Què farem a la VII Jornada Inclusiva?
L’esdeveniment està plantejat com un conjunt d’estacions de diferents esports, separades físicament entre sí, formant àrees al llarg del passeig Lluís Companys. Al final del passeig (zona del monument de l’Arc del Triomf) se situaran les carpes d’organització i inscripció a les activitats i serà el punt d’inici del recorregut. Així, col·locades i distribuïdes al llarg del passeig en direcció al Parc de la Ciutadella, s’aniran ubicant les diferents estacions on el públic assistent podrà interactuar i participar de les diferents modalitats esportives.
En total trobarem 13 modalitats esportives diferents que, en ordre descendent des del monument de l’Arc del Triomf fins al Parc de la Ciutadella, seran les següents: Bàsquet, Hoquei, Tennis, Pàdel, Petanca, Boccia, Esgrima, Slalom, Ciclisme i Atletisme, Voleibol Terra, Quad-Rugbi, i Futbol. Cadascuna d’aquestes estacions estaran coordinades per tècnics especialistes i personal voluntari que les dinamitzaran.
Sempre que la modalitat esportiva i el flux de participants ho permeti, en cada una de les diferents estacions els participants podran:
- Rebre una breu descripció de la modalitat esportiva adaptada i diferències amb l’esport convencional.
- Practicar aspectes tècnics i tàctics bàsics de la modalitat adaptada, per després participar en una situació real de joc, i de forma inclusiva, entre jugadors amb discapacitat i sense.
- Fer una reflexió final sobre l’activitat, on es podrà aclarir dubtes, valorar la viabilitat de la inclusió i l’experiència viscuda.
Els objectius d’aquesta VII Jornada Inclusiva són els següents:
- Realitzar una activitat dintre del programa “L’Esport Inclou” de l’Ajuntament de Barcelona.
- Oferir una jornada lúdica – esportiva – inclusiva a la ciutat de Barcelona.
- Normalització de la discapacitat i promoció de l’esport adaptat.
- Incloure l’esport adaptat a la societat com allò que realment és, esport.
- Inclusió de les persones amb discapacitat a la societat.
- Donar a conèixer a la ciutadania l’esport adaptat i els materials específics que s’utilitzen.
- Mostrar a la ciutadania les dificultats que suposa la pràctica d’esport adaptada sentint, per exemple, la cadira de rodes o d’arribar a la cistella amb la pilota.
- Aconseguir finançament a través de les aportacions voluntàries de tots aquells que vulguin col·laborar amb els projectes de les federacions.
- Aconseguir que els mitjans de comunicació s’interessin per la jornada, en mobilitzar un gran nombre de persones.
- Promocionar altres esdeveniments que les entitats realitzen o realitzaran a la ciutat de Barcelona com, per exemple, els Trofeus Internacionals Ciutat de Barcelona que organitzen les diferents entitats.
- Fer reflexionar a la ciutadania, especialment als més joves, sobre la realitat de les persones amb discapacitat i sobre la necessitat de reconèixer els valors de l’esport adaptat.