Els Jocs Catalans d’Esport Adaptat, creats inicialment com a esdeveniment que agrupava diferents campionats i activitats esportives, actualment són un referent de l’esport adaptat a Catalunya, donada la visió que aporten a les ciutats sobre esport adaptat.

Aquesta visió pretén ser global, és a dir, aportar una visió generalista a tothom sobre l’esport adaptat. Així, per tal d’arribar a tota la població de la ciutat on es porten a terme, es realitzen diferents activitats:

Col·loqui sobre esport adaptat. Consisteix en una sessió que es porta a terme entre setmana, la mateixa setmana o la setmana prèvia a l’organització dels JJCC. En ella es plantegen diferents temes relacionats amb l’esport adaptat.

Esport Adaptat a l’Escola. Es tracta d’activitats de sensibilització que es porten a terme a les escoles i instituts, depenent de les demandes i peticions de les ciutats, també durant les setmanes prèvies a l’esdeveniment. Amb aquestes activitats es vol donar a conèixer l’esport adaptat i també donar eines als professors i alumnes per tal de facilitar la inclusió de persones amb discapacitat física, en el cas de que algun dia fos necessari.
Depenent de les edats, els alumnes participen en un concurs de dibuix sobre esport adaptat.
Així mateix, s’anima a tots els participants a venir i gaudir de l’esdeveniment.

Competicions i exhibicions. Durant tot el cap de setmana de celebració, es porten a terme totes les competicions esportives i activitats d’exhibició.
Normalment, les activitats es porten a terme en diferents instal·lacions esportives de la ciutat i es realitzen de forma paral·lela en molts casos.
Entre prova i prova es porten a terme les activitats d’exhibició.
Al final de cada dia s’organitza el protocol de lliurament de premis.

Promoció esportiva i sensibilització. Les activitats de promoció es porten a terme al carrer i donen l’oportunitat a la població de provar l’esport adaptat i posar-se a la pell dels esportistes amb discapacitat física.
Amb aquestes activitats volem sensibilitzar a la població, però també captar la seva atenció cap els nostres esports.