Descripció:

És un esport similar a la petanca. És un joc de precisió i estratègia, és una activitat esportiva que possibilita la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física.

Els elements de l’esport són sis boles vermelles i sis blaves (un color per competidor) i una altra blanca. En cada partit, l’objectiu és apropar les boles a la bola blanca. Els esportistes utilitzen les seves mans excepte els esportistes de la classe més severa, que utilitzen una canaleta.

Existeixen proves individuals, per parelles i per equips. Es tracta d’un esport en el que homes i dones competeixen entre si.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

Consulta el Reglament de la Lliga Catalana de Boccia 2018-19

BISFed Reglament Internacional de Boccia – 2018 (v.3)

Calendari:

Clicant aquí podreu consultar les competicions d’aquest esport

Temporada 2018/2019:

Ranking Català 

Ranking nacional de Boccia

Pools de la Lliga Catalana de Boccia

Sistema de competició 

Resultats de la 1a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 2a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 3a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 4a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 5a jornada de la Lliga Catalana de boccia –  Informació

Resultats de la 6a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 7a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 8a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 9a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Ct. de Catalunya de Boccia

Lliga Nacional de Boccia BC4 – 16 i 17 de març a Saragossa – InformacióResultats

Lliga Nacional de Boccia BC4 – 13 i 14 d’abril a Saragossa – Informació – Resultats

Ct. d’Espanya per equips i parelles – 11 i 12 de maig  a Fuenlabrada –  Informació – Resultats

Ct. d’Espanya de Clubs de Boccia – 8 i 9 de juny a Valladolid – Llistat de Classificats – Resultats

Temporada 2017/2018:

Ranking Català (actualitzat 9/05/2018)

Pools de la Lliga Catalana de Boccia

Resultats de la 1a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 2a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 3a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 4a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 5a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 6a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 7a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 8a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Lliga Nacional Boccia BC4 – Resultats 1a jornada

Lliga Nacional Boccia BC4 – Resultats 2a jornada

Ct. d’Espanya de Clubs de Boccia – Llistat de Classificats – Resultats

Resultats 2016/2017:

Ranking Català (actualitzat 25/05/2017)

Pools de la Lliga Catalana de Boccia.

Resultats de la 1a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 2a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 3a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 4a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 5a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 6a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 7a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 8a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Lliga Nacional Boccia BC4 – 1a jornada

Lliga Nacional Boccia BC4 – 2a jornada

Ct. d’Espanya de Clubs de Boccia – Resultats 

Resultats 2016/2017:

Ct. d’Espanya CCAA Boccia 2016. Actes del campionat aquí .

Ranking Nacional 2015 – 2016

Pools de la Lliga Catalana de Boccia 

1a Jornada de la LLiga Catalana – Resultat.

2a Jornada de la LLiga Catalana – Resultat.

3a Jornada de la LLiga Catalana – Resultat.

4a Jornada de la LLiga Catalana – Resultat.

Històric de Resultats:

Resultats per pools 2014/2015

Resultats per Pools 2013/2014 

Tramitar llicència:

Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

Amb la col·laboració:

federació pc

Noticies

Nascut a Moldàvia, Vasile Agache va emigrar a Catalunya l’any 2000. Tot va canviar al 2004 quan va patir un accident que el va deixar tetraplègic. Un any més tard, gràcies a Miguel Chalet, descobreix l’esport de la boccia, un esport que transforma per complet a Vasile Agache i que li fa recuperar l’il.lusió. Al 2007 ja forma part de la Selecció Catalana i guanya el Campionat de Catalunya. Del 2010 al 2015 guanya tots els Campionats d’Espanya, actualment també és el campió i el seu gran repte es jugar al nivell dels millors jugadors europeus i del món en els Campionats Internacionals que disputa. En aquesta entreista descobrim una mica més a Vasile Agache.

– Vasile, la pandemia del COVID-19 ens ha sorprés a tots enmig de la temporada esportiva i hem d’estar confinats tots a casa, primer de tot, com et trobes? Com portes aquest confinament? I també quines rutines esportives pots realitzar a casa per ajudar-te una vegada es reanudi la temporada?

La aparición del virus lo ha parado todo, y ahora hago muchos ejercicios físicos para estar en forma, y cuando se vuelva a la nueva normalidad tenemos que empezar de nuevo con mucho entrenamiento.

– Aquesta temporada s’havia disputat la 1ª jornada de la “liga Nacional” de boccia BC4 on vas guanyar amb autoritat, quins eren els principals objectius en aquesta temporada que, de moment, s’hagut de suspendre?

Este año ha empezado bastante bien. Como cada año, en este deporte, se modifican muchas cosas, nosotros también tenemos que cambiar, y respecto el año pasado he cambiado diferentes cosas, tanto a nivel material como a nivel mental para seguir mejorando.

– Quin nivell té la boccia a Espanya en comparació a la resta d’Europa?

El nivel de la Boccia en España es, actualmente, bastante alto, no como año pasado ya que se ha cambiado el entrenador principal y seleccionador y creo que se cambiará, para mucho mejor. También estan apareciendo jugadores jóvenes que prometen un gran futuro para la boccia.

– Ja per finalitzar, com és Vasile Agache més enllà de l’esport, que t’agrada fer en els teus moments d’oci i quins hobbies tens?

Cuando no tenemos campeonatos y entrenamientos me gusta estar con mi familia me gusta leer muchas historias verdaderas y me gustan las películas muy buenas.

Aquest cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març ha començat una edició més de la “Liga Nacional” de boccia en la modalitat BC4 a la localitat d’Òlvega (Soria) amb domini dels esportistes catalans que han participat.

A la competició individual, el veterà esportista Vasile Agache va guanyar els cinc partits que va disputar amb una gran superioritat sobre la resta d’esportistes presents. Vasile va aconseguir un total de 47 boles a favor per solament 2 en contra durant tota la competició individual. En segona posició va finalitzar l’Àlex Trullas que va guanyar 4 dels 5 partits. L’altre català de la competició, Ramón Prat, va finalitzar en cinquena posició. A la competició per parelles, la parella de la FCEDF, formada per Ramón Prat i Vasile Agache, va guanyar aquesta 1ª Jornada de competició per davant de la parella formada per Àlex Trullas i Alberto Arranz (FCEDF – Sevilla NO&DO).

En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats d’aquesta 1ª jornada (http://www.feddf.es/archivos/calendario/res-1011-1011.pdf).

Del 30 d’octubre al 3 de novembre s’ha disputat l’Open Mundial de boccia a la localitat portuguesa de Povoa, darrera oportunitat pels esportistes espanyols d’aquesta disciplina per classificar-se per participar als Jocs Paralímpics de Tokio 2020 i on ha participat el català Vasile Agache.

Vasile Agahe va ser l’únic representant de la delegació espanyola a la modalitat BC4 (discapacitats físics) i, malauradament, no va poder lluitar a la Fase clasificatòria per una plaça pels Jocs Paralímpics ja que va quedar eliminat a la primera fase, la de grups a Povoa.

Del 27 al 31 d’agost s’ha disputat el Campionat d’Europa de boccia al “Palacio de Deportes San Pablo” de la ciutat de Sevilla on els jugadors de la selecció espanyola no han pogut lluitar per les medalles, entre ells, a la categoria BC4, els catalans Ramón Prat i Vasile Agache.

El veterà esportista del Club MIFAS, Vasile Agache, va finalitzar en l’onzena posició final a la categoria individual BC4, sent el millor esportista espanyol classificat. En la categoria per equips i parelles, els dos esportistes catalans, conjuntament amb Ángela Naveira, van quedar eliminats en la Fase de Grups on, tres clares derrotes davant Eslovàquia, Alemanya i Rússia, els van impedir classificar-se per semifinals.

Els campions de cada una de les categories de la competició s’han classificat directament per disputar els Jocs Paralímpics de Tokio 2020. La propera competició on lluitaran per una plaça als JJPP serà a finals d’aquest mes de setembre a l’Open Regional de República Txeca.

Tres esportistes catalans convocats per al BISFED Regional Open de boccia

Del 4 a l’11 de juny es celebra el BISFED Regional Open Olbia de boccia en el que han estat convocats amb la Selecció Espanyola, categoria BC4, tres esportistes catalans. Els tres esportistes convocats són: Vasile Agache i Ramón Prat del MIFAS i Àlex Trullas com a independent. Vasile Agache és l’actual campió d’Espanya individual després de guanyar les dues jornades de competició, per davant de Ramón Prat que va finalitzat en segona posición. Per la seva banda, Àlex Trullas que, després d’una gran primera jornada de competició, ha finalitzat en la quarta posició final. A més, a la modalitat de parelles, Vasile Agache i Ramón Prat són els actuals campions.

Els tècnics encarregats per la direcció d’aquesta competició són, Francisco José Padilla (seleccionador), Miquel Chale (tècnic assistent) i Gabriel Agache (tècnic assistent).

Aquest cap de setmana del 13 i 14 d’abril s’ha disputat la segona i darrera jornada de la Lliga Estatal de boccia BC4 al “Pabellón Deportivo Municipal Río Ebro” de la ciutat de Saragossa, on han participat tres esportistes catalans, Vasile Agache, Ramón Prat i Àlex Trullas que han participat en les modalitats d’individual i per parelles.

El veterà esportista del MIFAS, Vasile Agache s’ha proclamat campió d’Espanya individual després de guanyar les dues jornades de competició, destacar també a Ramón Prat (MIFAS) que ha finalitzat en segona posició i, Àlex Trullas que, després d’una gran primera jornada de competició, ha finalitzat en la quarta posició final. A la modalitat de parelles, els catalans Vasile Agache i Ramón Prat han remontat en aquesta segona jornada proclamant-se campions per davant de la parella formada per Àlex Trullas (Indepentdent Sant Cugat) i Alberto Arranz (Sevilla NO&DO) que van guanyar la primera jornada de la Lliga Estatal.

Finalment, destacar la victòria per entitats de la FCEDF gràcies als grans resultats que han aconseguit tots tres esportistes durant les dues jornades de competició.

El cap de setmana del 16 i 17 de març es va disputar la primera jornada de la “Liga Nacional” de boccia en la categoria BC4 (discapacitats físics) a la ciutat de Saragossa amb la participació d’un total de dotze esportistes, tres d’ells catalans.

La competició es disputa en format de lliga, tots contra tots, en la modalitat individual i on el veterà esportista català, Vasile Agache es l’actual líder de la competició, empatat a victòries amb el segon classificat, el també català l’Àlex Trullas, confirmant d’aquesta manera la seva gran progressió durant les darreres temporades.

Pel que fa a la classificació per parelles, l’Àlex Trullas formant parella amb el sevillà Alberto Arranz són els líders actuals de la competició després de guanyar tots els partits disputats a Saragossa, per davant dels catalans Vasile Agache i Ramón Prat en segona posició i la parella Iñaki Mentxaka amb Carlos Loizaga en tercera posició.

Foto (FEDDF)

Aquest dijous 4 d’octubre ha començat la primera Challege de boccia al Pavelló Onze de Setembre de Lleida amb la participació de 35 esportistes de diferents centres lleidatans com Aspid, Aremi, Centre d’Atenció Diurna Candi Villafañe, Empreseguera, Casa Nostra i Fundació Esclerosi Múltiple.

Aquesta primera jornada ha comptat amb la presència de Joan Segura, representant de la Secretaria General de l’Esport a Lleida i de Paco Cerdà de la Diputació de Lleida. La LLiga que ha començat aquest dijous, tindrà un total de 9 jornades (una per mes) fins el mes de juny. Aquesta darrera jornada serà l’Open de Boccia de Lleida. Totes les jornades es portaran a terme els dijous de 10 a 12:30 al Pavelló municipal Onze de setembre de Lleida.

El proper 4 d’octubre comença un nou projecte de la Federació a les terres de Lleida. La Federació organitza la primera LLiga Challenge de Boccia per aquelles entitats de Lleida que hi vulguin participar.

La LLiga comença el proper dijous 4 d’octubre, i constarà d’un total de 9 jornades (una per mes) fins el mes de juny. Aquesta darrera jornada serà l’Open de Boccia de Lleida.

L’horari és de 10 a 12:30 al Pavelló municipal Onze de setembre de Lleida. Més informació al correu: activitatslleida@esportadaptat.cat

Del 4 al 8 de juliol s’ha disputat l’Open Mundial de boccia amb la participació de la selecció espanyola de boccia a la localitat de Póvoa de Varzim (Portugal). Entre els onze esportistes convocats hi havien dos catalans a la modalitat de BC4 (esportistes amb discapacitat física), el veterà Vasile Agache i Ramón Prat.

La competició no va començar molt bé pels esportistes catalans, ja que a la primera jornada, Vasile Agache, l’esportista espanyol amb millor rànquing en aquesta disciplina, es va veure superat per l’alemany Boris Nicolai (1-7), i Ramon Prat no va poder amb el rus Sergey Safin (2-7). En la segona jornada de competició, Vasile Agache va guanyar per 8-4 al txec Jan Bajtek però no va perdre amb el britànic Stephen McGuire (0-10) quedant divuitè a la classificació final. Per la seva part, Ramon Prat va perdre els seus dos partits, el primer davant el canadenc Marc Dispaltro (3-6) i el segon amb la croata Melissa Osmanovic (1-4), per acabar en el lloc 21.

En la prova per equips i parelles a la Copa del Món de boccia, els dos esportistes catalans, conjuntament amb Ángela Naveira, que participava per primera vegada en una competició internacional, no van tenir sort i van perdre els quatre partits que van disputar en aquesta modalitat.

Aquest dissabte 19 de maig s’ha disputat el 28è Campionat de Catalunya de Boccia a la localitat de La Pobla de Malfumet (Tarragona) en les categories de BC1, BC2, BC3, BC3 1ª Divisió i, finalment, BC4.

El format de la competició, en la modalitat BC4 (discapacitats físics) va ser un triangular entre els tres esportistes participants. En el primer partit del Campionat, Àlex Trullas (Boccia Team) va guanyar a Ramón Prat (MIFAS) per 3 a 1. El segon partit va ser el més igualat de tot el torneig, en el que Ramón Prat (MIFAS) va guanyar per un ajustat 3 a 2 a Vasile Agache (MIFAS). En el darrer partit, el gran favorit, Vasile Agache va guanyar clarament per 7 a 0 a Àlex Trullas guanyant d’aquesta manera el Campionat de Catalunya per davant de Ramón Prat i Àlex Trullas. Aquests esportistes participants són tres dels millors especialistes de boccia en la modalitat BC4 de tota Espanya.

Aquest cap de setmana del 14 i 15 d’abril s’ha disputat la segona i darrera jornada de la LLiga Nacional de boccia categoria BC4 a les instal.lacions del “PDM Tenerias” de la ciutat de Saragossa amb triomf de Vasile Agache i Ramón Prat a la categoria de parelles i una segona posició de Vasile Agache a individuals que li va permetre guanyar la classificació final de la LLiga Nacional.

La parella catalana de la FCEDF formada per Vasile Agache i Ramón Prat va ser la gran dominadora d’aquesta segona jornada en la que va guanyar tots els partits disputats. A la final, van guanyar al també català Àlex Trullas i Alberto Arranz per 5 a 1. La parella de la FCEDF ha guanyat les dues jornades de la LLiga Nacional que s’han disputat.

En la categoria individual, Vasile Agache va finalitzar en segona posició després de perdre la final contra Iñaki Mentxaka (FEKOOR) per un ajustat 5 a 3. Vasile ha finalitzat en segona posició les dues jornades amb un total de 16 punts guanyant la LLiga Nacional per davant d’Iñaki Mentxaka i Alejandro Díaz amb 15 punts.

Pel que fa a les entitats participants, la FCEDF ha guanyat amb autoritat, gràcies a les grans actuacions dels nostres esportistes, amb un total de 82 punts per davant de FEKOOR amb 44 punts.

Del 26 de març a l’1 d’abril s’ha disputat l’Open Regional de Boccia BISFED a la ciutat de Pinto amb una gran actuació dels catalans Vasile Agache i Ramón Prat que van aconseguir les dues medalles de l’equip espanyol a la competició dins de la modalitat BC4.

A la categoria individual, el veterà esportista Vasile Agache, va guanyar la medalla de bronze després de classificar-se en primera posició a la Fase de grups. A les eliminatòries, Vasile va guanyar amb autoritat a Akrem Othmane a quarts de final per 7 a 1 classificant-se per a semifinials on va caure derrotat pel gran favoritat, Steve McGuire. Al partit per la medalla de bronze el català va guanyar per 10 a 1 al portuguès Nuno Guerrero.

A la competició per parelles, l’equip format per Vasile Agache, Ramón Prat i Alejandro Díaz es van classificar a semifinals després de finalitzar en segona posició al seu grup amb rivals de gran dificultat com Grècia o Gran Bretanya. L’equip espanyol va guanyar a les semifinals a Portugal per 5 a 1 però no va poder superar a la final a Gran Bretanya que va guanyar la medalla d’or per davant d’Espanya.

Aquestes dues medalles, la de bronze per Vasile Agache en categoria individual i la de plata pel mateix Vasile i Ramón Prat són un gran resultat per aquesta competició on participaven els millors equips europeus.

Foto (FEDDF)

Aquest cap de setmana del 3 i 4 de març s’ha disputat la primera jornada de la Lliga Nacional de Boccia BC4 al Pavelló Esportiu Municipal “Rio Ebro” a la ciutat de Saragossa amb la participació dels esportistes catalans Vasile Agache i Ramón Prat del MIFAS i l’independent Àlex Trullas.

La parella formada per Vasile Agache i Ramón Prat (FCEDF) va guanyar la modalitat de parelles a la primera jornada de la LLiga Nacional de Boccia categoria BC4, al guanyar a la final a la parella formada per Àlex Trullas i Anna Rangel per un resultat final de 5 a 1. La parella catalana va guanyar tots els enfrontaments de la jornada. A la categoria individual, Vasile Agache va perdre a la final amb el madrileny Alejandro Díaz per 6 a 3 quedant en segona posició. Àlex Trullas va quedar en tercera posició després de guanyar el partit per la tercera i quarta posició al també català Ramón Prat.

En el següent enllaç es pot accedir a tots els resultats del cap de setmana. La puntuació aconseguida en aquesta primera jornada s’acumularà als resultats de la segona i definitiva jornada del 14 i 15 d’abril que tindrà lloc també a Saragossa i que donarà els campions de la Lliga Nacional 2018.

Foto (FEDDF)

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies