Una de les persones claus en el creixement del pàdel adaptat a Catalunya és Susana Rodríguez, i ho és per partida doble. Com a jugadora, Susana participa des de fa 3 anys a la Lliga Catalana i Campionat de Catalunya, amb una 4ª posició categoria única, també disputa el Circuit Nacional (6ª posició ranking categoria femenina) i al Campionat d’Espanya (3ª posició categoria femenina). A més, Susana és Presidenta del Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya, on hi ha la primera Escola d’Iniciació i Perfeccionament de Pàdel en cadira de Catalunya, i coorganitzadora de l’únic open del Circuit Nacional que es fa a Catalunya de les 15 proves anuals que té el circuit a tot el territori nacional. Hem aprofitat el confinament obligat per la pandèmia del Covid-19 per conèixer una mica més a Susana.

– Susana, com has portat el confinament a casa, en aquelles setmanes on gairebé no es podia sortir al carrer?

Al principi va ser una mica complicat veure que tota la meva activitat física, laboral i social parava en sec. Suposo que, com ens va passar a tots, vaig haver de fer una reorganització, sobretot mental per estructurar com serien els meus dies des de llavors en endavant. Em vaig fer un calendari setmanal i vaig incloure exercici diari, feina i oci, i he aprofitat per fer totes les coses que amb el dia a dia abans del confinament se m’anaven quedant pendents.

A casa l’exercici s’ha convertit en l’eix principal del dia ja que em manté activa. Junt amb les videotrucades amb familiars i amics és el que més m’ha ajudat, sobretot psicològicament, a tirar endavant amb quasi total normalitat aquest confinament.

– Degut al COVID-19, s’han aturat totes les competicions esportives, en el cas del pàdel feia molt poc que havia començat la Lliga Catalana, quines expectatives tenies per aquesta temporada?

Aquesta temporada l’havia iniciat amb una nova parella de joc, en David Moreno, i per primera vegada participava a la Lliga Catalana una parella mixta. Vaig començar la temporada amb il·lusió ja que hi participaven nous jugadors i es preveia molt interessant.

La nostra temporada de pàdel en cadira va de setembre a juny, així que, a falta de que la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física (de qui depèn la Lliga Catalana) decideixi què fer, és molt provable que aquesta temporada la Lliga quedi nul·la.

– El pàdel en cadira de rodes és un esport relativament nou però que, en aquesta temporada, ja es disputava la 2ª edició de la Lliga Catalana, quin futur veus que tindrà aquesta modalitat de pàdel en cadira de rodes?

Cada cop som més jugadors i poc a poc anem creixent. Les persones que tenen alguna discapacitat física van descobrint el pàdel en cadira i veuen que, a banda dels clàssics esports en cadira que tots coneixem, el pàdel és un esport amb molts avantatges i beneficis tant físics com socials per a nosaltres. Fem partits d’exhibició, participem en tornejos amb persones sense discapacitat, tenim la modalitat de pàdel inclusiu que ens permet jugar amb persones sense discapacitat, fem esdeveniments i ens mantenim actius arreu per tal de difondre tot lo possible el pàdel en cadira de rodes per poder seguir creixent.

Actualment, només som dues jugadores femenines de pàdel en cadira a Catalunya i és una part que estem intentant reforçar molt des del Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya. Hem de continuar lluitant perquè el pàdel en cadira sigui visible i aconseguir que les dones també s’animin a provar-lo i el pàdel femení en cadira català pugui tenir modalitat pròpia.

No dubto que, quan tots puguem tornar a la normalitat, reprendrem l’activitat i seguirem creixent per aconseguir del pàdel en cadira un esport amb molt futur.

– Quin nivell hi ha a Catalunya en comparació amb la resta d’Espanya? Tenim parelles que poden competir pel títol de Campions d’Espanya?

Actualment encara som molt pocs jugadors catalans al Circuit Nacional. Encara que sembli increïble, Catalunya ha estat una de les últimes incorporacions de jugadors al Circuit però poc a poc ens anem fent lloc. Hi ha comunitats com València, Madrid, País Basc i Andalusia que, tant en nombre de jugadors com en anys que porten jugant al pàdel en cadira de rodes, ens porten molta avantatge.

Per això és tant important seguir difonent el pàdel en cadira a Catalunya i que arribi a tothom que és un esport que creix dia rere dia, per poder tenir una base important de jugadors i seguir sent competitius a nivell Nacional.

Estem en el bon camí i amb els nous jugadors que hem tingut aquesta temporada, tot i que no s’ha pogut dur a terme pel COVID-19, tornarem als entrenaments i a l’Escola de Pàdel en Cadira que ofereix el Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya per seguir creixent i millorant el nostre joc.

La temporada del Circuit Nacional també va de setembre a juny, per tant és possible que també quedi anul·lada o aplaçada i encara no sabem com acabarà o si hi haurà Campionat d’Espanya. En cas de que hi hagi i tal com està ara mateix el rànking nacional, tenim dues jugadores que ja estan classificades oficialment per jugar al Campionat d’Espanya Femení i, possiblement un o dos jugadors per la categoria masculina depenent de la participació i les inscripcions.

– Per finalitzar, com és Susana Rodríguez més enllà de la competició? Què t’agrada fer en els teus moments d’oci?

Sóc molt inquieta i necessito estar sempre maquinant coses. Encara no he acabat una idea o un projecte que ja en tinc dos més en llista d’espera ja sigui de pàdel, de feina o social. M’agrada mantenir-me molt activa física i mentalment, i per mi és molt important el contacte amb els amics i la família, tot i que no pugui ser un contacte diari.

Necessito estar constantment aprenent de tot i de tothom, i crec fermament que cada persona que es creua en la meva vida pot aportar-me coses noves.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies