Descripció:

Hi ha dues modalitats: Esquí Alpí i Nòrdic. En la modalitat alpina es competeix en slalom, gegant, súpergegant i descens. Es practica tant dempeus com en cadira en funció de la discapacitat.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

En aquest enllaç podràs consultar el reglament d’Esqui.

Temporada 2018/2019:

Copa d’Espanya d’esquí Alpí i Snowboard, 26 i 27 de gener del 2019 – Informació – Resultats

Campionat del Món d’esquí Alpí 2019 – Criteris de selecció FEDDF

Campionat del Món de Snowboard 2019 – Criteris de selecció FEDDF 

Resultats 2017:

Campionat d’Espanya d’Esquí Alpí i Snow Adaptat 

Calendari i Resultats 2016:

En aquest enllaç podràs veure el calendari de la temporada.

Ct. de Catalalunya d’Esquí Alpí

Gran Premi Iberdrola

Trofeu Vila de Llivia

Ct. d’Espanya d’Esquí Alpí i Snow

Ct. de Catalunya Interclubs

Conveni de Col·laboració:

logo fceh

Amb la col·laboració:

federació cecsfederació pc

Noticies

Aquest dissabte 30 de març ha finalitzat el Campionat del Món d’snowboard paralímpic que s’ha disputat durant tota la setmana a la localitat de Pyha (Finlàndia) amb la competició a la modalitat de boardercross on, una lesió, ha impedit competir a Astrid Fina.

Una caiguda d’Astrid Fina a la sessió d’entrenaments de divendres a la modalitat de boardercross va provocar una luxació a l’esquena que li va fer retirar-se de la competició. En aquesta modalitat, Astrid havia guanyat la medalla de bronze als Jocs Paralímpics de Pyeongchang 2018. De totes maneres, Astrid Fina ha finalitzat una gran temporada ja que ha guanyat la medalla de bronze a la prova de banked slalom en aquest Campionat del Món i després de guanyar la medalla d’or a la prova de la Copa del Món disputada a Big White (Canadà) i quatre medalles a la prova disputada a La Molina.

Del 27 al 30 de març s’està disputant el Campionat del Món d’snowboard paralímpic a la localitat de Pyha (Finlàndia) amb la participació de la rider catalana Astrid Fina que, aquest matí, ha guanyat la medalla de bronze a la prova de banked slalom.

Astrid Fina ha realitzat una gran competició, rebaixant el temps aconseguit a la primera baixada finalitzant amb 01:00,25, per darrera de la canadenca Sandrine Hamel, plata amb 59.56, i de la gran favorita, l’holandesa Lisa Bunschoten, medalla d’or amb un temps de 55.73 segons.

Aquesta és la primera medalla en un Campionat del Món per Astrid Fina que ja havia guanyat la medalla de bronze als Jocs Paralímpics de Pyeongchang 2018. De totes maneres, la rider catalana, té una altre oportunitat, dissabte vinent, d’aconseguir una altra medalla a la modalitat de boardercross.

Dijous 7 i divendres 8 es van disputar les proves de la Copa del Món d’snowboard paralímpic a les pistes de La Molina (Girona) en la modalitat de banked slalom on la rider catalana Astrid Fina ha guanyat dos medalles més de plata,a conseguintt un total de quatre aquesta setmana a La Molina.

Dijous, a la primera de les proves, Astrid va guanyar la medalla de plata després de finalitzar en segona posició en les dues baixades realitzades guanyant d’aquesta manera la medalla de plata per darrera de l’holandesa Lisa Bunschoten. Divendres, no va poder amb la gran dominadora de la Copa del Món, Lisa Bunschoten que va tornar a guanyar la medalla d’ord per davant de la rider catalana.

Aquesta ha estat la darrera prova de la Copa del Món abans del Campionat del Món que es disputarà a Finlàndia a finals d’aquest mes de març i que és el gran objectiu de l’Astrid Fina per aquesta temporada.

Del 4 al 8 de març s’està disputant una prova més de la Copa del Món d’snowboard paralímpic a les pistes de La Molina (Girona) amb la participació d’Astrid Fina que ha aconseguit dues medalles de plata a les proves de boardercross.

Dilluns, a la primera prova de boardercross, categoria SB-LL2, la barcelonina Astrid Fina va aconseguir la medalla de plata després de guanyar en semifinals a la rider holandesa Renske van Beek, a la final no va poder guanyar a la gran favorita, la també holandesa Lisa Bunschoten. Dimarts, a la segona prova de la mateixa disciplina, Astrid va tornar a conseguir la medalla de plata, en una prova guanyada una altra vegada per l’holandesa Lisa Bunschoten que va superar a Astrid a la gran final.

Astrid ja ha guanyat aquesta temporada cinc medalles en la disciplina de boardercross, a partir de dijous té l’oportunitat de guanyar més medalles durant la prova de la Copa del Món a La Molina, aquesta vegada a la modalitat de banked slalom.

Del 5 al 7 de febrer s’ha disputat una prova més de la Copa del Món d’snowboard paralímpic a la localitat de Big White (Canadà) amb una gran participació d’Astrid Fina que va aconseguir la medalla d’or a la primera prova de boardercross.

La rider catalana solament va poder entrenar un dia abans de la competició ja que havien extraviat part del seu material durant el viatge. Tot i aquest impediment, Astrid Fina va guanyar la primera prova de boardercross que va disputar en la que es va imposar en la final a la rider norteamericana Brittany Coury que va ser descalificada per saltar-se una porta del recorregut. Astrid ja va aconseguir la medalla de bronze en aquesta mateixa disciplina als Jocs Paralímpics de Pyeong-chang. Dimecres 7 va participar en la segona prova de boardercross que es va disputar a Big White però malauradament i, a consecuencia d’una caiguda va ser eliminada en quarts de final davant la jove rider holandesa Anne Garttener, finalitzant d’aquesta manera en cinquena posició final.

La propera prova de la Copa del Món es disputarà a La Molina a començaments de març, será la darrera gran prova abans del Campionat del Món que es disputarà a Finlàndia a finals del mateix mes i que és el gran objectiu de l’Astrid Fina per aquesta temporada.

La setmana pasada es van disputar dues proves més de la Copa del Món d’snowboard a la localitat de Pyhä (Finlàndia) amb la participació de la rider barcelonesa Astrid Fina, aconseguint la medalla de plata en la primera prova i la de bronze en la segona. Tots dos resultats en la modalitat de boardercross

Divendres 30 de novembre es va disputar la primera de les proves on Astrid Fina solament va ser superada en la gran final per l’holandesa Lisa Bunschoten després de guanyar en la semifinal a la també holandesa Renske Van Beek, la mateixa rider que ja va guanyar als Jocs Paralímpics de Pyeongchang aconseguint la històrica medalla de bronze.

Dissabte 1 de desembre es va disputar la segona de les proves de la Copa del Món amb unes condicions meteorològiques molt adverses per totes les participants. Astrid Fina es va veure sorpresa en les semifinals per la jove Anne Garttener que va privar a la catalana de lluitar per la medalla d’or, de totes maneres va tornar a guanyar a Renske Van Beek aconseguint la medalla de bronze en aquesta segona prova.

Amb aquests dos grans resultats, Astrid tanca un any històric en el que també ha guanyat la medalla de bronze als Jocs Paralímpics de Pyeongchang. El gran objectiu per aquesta temporada ésa conseguir una medalla al Mundial de 2019.

Del 12 al 15 de novembre s’ha disputat l’European Cup i també la segona prova de la Copa del Món, totes dues a la ciutat de Landgraaf (Holanda) amb la participació de l’esportista catalana Astrid Fina.

Dimarts 13 es va disputar l’European Cup, prova que forma part del Circuit Continental Cup, on la rider barcelonesa va finalitzar en segona posició a la modalitat de banked slalom clase SB-LL-2, per darrera de l’holandesa Lisa Bunschoten que va aconseguir la medalla d’or.

Dimecres es va disputar la segona prova de la Copa del Món a la mateixa localitat. Malauradament, una caiguda d’Astrid Fina li va impedir lluitar per les medalles finalitzant en la cinquena posició final. Dijous es va disputar una prova més de la Copa del Món on Astrid va tornar a repetir la cinquena posició aconseguida dimecres.

El 2 i 3 d’abril s’han disputat els Campionats d’Espanya d’esquí alpí i d’snowboard a l’estació de Baqueira Beret amb la participació de més de 40 esquiadors i esquiadores de tota Espanya, entre ells, la medallista paralímpica catalana Astrid Fina.

Astrid ha finalitzat aquesta gran temporada, en la que ha guanyat la medalla de bronze als Jocs Paralímpics de Pyeongchang, proclamant-se campiona d’Espanya d’snowboard a Baqueira Beret després de fer el millor temps de les tres baixades que els esportistes havien de fer al circuit de competició.

Amb aquesta victòria, Astrid Fina posa punt i final a una temporada històrica en la que, a més de guanyar la medalla de bronze als Jocs Paralímpics de Pyeongchang, va ser l’abanderada de l’equip i també va guanyar la medalla de plata a la prova de boardercross a la Final de la Copa del Món d’snowboard que es va disputar a Canadà.

Aquesta matinada, la rider catalana Astrid Fina, ha disputat la seva segona i darrera prova als Jocs Paralímpics de Pyeongchang finalitzant a la sisena posició i aconseguint d’aquesta manera un diploma olímpic a la disciplina de banked slalom.

Després de finalitzar en cinquena posició a la primera ronda, una caiguda a la segona va resultar determinant per finalitzar lluny dels llocs que donen dret a medalla. A la tercera i darrera ronda va realitzar el seu millor temps, 1:07.11, a 7 segons de les medalles, finalitzant en la sisena posició. L’holandesa Bibian Mentel-Spee ha guanyat la medalla d’or, l’americana Brittani Coury la plata i Lisa Bunschoten, la medalla de bronze.

Als Jocs de Pyeongchang, la rider catalana ha fet història després de guanyar la medalla de bronze a la prova de snowboardcross. Feia 20 anys que una esportista no guanyava una medalla olímpica, la darrera va ser Magda Amo en esquí alpí a Nagano 1998. Aquests han estat els seus segons Jocs després de competir també a Sochi 2014.

Foto (CPE)

Aquesta matinada, la rider catalana Astrid Fina ha disputat la primera de les proves en les que competeix als Jocs Paralímpics de Pyeongchang guanyant la medalla de bronze a la disciplina d’snowboardcross.

Astrid ha realitzat una gran competició, va guanyar amb una gran autoriatat a la ronda de quarts de final a la canadenca Sandrine Hamel. A la semifinal, no va poder guanyar a una de les grans favorites de la competició, l’holandesa Bibian Mentel-Spee. La lluita per la medalla de bronze va ser amb una altre rider holandesa, Renske Van Beek, a la que va guanyar en una gran baixada, aconseguint d’aquesta manera una gran medalla de bronze.

Aquesta medalla de bronze arriba en un dels millors moments de forma d’Astrid Fina que, als seus 34 anys i després de realitzar una gran temporada a la Copa del Món, encara té, la matinada de dijous a divendres, una altre oportunitat per aconseguir una nova medalla, aquesta vegada será a la disciplina de banked slalom, la seva segona i darrera prova a Pyeongchang.

Foto (CPE)

El proper divendres 9 de març comencen els Jocs Paralímpics de Pyeongchang, on l’equip espanyol estarà format per quatre esportistes, un d’ells serà la catalana Astrid Fina que, a més, serà l’abanderada de l’equip a la cerimònia d’inaguració.

Els Jocs Paralímpics de Pyeongchang serà la segona cita paralímpica per a la barcelonesa Astrid Fina que ja va competir als Jocs de Sochi 2014 on va aconseguir la sisena posició final. Aquesta temporada, Astrid Fina ha guanyat la medalla de plata a la prova de boardercross a la Final de la Copa del Món d’snowboard que es va disputar a Canadà i té grans possibilitats d’aconseguir medalla als Jocs Paralímpics de Pyeongchang.

Foto (CPE)

Del 9 al 18 de març tindran lloc els Jocs Paralímpics de Pyeongchang on l’equip espanyol estarà format per quatre esportistes, un d’ells serà la catalana Astrid Fina que competirà a la disciplina d’snowboard.

Els Jocs Paralímpics de Pyeongchang serà la segona cita paralímpica per a la barcelonesa Astrid Fina que ja va competir als Jocs de Sochi 2014 on va aconseguir la sisena posició final. Aquesta temporada, Astrid Fina ha guanyat la medalla de plata a la prova de boardercross a la Final de la Copa del Món d’snowboard que es va disputar a Canadà i té grans possibilitats d’aconseguir medalla als Jocs Paralímpics de Pyeongchang.

Foto (CPE)

La rider catalana Astrid Fina ha guanyat la medalla de plata a la prova de boardercross a la Final de la Copa del Món d’snowboard que s’ha disputat a Big White (Canadà). És un gran resultat, ja que falta solament un mes, per la celebració dels Jocs Paralímpics de Pyeongchang (Corea del Sud).

Astrid va fer una competició de menys a més, després d’una discreta actuació a la roda de classificació, va guanyar a les seves rivals a les eliminatòries de quarts i semifinals, a la final no va poder guanyar a l’australiana Joany Badenhorst. És un gran resultat ja que fa solament deu dies que es va lesionar degut a una forta caiguda a la Copa d’Espanya d’snowboard que es va disputar a Baqueira Beret.

Foto (International Federation for Para snowboard)

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies