tir amb arc

Descripció:

El tir amb arc és un esport idoni per totes les persones amb diferents discapacitats ja que aquest esport està integrat a la Federació Internacional de Tir Amb Arc (FITA). Per aquesta raó, és un esport que no necessita adaptacions, degut que els esportistes discapacitats participen conjuntament amb els esportistes convencionals. Depenent de la discapacitat hi ha categories establertes a l’International Paralímpic Committe (IPC) on tant sol hi ha dues categories WAR2, per paraplègics, (cadires de rodes) i categoria STANLING (categoria de peu). Hi ha diferents modalitats dintre del tir amb arc. La més coneguda i practicada és a l’aire lliure -modalitat olímpica-, distancies de 90, 70, 50 i 30 metres i la de sala, dues sèries de 30 fletxes a 18 metres.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

En aquest enllaç podràs consultar el reglament de Tir amb Arc.

Calendari i Resultats:

En aquest enllaç podràs veure el calendari i resultats.

Per a més informació fer clic aquí.

Amb la col·laboració:

logo fcta

Noticies

Diumenge 17 d’octubre tindrà lloc el Memorial Josep Lluís Amador de Tir amb Arc al camp de Tir Agustí Valls d’Olesa de Montserrat. La tirada està organitzada pel Club Tir Arc Olesa amb la col.laboració de l’Ajuntament d´Olesade Montserrat.

El memorial començarà a les 9:00h de diumenge (revisions i escalfaments) i competició a partir de les 10h en les diferents categories i distàncies, totes elles oficials segons la normativa vigent, i on s’ha afegit una categoria anomenada “Velles Glòries” per donar oportunitat a aquells arquers retirats (amb llicència federativa vigent) que vulguin participar activament en aquesta competició en memòria de l’expresident de la FCEDF i una de les figures claus del desenvolupament i creixement de l’esport adaptat a Catalunya.

L’inscripció al Memorial es farà mitjançant un formulari en línia, disponible en el següent enllaç, fins el 3 d’octubre.

A finals de 2019, concretament el cap de setmana del 21 i 22 de desembre, es va disputar la 53ª edició del Campionat de Catalunya de tir amb arc i la 13ª edició de la modalitat d’arc adaptat. El Campionat es va disputar al Pavelló Municipal de la població de Constantí, organitzat pel Club de Tir amb Arc de la mateixa població.

El Campionat de Catalunya va comptar amb la participació de 220 arquers, entre ells, tres en arc adaptat. A la categoria d’arc recorvat sènior masculí, l’arquer Jesús Martínez del Club Matxacuca va guanyar la medalla d’or a la modalitat d’arc adaptat i 8è a la categoria absoluta amb un total de 515 punts. A la mateixa categoria, Hèctor García, va guanyar la medalla de plata en arc adaptat i va finalitzar 9è en la classificació general.

D’altra banda, Jesús López va guanyar la medalla d’or a la modalitat d’arc adaptat de la categoria d’arc compost i va finalitzar en 8ª posició en categoria absoluta amb un total de 556 punts.

Dissabte 23 de novembre es va disputar la 3ª tirada de la Lliga Catalana de sala de tir amb arc al Pavelló Municipal de Vacarisses, jornada organitzada pel Club Tir amb Arc de Rubí i on van participar tres arquers amb discapacitat.

Jesús Martínez va participar a la categoria d’arc recorbat sènior on va aconseguir un molt bon resultat finalitzant la competició amb 541 punts, a la mateixa categoria, Hèctor García va obtenir 471 punts. L’altre arquer participant, Jesús López, va aconseguir un total de 548 punts a la categoria d’arc compost sènior.

Per finalitzar, agraïr al Club Tir amb Arc de Rubí, per cumplir amb la normativa d’amplitut de les línees de tir, tal com estableix el reglament i que no es cumpleix en altres tirades de la Lliga Catalana, sens dubte, un exemple per a tots els clubs.

Aquest diumenge 10 de novembre s’ha disputat la segona jornada de la Lliga Catalana de tir amb arc amb dues línees de tir, una a Terrassa i l’altre a Torrefarrera. Aquesta segona jornada ha estat organitzada pel Club Arquers Terrassa i el Club Arquers Torrefarrera.

El pavelló Poliesportiu Municipal Can Jofresa de Terrassa va ser la seu d’aquesta segona jornada on van participar els tiradors amb discapacitat Jesús Martínez i Jesús González. Jesús Martínez va aconseguir un total de 537 punts en la modalitat d’arc recorbat sènior, mentres que Jesús Gonzàlez va aconseguir 553 punts a la modalitat d’arc compost, també sènior. D’altra banda, a la línea de tir disputada a Torrefarrera, va participar Dolors Roure que va finalitzar la competició amb 376 punts a la modalitat novell sènior femenina.

L’altre esportista català que participa a la Lliga Catalana de tir amb arc, Hèctor García, no va poder competir en aquesta segona jornada degut a una lesió muscular.

El cap de setmana del 26 i 27 d’octubre ha començat la Lliga Catalana 2019-20 de sala de tir amb arc a les localitats de Canovelles i Constantí organitzada pel Club Esportiu Arc Canovelles i Club Tir amb Arc Constantí amb la participació dels millors arquers en les diferents categories de la competició.

A la categoria d’arc estandar sènior femení, María Dolors Roure va obtenir un total de 393 punts finalitzant a la quarta posició final de la classificació general. Per la seva part, Jesús Gonzàlez, a la categoria d’arc compost sènior masculí, va obtenir un total de 544 punts a les dues tirades i, finalment, Hèctor García va aconseguir 489 punts a la categoria d’arc recorbat sènior finalitzant a la cinquena posició de la general.

El cap de setmana del 9 i 10 de novembre es disputa la segona tirada de la Lliga Catalana de sala a les localitats de Torrefarrera i Terrassa.

El cap de setmana del 5 i 6 d’octubre s’ha disputat la 7ª edició del Torneig Internacional Open i adaptat “Vila d’Encamp” en la modalitat de Round900 i també el Campionat d’Andorra en aquesta modalitat al Complex Esportiu de Prada de Moles (Encamp). El Torneig ha estat organitzat pel Tir amb Arc Encamp i la Federació Andorrana de Tir amb Arc (FATA).

Tot i les adverses condicions metereològiques, fred, poc sol i molta humitat, els dos esportistes catalans participants van obtenir unes molt bones puntuacions. A la modalitat d’arc recorbat, Hèctor García va aconseguir una puntuació total de 727 punts. Per la seva banda, Jesús López va aconseguir un total de 841 punts a la modalitat d’arc compost tot i que es va trencar el seu disparador i va tenir que continuar competint amb un altre amb el que no havia entrenat des de fa dos anys.

El cap de setmana del 14 i 15 de setembre es va disputar la 16ª edició del Campionat de Catalunya de round 900 i Trofeu Jordi Adell de tir amb arc absolut i arc adaptat a les instal.lacions del Castell de Montjuïc. El campionat ha estat organitzat pel Club Arc Montjuïc i la Federació Catalana de Tir amb Arc.

A la modalitat d’arc compost, l’esportista amb discapacitat, Jesús López va obtenir el primer lloc i medalla d’or amb un total de 840 punts. D’altra banda, destacar també la gran actuació, a la modalitat d’arc recorbat, d’Hèctor García, que també va guanyar la medalla d’or amb un total de 705 punts.

Durant tot el cap de setmana van participar més de 120 arquers de totes les edats, entre ells els dos esportistes adaptats. Aquesta ha estat la primera competició sense la presència de Josep Lluís Amador, expresident de la FCEDF, que ens va deixar el passat mes d’agost.

Aquest diumenge 31 de març, les ciutats de Cerdanyola i Lleida han acollit a més de dues-cents esportistes, entre ells, dos arquers en Arc Adaptat que han competit a la segona jornada de Lliga Catalana de tir amb arc. El gran nombre d’esportistes inscrits ha obligat a fer dos seus en aquesta jornada,, Cerdanyola per la competició de Barcelona i Girona i Lleida per els esportistes de Lleida i Tarragona.

Els dos arquers que han participat, ho han fet a la categoria de sènior absoluts. Hèctor Garcia i Jesús Martínez es troben a la cinquena i sisena posició amb 483 i 471 punts respectivament. Tot i això, la competició a la Lliga Catalana solament ha fet que començar i s’espera que en properes jornades puguin assolir, i fins i tot, superar la barrera dels 500 punts a la distància de 70m.

Aquest diumenge 27 de gener s’ha disputat el Campionat de Catalunya de Sala absolut, júnior i en Arc Adaptat a la localitat lleidatana de Torrefarrera.

El veterà arquer José Luis Amador, categoria màster, s’ha proclamat campió de Catalunya en arc adaptat i, a més, també ha guanyat la medalla de plata en la classificació absoluta amb un total de 510 punts. Per la seva part, Hèctor García, categoria sènior, s’ha proclamat campió de Catalunya en arc adaptat després d’aconseguir un total de 485 punts.

Destacar també el debut de Fran Filella (Tir amb arc Constantí) que, en la seva primera participació, ha aconseguit 366 punts. El Campionat de Catalunya posa punt i final a la temporada de sala. El cap de setmana del 16 i 17 de març comença la temporada a l’aire lliure amb la primera jornada de la Lliga Catalana al Castell de Montjuic.

Aquest cap de setmana del 27 i 28 d’octubre ha començat una nova edició de la Lliga Catalana de tir amb arc de sala a la localitat de Canovelles, amb la participació de 145 esportistes, destacant la participación de tres esportistes en arc adaptat.

Per modalitats, en arc recorbat destacar el 6è i 7è lloc de la general aconseguits per Hèctor Garcia amb 511 punts i Jesús Martínez 488, tots dos arquers representant els seus respectius clubs, el Tir Arc Olesa i Matxacuca. En arc compost, Jesús López, del club Tiana, va aconseguir una magnífica quarta posición general amb un total de 560 punts.

Diumenge 16 de setembre es va disputar el Campionat de Catalunya Round 900 i Trofeu Jordi Adell absolut i adaptat al Castell de Montjuïc de Barcelona organitzat per la Federació Catalana de Tir Amb Arc i el Club Arc Montjuïc.

Pel que fa als esportistes amb discapacitat, Hèctor Garcia va guanyar a la modalitat d’arc recorbat, categoria d’arc adaptat, amb 744 punts i medalla de bronce a la mateixa modalitat però en categoria absoluta. Per la seva part, Jesús López, va guanyar, en arc adaptat i modalitat d’arc compost, amb un total de 861 punts, aconseguint també la medalla de plata en categoria absoluta.

Aquest diumenge 2 de setembre s’ha disputat el Campionat de Catalunya absolut i adaptat de tir amb arc a la localitat tarragonina de Constantí, un Campionat que s’havia de disputar al mes de juliol i que es va ajornar degut a la pluja.

Els dos arquers participants van aconseguir medalla, tant en la categoria d’absolut com en arc adaptat. A la fase prèvia, Jesús González va sumar un total de 643 punts en arc compost i Jesús Martínez va aconseguir 534 punts en arc recorbat. En les eliminatòries de la categoria absolut, Jesús Martínez va perdre la final davant Raül Quiles aconseguint, d’aquesta manera, la medalla de plata. Per la seva part, Jesús González va guanyar la medalla de bronze guanyat per 136/128 a Santi Cuello en arc compost.

Aquest cap de setmana del 27 i 28 de gener s’ha disputat el Campionat de Catalunya de tir amb arc a la localitat de Figueres.

L’arquer, Jesús Martínez (Matxacuca) va disputar el Campionat, aconseguint la medalla de bronze al Campionat absolut després d’empatar a 5/5 i, en el llançament de la fletxa de desempat, va caure de la seva banda aconseguint aquesta gran posició. En Arc adaptat, Jesús Martínez va sumar un total de 537 punts proclamant-se campió per davant d’Hèctor Garcia (Tir amb arc Olesa) que va sumar 465 punts i la medalla de plata.

Aquest diumenge 4 de juny s’ha disputat el 68è Campionat de Catalunya i 20è en Arc Adaptat a la ciutat de Lleida amb una forta pluja durant tot el campionat que va propiciar marques per sota de les previsions. La competició es va portar a terme a la instal·lació municipal de Pardinyes sota l’organització del club Pardinyes i la FCTA amb la participació de cinquanta-quatre esportistes, entre ells, 3 amb discapacitats. En Arc Adaptat sènior destacar al campió Jesús Martínez que va sumar un total de 508 punts i el segon classificat, Hèctor Garcia. A la categoria Màster, el guanyador JL. Amador, va obtenir 548 punts.

La nota negativa del Campionat van ser les lamentables paraules del president del Club Pardinyes davant la postura dels esportistes amb discapacitat que van participar, que feia dues setmanes parlaven amb FCTA per trobar solucions a què l’accessibilitat al camp de tir municipal sigui la correcta, davant d’aquesta queixa, les paraules del president no van ser altres que “no podem fer res, si voleu us ajudem a entrar i si no, marxeu, què voleu més drets que ningú!”. L’únic dret que volien el grup d’esportistes discapacitats, era poder accedir al camp de tir com tothom. Els companys del Club Tir Arc Olesa van donar suport a aquesta iniciativa negant-se a participar, el que va provocar la rectificació i el sentit comú i en tant sols tres minuts es van facilitar l’accés als esportistes. Solament era qüestió de tenir voluntat.

Josep LLuís Amador.

L’arquer d’arc adaptat, Josep Lluís Amador, ha guanyat la LLiga Catalana Màster per segon any consecutiu després de disputar les quatre jornades on les tres millors puntuacions han sumat un total de 1750 punts per obtenir la primera posición final. Josep Lluís Amador també ha aconseguit a la darrera jornada superar el rècord de Catalunya en arc adaptat amb un total de 602 punts. Hèctor Garcia ha finalitzat a la 11ª posició en categoria sènior amb un total de 907 punts. D’altra banda, destacar el tercer lloc aconseguit per Jesús Martínez al “Gran Premi de Madrid” en arc adaptat amb un total de 375 punts.

La propera cita pels esportistes d’arc adaptat és el diumenge 4 de juny al Campionat de Catalunya Open i Adaptat que tindrà lloc a les instal.lacions Municipals de la localitat de Pardinyes.

Aquest diumenge 19 de març s’ha disputat la 2a jornada de Lliga Catalana Aire Lliure i provincial de Barcelona al Castell de Montjuïc organitzat pel club Arc Montjuïc i la Federació Catalana de Tir amb arc amb la presència de tres esportistes en arc adaptat.

A la categoria de veterans absolut, Josep Lluís Amador va finalitzar a la tercera posición amb un total de 583 punts. A la categoria de sènior, destacar la presència de Jesús Martínez, en període de recuperació després de l’operació d’espatlla i que va finalitzar en una meritòria sisena posición amb una marca de 524 punts, destacar també la participació, a la mateixa categoria, d’Hèctor Garcia que va finalitzar a la dotzena posició amb un total de 447 punts.

Dissabte 11 de març s’ha celebrat jornada de portes obertes al camp municipal i s’ha inaugurat oficialment la nova galeria de tir, un projecte finançat per l’Ajuntament d’Olesa i que converteix les instal·lacions del club olesà en una de les millors que hi ha a Catalunya.

“La consecució d’un somni”. Així han definit el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi Martínez, i el president del Club tir Arc Olesa, Sergi Abayà, l’estrena oficial, de la nova galeria de tir de l’entitat olesana. Ha estat un projecte finançat per l’Ajuntament d’Olesa, però que des d’aquest dissabte té nom i cognoms, els de la persona que ha lluitat i insistit els darrers anys perquè la sala fos una realitat: Josep Lluís Amador que no s’esperava que l’entitat decidís batejar la nova galeria amb el seu nom, s’ha mostrat molt emocionat per aquest reconeixement.

L’acte institucional d’estrena de la nova galeria, presidit pel regidor d’Esports, Jordi Martínez, acompanyat pel president de l’entitat, Sergi Abayà; el president de la Federació Catalana de Tir amb Arc, Francesc Altarriba, l’absència del president FCEDF Josep Gimenez, va estar motivada al coincidir la presentació oficial del CB Granollers cadires de rodes, altre destacat la del campió olímpic de Barcelona 92, Antonio Vázquez. També hi han estat presents els regidors del consistori olesà Martí Fortuny, d’ERC; Fernando Vicente, del PSC, i Domènec Paloma, de PdeCat, així com l’exregidor d’Esports Pere Oleart.

El president del Club, Sergi Abayà, ha celebrat que gràcies a la nova galeria de tir, els arquers ja poden entrenar els 365 dies de l’any, i per aquesta raó, la jornada de portes obertes “és el final d’un recorregut de molta lluita”. Abayà ha volgut recordar les persones que han fet possible la nova nau, començant pels exregidors d’Urbanisme i Esports de l’ajuntament d’Olesa, Pere Planas i Pere Oleart respectivament; l’actual regidor d’Esports, Jordi Martínez, i especialment “a l’ànima del club”, en Josep Lluís Amador, tot anunciant que la nova galeria de tir durà el seu nom. El president de la Federació Catalana de tir amb Arc, Francesc Altarriba, s’ha sumat a assegurar que el projecte no hauria estat possible sense la constància d’en Josep Lluís Amador, i per això ha celebrat que la nau porti a partir d’ara el seu nom.

Aquest cap de setmana del 28 i 29 de gener s’ha disputat el 50è Campionat de Catalunya i 10è en Arc Adaptat, provincial de Barcelona a la localitat Canovelles amb la participació del 183 millors esportistes catalans, entre ells tres amb discapacitat física.

Destacar la gran participació de Josep Lluís Amador, doble Campió de Catalunya, guanyant en arc recorbat categoria Màster al sumar 520 punts i en Arc Adaptat, provincial de Barcelona. Hèctor Garcia va guanyar en Arc Adaptat, categoria sènior amb 481 punts i va finalitzar 11è a la general. En en arc compost Adaptat, Jesús López es va proclamar campió amb 551 punts i va finalitzar 10è a la classificació general absoluta.

El lliurament de premis ha estat presidit per Iolanda Sánchez -regidora d’esports de Canovelles- i Antoni Mesas -president de la Federació Catalana de tir amb arc

Foto:

Aquest cap de setmana del 28 i 29 de gener es disputa el 50è Campionat de Catalunya i 10è en Arc Adaptat a la localitat de Canovelles, on estaran 183 esportistes catalans, entre ells, 3 arquers amb discapacitat física.

A la segona jornada del Campionat, diumenge pel matí, participa, en arc recorbat a la categoria sènior: Hèctor Garcia i en categoria màster, Josep Lluís Amador. En arc compost sènior, l’esportista és Jesús López Gonzàlez. Tots tres esportistes participen tant al Campionat de Catalunya Absolut i també al Campionat d’Arc Adaptat.

Aquest diumenge 18 de desembre s’ha celebrat la 4a jornada de Lliga Catalana en Sala amb participació d’esportistes amb discapacitat física que, a Can Jofresa de Terrassa, donen la cara i mostren el seu nivell, destacant Josep Lluís Amador, que a falta d’una jornada per la finalització de la LLiga Catalana, s’ha proclamat doble campió.

En arc recorbat, categoria Màster, José Luís Amador ha guanyat la Lliga Catalana en les modalitats de Sala Open i en Arc Adaptat sumant un total de 1539 punts a les 3 millors puntuacions (503/509/527). En categoria sènior, Hèctor Garcia, ha finalitzat al 9è lloc de la general en la modalitat d’Open, al sumar 1436 punts (472/474/490) i es va proclamar guanyador en Arc Adaptat.

En arc compost Jesús López ha obtingut en sènior Open ha sumat 1690 punts (565/554/566) i a falta de l’última jornada prevista, el 15 de gener, lluitarà per una de les places de pòdium en la categoria Open, ja que en Arc Adaptat és el nou campió.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies