Descripció:

És un esport similar a la petanca. És un joc de precisió i estratègia, és una activitat esportiva que possibilita la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física.

Els elements de l’esport són sis boles vermelles i sis blaves (un color per competidor) i una altra blanca. En cada partit, l’objectiu és apropar les boles a la bola blanca. Els esportistes utilitzen les seves mans excepte els esportistes de la classe més severa, que utilitzen una canaleta.

Existeixen proves individuals, per parelles i per equips. Es tracta d’un esport en el que homes i dones competeixen entre si.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

Consulta el Reglament de la Lliga Catalana de Boccia 2018-19

BISFed Reglament Internacional de Boccia – 2018 (v.3)

Calendari:

Clicant aquí podreu consultar les competicions d’aquest esport

Temporada 2018/2019:

Ranking Català 

Ranking nacional de Boccia

Pools de la Lliga Catalana de Boccia

Sistema de competició 

Resultats de la 1a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 2a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 3a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 4a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 5a jornada de la Lliga Catalana de boccia –  Informació

Resultats de la 6a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 7a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 8a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Resultats de la 9a jornada de la Lliga Catalana de boccia – Informació

Ct. de Catalunya de Boccia

Lliga Nacional de Boccia BC4 – 16 i 17 de març a Saragossa – InformacióResultats

Lliga Nacional de Boccia BC4 – 13 i 14 d’abril a Saragossa – Informació – Resultats

Ct. d’Espanya per equips i parelles – 11 i 12 de maig  a Fuenlabrada –  Informació – Resultats

Ct. d’Espanya de Clubs de Boccia – 8 i 9 de juny a Valladolid – Llistat de Classificats – Resultats

Temporada 2017/2018:

Ranking Català (actualitzat 9/05/2018)

Pools de la Lliga Catalana de Boccia

Resultats de la 1a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 2a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 3a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 4a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 5a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 6a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 7a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 8a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Lliga Nacional Boccia BC4 – Resultats 1a jornada

Lliga Nacional Boccia BC4 – Resultats 2a jornada

Ct. d’Espanya de Clubs de Boccia – Llistat de Classificats – Resultats

Resultats 2016/2017:

Ranking Català (actualitzat 25/05/2017)

Pools de la Lliga Catalana de Boccia.

Resultats de la 1a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 2a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 3a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 4a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 5a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 6a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 7a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Resultats de la 8a jornada de la Lliga Catalana de boccia

Lliga Nacional Boccia BC4 – 1a jornada

Lliga Nacional Boccia BC4 – 2a jornada

Ct. d’Espanya de Clubs de Boccia – Resultats 

Resultats 2016/2017:

Ct. d’Espanya CCAA Boccia 2016. Actes del campionat aquí .

Ranking Nacional 2015 – 2016

Pools de la Lliga Catalana de Boccia 

1a Jornada de la LLiga Catalana – Resultat.

2a Jornada de la LLiga Catalana – Resultat.

3a Jornada de la LLiga Catalana – Resultat.

4a Jornada de la LLiga Catalana – Resultat.

Històric de Resultats:

Resultats per pools 2014/2015

Resultats per Pools 2013/2014 

Tramitar llicència:

Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

Amb la col·laboració:

federació pc

Noticies

Aquest cap de setmana del 24 i 25 de febrer s’ha disputat la segona i darrera jornada de la “Liga Nacional” de boccia en la modalitat de BC 4 (discapacitats físics) a la localitat madrilenya de Las Rozas amb victòria en aquesta segona jornada i en la classificació general individual de Ramón Prat.

L’esportista català ha realitzat una gran segona jornada de competició guanyant en el desempat de la final davant Vasile Agache ja que el partit va finalitzar amb empat a quatre. Ramón Prat ha guanyat la competició individual de la competició amb un total de 16 punts per davant de Vasile Agache amb 15 punts, en tercera posició ha finalitzat Unai de Miguel amb 14. En la competició per parelles, Vasile Agache amb Sara Aller han dominat la competició després de guanyar en les dues jornades, finalitzant amb 16 punts per davant de Unai de Miguel i Borja Ayechu.

En la classificació per entitats, la FCEDF ha guanyat amb autoritat amb un total de 64 punts per davant de la Federació Valenciana amb 44,5 punts. La competició finalitza amb aquestes dues jornades disputades, la primera d’elles celebrada a Lleida al Gener. En aquest enllaç es pot accedir a tots els resultats.

Aquest cap de setmana del 20 i 21 de gener s’ha disputat la primera jornada de la “Liga Nacional de boccia” en la seva categoria de BC4 (esportistes amb discapacitat física) al pavelló Juanjo Garra de Lleida amb la coorganització de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física.

Fins diumenge al migdia, als i les millors esportistes d’aquest esport han disputat a Lleida la primera jornada de competició de la “Liga Nacional” on el veterà Vasile Agache ha guanyat els nou partits disputats proclamant-se campió del cap de setmana per davant del també català Ramón Prat que ha finalitzat amb vuit victòries. Ha completat el podi, Miguel Ángel Martínez amb sis partits guanyats.

Gran cap de setmana a Lleida d’aquesta competició nacional de boccia BC4 (esportistes amb discapacitat física). La segona jornada es disputarà el 24 i 25 de febrer a la localitat madrilenya de Las Rozas.

El cap de setmana del 20 i 21 de gener es disputarà la primera jornada de la “Liga Nacional de boccia” en la seva categoria de BC4 (esportistes amb discapacitat física) al pavelló Juanjo Garra de Lleida.

Lleida es converteix, per primera vegada, en seu d’una competició nacional organitzada per la “Federación Española de Deportes de personas con Discapacidad Física” i que comptarà amb la col.laboració de la Federació Catalana durant tota la competició del cap de setmana.

En aquesta primera jornada participaran els millors esportistes nacionals d’aquesta modalitat esportiva que té en els catalans Vasile Agache i Ramón Prat a dos dels esportistes més destacats i amb opció a victòria en aquesta primera jornada que tindrà lloc a Lleida.

Aquest dilluns dia 15 pel matí s’ha disputat el III Open Boccia d’Amposta a les Pistes annexes cobertes del Pavelló Esportiu Municipal d’Amposta amb un gran èxit de participació, superant els esportistes i entitats participants en altres edicions.

Durant tot el matí han participat esportistes de les següents entitats: el club d’Slalom i boccia Terres de l’Ebre, Apasa Amposta, Fundació Mercè Pla i Onada Ametlla de Mar. Tota la competició s’ha pogut seguir directe a través de l’streaming, aquí el podeu veure de nou. A l’acte d’entrega del trofeus han assistit, entre d’altres, Joan Barberà, delegat de la Secretaria d’Esports de Catalunya de les Terres de l’Ebre, Marc Fornós, regidor d’esports de l’Ajuntament d’Amposta i l’Alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Agrair la feina de Jordi Jiménez, Director tècnic Club Esportiu Slalom i Boccia Terres de l’Ebre, els àrbitres de la competició i tots aquells que han fet realitat aquesta tercera edició de l’Open de boccia d’Amposta.

Aquest cap de setmana del 29 i 30 d’abril s’ha celebrat el Campionat d’Espanya de boccia de joves promeses al Poliesportiu Municipal de La Ràpita (Tarragona) organitzat per la “Federación Española de Deportes de Personas con Parálisis Cerebral y Daño Cerebral Adquirido” (FEDPC) i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

Destacar la segona posició del català Ismael Chico a la categoria BC3 després de perdre una igualada final davant Laura Utrero (Extremadura), la tercera posició va ser per la també catalana Núria Gisela que va guanyar el partit per les medalles a Diego Alfaro (País Basc). També van participar esportistes en les modalitats BC1 i BC2 de boccia.

Catalunya va finalitzar en primera posició en guanyar tres medalles, amb País Basc en segona posició i València en tercera, totes dues Comunitats amb un total de dos medalles guanyades durant el Campionat d’Espanya.

Aquest cap de setmana de l’11 i 12 de març s’ha disputat la 2a Jornada de la “Liga Nacional” de boccia, categoria BC4, al “CEIP El Olivar” de la localitat madrilenya de Rivas-Vaciamadrid amb una gran participació dels esportistes catalans.

El vetarà Vasile Agache ha guanyat aquesta 2a Jornada de competició en la modalitat individual, per davant de Unai de Miguel i, en tercera posició, el català Àlex Trullas. L’altre esportista català que ha participat en aquesta jornada, Ramón Prat, ha guanyat, conjuntament amb Sara Aller, la classificació per parelles.

Finalment, i gràcies als grans resultats dels nostres esportistes, la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física ha guanyat la classificació per entitats per davant de la Federació Andalusa (segona posició) i la Federació d’Esport Adaptat del País Basc en tercera posició final d’aquesta segona jornada.

Aquest cap de setmana s’ha disputat el Campionat d’Espanya de boccia al “Polideportivo Príncipes de Asturias” de la localitat de Pinto (Madrid) amb la participació de més de cinquanta esportistes d’arreu d’Espanya.

Domini català a la modalitat de boccia BC4, amb Ramón Prat guanyador de la medalla d’or, Vasile Agache medalla de plata i Àlex Trullas en tercera posició i medalla de bronze del Campionat. Ramón Prat també es va proclamar campió a la modalitat per parelles amb Sara Aller (FCEDF/Deporte Adaptado León), Vasile Agache i Lydia Ramos (FCEDF/FESA) van finalitzar en segona posició i Àlex Trullas i Ángel Lozano (FCEDF/Fundación Ana Valdivia) en tercera posició.

Gran cap de setmana dels esportistes catalans a Madrid. En el següent enllaç podeu accedir a tots els resultats del Campionat.

Foto (FEDDF)

Aquest dijous 2 de juny s’ha disputat el 16è Open de Boccia de Lleida al Pavelló Pardinyes. La competició ha estat organitzada per la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física i ha comptat amb la presència de 20 participants procedents de les entitats Aspros, Casa nostra i empresseguera, Centre d’Atenció Diürna Candi Vilafanye i la Fundació Esclerosi Múltiple.

La parella formada per Ionela Stoilan i Alexis Cerdà del CAD Candi Vilafañe, amb la parella Jesús Sánchez i Esther Llena de Casa Nostra en segona posició i, completant el podi, la parella formada per José Antonio Gracia i Àlex Zucar.

Aquesta competició ha estat la cloenda de la Challenge de Boccia que s’ha organitzat durant tota la temporada a Lleida. L’open ha comptat amb la presència del Tinent d’Alcalde de la ciutat Paco Cerdà, Helena Martínez representant de la Diputació de Lleida i Josep Giménez, president de la FCEDF.

Aquest cap de setmana del 28 i 29 de maig s’ha disputat la segona jornada de la “Liga Nacional” de boccia de la modalitat BC4 (discapacitats físics) a Madrid amb un gran domini dels esportistes catalans.

A la modalitat individual, la final la van disputar dos esportistes catalans, Ramón Prat va guanyar a Vasile Agache per un ajustat 6 a 5, proclamant-se campió d’aquesta jornada de la Lliga. Per la seva banda, Àlex Trullas va finalitzar en sisena posició final. Per parelles, Ramón Prat i Sara Aller (Deporte Adaptado León) van finalitzar en segona posició.

La Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física va guanyar la classificació per entitats amb una puntuació total de 59,8 punts, seguida per FEKOOR (42 punts) i Deporte Adaptado León amb 20,5 punts.

Aquest dimecres 11 de maig s’ha celebrat la 2ª edició de l’Open de boccia per parelles a les pistes cobertes annexes al Pavelló Esportiu Municipal d’Amposta, organitzat per la territorial de Tarragona de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Amposta i de Jordi Giménez, un dels referents del club esportiu slalom i boccia a les Terres de l’Ebre.

Van participar un total de 20 esportistes i 7 assistents de la Fundació Mercè Pla i L’Onada de l’Ametlla de Mar que van gaudir d’un matí de competició per parelles de boccia en dues categories, amb canaleta i manual.

La jornada i l’entrega de trofeus es va retransmetre en directe al canal Youtube del Consell Esportiu del Montsià. Aquí el podeu tornar a veure.

La Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física vol expressar el nostre més sincer condol a la familia, amics i, a tota la comunitat del boccia, per la sentida pèrdua de Francisco García Pastor, coordinador de boccia durant molts anys i també entrenador de boccia de la secció esportiva del Club Mifas. Descansi en Pau

El dimecres 11 de maig, la territorial de Tarragona de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), organitza un Open Boccia per parelles a les pistes cobertes annexes al Pavelló Esportiu Municipal d’Amposta a les 10h.

La Boccia és un esport paralímpic que practiquen persones amb paràlisi cerebral o usuàries de cadira de rodes molt similar a la petanca. Per Alba Millan, representant de la FCEDF a Tarragona, “el principal objectiu que ens plantegem organitzant l’Open i en general de la FCEDF és apropar l’esport adaptat al territori. Per una banda, proporcionat activitats adaptades i col·laborant amb les entitats esportives perquè persones amb diversitat funcional motriu puguin gaudir de l’activitat física i de l’esport amb ple dret i per una altra banda, fer visible i donar a conèixer l’esport adaptat al conjunt de la població.”

Les inscripcions ja estan obertes i la gent interesada ja es pot inscriure, el proper divendres 22 d’abril es tancaran les inscripcions. Des de la FCEDF us animem a participar!!! Més info a: tarragona@esportadaptat.cat o al 697 556 535.

Vasile Agache i Sara Aller van aconseguir la medalla de bronze per equips, a la categoria BC4 d’esportistes amb discapacitat física, a l’International Challenge de Zagreb.

La parella espanyola es va imposar al campionat per equips a Eslovènia (2-4) i Grècia (6-9) i va perdre amb Croàcia (8-1) i Hongria (1-4), aconseguint pujar al tercer calaix del podi.

Cal recordar també que l’esportista català va finalitzar en una gran quarta posició a la competició individual de l’International Challenge.

Font: FEDDF

Del 2 al 10 d’abril s’està disputant l’International Challenger de boccia a la ciutat croata de Zagreb, amb la participació del català Vasile Agache (MIFAS) que ha finalitzat en una gran quarta posició a la competició individual.

Vasile va guanyar els dos partits disputats de la primera fase, el primer davant el grec Arty Tsoukali per 7 a 0 i el segon davant l’ucranià Artem Kolinko per un ajustat 3-2, classificant-se per les semifinals de la competició. A semifinals, va perdre davant Bahruz Mirzayev (Azerbaitjan) per 3 a 1 i, al partit per la tercera posició, també va perdre per 6 a 1, finalitzant d’aquesta manera en quarta posició a la competició individual de l’Internacional Challenge.

Sara Aller Mayo (Deporte Adaptado León) és l’altre esportista d’Espanya en aquesta competició, tots dos esportistes estan dirigits pel seleccionador Francisco José Padilla i les entrenadores Begoña Ríos Vallejo i Noemí Núñez López.

Foto (FEDDF)

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies