El Consell de Ministres del passat divendres dia 31 de març va aprovar un Reial decret pel qual concedeix la nacionalitat per carta de naturalesa a Vasile Agache, esportista moldau de boccia, disciplina paralímpica practicada per persones amb paràlisi cerebral o discapacitat física severa.

Agache, nascut a Hincesti (Moldàvia) el 1967, resideix a Espanya des de 2002. És un dels esportistes de boccia més importants. En l’actualitat, Vasile és campió d’Espanya individual i per parelles en la categoria BC4 (esportistes amb discapacitat física severa). La Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) considera important la seva nacionalització per la seva participació al World Open de Sevilla i en el Campionat d’Europa que es disputen aquest any i aposta per ell per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

La nacionalitat espanyola s’adquireix per carta de naturalesa, atorgada discrecionalment per reial decret, quan en l’interessat concorrin circumstàncies excepcionals i després de tramitar un expedient per a cada cas particular, com passa en el cas de Agache.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies