la seva victòria a la prova dels 100m braça amb un temps d’1:27.31. En segona posició va finalitzar J. Marí Alcaraz (Aquatic Campanar) amb 848 punts i el nedador del Club Natació Sabadell, Òscar Salguero, tercer amb un total de 803 punts. La medallista paralímpica Núria Marquès va guanyar el Campionat de Catalunya femení amb 758 punts aconseguits a la prova dels 200m estils, per davant de Marian Polo (Club Natació Badia) que va aconseguir 694 punts i de Berta García (CN Mataró) que va finalitzar en tercera posició amb 546 punts.

  Pel que fa a la classificació per Clubs, el gran dominador va ser el Centre Natació Mataró que va aconseguir un total de 187 punts i 29 medalles guanyades pels seus nedadors i nedadores per davant del CN Terrassa (58 punts) i el CN Barcelona (31 punts).

  Aquest cap de setmana del 25 i 26 de gener s’ha disputat el Campionat AXA de Promeses Paralímpiques de natació a la localitat madrilenya de Valdemoro i on, cal recordar, la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física ha finalitzat en la segona posició final gràcies als punts aconseguits pels nostres nedadors i nedadores.

  A més de la competició per les joves promeses, durant el Campionat es va realitzar un repte on diferents nedadors i nedadores de l’Equip AXA van intentar batre diferents rècords del món, entre ells la catalana Núria Marquès que va batre el rècord del món dels 50m esquena categoria S9 amb un nou temps de 32.34 segons, 17 centèsimes menys que l’anterior marca. Per la nedadora del Club Natació Sant Feliu aquest rècord li aporta tranquilitat per seguir treballant per arribar en les millors condicions als Jocs Paralímpics de Tokio.

  Aquest cap de setmana del 25 i 26 de gener s’ha disputat el Campionat AXA de Promeses Paralímpiques de natació a la localitat madrilenya de Valdemoro i on, els nedadors i nedadores que han representat a la Federació Catalana d’Esports de persones amd Discapacitat Física, han aconseguit uns grans resultats que han implicat la segona posició final de la Federació a la classificació final per punts.

  Destacar al nedador del Club Natació Barcelona, Iker Ruiz que s’ha proclamat campió d’Espanya a la categoria infantil després de guanyar les proves de 200m lliures i els 50m papallona. Destacar també, en categoria junior, a Pol Sallent que va guanyar les proves dels 50m esquena i 50m papallona. En categoria femenina, destacar la medalla de bronze, a la categoria aleví, d’Ariadna Oteros. La nedadora del CN Terrassa va finalitzar en segona posició les proves dels 50m braça i 100m lliures i en tercera posició la prova dels 50m lliures.

  Aquests resultats validen el gran treball que estan portant a terme tots els tècnics dels Clubs catalans en la formació de les joves promeses de la natació adaptada catalana.

  Aquest dissabte 18 de gener s’ha disputat la segona jornada de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Martorell amb victòries per Marian Polo (Club Natació Badia) i Antoni Ponce (Club Natació Sitges).

  Antoni Ponce ha guanyat amb autoritat aquesta segona jornada aconseguint un total de 1152 punts, per davant del nedador del Centre Natació Mataró, Javier Cárcamo amb 635 punts i del veterà nedador, Miguel Luque (Fundación Adapta2) que ha aconseguit un total de 568 punts. Aquesta és la segona victòria del nedador del Club Natació Sitges en les dues jornades disputades de Lliga Catalana. Pel que fa a la categoria femenina, Marian Polo ha guanyat aquesta segona jornada amb un total de 603 punts, just per davant de Berta Grau (Centre Natació Mataró) que ha realitzat una gran jornada aconseguint 586 punts. En tercera posició ha finalitzat Ana Sabariego (Centre Natació Mataró) amb un total de 471 punts.

  En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats d’aquesta segona jornada de la Lliga Catalana de natació.

  El cap de setmana del 18 i 19 de gener es tornen a disputar jornades de les Lligues Catalanes corresponents a l’hoquei en cadira de rodes elèctrica i la natació.

  Dissabte 18 de gener a les 12h es disputa el primer partit de la tercera jornada de la Lliga Catalana d’hoquei en cadira de rodes entre el Comkedem i els DRACS CEA Júnior Team a les instal.lacions de l’INEFC de Barcelona.

  El mateix dissabte 18 per la tarda es disputa la segona jornada de la Lliga Catalana de natació al Club Natació Martorell. Núria Marquès i Antoni Ponce van ser els guanyadors de la 1ª Jornada de la Lliga Catalana de natació celebrada al mes de novembre. La Lliga Catalana és una gran competició de formació pels futurs campions d’aquest esport.

  A més, diumenge 19 es disputa el partit ajornat de la sisena jornada de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes entre el Comkedem i l’UNES – AFA.

  El diari Esportiu As ha donat a conèixer la guanyadora del “Premio AS paralímpico” d’enguany que ha estat per la nedadora de Castellví de Rosanes (Barcelona), Núria Marquès.

  La nedadora del Club Natació Sant Feliu ha estat premiada pels seus èxits aconseguits durant aquest any, medalla d’or a la prova de 200m estils al Mundial disputat a Londres, a més d’aconseguir també una medalla de bronze. A més, també a nivell internacional, va guanyar dos ors a l’Open Internacional de natació a Yokohama. Núria Marquès, és una de les grans esperances de la natació espanyola per guanyar medalles als Jocs Paralímpics de l’any vinent a Tokio. La nedadora catalana ja va guanyar una medalla d’or (400m lliures) i una medalla de plata (100m esquena) als Jocs Paralímpics de Rio 2016.

  Destacats esportistes com Toni Bou, Ona Carbonell, Javier Fernández o Egan Bernal, són alguns dels esportistes premiats que rebran els seus Guardons a la Gala dels Premis que es durà a terme el proper 3 de desembre.

  Aquest dissabte 16 de novembre s’ha disputat la primera jornada de la Lliga Catalana d’aquesta temporada a les instal.lacions del Centre Natació Mataró amb la participació de més de 70 nedadors i nedadores i on, abans de començar la competició, es van lliurar els premis als millors esportistes i club de la temporada pasada.

  El protagonista de la jornada en categoria masculina va ser Antoni Ponce (CN Sitges) que va aconseguir 1009 punts a la prova dels 200m estils, a més, a la prova de 100m braça va aconseguir una gran puntuació de 988 punts. Òscar Salguero (CN Sabadell) amb 901 punts va finalitzar en segona posició, per davant del nedador local Ariel Schrenck amb 746 punts. Pel que fa a la competició femenina, la nedadora paralímpica Núria Marquès (CN Sant Feliu) va guanyar aquesta primera jornada amb 898 punts aconseguits a la prova de 100m esquena, l’actual campiona, Marian Polo (CN Badia) va finalitzar en segona posició amb 602 punts i Ana Monfà (CN Terrassa) tercera amb 457 punts.

  Dissabte 18 de gener es disputarà la segona jornada de la Lliga Catalana a les instal.lacions del Club Natació Martorell.

  El proper dissabte 16 de novembre comença una nova edició de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Centre de Natació Mataró. Durant aquesta primera jornada es procedirà a fer l’entrega de premis als millors esportistes i clubs de la temporada 18-19.

  Els principals favorits per guanyar la Lliga Catalana són, Toni Ponce en categoria masculina i Marian Polo en la femenina. Tots dos nedadors i la majoria de nedadors paralímpics participaran en alguna de les jornades com a preparació de les seves competicions internacionals. La Lliga Catalana també és una competició ideal per als joves valors d’aquest esport a Catalunya ja que els permet competir i continuar amb la seva formació.

  La segona jornada de la Lliga Catalana es disputarà dissabte 18 de gener a les piscines del Club Natació Martorell, la tercera jornada encara està pendent de confirmació de la data definitiva i, com és tradicional, la darrera jornada de la competició tindrà lloc coincidint amb els Jocs Catalans de l’esport adaptat.

  Del 9 al 15 de setembre s’ha disputat el Campionat del Món de natació a Londres amb la participació de sis nedadors i nedadores catalans dins de la convocatòria de la selecció espanyola que ha competit en un Mundial de gran nivell i amb la presència dels millors nedadors i nedadores del món.

  En categoria femenina, destacar la medalla d’or aconseguida per Núria Marquès a la prova de 200m estils SM9 amb un temps de 2:34.51 just per davant de Sarai Gascón, medalla de plata en aquesta prova. A més, Sarai Gascón, ha guanyat la medalla de plata a la prova de 100m lliures S9 i les medalles de bronze a la prova de relleus i els 50m lliures S9, aconseguint d’aquesta manera un total de quatre medalles en aquest Campionat del Món.

  En categoria masculina, destacar les tres medalles guanyades per Toni Ponce, medalla de plata a la prova de 200m lliures S5 amb un temps final de 2:32.83 i dues medalles de bronze, una a la prova de 100m braça SB5 amb un temps de 1:29.45 i l’altre medalla de bronze a la prova dels 100m lliures S5. Destacar també la medalla de plata d’Òscar Salguero a la prova de 100m braça SB8 amb un temps d’1:08.97

  Foto: FEDDF

  El nedador del CN Sitges ha estat escollit millor esportista paralímpic mundial del passat mes de juny per davant del futbolista brasileny Raimundo Mendes i l’arquer Nur Syahidah Alim de Singapur.

  El resultat es per votació popular en una enquesta a nivell mundial en el que es poden votar a una selecció dels millors esportistes paralímpics. Toni Ponce es converteix d’aquesta manera en el tercer esportista espanyol que aconsegueix aquest reconeixement després de, Teresa Perales (2008) i Jon Santacana (2011).

  Antoni Ponce és l’actual campió de les Sèries Mundials de natació d’aquesta temporada després d’aconseguir grans resultats a les proves de Glasgow, Lignano Sabbiadoro i Berlín, una gran preparació per afrontar amb garanties el gran objectiu de la temporada, el Mundial de Londres que es disputa al mes de setembre i en el que aspira a proclamar-se campió del món a la prova de 100m braça, tot i que també competirà en proves d’esquena, lliures i papallona.

  Del 9 al 15 de setembre es disputarà el Campionat del Món de natació, “World Para Swimming Championschips” a les instal.lacions de l’Aquatic Centre de Londres i on sis nedadors i nedadores catalans han estat convocats amb la delegació espanyola.

  Dels 22 esportistes convocats, sis són de Catalunya, la Comunitat que més nedadors aporta pel Campionat del Món. Els nedadors i nedadores catalans convocats són: Antoni Ponce, Ariel Schrenck, Miquel Luque, Núria Marquès, Òscar Salguero i Sarai Gascón

  La delegació espanyola és una de les favorites a emportar-se més medalles d’aquest Campionat, nedadors com Núria Marquès, Antoni Ponce, Teresa Perales, David Levecq, entre d’altres grans nedadors i nedadores tenen grans opcions de proclarmar-se campions del món i d’aconseguir medalles en les seves millors proves.

  Aquest cap de setmana del 15 i 16 de juny s’ha disputat el Campionat d’Espanya per clubs de natació a les instal.lacions del CD Midayu de Tenerife i on el Centre Natació Mataró ha guanyat, per la mínima, el Campionat d’Espanya per Clubs per davant del CD Aquatic Campanar i el CN Fidias.

  Destacar, en categoria masculina, al nedador Ariel Schrenck que va aconseguir la medalla d’or a la prova de 200m estils absolut amb un temps de 2:28.96 i dues medalles de bronze, a les proves de 100m lliures i 100m papallona. En categoria femenina, Berta Garcia va finalitzar tercera a la prova dels 100m braça. La clau de la victòria del CN Mataró va estar en les seves victòries a les proves de relleus on va aconseguir la medalla d’or a les proves de 4x50m lliures masculins i femenins, també al 4x50m estils femení i al 4x50m lliures mixte.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies