Descripció:

És un esport clàssic pel seu potencial terapèutic, ja que es pot practicar amb qualsevol tipus de discapacitats i diferents graus de funcionalitat. En competició existeixen 10 categories per a cadascuna de les tres modalitats: modalitat S (crol, esquena i papallona), modalitat SB (braça) i modalitat SM (estils combinats). Cada nedador competeix en la seva categoria.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

Calendari:

Temporada 19-20

 • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 16/11/2019; Club Natació Mataró) – Resultats
 • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/01/2020; Club Natació Martorell) – Resultats
 • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/04/2020; Club Natació Farners) – Resultats
 • 4ª Jornada Lliga Catalana – JJCC (pendent de seu/data) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Hivern (01/02/2020; Club Natació Terrassa) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Estiu (pendent data; Club Natació Sabadell)  – Resultats
 • Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona – Series
 • Campionats d’Espanya AXA de joves per categories d’edat (25 i 26/01/2020; Madrid) – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD (28/02 al 1/03/2020; Oviedo) – Resultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes (21 i 22/03/2020; Madrid)– Resultats
 • Campionat d’Espanya Clubs (06 i 07/06/2020; Lloret de Mar) – Resultats

Temporada 18-19

 • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 17/11/2018; Club Natació Mataró) – Resultats
 • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 12/01/2019; Club Natació Martorell) – Resultats
 • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 06/04/2018; Club Natació Sitges) – Resultats
 • 4ª Jornada Lliga Catalana – JJCC (dissabte 25/05/2019; CN Barcelona) – Resultats – Classificació final 
 • Campionats de Catalunya d’Hivern ( 16/02/2019; Club Natació Terrassa) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Estiu (20/07/2019; Club Natació Sabadell) – Resultats
 • Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona – Series
 • Campionats d’Espanya AXA de joves per categories d’edat – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSDResultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats AutònomesResultats
 • Campionat d’Espanya Clubs – Resultats

Temporada 17-18

Temporada 16-17

Temporada 15-16

 • Lliga Catalana 15-16
 • 1a Jornada – 2a Jornada – 3a Jornada – 4a Jornada – Resultats finals 15-16
 • Trofeu Jocs Catalans 2016 – Resultats
 • Campionat de Catalunya – Hivern 15-16
 • Campionat de Catalunya de Natació Open 2016 – Resultats
 • Campionat de Catalunya – Estiu 15-16
 • Campionat de Catalunya de Natació  – Resultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD – Resultats
 • Prova 1 – Prova 2 – Prova 3 – Prova 4 – Prova 5 – Prova 6 – Prova 7
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes
 • 1a Sessió – 2a Sessió – Classificació Individual – Classificació Entitats

  Vols practicar aquest esport?

  La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives, possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu.

  Tramitar llicència:

  Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

  Amb la col·laboració:

  federació cecsfederació pc 

 • Noticies

 • Aquest dijous 13 de maig s’ha reunit el jurat dels Premis “Juan Palau” per valorar les candidatures presentades en les diferents categories del Premi. Aquests Premis porten el nom del que va ser President de la FEDDF, i també de la FCEDF, i persona clau en el desenvolupament de l’espot adaptat a Catalunya i Espanya.

  Els premis están organitzats per la “Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física” i amb el patrocini de l’Obra Social de La Caixa. Entre tots els guardonats, destacar el nedador català Toni Ponce com millor esportista, en un any on el seu gran objectiu són els Jocs Paralímpics de Tokio on lluitarà per guanyar les medalles. Destacar també el premi com a millor entrenador, en aquest cas entrenadora, a Paula Murillo, persona molt vinculada amb la FCEDF, va ser seleccionadora catalana de quad rugbi, entrenadora del Barcelona Universitari Club i una de les persones Claus en el desenvolupament i creixement d’aquest esport a Espanya.

  En el següent enllaç es pot veure la relació de tots els guardonats en aquesta edició del Premi “Juan Palau” 2021.

  Aquest dissabte 8 de maig s’ha disputat la segona jornada de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Sitges amb el domini del nedador paralímpic Antoni Ponce (CN Sitges) i la nedadora del CN Mataró, Berta García.

  Els protagonistes d’aquesta segona jornada han estat les joves promeses de la natació catalana davant l’absència de les grans figures de la natació adaptada catalana que no han participat, excepte Toni Ponce (CN Sitges) que ha guanyat en categoria masculina amb un total de 972 punts aconseguits en la prova de 50m braça, segon ha finalitzat Jacobo Garrido (CN Liceo) amb 756 punts i tercer Jeremias Mateo (CN Mataró) amb 610 punts. En categoria femenina, Berta García ha guanyat amb 676 punts seguida per Ana Sabariego amb 454 punts i Ariadna Balmes amb 445 punts, totes tres nedadores del Centre Natació Mataró.

  Aquesta temporada la Lliga Catalana de natació consta solament de tres proves, la darrera prova es disputa diumenge 13 de juny a Palafrugell, dins de la programació dels Jocs Catalans d’aquest any.

  Del 16 al 22 de maig es disputa el Campionat d’Europa WPS de natació a la localitat portuguesa de Funchal, on participa Espanya amb una convocatòria de vint-i-quatre esportistes, cinc d’ells catalans.

  Els nedadors i nedadores catalans que participen al Campionat d’Europa són: Toni Ponce (CN Sitges), Ariel Schrenck (CN Mataró), Núria Marquès (CN Sant Feliu), Sarai Gascón (independient) i Òscar Salguero (CN Sabadell). En la llista de convocats realitzada per Laureano Gil Dávila, seleccionador i cap d’equip, destaca la presència de medallistes paralímpics com José Antonio Mari Alcaraz, Teresa Perales i Sebastian Rodríguez.

  Aquest campionat d’Europa s’havia de disputar l’any passat però es va ajornat degut a la pandèmia de la Covid-19, representa una de les darreres oportunitats per aconseguir el billet per competir als Jocs Paralímpics de Tòquio d’aquest estiu.

  Aquest cap de setmana del 17 i 18 d’abril s’ha disputat la prova de les Sèries Mundials de natació a la localitat italiana de Lignano Sabbiadoro amb la participació de Toni Ponce i Teresa Perales, aprofitant que havien de fer el tràmit de la classificació medico-funcional per participar en proves internacionals.

  El nedador català va guanyar la prova dels 200m estils SM5 amb un temps de 2:52.98, lluny del seu rècord del món de 2:48.02. A més d’aquesta medalla d’or, Toni Ponce va guanyar la medalla de bronze a les proves de 50m esquena (39.80) i 100m braça (1:29.24).

  Foto (dxtadaptado)

  Aquest diumenge 11 d’abril ha començat una nova edició de la Lliga Catalana de natació adaptada a les instal.lacions del Club Natació Barcelona amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans de l’actualitat.

  Abans de començar la jornada de competició es van lliurar els premis als campions de la temporada anterior, una edició que va finalizar abans amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. Toni Ponce i Marian Polo van rebre els trofeus als millors nedadors i el CN Mataró al millor club. Pel que fa als resultats d’aquesta primera jornada, Toni Ponce (CN Sitges) va aconseguir un total de 992 punts, Òscar Salguero (CN Sabadell) va finalizar en segona posició amb 872 i el valencià David Levecq tercer amb 819 punts. En categoria femenina, Núria Marquès (CN Sant Feliu) va finalizar en primera posició amb 798 punts, seguida molt de prop per Sarai Gascón amb 772 i la vigent campiona, Marian Polo, tercera amb 676 punts. En el següent enllaç es poden veure tots els resultats d’aquesta primera jornada (https://b-swim.com/Resultados/2021LligaCatalanaAdaptada_Barcelona/index.html).

  Aquesta edició de la Lliga Catalana estarà formada únicament per tres proves, aquesta primera que s’ha disputat diumenge, una segona amb data i seu a confirmar i la darrera jornada que es disputarà dins dels Jocs Catalans d’aquest any.

  De l’1 al 4 d’abril s’ha celebrat una Concentració del Grup de Tecnificació de joves nedadors de la FEDDF a la piscina municipal de Valdesanchuela, a la localitat madrilenya de Valdemoro on han participat un total de vint joves valors de la natació espanyola.

  Entre els nedadors i nedadores que han participat en aquesta concentració, destaca la presència de tres joves promeses de la natació adaptada catalana, Berta García Grau (CN Mataró), Brayner Félix Gómez Coba (CN Sant Feliu) i Pol Sallent Hernández (CN Martorell). Els objectius d’aquesta concentració són desenvolupar una experiència enriquidora i divertida per als nedadors i nedadores, continuar el programa de formació en bons costums d’entrenament invisible i comportament i dur a terme, per part dels tècnics, activitats on puguin conèixer als esportistes, així com valorar la seva evolució i projecció futura.

  El responsable d’aquesta concentració del Grup de Tecnificació ha estat Darío Carreras.

  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de març s’ha disputat el Campionat d’Espanya Absolut de natació adaptada per Comunitats Autònomes a la ciutat de Castelló, on Catalunya ha guanyat amb un total de 672 punts per davant de València amb 588, en tercera posició ha finalitzat Andalusia amb 328 punts.

  En categoria masculina destacar els grans resultats de Toni Ponce que, a més va establir en la jornada de dissabte un nou rècord d’Espanya a la prova dels 50m papallona amb un nou temps de 37.88, Ponce va guanyar els 100m braça, 200m lliures i els 200m estils. Ariel Schrenk va guanyar la prova dels 100m lliures. Destacar també als nedadors de la FECPC, Dani Ferrer, l’únic que ha aconseguit medalla multidisability, en els 150 estils i Mark Castro que va nedar els relleus amb els millors nedadors catalans. En categoria femenina, a més de les victòries de Núria Marquès en les proves de 100m esquena i 200m estils destacar també la victòria de Marian Polo (FCCecs) als 50m lliures. Tots els nedadors i nedadores catalans van contribuir amb els seus resultats a la puntuació final de Catalunya que va guanyar amb autoritat aquest Campionat d’Espanya, quatre anys després de la seva darrera victòria.

  En aquests moments, Espanya té assegurades 24 places per anar als Jocs Paralímpics de Tokio 2020+1, 15 masculines i 9 femenines, entre ells els catalans Toni Ponce (mínima A), Òscar Salguero, Núria Marquès i Sarai Gascón (mínimes B).

  Foto (CN Barcelona)

  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de març es disputa el Campionat d’Espanya Absolut de natació adaptada per Comunitats Autònomes a la ciutat de Castelló, amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans del moment.

  En categoria masculina participen al Campionat els nedadors paralímpics, Toni Ponce, Òscar Salguero i Miguel Luque, a més completen l’equip, Brayner Gómez, Iker Ruiz, Pau Majó, Pol Sallent, Ivan Camps, Ariel Schrenk i Albert Martínez. En categoria femenina, a més de Núria Marquès i Sarai Gascón també participen, Marta Colom, Berta García, Ana Sanariego i Ariadna Balmes. Rubén Reguart i Laia Tena són els dos tècnics de l’equip català.

  Les seleccions de València i Catalunya són les grans favorites per guanyar aquest Campionat d’Espanya que, l’edició de 2019 que s’havia de disputar a Madrid durant el mes de març, es va cancel.lar degut a la pandèmia de la Covid-19.

  Aquest dissabte 6 de març s’ha disputat el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada a les instal.lacions del Club Natació Terrassa amb la participació de més de 70 nedadors i nedadores. L’esdeveniment ha estat organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

  En categoria masculina, el millor nedador del Campionat ha estat Antoni Ponce (CN Sitges) que ha aconseguit un total de 996 punts, per davant del valencià J. Marí Alcaraz (Aquàtic Campanar) amb 827 punts i, en tercera posició final, ha finalitzat el paralímpic valencià David Levecq (Aquàtic Campanar). En categoria femenina, la nedadora de Terrassa, Sarai Gascón (independent), ha finalitzat en primera posició amb un total de 870 punts, seguida de prop de l’altre nedadora favorita per guanyar, Núria Marquès, amb 832 punts i en tercera posició ha finalitzat Emma Feliu (CN Figueres) amb 680 punts.

  El Centre Natació Mataró ha revalidat, amb gran superioritat, el títol de Campió de Catalunya. El cap de setmana del 20 i 21 de març es disputa el Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes, amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans. En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats de les proves disputades aquest disssabte.

  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de febrer s’ha disputat la sisena edició del Trofeu Internacional Para Swimming de Natació a les instal.lacions del Club Natació Barcelona (Passeig de Joan de Borbó, 93) amb la participació dels millors nedadors i nedadores catalans de natació adaptada. La competició ha estat organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

  El resultat més destacat del cap de setmana ha estat el nou rècord del món aconseguit per Toni Ponce (CN Sitges) en la prova dels 50m braça S5 amb un nou temps de 39:81. Aquest nou rècord del món s’afegeix als altres dos rècords del món que ja té en el seu poder que són els del 100 i 200m braça. Les nedadores catalanes Sarai Gascón i Núria Marquès van ratificar les seves mínimes B per participar als Jocs Paralímpics de Tokio. També van participar altres figures destacades de la natació nacional com Teresa Perales, Iñigo Llopis o Judith Rolo entre d’altres. La jove nedadora Anastasiya Dmytriv (Club Mare Nostrum), de tan sols 12 anys, va ser designada millor nedadora de la competició després d’aconseguir dos rècords d’Espanya a les proves de 100m braça SB9 i 200m estils SM9, de totes maneres els dos rècords no s’han validat ja que la jove nedadora encara està tramitant la seva nacionalització.

  En el següent enllaç es poden veure tots els resultats de les proves del Trofeu Internacional Para Swimming de natació adaptada d’aquest cap de setmana. (https://b-swim.com/Resultados/2021TrofeuInternacionalAdaptada_Barcelona/index.html)

  Foto (FECPC)

  Aquest cap de setmana del 20 i 21 de febrer es disputa la sisena edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació a les instal.lacions del Club Natació Barcelona (Passeig de Joan de Borbó, 93). La competició està organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

  Estaran presents en aquesta important cita de la natació adaptada els millors nedadors i nedadores paralímpics catalans de l’actualitat, Antoni Ponce (CN Sitges), Sarai Gascón (independent), Òscar Salguero (CN Sabadell), Núria Marquès (CN Sant Feliu) i Miguel Luque (Adapta2), tots ells amb grans possibilitats per guanyar medalles en els propers Jocs Paralímpics de Tokio 2020+1. A més, participen en aquest important Trofeu, joves valors de la natació de les diferents Federacions Catalanes d’esport adaptat.

  En el següent enllaç es poden seguir els resultats en directe de totes les proves del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de natació adaptada.

  Aquest cap de setmana del 30 i 31 de gener s’ha disputat el Campionat d’Espanya AXA de natació de joves promeses per categoria d’edat a les instal.lacions de la “Piscina Valdesanchuela” a la localitat madrilenya de Valdemoro, amb la presència dels joves valors de la natació adaptada de tota Espanya.

  La FCEDF ha guanyat, en un final molt disputat amb la Federació Andalusa, la classificació per Entitats del Campionat d’Espanya amb un total de 234 punts, per davant de la FADDF amb 232 i la FECPC que ha finalitzat en tercera posició amb 124 punts. Destacar les grans victòries del nedador Imran Belahsen que ha guanyat un total de quatre proves, els 50m braça, 50m i 100m lliures i els 50m esquena, molt bé també, Brayner Félix Gómez que ha guanyat les proves de 50m i 100 m papallona. En categoria femenina, destacar les victòries de Berta García en les proves de 50m braça i 100m estils. Altres nedadors i nedadores com Aminata Turón, César Antonio Pineda o Pol Sallent entre d’altres, també han finalitzat les seves proves amb grans resultats. Enhorabona a tots els esportistes que han participat en aquest Campionat d’Espanya i que, amb els seus resultats, han contribuït a la victòria final de la Federació. En el següent enllaç es poden visualitzar tots els resultats del Campionat per proves i els dies de competició.

  Aquesta competició s’emmarca dins del Projecte AXA de Promeses Paralímpiques de Natació, creat el 2011, l’objectiu és servir de pas previ per als esportistes que posteriorment es puguin anar incorporant al Pla ADOP i formar part de l’Equip Paralímpic Espanyol en futures competicions internacionals.

  Aquest cap de setmana del 30 i 31 de gener es disputa el Campionat d’Espanya AXA de natació de joves promeses per categoria d’edat a les instal.lacions de la “Piscina Valdesanchuela” a la localitat madrilenya de Valdemoro.

  Els nedadors i nedadores representants de la FCEDF són: Imran Belahsen Assekkaj, Ainhoa García Aliaga, Berta García Grau, Brayner Félix Gómez Coba, Sandhya Iscla Clos, César Antonio Pineda Caso, Iker Ruiz Urbaneja, Pol Sallent Hernández i Aminata Turon Canto. A més dels esportistes també els acompanyen el tècnics, Jesús Collado, Jordi Corominas, Juan Carlos Quevedo, Rubén Reguart i Laia Tena. En aquest campionat participen esportistes amb discapacitat física, esportistes amb paràlisi cerebral, esportistes amb discapacitat intelectual i també cecs.

  Aquesta competició s’emmarca dins del Projecte AXA de Promeses Paralímpiques de Natació, creat el 2011, l’objectiu és servir de pas previ per als esportistes que posteriorment es puguin anar incorporant al Pla ADOP i formar part de l’Equip Paralímpic Espanyol en futures competicions internacionals.

  Aquest cap de semana del 12 i 13 de desembre s’ha disputat el Campionat d’Espanya Absolut de natació adaptada a les instal.lacions de la piscina “Parque del Oeste” de la ciutat d’Oviedo amb una gran participació dels nedadors i nedadores catalans.

  El Centre Natació Mataró s’ha proclamat Campió d’Espanya per Clubs amb un total de 361 punts, per davant del potent Club valencià CD Aquatic Campanar que va aconseguir 310 punts, en tercera posició va finalizar el FADDF amb 232 punts. Els nedadors i nedadores del CN Mataró van realitzar uns bons resultats, destacant el seu nedador més destacat, Ariel Schrenck.

  Destacar també el nou rècord d’Espanya del nedador del CN Sabadell, Òscar Salguero, a la prova dels 200m estils SM9 amb un temps de 2:25.30 i les mínimes “B”, que ja havien aconseguit per participar als Jocs Paralímpics de Tokio, de Núria Marquès a la prova dels 100m esquena S9 i Sarai Gascón a les proves de 100m lliures i 100m braça S9. Toni Ponce (CN Sitges) també va destacar amb un nou rècord d’Europa (1:18.53) a la prova dels 100m esquena. En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats del Campionat.

  Aquest cap de setmana s’ha disputat el “Torneo Internacional Castalia de Castellón” de natació on també han participat esportistes discapacitats i on el català Toni Ponce ha estat la gran figura d’aquest Trofeu.

  El nedador del CN Sitges ha batut dos rècords del món, a la prova dels 100m braça, amb una marca d’1:25.62, i en 200m estils, amb 2:48.02, tots dos rècords dins de la categoria de discapacitat física S5. A més, durant la competició, també ha aconseguit tres mínimes A per participar als Jocs Paralímpics de Tokio, a les dues proves dels rècords mundials i també a la prova dels 200m lliures.

  D’altra banda, durant la competició del cap de setmana, Sarai Gascón (independent) va aconseguir la mínima B a les proves de 100m braça i 100m papallona i Òscar Salguero (CN Sabadell) també la mínima B a la prova dels 100m braça.

  Del 15 al 18 d’octubre s’ha disputat la competició de les Sèries Mundials de natació a Berlín, a les instal.lacions del Schwimm-und Sprunghalle Europasportpark (SSE), una de les piscines més ràpides del món i on els nedadors i nedadores catalans convocats per la FEDDF han aconseguit uns grans resultats.

  Toni Ponce ha estat un dels grans protagonistes de la competició, el nedador del CN Sitges ha pulveritzat dos rècords del món (100m braça SB5 i 200m braça SB5) guanyant un total de 8 medalles d’or i una de plata i aconseguint la mínima “A· per Tokio als 100m braça i la mínima “B” als 100m lliures. Sarai Gascón ha guanyat dues medalles d’or (100m papallona S9 i 50m lliures S9) i una medalla de bronze en a prova dels 100m lliures S9, aconseguint la mínima “B” a les proves de 100m lliures i 100m papallona. Núria Marquès (CN Sant Feliu) ha guanyat un total de cinc medalles, totes elles de plata i aconseguint la mínima “B” a la prova dels 100m esquena S9. Ócar Salguero (CN Sabadell) també ha realitzat una gran competició, guanyant una medalla de plata i cinc medalles de bronze, aconseguint la mínima “B” per participar als JJPP de Tokio a la prova dels 100m braça SB5. Finament, Miguel Luque (Fundació Adapta2) va finalitzar cinquè als 50m braça SB4.

  Aquesta ha estat la primera gran competició internacional que s’ha disputat després de les cancel.lacions de totes les competicions a partir del passat mes de març veient l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

  Del 15 al 18 d’octubre es disputa la competició de les Sèries Mundials de natació a Berlín, a les instal.lacions del Schwimm-und Sprunghalle Europasportpark (SSE), una de les piscines més ràpides del món ja que al 2019 es van batre 43 rècords mundials. Aquesta competició s’havia de disputar al passat mes de juny i va ser ajornada a causa de la pandèmia de la Covid-19.

  Els cinc nedadors i nedadores catalans convocats pels tècnics de la Federació Espanyola són, Toni Ponce (CN Sitges), el veterà Miguel Luque (Fundación Adapta2), Òscar Salguero (CN Sabadell), Núria Marquès (CN Sant Feliu) i la nedadora de Terrassa, Sarai Gascón (Independiente), a més, destacar també la presència dins del cos tècnic de la Selecció de la FEDDF, el català Jaume Marcé.

  Durant les darreres setmanes tots els nedadors i nedadores catalans han estat entrenant durament per disputar aquesta prova en les millors condicions. Els 19 nedadors i nedadores convocats passaran una prova PCR abans de viatjar a Alemanya, tal com estableix la normativa alemanya pels estrangers provinents d’Espanya.

  El Campionat d’Europa de Natació Paralímpica que s’anava a celebrar enguany a Madeira (Portugal) ha estat posposat fins al 2021 i se celebrarà entre el 16 i el 22 de maig. Serà la principal competició internacional d’aquest esport abans dels Jocs Paralímpics i una de les últimes en què els nedadors catalans podran acreditar les seves marques mínimes per Tòquio.

  La decisió de l’ajornament l’han anunciat la Federació Internacional de natació paralímpica (World Per Swimming) i el Comitè Organitzador de l’esdeveniment. Per poder competir en els Jocs Paralímpics, tots els nedadors de l’món hauran d’aconseguir una Marca Mínima Classificatòria (MQS) establertes pel Comitè Paralímpic Internacional entre l’1 d’octubre de 2018 i l’1 d’agost de 2021. A més, per optar a una de 24 places assignades a Espanya, els esportistes hauran d’assolir altres marques més exigents en el termini comprès entre el 31 de gener de 2020 i el 14 de juny de 2021. Així, l’Europeu de Madeira serà una de les últimes oportunitats per aconseguir el anhelat bitllet a Tòquio.

  Al voltant de 500 nedadors procedents de 50 països es donaran cita al Complex de Natació Penteada de Funchal (Madeira) al maig de l’any vinent. A l’tractar-se d’un esdeveniment obert, podran participar esportistes de tot el món.

  Font: Comité Paralímpic Espanyol

  La FCEDF ha decidit finalitzar la temporada actual per la situació social i sanitària derivada de la COVID-19.

  Des de la FCEDF, es donen per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019 – 2020 que depenen jurídicament de la FCEDF, a totes les seves modalitats esportives d’acord amb les normatives, recomanacions i instruccions rebudes de les autoritats governamentals, esportives i sanitàries.

  D’aquesta forma, totes les competicions organitzades per la FCEDF es donen per finalitzades a data 15 de març del 2020, quan es va declarar oficialment l’estat d’alarma. Les classificacions existents a la data esmentada restaran com a definitives amb la següent resolució:

  Bàsquet CR: no es declararà cap campió de Lliga Catalana degut a la diferència de partits jugats entre els diferents equips participants.
  Hoquei CRE: es declararà campió de Lliga Catalana al ADB Barberà. Equip matemàticament campió de la lliga a falta de disputar els partits; Dracs Junior Team – Comkedem i ADB Barberà – Comkedem.
  Pàdel CR: no es declararà cap campió de lliga perquè restava jugar el 90% de la competició iniciada el 26 de febrer de 2020.
  Natació: amb el 50% de les jornades de Lliga Catalana disputades i totes les proves fetes de la primera volta de la competició, es donarà premiació als millors nedadors i Clubs.

  Els Campionats de Catalunya organitzats i sota el paraigües jurídic de la FCEDF queden aplaçats -sine die- amb la voluntat de poder reocupar-los a l’últim trimestre del 2020 segons l’evolució de la COVID-19.

  La resta de competicions ja siguin Campionats de Catalunya, Lligues Catalanes o Campionats d’Espanya sota l’organització d’altres federacions Catalanes o Espanyoles, quedarà pendent de la resolució de les mateixes sigui la modalitat esportiva que sigui.

  Pròximament des de la nostra federació, es contactarà amb els respectius Clubs de les diferents modalitats esportives per plantejar la pròxima temporada amb la situació excepcional que estem vivint.

  Tornarem amb més força i determinació.

  Durant les setmanes de confinament vam entrevistar a Jaume Marcé, actual entrenador dels nedadors i nedadores paralímpics Núria Marquès, Antoni Ponce, Oscar Salguero i la Marian Polo. Jaume és l’entrenador més destacat de la natació adaptada, on va començar la temporada 1998-1999. Des de la temporada 2006-2007 és entrenador del CAR de Sant Cugat pel Comité Paralímpic Espanyol, també coordinador de les jornades de Promoció i Tecnificació d’esport adaptat a Catalunya. Ha participat en totes les competicions internacionals i en 5 Jocs Paralímpics on, els nedadors entrenats per ell, han aconseguit 15 medalles (3 ors, 7 plates y 5 bronces). Actualment, a més, també és el Director Tècnic de la Federació Catalana de Cecs.

  Jaume, ens trobem amb una situació excepcional com és el virus COVID-19 i amb totes les instal.lacions esportives tancades, com afecta això als nedadors que entrenes al CAR de Sant Cugat? Quines rutines d’entrenaments poden fer a les seves cases?

  Ara per ara, l’únic que podem fer es preservar la salut. Els nedadors de moment sol tenen una opció, que es quedar-se a casa, i ens tenim que adaptar. Com està tancat el CAR, nosaltres a nivell de rendiment esportiu, ho notem molt, perquè el nostre medi es l’aigua.

  El Comité Paralímpic Espanyol ha cedit un material perquè puguem tenir més eines per passar el confinament. De moment envío les rutines a casa, i fem un seguiment vía, email, whatssap, videotrucades…

  Ells fan les rutines perquè en la tornada a l’activitat tinguin un bon nivell, i que no parteixin d’un estat de forma que no sigui l’adequat. Nosaltres al necessitar el medi acuàtic per entrenar, enseguida es perden las sensacions, però com ja he dit abans, ara toca de moment entrenar a casa i així ho farem fins que no ens donin un altre opció.

  Hi han moltes competicions esportives que ja s’han cancel.lat o suspès per més endavant, la més destacada són els Jocs Paralímpics, què penses de les noves dates?

  Les noves dates dels JJPP, son bones. Ara fa falta que es normalitzi aquesta situació, i que poguem desenvolupar totes les activitats diàries amb normalitat. A veure com queda tot, perquè fins que no es controli el Coronavirus, no podrem normalitzar dita situació.

  Quins són els objectius dels “teus” nedadors per aquests JJPP?

  De moment, els objectius son que aquest estat s’acabi, es normalitzi tot, i aleshores poguem fer tots “vida normal” i desprès amb els nedadors que tinc de la FCEDF lluitarem per estar en els podiums de les seves proves principals.

  Més enllà de la natació d’alt nivell, quin és el nivell actual de la natació adaptada a Catalunya i, com veus, als joves valors d’aquest esport?

  La natació adaptada a Catalunya està pujant amb força, per volum de nedadors hi han Clubs que estan fent una bona feina juntament amb les Federacions catalanes. Hem tingut una generació de joves que han pujat amb molta força, com son la Núria Marquès i l’Oscar Salguero.

  Encara queda molt de camí per endavant. però toca entre tots, seguir perquè hi hagi més Clubs i que tinguin més nedadors i així que l’esport arribi a més famílies.
  Quant més ample siguin la piràmide, arribarem a més gent, amb el benefici que dona l’esport a tots els esportistes i al seu entorn.

  Del 17 al 23 de maig s’anava a disputar el Campionat d’Europa de natació paralímpica a Funchal (Portugal) però s’ha aplaçat davant la situació actual de confinament i restriccions de moviment a tots els païssos d’Europa pel virus COVID-19.

  Aquesta era una de les proves més importants de preparació pels nostres nedadors i nedadores de cara als Jocs Paralimpics de Tokio 2020. En els propers dies, els organitzadors donaran a conèixer les noves dates que, segurament, serà durant el mes de juliol, solament un mes abans de la celebració dels Jocs Paralímpics, això sí, sempre segons com evolucioni la crisi del COVID-19.

  Aquesta no és la primera gran prova internacional de natació que no es disputarà. A finals de febrer ja es va cancel.lar la competició de les World Series de natació a Lignano Sabbiadoro (Itàlia) i on alguns dels millors nedadors i nedadores catalans ja estaven a Itàlia i van haver de tornar d’imprevist.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies