Descripció:

És un esport clàssic pel seu potencial terapèutic, ja que es pot practicar amb qualsevol tipus de discapacitats i diferents graus de funcionalitat. En competició existeixen 10 categories per a cadascuna de les tres modalitats: modalitat S (crol, esquena i papallona), modalitat SB (braça) i modalitat SM (estils combinats). Cada nedador competeix en la seva categoria.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

Calendari:

Temporada 19-20

 • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 16/11/2019; Club Natació Mataró) – Resultats
 • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/01/2020; Club Natació Martorell) – Resultats
 • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/04/2020; Club Natació Farners) – Resultats
 • 4ª Jornada Lliga Catalana – JJCC (pendent de seu/data) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Hivern (01/02/2020; Club Natació Terrassa) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Estiu (pendent data; Club Natació Sabadell)  – Resultats
 • Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona – Series
 • Campionats d’Espanya AXA de joves per categories d’edat (25 i 26/01/2020; Madrid) – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD (28/02 al 1/03/2020; Oviedo) – Resultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes (21 i 22/03/2020; Madrid)– Resultats
 • Campionat d’Espanya Clubs (06 i 07/06/2020; Lloret de Mar) – Resultats

Temporada 18-19

 • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 17/11/2018; Club Natació Mataró) – Resultats
 • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 12/01/2019; Club Natació Martorell) – Resultats
 • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 06/04/2018; Club Natació Sitges) – Resultats
 • 4ª Jornada Lliga Catalana – JJCC (dissabte 25/05/2019; CN Barcelona) – Resultats – Classificació final 
 • Campionats de Catalunya d’Hivern ( 16/02/2019; Club Natació Terrassa) – Resultats
 • Campionats de Catalunya d’Estiu (20/07/2019; Club Natació Sabadell) – Resultats
 • Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona – Series
 • Campionats d’Espanya AXA de joves per categories d’edat – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSDResultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats AutònomesResultats
 • Campionat d’Espanya Clubs – Resultats

Temporada 17-18

Temporada 16-17

Temporada 15-16

 • Lliga Catalana 15-16
 • 1a Jornada – 2a Jornada – 3a Jornada – 4a Jornada – Resultats finals 15-16
 • Trofeu Jocs Catalans 2016 – Resultats
 • Campionat de Catalunya – Hivern 15-16
 • Campionat de Catalunya de Natació Open 2016 – Resultats
 • Campionat de Catalunya – Estiu 15-16
 • Campionat de Catalunya de Natació  – Resultats
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes – Resultats
 • Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD – Resultats
 • Prova 1 – Prova 2 – Prova 3 – Prova 4 – Prova 5 – Prova 6 – Prova 7
 • Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes
 • 1a Sessió – 2a Sessió – Classificació Individual – Classificació Entitats

  Vols practicar aquest esport?

  La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives, possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu.

  Tramitar llicència:

  Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

  Amb la col·laboració:

  federació cecsfederació pc 

 • Noticies

 • El cap de setmana del 3 i 4 de desembre es va disputar el “Gran Prix Open de Castellón – XIX Torneo Internacional Castalia Castellón” amb la participació de més de 650 nedadors i nedadores de 48 clubs de tota Espanya i també d’altres països com França, Alemanya, Sudàfrica o Irlanda, entre d’altres.

  Destacar la participació catalana, ja que Toni Ponce, Òscar Salguero i Núria Marquès van aconseguir la marca mínima per participar al Mundial de 2023 que es disputarà a la ciutat inglesa de Manchester. Toni Ponce va aconseguir la mínima per participar a les proves de 100m lliures i 100m braça S5 i SB5, Òscar Salguero a la prova de 100m braça SB8 i, Núria Marquès la mínima per la prova de 100m esquena S9.

  Destacar també el rècord d’Espanya de Marian Polo (Federació Catalana de Cecs) a la prova de 100m braça SB13 amb un nou registre d’1:23.41

  Foto (FEDDF)

  Aquest diumenge 13 de novembre al matí ha començat una nova edició de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Centre Natació Mataró amb victòries pels nedadors Àlex Villarejo i Marian Polo.

  Abans de començar la competició es va fer entrega dels premis als campions, en les diferents modalitats, de la darrera temporada. En la primera Jornada, a la categoria masculina, va guanyar, per primera vegada, Àlex Villarejo (CN Terrassa) amb una millor puntuació de 718 punts (200m estils), per davant dels nedadors del CN Mataró, Daniel Ferrer (654 punts) i Mark Castro (623 punts). En categoria femenina va guanyar Marian Polo (CN Barcelona) amb 684 punts, un final molt ajustat amb Berta Grau (CN Mataró) en segona posició i 642 punts i, Ariadna Balmes (CN Mataró), tercera amb 456 punts. Al següent enllaç es pot accedir a tots els resultats de la Jornada.

  La Lliga Catalana constarà de quatre proves, aquesta primera al CN Mataró, la segona que es farà a començaments de 2023, la tercera prova al mes d’abril i, tancarà la competició, la darrera jornada coincidint amb els Jocs Catalans de 2023.

  Foto (Laura Seijo)

  Aquest diumenge 13 de novembre comença una nova edició de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Centre Natació Mataró.

  Abans de començar la competició es farà l’entrega dels premis als campions de la darrera temporada, a categoria masculina Toni Ponce, Berta García, campiona a la competició femenina i, el Centre Natació Mataró com a club amb més esportistes participants i també com a millor nivell mitjà de la competició.

  La Lliga Catalana constarà de quatre proves, aquesta primera al CN Mataró, la segona que es farà a començaments de 2023, la tercera prova al mes d’abril i, tancarà la competició, la darrera jornada coincidint amb els Jocs Catalans de 2023.

  Aquest dijous a les 12h s’ha celebrat la gala d’entrega del “Trofeu Campions Valors” organitzada pel diari El Mundo Deportivo a la Sala Espai Lliure del Teatre Lliure en Montjuïc (Barcelona) on han estat premiats diferents esportistes, entitats i clubs, entre ells la nedadora Núria Marquès i el ciclista Sergi Garrote.

  La gala, hereva de l’inicial Trofeu Campions Solidaris, va reorientar la posada en escena i el 2020 va canviar el format i la filosofia per premiar els esportistes i entitats involucrats en la lluita de la pandèmia. Des d’aleshores, en el transcurs d’aquesta gala referent es distingeix tant els esportistes que han brillat per la consecució de les metes esportives, el producte del seu esforç i la qualitat que atresoren, com per la tenacitat que han demostrat al llarg de la seva trajectòria i pels valors que han transmès en la consecució dels èxits.

  A més del Sergi Garrote i la Núria Marquès, també destaquen, entre d’altres premiats, l’equip CMR Women Dakar Team liderat per Mercé Martí, la Unió Esportiva Santboiana o el pilot del Dakar Gerard Farrés.

  El “Trofeu Campions Valors”, compta amb el patrocini principal de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’El Corte Inglés, l’Ajuntament de Barcelona i CaixaBank.

  Aquest dissabte 16 de juliol s’ha disputat el Campionat de Catalunya d’Estiu Open de Natació Adaptada a les piscines del Centre Natació Mataró amb la presència d’alguns dels millors nedadors i nedadores catalans del moment. Aquesta competició és la darrera d’aquesta temporada.

  En categoria masculina, Toni Ponce (CN Sitges) es va proclamar campió de Catalunya amb 902 punts aconseguits a la prova dels 100m braça SB5, per davant de José Marí Alcaraz (Aquàtic Campanar) amb 799 punts i, a la tercera posició, David Levecq (Aquatic Campanar) amb 759 punts. En categoria femenina gran duel entre les dues millors nedadores catalanes del moment que es va decantar a favor de la nedadora del CN Terrassa, Sarai Gascón per solament un punt de diferència, 818 punts de Sarai (prova dels 100m papallona) per 817 punts (prova dels 50m papallona de Núria Marquès (CN Sant Feliu), en tercera posició va finalitzar l’Emma Feliu (CN Figueres) amb 725 punts.

  El gran dominador a la classificació de clubs va ser el Centre Natació Mataró que va guanyar amb un total de 240 punts, per davant del CN Terrassa (98 punts) i el CN Sant Feliu (83 punts). El Campionat va estar organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, amb la col·laboració de la Federació Esportiva de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana per a Persones amb Discapacitat Fisica i el Centre Natació Mataró. En el següent enllaç podeu accedir a tots els resultats del Campionat.

  Foto (FC Cecs)

  Aquest cap de setmana del 2 i 3 de juliol s’ha disputat el Campionat d’Espanya de clubs de natació a les instal.lacions de les “Piscinas Municipales del Parque del Oeste” de la ciutat d’Oviedo amb un gran domini del club català.

  El Centre Natació Mataró ha guanyat el Campionat amb autoritat, aconseguint un total de 488 punts, per davant del CD Aquatic amb 310 punts i el CE Aquarium Alacant amb 232. El club català era el gran favorit per guanyar el campionat, destacar els bons resultats en les proves de relleus durant les dues jornades de la competició i les victòries de nedadors i nedadores destacats del club com Ariel Schrenck, Jacobo Garrido i Berta García.

  A més de la victòria per clubs, destacar també el nou rècord d’Espanya del nedador del CN Mataró, Dani Ferrer, a la prova dels 50m lliures amb un temps de 45.86.

  Del 12 al 18 de juny s’ha disputat el Campionat del Món de natació paralímpica a la localitat portuguesa de Funchal. La delegació espanyola ha guanyat un total de 29 medalles, més del doble de les guanyades a Londres 2019 (14) finalitzant a la vuitena posició del medaller.

  Toni Ponce és el nedador que més medalles ha guanyat amb un total de sis, dos ors (200m estils S5 i 100m braça S5), tres medalles de plata i una de bronze. Sarai Gascón també ha realitzat un gran Campionat guanyant cinc medalles, dos de plata i tres de bronze. Per la seva banda, Núria Marquès es va proclamar Campiona del Món dels 100m esquena S9.

  Destacar també les tres medalles guanyades pel veterà Miquel Luque, una plata i dos bronzes i, la medalla de plata guanyada a la prova dels 100m braça per Òscar Salguero. Ariel Schrenck va formar part del relleu 4x100m lliures (34 punts) que va guanyar una medalla de bronze. Un total de 16 medalles guanyades pels esportistes catalans amb discapacitat física en aquest Mundial.

  Del 12 al 18 de juny s’està disputant el Campionat del Món de natació paralímpica al Complex Aquàtic de la ciutat portuguesa de Funchal amb grans èxits pels nedadors catalans que estan participant.

  Toni Ponce ha guanyat la medalla d’or a la prova de 200 estils S5 i, a més, ho ha fet amb autoritat, finalitzant amb un temps de 2:49.86, flanquejat al podi pels brasilers Da Silva i De Oliveira. És la tercera medalla de Toni Ponce en aquest Mundial, després de la plata dels 50m esquena i el bronze del relleu 4x50m estils.

  Destacar també la nova medalla de Sarai Gascón, aquesta vegada medalla de bronze, a la final dels 100m lliures S9, aquesta és la seva segona medalla en aquest Mundial després de guanyar la plata als 200m estils. Destacar finalment, al veterà Miquel Luque que ja porta tres medalles guanyades, durant aquestes jornades ha guanyat un bronze en els 150m estils S4 i un altre bronze al relleu 4x50m estils.

  Foto (paralímpicos)

  Del 12 al 18 de juny s’està disputant el Campionat del Món de natació paralímpica a la localitat portuguesa de Funchal, amb la presència dels millors nedadors i nedadores catalans dins dels 38 esportistes convocats per la FEDDF.

  El veterà Miquel Luque ha guanyat la medalla de plata a la prova de 50m braça S3 a la primera jornada de competició. Aquesta és la seva novena participació en un Campionat del Món i ha repetit l’èxit de la medalla de plata guanyada a la mateixa prova als Jocs Paralímpics de Tokio 2020+1.

  Durant la segona jornada del Campionat, dos noves medalles de plata, la primera a càrrec del nedador del CN Sitges, Toni Ponce a la prova dels 50m esquena S5 amb un temps de 37.82, per darrera del brasiler Samuel Da Silva, guanyador amb un temps de 36.58. Sarai Gascón va guanyar la segona medalla de plata de la jornada a la prova dels 200m estils S9 amb la seva millor marca personal en aquesta prova 2:34.87.

  Destacar la presència també de Núria Marquès, Òscar Salguero i Ariel Schrenck que lluitaran per guanyar medalles durant les properes jornades. Totes les sessions diàries de les finals es poden seguir en directe a través del portal d’internet RTVE Play i Teledeporte (directe i diferit).

  Aquest dissabte 11 de juny s’ha celebrat la quarta i darrera jornada de la Lliga Catalana de natació, Trofeu Jocs Catalans, a les instal.lacions de la Piscina Municipal de Granollers amb victòries dels nedadors del CN Mataró, Berta García i Jian Wang Escanilla.

  Jornada amb absències importants, ja que els nedadors i nedadores paralímpics comencen la seva paticipació al Mundial de Portugal i no han pogut participar en aquesta jornada. Berta García va guanyar aquesta darrera jornada amb un total de 711 punts, guanyats a la prova de 200m braça, per davant de la seva companya de club, Ariadna Balmes (523 punts) i Anna Saiz, tercera amb 436 punts. En categoria masculina, victòria per Jian Wang Escanilla amb 717 punts per davant de Jeremias Mateo (619 punts) i Pau González (602 punts). En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats de la jornada (https://b-swim.com/Resultados/2022LligaCatalanaAdaptada_Granollers/index.html).

  Posteriorment a la Jornada de natació, es va fer, per primera vegada en uns Jocs Catalans, una exhibició de waterpolo adaptat a la piscina exterior Municipal de Granollers amb un gran èxit de participació.

  Foto (CN Mataró)

  El cap de setmana de l’11 i 12 de juny la FCEDF organitza els XIV Jocs Catalans de l’esport adaptat a Granollers amb la celebració de diferents competicions esportives, entre elles la quarta jornada de la Lliga Catalana de natació i una exhibició de waterpolo adaptat.

  Les instal.lacions de la Piscina Municipal de Granollers (Carrer del Camp de les Moreres 25) serà la seu d’aquesta darrera jornada de la Lliga Catalana – Trofeu Jocs Catalans el dissabte 11 de juny per la tarda. Aquesta jornada no podrà comptar amb la presència dels millors nedadors i nedadores catalans ja que en les mateixes dates estan convocats per disputar el Campionat del Món de natació paralímpica a Portugal.

  A més de la darrera jornada de la Lliga Catalana també tindrà lloc, per primera vegada en uns Jocs Catalans, una exhibició de waterpolo adaptat a la piscina exterior Municipal de Granollers el mateix dissabte a les 18:45,

  Del 12 al 18 de juny es disputa el Campionat del Món de natació paralímpica al Complex Olímpic de natació de Penteada, a la ciutat de Funchal (Portugal), és la mateixa seu on es va disputar el Campionat d’Europa de 2016 i també al 2021.

  Del total de 22 nedadors i nedadores convocats per la FEDDF, sis són catalans, a més de Jacobo Garrido (CN Mataró) que competeix amb llicència catalana. Els esportistes convocats són: Toni Ponce (CN Sitges), Òscar Salguero (CN Sabadell), Miguel Luque (Fundación Adapta2), Ariel Schrenck (CN Mataró), Sarai Gascón (CN Terrassa) i Núria Marquès (CN Sant Feliu). A més, destacar també la presència, dins del cos tècnic de la selecció, de l’entrenador català, Joan Serra.

  Aquesta competició s’havia de disputar durant el mes de setembre de 2021 però es va tenir que ajornar al juny de 2022 per no coincidir amb els Jocs Paralímpics de Tòquio.

  Aquest dissabte 9 d’abril s’ha disputat la tercera jornada de la Lliga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Sant Feliu amb victòries per Toni Ponce (CN Sitges) i Berta Garcia (CN Mataró).

  El medallista paralímpic Toni Ponce ha guanyat amb autoritat aquesta tercera jornada de la Lliga Catalana amb 1030 punts aconseguits a la prova dels 200m estils. En segona posició ha finalitzat el nedador del CN Sabadell i també medallista paralímpic, Òscar Salguero, amb 679 punts, aconseguits a la prova dels 200m esquena i, en tercera posició, Dani Ferrer (CN Mataró) amb 637 punts. En categoria femenina ha guanyat Berta Garcia (CN Mataró) amb 651 punts aconseguits a la prova dels 100m braça, seguida per Ariadna Balmes (CN Mataró) amb 474 punts i Anna Saiz (CN Sant Feliu) amb 451 punts.

  La darrera jornada de la Lliga Catalana d’aquest any es disputarà el cap de setmana de l’11 i 12 de juny dins de les competicions de la 14ª edició dels Jocs Catalans que aquest any es celebren a Granollers.

  Del 31 de març al 3 d’abril s’han disputat les Sèries Mundials de natació a la ciutat alemanya de Berlin amb la presència de 20 nedadors i nedadores convocats per la FEDDF, entre ells, cinc catalans.

  Cal destacar al veterà nedador català, Miguel Luque que segueix en un gran estat de forma ja que va guanyar la medalla d’or a la prova dels 150m estils multidisability en aquest important esdeveniment internacional. Destacar també a Jacobo Garrido, el nedador gallec amb llicència de la FCEDF, que va guanyar la medalla de plata a la prova dels 400m lliures multidisability.

  Tots els nedadors i nedadores van estar acompanyats per l’entrenador i cap de l’equip, Dario Carreras, a més d’altres tècnics, durant tots els dies de la competició. Aquesta prova internacional és una de les darreres abans del Campionat del Món que es disputa a Funchal (Portugal) al mes de juny.

  Aquest cap de setmana del 19 i 20 de març s’ha disputat el Campionat d’Espanya per Comunitats Autonòmiques de natació adaptada a les instal.lacions del Complex Esportiu “Ciudad de Cádiz” amb la participació de més de 180 nedadors, entre ells, els millors nedadors i nedadores paralímpics catalans.

  Per Catalunya, han participat esportistes de les Federacions Catalanes d’esports adaptats. Concretament, la Federació Esportiva Catalana de persones amb Paràlisi Cerebral, la Federació Catalana de Cecs, la Federació Esportiva de Sords de Catalunya i la Federació Catalana d’esports de Persones amb Discapacitat Física.

  Catalunya ha guanyat el Campionat d’Espanya amb un total de 804 punts, seguida de València amb 434 punts i, en tercera posició, completant el podi, Andalusia amb 350 punts.

  Destacar els grans resultats de Catalunya en les proves per relleus mixtes, amb victòries als 4×50 i 100m estils i els 4x100m lliures, a més de nombroses victòries individuals, tant en categoria masculina com femenina destacant el nou rècord d’Espanya de Dani Ferrer als 50m lliures categoria S3.

  Enhorabona a tots/es els esportistes i els tècnics de les Federacions Catalanes participants. Aquesta victòria demostra la gran feina que s’està portant a terme per desenvolupar i millorar la natació adaptada catalana.

  El cap de setmana del 19 i 20 de marça es disputa el Campionat d’Espanya per Comunitats Autonòmiques de natació adaptada a les instal.lacions del Complex Esportiu “Ciudad de Cádiz” amb la participació de més de 180 nedadors, entre ells, els millors nedadors i nedadores paralímpics catalans.

  Catalunya comptarà amb esportistes de tres de les Federacions Catalanes d’esports adaptats. La Federació Catalana d’esports de Persones amb Discapacitat Física, Federació Esportiva Catalana de persones amb Paràlisi Cerebral i la Federació Catalana de Cecs. Destacar la presència dels medallistes paralímpics, Toni Ponce, Òscar Salguero, Miguel Luque, Sarai Gascón i Núria Marquès, a més d’altres nedadors i nedadores com Berta García, Ariel Schrenck, Marian Polo, Emma Feliu i joves promeses com Daniel Ferrer i Mark Castro entre d’altres esportistes de les tres Federacions.

  Les comunitats autònomes participants, a més de Catalunya, són Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Castella Lleó, Castella-la Manxa, València, Euskadi, Extremadura, Galícia, Madrid, Navarra, Principat d’Astúries i Múrcia.

  Del 6 al 13 de març es disputen les WPS Sèries Mundials de natació a les instal.lacions del Complex Esportiu “Bella Italia Village“ de Lignano Sabbiadoro (Udine, Itàlia) i on s’han concedit tres places per esportistes de la FEDDF.

  Berta Garcia Grau (CN Mataró) és una de les nedadores seleccionades per competir en aquesta important cita de la natació internacional, també han estats seleccionats, Beatriz Lérida Maldonado (CN Valdepeñas) i Marco Ozaeta Velasco (RGC Covadonga). La jove nedadora catalana ha marcat un nou rècord d’Espanya dels 200m braça (categoria S4) al 7è Trofeu internacional de Natació Adaptada disputat el cap de setmana del 26 i 27 de febrer al CN Barcelona.

  Tots tres esportistes estaran acompanyats per l’entrenador Francisco Ocete. Per atorgar les places s’ha prioritzat el nivell esportiu i l’estatus de classificació de cada nedador. Lignano Sabbiadoro és la segona parada de la temporada a Europa de les Sèries Mundials.

  La piscina del Club Natació Barcelona (CNB) va acollir, un any més, el Trofeu Internacional de Natació Adaptada organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i el CNB , una competició marcada per l’inici del retorn a la normalitat, però, per damunt de tot, una jornada on la natació i els seus nedadors i nedadores, van ser els grans protagonistes. Una edició que recuperava l’assistència de públic i mantenia la mascareta, en una competició que ha pogut lidiar amb el covid, ja que no ha hagut de cancel·lar cap de les seves edicions.

  Tot això no va impedir que prop de 250 esportistes de 36 clubs participessin al trofeu, que gaudeix d’un caràcter singular: es tracta d’una competició inclusiva que utilitza el sistema multidisability per puntuar. El multidisability permet nedar conjuntament a nedadores amb discapacitat i sense, i també nedadors amb diferents discapacitats, i crear una classificació ponderada, convertint els temps aconseguits en punts. Com a fet destacat, es repetia el format de relleus plenament inclusius, en què els clubs que participessin havien de comptar amb equips formats per mínim d’esportistes amb discapacitat.

  Un total de 10 rècords estatals i participació d’Àustria

  Equips d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol es van acostar fins a Barcelona per gaudir del seu esport; així com, la participació també internacional de l’equip paralímpic austríac. Tots ells van gaudir d’unes jornades plenes de rècords d’Espanya, fet que demostra el bon estat de forma dels nedadors i nedadores participants.

  D’entre tots els rècords assolits, destacaren el doble rècord d’Espanya, obtinguts durant la mateixa competició, d’Enrique Alhambra (FEDC), en 50m esquena i de Maria Candela (FESA) que va batre el rècord, també dues vegades, a la prova de 50m lliures.

  Els favorits tornen a protagonitzar

  L’edició d’enguany va corroborar el regnat de Toni Ponce (CN Sitges) i Núria Marqués (CN St Feliu) com a nedadors estrella del Trofeu Internacional de Natació Adaptada, nomenats millors nedador i nedadora de la competició; acompanyats també per Sara Vea (CN Vinarós) i Tomás Lomero (CN Lleida).

  Font: FECPC

  Aquest cap de setmana del 26 i 27 de febrer s’ha disputat el Campionat d’Espanya de natació adaptada per Seleccions Autonòmiques en la categoria d’edat escolar a la “Piscina Municipal José Eduardo Hernández” de la ciutat andalusa de Màlaga, on Catalunya ha finalitzat en segona posició de la competició inclusiva, per darrera d’Andalusia, primera i, completant el podi, la Comunitat Valenciana en tercera posició.

  Per part de la FCEDF han participat tres joves esportistes catalans, la nedadora Aminata Turon (CN Farners) i els nedadors Brayner Félix (CN Sant Feliu) i Imram Belahsen (CN Mataró) que, amb els seus resultats, han contribuït per finalitzar en aquesta segona posició final.

  Destacar també la tercera posició final de Catalunya en la competició de natació adaptada, on els esportistes de la FCEDF amb participat conjuntament amb nedadors i nedadores de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

  El dissabte 19 de febrer del 2022 es va celebrar la 7a edició del Campionat de Catalunya d’hivern Open de Natació Adaptada, a les magnífiques instal·lacions del Club Natació Terrassa, on han participat 19 Clubs d’arreu de l’Estat Espanyol, amb un total de 86 nedadors i nedadores.

  El Campionat de Catalunya organitzat per la FCECS, amb la col·laboració de FCEDF, FECPC, UFEC, Generalitat de Catalunya, de la ONCE i del CN Terrassa.

  Aquest campionat ha donat el tret de sortida del any 2022 en piscina de 50mts.

  Cal fer especial menció a la tornada del públic a les grades, amb les respectives mesures per la COVID-19, van omplir les graderies del Club Natació Terrassa i van estar tota la competició donant suport als nedadors i nedadores.

  El millor nedador del campionat ha sigut en Toni Ponce del CN Sitges amb 960 punts en el 100 braça fent una marca d’1:26,68, prova on és l’actual subcampió paralímpic, segon ha quedat en Jose A.Marí amb 800 punts i tercer en David Levecq amb 785 Punts. La millor nedadora del campionat ha estat la Sarai Gascón del CN Terrassa amb 879 en el 100 papallona amb una marca d’1:09,66, prova que en els JJPP de Tokyo va aconseguir el bronze, i seguida de la Núria Marquès amb 829 punts i l’Emma Feliu amb 730 punts. Totes sis nadadores i nedadors són entrenats pel Jaume Marcé al CAR de Sant Cugat.

  També cal destacar als i les nedadores Paralímpiques, que van tenir participació als JJPP de Tokyo: Miguel Luque, Òscar Salguero i Jacobo Garrido.

  En la categoria de millor Club, va guanyar el CN Mataró amb 216 punts, seguit del CN Terrassa amb 101, i el CN Sant Feliu amb 96 punts.

  Felicitar a tots els nedadors i nedadores!

  A l’entrega de premis, cal destacar la presència de les següents autoritats: per la Federació Catalana de Físics (FCEDF) el seu president el Josep Gimenez, per FECPC membre de la Junta Directiva l’Ester Eroles, representant la FCECS, el seu tresorer el Josep Pitarch, com a representant de l’ONCE Vicepresidenta del consell territorial ONCE Catalunya, la Maria de la Sierra i com a president del Club Natació Terrassa el seu president Joan Herrera.

  Per últim, donar les gràcies al Club Natació Terrassa per oferir les instal·lacions.

  Font: Federació Catalana de Cecs

  Aquest cap de setmana del 29 i 30 de gener s’ha disputat el Campionat d’Espanya AXA de natació de joves promeses paralímpiques a les instal.lacions de la “Piscina Valdesanchuela” a la localitat madrilenya de Valdemoro, amb la presència dels joves valors de la natació adaptada de tota Espanya.

  La FCEDF ha guanyat, amb gran autoritat, la classificació per Entitats del Campionat d’Espanya AXA de natació de joves promeses paralímpiques, després de dominar les dues jornades de competició, amb un total de 272 punts, per davant de la FECPC amb 154, que també ha realitzat un gran cap de setmana i, en tercera posició ha finalitzat FEDEACYL amb 151. Destacar les grans victòries de la nedadora Berta García als 100m estils, 50 m braça i 200m lliures i també les victòries de César Antonio Pineda als 50m papallona i, 50 i 100m lliures, també, Brayner Félix guanyant els 100m estils i 50 i 100m papallona.

  Altres nedadors i nedadores com Aminata Turón, Carlota Martínez o Imran Belahsen entre d’altres, també han finalitzat les seves proves amb grans resultats. Enhorabona a tots/es els esportistes que han participat en aquest Campionat d’Espanya i que, amb els seus resultats, han contribuït a la victòria final de la Federació. En el següent enllaç es poden visualitzar tots els resultats del Campionat per proves i els dies de competició.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies