Aquest any, la temporada neu ha finalitzat abans d’hora i, no per falta de neu, sinò per la propagació del virus COVID-19. Una de les esportistes catalans més perjudicades és Astrid Fina que havia guanyat dues medalles a la prova de la Copa del Món disputada a Pyhä. La rider catalana va ser distiguida al novembre passat amb la Medalla de bronze de la “Real Orden del Mérito Deportivo” després de guanyar la medalla de bronze als Jocs Paralímpics de Pyeongchang 2018, convertint-se d’aquesta manera en la primera medallista paralímpica espanyola en snowboard.

Astrid, les competicions estan aturades pel COVID-19 i tots hem d’estar a casa. El teu cas és una mica diferent de la resta d’esportistes perquè la temporada de neu ja ha finalitzat però, de totes maneres, quines rutines d’entrenament pots realitzar a casa teva per mantenir la teva forma física?

Faig treball amb el meu propi cos. El nostre preparador físic, l’Antoni Ranchal, ens envia setmanalment la rutina que hem de fer. Tenim dos setmanes de baixa per tancar temporada ja que amb lo del coronavirus hem hagut de tancar temporada un mes abans.

Aquesta temporada ha finalitzat una mica abans del previst pel COVID-19 i a més, la vas començar lesionada, quin balanç fas d’aquesta temporada?

Ha sigut una temporada dura ja que a l’estiu no vaig poder entrenar per la lessió i se m’ha acumulat treball de neu mes fisic que em tocava mesos abans.

Potser és encara una mica aviat, però quins seran els teus objectius de cara a la temporada vinent? La planificació dels entrenaments serà similar a la d’aquest any o tens previst alguns canvis?

L’objectiu principal es classificar-me pel mundial. Ho dels entrenaments encara no t’ho puc dir perque ni hem acabat aquesta temporada encara jejejejeje

L’esquí adaptat o l’snow és un esport on és més difícil que surtin nous esportistes, com veus el futur d’aquests esports a casa nostra?

De moment no hi ha cap català ni catalana que vingui pel darrere, espero que aviat surti algú perque si no ho veig pelat. El problema es que és un esport car i t’has de desplaçar molts cops per poder entrenar i competir.

Per finalitzar, com és Astrid Fina fóra de les pistes d’esquí? Què t’agrada fer en els teus moments d’oci?

Sóc una persona molt familiar, m’encanta pasar estona amb la familia i els amics. Tambe tinc altres hoobies com montar a cavall o cosir.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies