Biel Carbó és una de les grans promeses del bàsquet català. El jove jugador de Cardedeu juga a l’UNES – AFA, l’escola de bàsquet del FC Barcelona de bàsquet en cadira de rodes. Tot i la seva joventut, Biel ja ha participat en concentracions de la Selecció Espanyola Absoluta com la que va portar a terme al CAR de Sant Cugat al desembre de 2019 per la preparació del Campionat d’Europa de bàsquet en cadira de rodes. Recentment, el jugador del FC Barcelona, va ser escollit MVP del Campionat d’Espanya Escolar sub18 on Catalunya es va proclamar campiona després de guanyar a Madrid en la gran final, una mostra més de la seva gran qualitat i gran futur que l’espera a Biel en el bàsquet en cadira de rodes.

Biel, ara que no hi ha competicions i hem d’estar tots a casa, quins exercicis i rutines d’entrenament pots fer per mantenir la teva forma física?

Cada dia a la tarda, faig una rutina d’exercicis que duren més o menys una hora, el que estic treballant són principalment bíceps i espatlles, i la rutina la segueixo per una aplicació que es diu exercicis a casa, et va guiant com ho tens de fer, també faig trucada de vídeo amb el nostre preparador físic i fem diversos exercicis amb gomes i 1 cartró de llet.

Aquesta temporada estàs jugant la Lliga Catalana amb l’UNES – AFA, escola del FCBarcelona BCR, quin balanç fas de la teva temporada i del teu equip fins el moment de la suspensió de la temporada?.

El que portem de temporada ha estat bastant bona, crec que tots estem satisfets de l’esforç i les ganes que li hem posat tant als entrenaments i els partits, cada partit ho hem afrontat amb diferents tàctiques depenent de l’equip que ens tocava enfrontar-nos, destacar que durant aquesta temporada hem estat només 5 jugadors a la plantilla, amb l’ajuda del segon entrenador de l’Unes i una jugadora cedida de Global Basket.

En el passat Campionat d’Espanya Escolar sub18, on Catalunya es va proclamar campiona, tu vas ser nomenat MVP del Torneig, com veus el nivell actual del BCR a Catalunya?

Malgrat que a Catalunya únicament hi ha un equip en primera (esperem que aquest any siguin dos), som molts els que treballem per tenir una selecció competitiva, de manera que el nivell cada any és millor.

Tu ets un noi molt actiu a les Xarxes Socials i que a més tens un projecte per donar-te suport, “Amics d’en Biel”, ens pots explicar una mica més com va sorgir i en què consisteix?

Doncs jo vaig néixer amb una radioculopatia medul·lar de síndrome de cua de cavall, tot i la necessitat d’operacions la sanitat pública es va negar, el cost era elevadíssim i no ho podíem adquirir, llavors vam veure un anunci que recollien taps per recaptar diners per cadires operacions etc i no ens ho vam pensar, llavors vam començar a recollir taps per poder pagar la meva operació i així va sorgir la l’associació.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies