Breu descripció:

És un esport de pilota on, dins d’una pista rectangular de 10m d’amplada per 20m de llargada envoltada de parets i dividida transversalment per una xarxa, s’enfronten dues parelles de jugadors en cadira de rodes. L’objectiu del joc és, colpejant amb una pala específica, fer passar la pilota per sobre de la xarxa de manera que l’adversari no la pugui tornar.

Les principals adaptacions d’aquesta modalitat són les següents:

  • En el tennis s’autoritza que la pilota boti dos cops. Abans del tercer bot la pilota ha de ser retornada a camp contrari.
  • Les cadires han de portar una protecció en la seva estructura per minimitzar la possibilitat de danyar les parets que envolten la pista de joc.
  • Han d’haver dues entrades a la pista, a costat i costat, i han de ser accessibles.
  • En cas d’imprevistos es contempla un temps de 20 minuts per reparar cadires o 10 minuts per fer-hi modificacions.
  • Si no hi ha una bona mobilitat dels participants o l’espai no és l’adequat el jutge pot autoritzar a que no canviïn de costat i, fins i tot, determinar la freqüència del canvi de costat.
  • El servei s’ha d’efectuar amb les rodes davanteres per darrera de la línea de servei. Si el jugador té dificultat per realitzar el servei amb la mà, podrà utilitzar la pala per a botar la pilota. Copejarà la pilota per sota de les espatlles. Durant la realització del servei, el jugador no podrà canviar la seva posició mitjançant moviments o girs. No es considerarà que hagi canviat de posició si es produeixen petits moviments de les rodes que no afectin a la posició inicial. Els jugadors en cadira no poden efectuarà el servei en moviment.

Normativa:

Es segueix el reglament marcat per la FEDDF y la Federación Española de Padel. Podeu consultar aquí el reglament.

Coordinació:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Tramitar llicència:

Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

Temporada 21/22:

Temporada 20/21:

Temporada 19/20:

  • Lliga Catalana de Pàdel en Cadira de Rodes- Calendari i Resultats Acta
  • Ct. d’Espanya per CCAA – 17, 18 i 19 d’abril a Arganda del Rei (Madrid) –  Informació – Resultats

Temporada 18/19:

Noticies

Aquest cap de setmana s’ha disputat el 5è Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de pàdel en cadira de rodes al Poliesportiu “Adolfo Suárez” de la localitat madrilenya de Serranillos del Valle amb la participació de set Seleccions Autonòmiques, entre elles, Catalunya.

Madrid ha revalidat el títol de campiona després de guanyar en la final a la Comunitat Valenciana, el País Basc va finalitzar en la tercera posició del Campionat. Catalunya ha finalitzat a la setena posició en una competició on el gran objectiu era jugar i aprendre d’altres seleccions per anar millorant el nivell de joc dels nostres jugadors i jugadores.

Durant el Campionat han participat un total de 52 jugadors i jugadores. Per part de Catalunya els convocats per la seleccionadora Susana Rodríguez van ser Jose Luis Montoya, Pau Martin, Isaac Mateos, Marc García, Pablo Martínez i la mateixa Susana amb Marcela Ferrari com a tècnica de la selecció.

Del 10 al 12 de març es disputa el 5è Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de pàdel en cadira de rodes al Poliesportiu “Adolfo Suárez” de la localitat madrilenya de Serranillos del Valle amb la participació de set Seleccions Autonòmiques, entre elles, Catalunya.

52 jugadors i jugadores jugaran aquest Campionat on competeixen les Seleccions de Castella La Manxa, Andalusia, Madrid, Galicia, Comunitat Valenciana, País Basc i Catalunya. Els jugadors i jugadores convoctas per la seleccionadora Susana Rodríguez són: Jose Luis Montoya, Pau Martin, Isaac Mateos, Marc García, Pablo Martínez i la mateixa Susana. També forma part de la Selecció Catalana la técnica Marcela Ferrari.

La Selecció Catalana va realitzar una concentració i entrenament de preparació per disputar el Campionat a les instal.lacions del Padelarium de Gavà. La Selecció Madrilenya es l’actual campiona d’Espanya dsprés de guanyar en les edicions de 2022 i 2021.

Foto (CEPA)

La Federació Catalana de Pàdel (FCP) i la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) signen un acord de col·laboració per aconseguir promocionar el pàdel dins d’aquest col·lectiu.

Dins del marc d’aquesta col·laboració s’acorda la professionalització i promoció de la Selecció Catalana de Pàdel en cadira de rodes, l’organització del Campionat de Catalunya per part de les dues Federacions, la promoció del Circuit de Pàdel en cadira i de la Copa Catalunya que organitza la FCEDF.

Les dues federacions considerem que és un pas més cap al creixement i professionalització del pàdel en cadira i estem orgullosos i orgulloses de poder enunciar aquest acord que s’estrenarà en el proper Campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques que es celebrarà a Madrid els propers 10, 11 i 12 de març.

Dissabte 11 de juny, dins de les competicions dels Jocs Catalans, es va disputar la Copa Catalana de pàdel en cadira de rodes a les instal.lacions del Pàdel Indoor Granollers i del Pàdel Gavà amb la participació de tres parelles.

La parella Joan Camp i Fran Ortega va guanyar la competició després d’imposar-se als dos partits disputats. El primer va ser un gran partit de pàdel, molt igualat entre les dues parelles. Van jugar contra la parella Isaac Mateos i Félix Guadalajara a la que van guanyar per un ajustat 2 a 1 (4-6, 7-6 i 6-4). El segon partit el van disputar Isaac Mateos i Félix Guadalajara contra Susana Rodríguez i Pablo Martínez, un partit guanyat per la primera parella amb un parcial de 6 a 2 i 6 a 3. El tercer i, darrer partit de la Copa, es va disputar al Pàdel Gavà, un partit guanyat amb autoritat per Joan Camp i Fran Ortega davant Susana Rodríguez i Pablo Martínez per 6 a 1 i 6 a 0, proclamant-se d’aquesta manera campions de la Copa Catalana de pàdel en cadira de rodes.

Del 14 al 16 de gener s’ha disputat el primer Open Nacional de pàdel en cadira de rodes organitzat per ASPAYM Catalunya a les instal.lacions del Club Augusta Pàdel de Sant Cugat amb victòria per la parella formada per Edorta de Anta i Christopher Triviño.

Durant els tres dies de competició del primer Open Nacional de pàdel, puntuable per a la Copa d´Espanya s’han pogut veure partits de gran nivell. La parella formada per Edorta de Anta i Christopher Triviño han guanyat la gran final a Francisco Javier Bernal i Oscar Agea. En el partit per la tercera i quarte posició, la parella formada per Iñaki Rampérez i Marcos Cambronero ha guanyat a Juan Antonio López i Aitor Elourdui, completant el podi de l’Open Nacional.

Pel que fa referència a la participació catalana, destacar la sisena posició final de la parella formada per José Luis Montoya i Pau Martín. També han participat Joan Camp i Francisco Ortega (10à posició) i, Artur Altabas i Ricardo Núñez (13a posició).

Foto (FEDDF)

ASPAYM CATALUNYA organitza el seu primer Open Nacional de pàdel en cadira de rodes del 14 al 16 de gener de 2022 al Club Augusta Pàdel de Sant Cugat i reunirà esportistes de totes les comunitats autònomes del país i serà puntuable per a la Copa d´Espanya.

El torneig es vertebra com una ocasió perquè les persones amb mobilitat reduïda que hi participen puguin desenvolupar-se, socialitzar, treballar en equip i guanyar confiança. De moment ja han confirmat la seva participació les parelles catalanes Susana Rodríguez i Pablo Martínez, José Luis Montoya i Pau Martín, Artur Altabás i Ricardo Núñez i, Joan Camp i Francisco Ortega.

ASPAYM Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que des del 1989 treballa per l’ajuda, la informació i l’assessorament a persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques. Entre els valors, destaca l’acompanyament del col·lectiu en els processos d’autonomia, reconèixer la diversitat com a valor que enriqueix la societat i el foment de la cooperació amb altres institucions.

Si vols col·laborar com a sponsor i/o voluntari del Campionat,has d’enviar un mail a esports@aspaym.cat

Aquest diumenge 13 de juny s’ha disputat la Copa Catalunya de pàdel en cadira de rodes a les instal.lacions de l’UP pàdel Club Cabrera de Cabrera de Mar amb la participació de set parelles de joc. Aquesta competició està inclosa dins de les competicions dels Jocs Catalans d’aquest any.

Durant tota la jornada de diumenge i amb un dia esplèndit de sol, set parelles van disputar la Copa Catalunya de pàdel en cadira de rodes, la darrera competició oficial d’aquest esport a Catalunya. La parella formada per JL Montoya i P. Martín va guanyar la Copa Catalunya per davant de J. Camp i FJ. Ortega. La classificació final de la Copa Catalunya va ser la següent:

1. JL MONTOYA i P. MARTIN
2. J. CAMP i FJ. ORTEGA
3. M MARTÍ i ISAAC MATEOS
4. S. RODRIGUEZ i P. MARTINEZ
5. D. MORENO i LL. TURRÓ
6. M. RIDAO i E. ISAMAT
7. A. ALTABÀS i R. NUÑEZ

La Copa Catalunya de pàdel en cadira de rodes va ser la darrera competició disputada dins dels Jocs Catalans d’aquest any que durant tres caps de setmana s’han disputat competicions arreu de tot Catalunya, un dels grans objectius d’aquest important esdeveniment organitzat per la FCEDF, portar l’esport adaptat arreu del territori.

Aquest diumenge 23 de maig s’ha disputat la segona i darrera jornada de la Lliga Catalana de pàdel en cadira de rodes a les instal.lacions de l’Slam Padel Club de Collbató. La competició ha comptat amb la participació d’un total de set parelles.

Quatre parelles van jugar per guanyar la Lliga Catalana en format de lliga, tots contra tots, on la parella formada per José Luis Montoya i Pau Martín ha estat la gran dominadora guanyant tots els partits disputats, en segona posició ha finalitzat la parella formada per Joan Camp i Francisco Jose Ortega, tercera posició per Miquel Martí i Isaac Mateos i quarta posició per Susana Rodriguez i Pablo Martinez.

En l’altre grup de la competició per decidir la resta de posicions, va guanyar la parella David Moreno i Lluís Turró per davant d’Artur Altabàs i Ricardo Nuñez i de Monica Ridao i Emilio Isamat. En el següent enllaç es pot accedir a totes les dades de la competició.

La propera competició de pàdel en cadira de rodes és la Copa Catalunya que es disputa diumenge 13 de juny a les instal.lacions de l’UP Pàdel Club Cabrera. Competició enmarcada dins dels Jocs Catalans d’aquest any.

Ja falta menys per celebrar una edició més dels Jocs Catalans, enguany es celebra la tretzena edició de l’esdeveniment més emblemàtic organitzat per la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Malauradament l’any passat no es van poder celebrar degut a la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta edició dels Jocs es disputen els Campionats de Catalunya de diferents esports i ho faran, com en la darrera edició, en diferents seus, sent el cap de setmana del 12 i 13 de juny l’epicentre de la competició. El proper diumenge 30 de maig es disputa ja la primera competició, el Campionat de Catalunya de rugbi en cadira de rodes a la ciutat de Lleida. Diumenge 6 de juny es disputa el Campionat de Catalunya d’hoquei en cadira de rodes elèctrica a Torredembarra i el 12 i 13 de juny les competicions de bàsquet en cadira de rodes, petanca, pàdel, entre d’altres a diferents poblacions del Baix Empordà com Palafrugell i Sant Antoni de Calonge.

Per a Josep Giménez, president de la FCEDF “amb els Jocs Catalans volem arribar a diferents poblacions del nostre país duent un selecte recull dels nostres esports, agrupant els Campionats de Catalunya i, en tenim moltes ganes després de que al 2020 no els vam poder celebrar, són tota una festa de l’esport adaptat a Catalunya”.

Aquest cap de setmana del 7, 8 i 9 de maig s’ha disputat el III Campionat d’Espanya per Seleccions Autonòmiques de padel en cadira de rodes a la localitat de Còrdova (Andalusia) amb la participació de cinc seleccions, entre elles, Catalunya.

Madrid ha guanyat amb autoritat el III Campionat d’Espanya amb un total de 8 punts i guanyant 11 dels 12 partits disputats, en segona posició ha finalitzat el País Vasc amb 8 partits guanyats i, en tercera posició, Andalusia. Pel que fa a Catalunya, ha participat en aquest campionat amb sis jugadors convocats, Susana Rodríguez, Isaac Mateos, Jose Luis Montoya, Pau Martin, David Moreno i Pablo Martínez. Catalunya ha guanyat un dels partits que va jugar contra Andalusia, però malauradament va perdre la resta de partits (al millor de tres sets i tots contra tots), de totes maneres ha estat una gran experiència pels nostres jugadors competir contra altres esportistes amb més qualitat per seguir millorant en aquest esport.

Aquest cap de setmana del 8 i 9 de maig es disputen dos Campionats d’Espanya per Comunitats Autònomes amb la participació de Catalunya. El Campionat d’Espanya de quad rugbi a la ciutat de Daganzo (Madrid) i el Campionat d’Espanya de pàdel a Còrdova (Andalusia).

Els jugadors convocats per disputar el Campionat d’Espanya de quad-rugbi són: Marc Subiron, Marta Llauradó, Jonny Tijan, Sergio Escobar, Pau Obregon, Javier Quiles, Xavi Lorca i Oriol Monras. El cos tècnic de la Selecció està format pel seleccionador Daniel Gómez i els ajudants Sandra Castella, Maria Fernanda i Juan Carlos. Catalunya és la gran favorita per guanyar el Campionat, ha guanyat un total de sis títols, tots consecutius, l’any passat es va cancel.lar degut a la pandèmia de la Covid-19.

Pel que fa referència al Campionat d’Espanya de pàdel que es disputa a Còrdova, els jugadors i jugadores convocats són: Susana Rodríguez, Isaac Mateos, Jose Luis Montoya, Pau Martin, David Moreno i Pablo Martínez. És la primera vegada que Catalunya participa en el Campionat d’Espanya amb tres parelles.

Aquest cap de setmana del 10 i 11 d’abril s’ha disputat la 4ª Prova de la Copa d’Espanya de pàdel en cadira de rodes i III Open Nacional Ciutat de Gavà a les instal.lacions del Club Padelarium Gavà (Barcelona). Aquest campionat ha estat organitzat pel Club Esportiu Pàdel Adaptat Catalunya.

La parella subcampiona d’Espanya formada per Óscar Agea i Francisco Bernal s’ha proclamat guanyadora de la 4ª Prova de la Copa d’Espanya disputada aquest cap de setmana després de guanyar en la final a la parella campiona d’Espanya, Edorta de Anta i Cristopher Triviño en un gran i emocionant partit per 6-7, 7-5 i 7-6. Les parelles catalanes Miquel Martí i Isaac Mateos i Pau Martín i Manuel López, van ser les que van arribar més lluny, concretament fins a Quarts de Final on van ser eliminades, en la fase de repesca van finalitzar en la setena i vuitena posició respectivament. En el següent enllaç es poden veure tots els resultats de la competició.

Destacar el gran ambient entre tots els esportistes i la qualitat dels partits d’aquesta 4ª Prova de la Copa d’Espanya de pàdel en cadira de rodes que es va disputar respectant tots els protocols de prevenció davant la Covid-19 que es porten a terme durant totes les competicions d’aquesta temporada.

Foto (Arko Sports)

El cap de setmana del 10 i 11 d’abril es disputa la 4ª Prova de la Copa d’Espanya de pàdel en cadira de rodes i III Open Nacional Ciutat de Gavà a les instal.lacions del Club Padelarium Gavà (Barcelona). Aquest campionat està organitzat pel Club Esportiu Pàdel Adaptat Catalunya.

Fins a cinc parelles catalanes disputaran aquesta competició, els esportistes inscrits són, Miquel Martí i Isaac Mateos, Mónica Ridao i David Moreno, Pau Martín i Manuel López, Susana Rodríguez i José Luís Montoya i, finalment, Lluís Turró i Pablo Martínez. A més, també hi hauran esportistes d’Andalusia, València, Castella La-Manxa, Madrid i el País Basc. Destacar la presència en aquesta competició de la parella campiona d’Espanya, Edorta de Anta i Cristopher Triviño i també dels subcampions, Oscar Agea y Francisco Bernal. Edorta i Cristopher es van proclamar vencedors en el Campionat d’Espanya absolut que es va disputar a la localitat madrilenya d’Arganda del Rey a finals del passat mes de novembre.

Aquesta 4ª Prova de la Copa d’Espanya de pàdel en cadira de rodes i III Open Nacional Ciutat de Gavà está patrocinada per la Federació Catalana de pàdel i Expomon. Entre les entitats col.laboradores es troba la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física.

Del 18 al 20 de setembre s’ha disputat el XII Open Nacional Trofeu “Fundación Konecta-Fundación También” de pàdel en cadira de rodes a la Ciutat de la Raqueta (Madrid). Aquest Open també era la Primera Prova puntuable per la Copa d’Espanya d’aquesta temporada de pádel en cadira de rodes.

Entre les parelles participants de l’Open, destaca la sisena posició final dels catalans Miquel Martí i Isaac Mateos que van jugar a un gran nivell durant les tres jornades de competició. En aquesta edició i, degut a les circumstàncies actuals per la pandèmia de la Covid-19, han participat un total de 12 parelles de jugadors.

La competició es va desenvolupar sota estrictes normes de seguretat i aplicant totes les mesures de prevenció davant la Covid-19 segons els protocols definits del “Consejo Superior de Deportes”, la Federació Espanyola i la Comunitat de Madrid.

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física, on es vol apropar esportistes i tècnics destacats de l’esport adaptat català als federats i seguidors.

El passat mes d’abril, durant el confinament, ja es va fer una primera sèrie de Directes que van tenir molt seguiment per part dels nostres seguidors, ha estat en part per aquest seguiment que van tenir i, també degut a l’aturada de competicions actuals, que la Federació ha decidit tornar a posar en marxa aquesta iniciativa durant les properes setmanes.

La protagonista del #DirectesFCEDF del proper dijous 4 de juny, és Susana Rodríguez, jugadora de pàdel en cadira de rodes i Presidenta del Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya. Durant els directes, els seguidors poden fer les seves preguntes als convidats a través dels comentaris. Tots els #DirectesFCEDF es fan a través del Facebook Live i Canal Youtube de la Federació.

Una de les persones claus en el creixement del pàdel adaptat a Catalunya és Susana Rodríguez, i ho és per partida doble. Com a jugadora, Susana participa des de fa 3 anys a la Lliga Catalana i Campionat de Catalunya, amb una 4ª posició categoria única, també disputa el Circuit Nacional (6ª posició ranking categoria femenina) i al Campionat d’Espanya (3ª posició categoria femenina). A més, Susana és Presidenta del Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya, on hi ha la primera Escola d’Iniciació i Perfeccionament de Pàdel en cadira de Catalunya, i coorganitzadora de l’únic open del Circuit Nacional que es fa a Catalunya de les 15 proves anuals que té el circuit a tot el territori nacional. Hem aprofitat el confinament obligat per la pandèmia del Covid-19 per conèixer una mica més a Susana.

– Susana, com has portat el confinament a casa, en aquelles setmanes on gairebé no es podia sortir al carrer?

Al principi va ser una mica complicat veure que tota la meva activitat física, laboral i social parava en sec. Suposo que, com ens va passar a tots, vaig haver de fer una reorganització, sobretot mental per estructurar com serien els meus dies des de llavors en endavant. Em vaig fer un calendari setmanal i vaig incloure exercici diari, feina i oci, i he aprofitat per fer totes les coses que amb el dia a dia abans del confinament se m’anaven quedant pendents.

A casa l’exercici s’ha convertit en l’eix principal del dia ja que em manté activa. Junt amb les videotrucades amb familiars i amics és el que més m’ha ajudat, sobretot psicològicament, a tirar endavant amb quasi total normalitat aquest confinament.

– Degut al COVID-19, s’han aturat totes les competicions esportives, en el cas del pàdel feia molt poc que havia començat la Lliga Catalana, quines expectatives tenies per aquesta temporada?

Aquesta temporada l’havia iniciat amb una nova parella de joc, en David Moreno, i per primera vegada participava a la Lliga Catalana una parella mixta. Vaig començar la temporada amb il·lusió ja que hi participaven nous jugadors i es preveia molt interessant.

La nostra temporada de pàdel en cadira va de setembre a juny, així que, a falta de que la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física (de qui depèn la Lliga Catalana) decideixi què fer, és molt provable que aquesta temporada la Lliga quedi nul·la.

– El pàdel en cadira de rodes és un esport relativament nou però que, en aquesta temporada, ja es disputava la 2ª edició de la Lliga Catalana, quin futur veus que tindrà aquesta modalitat de pàdel en cadira de rodes?

Cada cop som més jugadors i poc a poc anem creixent. Les persones que tenen alguna discapacitat física van descobrint el pàdel en cadira i veuen que, a banda dels clàssics esports en cadira que tots coneixem, el pàdel és un esport amb molts avantatges i beneficis tant físics com socials per a nosaltres. Fem partits d’exhibició, participem en tornejos amb persones sense discapacitat, tenim la modalitat de pàdel inclusiu que ens permet jugar amb persones sense discapacitat, fem esdeveniments i ens mantenim actius arreu per tal de difondre tot lo possible el pàdel en cadira de rodes per poder seguir creixent.

Actualment, només som dues jugadores femenines de pàdel en cadira a Catalunya i és una part que estem intentant reforçar molt des del Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya. Hem de continuar lluitant perquè el pàdel en cadira sigui visible i aconseguir que les dones també s’animin a provar-lo i el pàdel femení en cadira català pugui tenir modalitat pròpia.

No dubto que, quan tots puguem tornar a la normalitat, reprendrem l’activitat i seguirem creixent per aconseguir del pàdel en cadira un esport amb molt futur.

– Quin nivell hi ha a Catalunya en comparació amb la resta d’Espanya? Tenim parelles que poden competir pel títol de Campions d’Espanya?

Actualment encara som molt pocs jugadors catalans al Circuit Nacional. Encara que sembli increïble, Catalunya ha estat una de les últimes incorporacions de jugadors al Circuit però poc a poc ens anem fent lloc. Hi ha comunitats com València, Madrid, País Basc i Andalusia que, tant en nombre de jugadors com en anys que porten jugant al pàdel en cadira de rodes, ens porten molta avantatge.

Per això és tant important seguir difonent el pàdel en cadira a Catalunya i que arribi a tothom que és un esport que creix dia rere dia, per poder tenir una base important de jugadors i seguir sent competitius a nivell Nacional.

Estem en el bon camí i amb els nous jugadors que hem tingut aquesta temporada, tot i que no s’ha pogut dur a terme pel COVID-19, tornarem als entrenaments i a l’Escola de Pàdel en Cadira que ofereix el Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya per seguir creixent i millorant el nostre joc.

La temporada del Circuit Nacional també va de setembre a juny, per tant és possible que també quedi anul·lada o aplaçada i encara no sabem com acabarà o si hi haurà Campionat d’Espanya. En cas de que hi hagi i tal com està ara mateix el rànking nacional, tenim dues jugadores que ja estan classificades oficialment per jugar al Campionat d’Espanya Femení i, possiblement un o dos jugadors per la categoria masculina depenent de la participació i les inscripcions.

– Per finalitzar, com és Susana Rodríguez més enllà de la competició? Què t’agrada fer en els teus moments d’oci?

Sóc molt inquieta i necessito estar sempre maquinant coses. Encara no he acabat una idea o un projecte que ja en tinc dos més en llista d’espera ja sigui de pàdel, de feina o social. M’agrada mantenir-me molt activa física i mentalment, i per mi és molt important el contacte amb els amics i la família, tot i que no pugui ser un contacte diari.

Necessito estar constantment aprenent de tot i de tothom, i crec fermament que cada persona que es creua en la meva vida pot aportar-me coses noves.

La Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física vol expressar el nostre més sincer condol a la familia, amics i, a tota la comunitat del pàdel adaptat, per la sentida pèrdua de Pedro Garcia Naveros.

La FCEDF ha decidit finalitzar la temporada actual per la situació social i sanitària derivada de la COVID-19.

Des de la FCEDF, es donen per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019 – 2020 que depenen jurídicament de la FCEDF, a totes les seves modalitats esportives d’acord amb les normatives, recomanacions i instruccions rebudes de les autoritats governamentals, esportives i sanitàries.

D’aquesta forma, totes les competicions organitzades per la FCEDF es donen per finalitzades a data 15 de març del 2020, quan es va declarar oficialment l’estat d’alarma. Les classificacions existents a la data esmentada restaran com a definitives amb la següent resolució:

Bàsquet CR: no es declararà cap campió de Lliga Catalana degut a la diferència de partits jugats entre els diferents equips participants.
Hoquei CRE: es declararà campió de Lliga Catalana al ADB Barberà. Equip matemàticament campió de la lliga a falta de disputar els partits; Dracs Junior Team – Comkedem i ADB Barberà – Comkedem.
Pàdel CR: no es declararà cap campió de lliga perquè restava jugar el 90% de la competició iniciada el 26 de febrer de 2020.
Natació: amb el 50% de les jornades de Lliga Catalana disputades i totes les proves fetes de la primera volta de la competició, es donarà premiació als millors nedadors i Clubs.

Els Campionats de Catalunya organitzats i sota el paraigües jurídic de la FCEDF queden aplaçats -sine die- amb la voluntat de poder reocupar-los a l’últim trimestre del 2020 segons l’evolució de la COVID-19.

La resta de competicions ja siguin Campionats de Catalunya, Lligues Catalanes o Campionats d’Espanya sota l’organització d’altres federacions Catalanes o Espanyoles, quedarà pendent de la resolució de les mateixes sigui la modalitat esportiva que sigui.

Pròximament des de la nostra federació, es contactarà amb els respectius Clubs de les diferents modalitats esportives per plantejar la pròxima temporada amb la situació excepcional que estem vivint.

Tornarem amb més força i determinació.

Aquest cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març es disputen diferents jornades de Lliga Catalana d’esports com el bàsquet en cadira de rodes, pàdel i petanca inclusiva entre d’altres esports.

Dissabte 29 al matí es disputa el primer partit de la cinquena jornada de la Lliga Catalana d’hoquei en cadira de rodes elèctrica amb el partit entre els dos equips del DRACS CEA, l’equip Sènior contra el Júnior. El mateix dissabte, a les instal.lacions del Club Petanca Barcelona, es disputa la segona jornada de la nova Lliga Catalana de petanca inclusiva.

Pel que fa a la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes es disputen partits de diferents jornades. Dissabte 29, el CE Costa Daurada B rep a la seva pista al CB MIFAS B i, diumenge 1 de març es disputen dos partits de la dotzena jornada, Bamesad contra el CB Granollers i el Comkedem juga a la seva pista contra el CB Pardinyes.

Recordar també que comença la segona edició de la Lliga Catalana de pàdel on, les sis parelles participants, tenen fins aquest diumenge per disputar els seus partits de la primera jornada de competició.

Del 26 de febrer a l’1 de març comença la segona edició de la Lliga Catalana de pàdel amb la participació de sis parelles i amb un sistema de lligueta, tots contra tots i amb partit d’anada i tornada.

Les parelles, com en la primera edició, hauran de jugar de dimecres a divendres a les pistes escollides per les parelles locals segons el calendari de la competició publicat a la web de la FCEDF. Tots els partits es jugaran al millor de tres sets amb tie-break en cadascun d’ells. Destacar també que, durant aquesta temporada, també es disputarà la Copa Catalunya durant la celebració dels Jocs Catalans, mitjançant un quadre eliminatori directe. segons la classificació final de la Lliga Catalana de pàdel.

Els partits es disputaran principalment a les instal.lacions del Padelarium Gavà, Carrer Miquel Servet 14 de Gavà i l’Up Pàdel Club a la Carretera de Vilassar km 3, Cabrera de Mar.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies