Descripció:

És un esport clàssic pel seu potencial terapèutic, ja que es pot practicar amb qualsevol tipus de discapacitats i diferents graus de funcionalitat. En competició existeixen 10 categories per a cadascuna de les tres modalitats: modalitat S (crol, esquena i papallona), modalitat SB (braça) i modalitat SM (estils combinats). Cada nedador competeix en la seva categoria.

Coordinador:

Departament Tècnic ( secretariatecnica@esportadaptat.cat)

Normativa:

Consulta el reglament de Natació IPC

Consulta el reglament de les jornades de lliga 17/18

Consulta el reglament de classificacions catalanes

Calendari:

Entrant aquí pots obrir el nostre calendari i consultar jornades, horaris o seus.

Resultats 17-18

Lliga Catalana 17-18

  • 1ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 18/11/2017; Club Natació Mataró)

Llistat nedadors inscritsSeriesResultats 1 Jornada – Classificació

  • 2ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 13/01/2018; Club Natació Martorell)

Llistat nedadors inscritsSeriesResultats 2 Jornada ( provisional) – Classificació (provisional)

  • 3ª Jornada Lliga Catalana (dissabte 14/04/2018; Club Natació Sant Feliu)

Llistat nedadors inscrits – Series – Resultats 3 Jornada – Classificació

  • 4ª Jornada Lliga Catalana (26-27/05/2018)

Llistat nedadors inscrits – Series – Resultats 4 Jornada – Classificació Final

Trofeu Jocs Catalans 2018

 Campionats d’Espanya 17-18

Campionat d’Espanya AXA de joves per categories d’edat – Resultats

Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes – Mínimes – Resultats –

Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD – Resultats

Campionat d’Espanya Clubs – Resultats

Resultats 16-17

Lliga Catalana 16-17

1a Jornada – 2a Jornada – 3a Jornada – 4a Jornada – Resultats finals 16-17

Trofeu Jocs Catalans 2017 – Resultats

Històric de resultats

Lliga Catalana 15-16

1a Jornada – 2a Jornada – 3a Jornada – 4a Jornada – Resultats finals 15-16

Trofeu Jocs Catalans 2016 – Resultats

Campionat de Catalunya – Hivern 15-16

Campionat de Catalunya de Natació Open 2016 – Resultats

Campionat de Catalunya – Estiu 15-16

Campionat de Catalunya de Natació  – Resultats

Campionat d’Espanya 15-16

Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes – Resultats

Campionat d’Espanya Escolar per Comunitats Autònomes CSD – Resultats

Prova 1 – Prova 2 – Prova 3 – Prova 4 – Prova 5 – Prova 6 – Prova 7

Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes

1a Sessió – 2a Sessió – Classificació Individual – Classificació Entitats

Vols practicar aquest esport?

La federació t’ofereix escoles d’iniciació esportives, possibilitats de practicar l’esport en un club esportiu.

Tramitar llicència:

Consulta aquí els tràmits a seguir per tramitar la teva llicència esportiva.

Amb la col·laboració:

federació cecsfederació pc

Noticies

Aquest dissabte 13 de gener s’ha disputat la segona jornada de la LLiga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Martorell amb victòries per Antoni Ponce (CN Sitges) a la categoria masculina i Núria Marquès (CN Sant Feliu) a la categoria femenina.

Destacar en aquesta segona jornada, la victòria d’Antoni Ponce a la prova dels 50m braça SB1-SB13 amb 855 punts per davant dels també nedadors paralímpics, Òscar Salguero (CN Sabadell), en segona posició amb 828 punts i Miguel Luque (Fundació Adapta2) en tercera posició i 630 punts. A la prova dels 50m esquena S1-S13 la victòria va ser per Òscar Salguero amb 700 punts per davant d’Antoni Ponce amb 631 punts. Núria Marquès (CN Sant Feliu) va guanyar les proves de 50m braça i la prova de 50m esquena S1-S13 amb 858 punts, per davant de Júlia Castelló (CN Mataró) amb 618 punts i Marian Polo (CN Badia) en tercera posició i 536 punts. Properament trobareu a la secció de natació de la web de la FCEDF els resultats de totes les proves d’aquesta segona jornada.

Destacar que aquesta segona jornada va ser una jornada inclusiva ja que també van participar nedadors i nedadores del CN Martorell.

Dissabte 13 de gener es disputa la segona jornada de la LLiga Catalana de natació a les instal.lacions del Club Natació Martorell després de les Festes de Nadal i la disputa del Campionat del Món que es va celebrar al mes de desembre passat amb grans èxits pels nedadors i nedadores catalans.

En aquesta segona jornada estaran presents alguns dels millors nedadors i nedadores catalans que van guanyar medalles al Campionat del món de Ciutat de Mèxic, Núria Marquès (CN Sant Feliu), Òscar Salguero (CN Sabadell) i Toni Ponce (CN Sitges) participen en aquesta segona jornada.

La nedadora de Castellví de Rosanes és l’actual líder de la competició amb 764 punts aconseguits en la seva victòria a la prova de 200m esquena de la primera jornada per davant de Júlia Castelló (CN Mataró). Per la seva part, Toni Ponce, lidera la categoria masculina, amb 1004 punts a la categoria SB5 després de guanyar la prova de 100m braça. El segon classificat és l’Òscar Salguero (CN Sabadell) amb 744 punts.

Aquesta serà una jornada inclusiva de natació ja que també comptarà amb la participació de nedadors i nedadores del CN Martorell.

Com cada any, la revista Fosbury ha publicat la llista dels millors cinquanta esportistes catalans del 2017 d’esports minoritaris. La revista Fosbury es un mitjà especialitzat en esports minoritaris, en esports que van més enllà del futbol i sempre amb una presència destacada dels esports adaptats.

En segona posició, per darrera únicament de Kilian Jornet, i com a millor esportista femenina, trobem a la nedadora del CN Terrassa, Sarai Gascón, després de guanyar tres medalles d’or en les tres competicions que va participar en els recents Campionats del Món disputats a Ciutat de Mèxic. En tercera posició del podi final, la revista Fosbury, ha destacat la gran temporada de Núria Marquès, la nedadora del CN Sant Feliu i una de les grans protagonistes del Campionat del Món de natació on va guanyar un total de sis medalles, tres d’or, dues de plata i una de bronze.

Les dues esportistes s’han classificat per davant de noms il.lustres de l’esport català com Toni Bou, Mireia Belmonte, Òscar Cadiach i Ferran Latorre entre d’altres grans esportistes.

En el següent enllaç es pot accedir al top 10, del rànquing dels millors esportistes de 2107.

Aquesta matinada ha finalitzat el Mundial de natació adaptada que s’ha disputat durant tota aquesta setmana a Ciutat de Mèxic amb una espectacular participació dels nedadors i nedadores catalans, tots ells han aconseguit, com a mínim, una medalla.

Destacar en la categoria femenina, a la jove nedadora del CN Sant Feliu, Núria Marquès que ha guanyat un total de sis medalles, tres medalles d’or, a les proves de 100m esquena categoria S9, als 200m estils SM9 i 400m lliures S9, dues medalles de plata, als 100m lliures S9 i, aquesta matinada, als 50m lliures S9 i una medalla de bronze als 100m papallona categoria S9.

Sarai Gascón (CN Terrassa), ha guanyat tot el que ha competit a Mèxic, amb un total de tres medalles d’or, campiona del món als 100m lliures S9 i, aquesta matinada als 50m lliures amb nou rècord del Campionat, 29’’13, totes dues proves per davant de Núria Marquès, a més de guanyar també l’or a la prova dels 100m papallona S9.

El protagonista en la categoria masculina ha estat el nedador Toni Ponce, CN Sitges, que s’ha proclamat campió del Món, amb un nou rècord del món als 100m braça SB5 amb un temps d‘1:28.57, també ha guanyat la medalla de plata a la prova dels 100m esquena S6 i la de medalla de bronze a la prova dels 400m lliures S6.

Tres medalles ha guanyat el valencià, amb llicència catalana, José Antonio Marí, subcampió del món a la prova dels 100m lliures S9, medalla de bronze als 100m papallona S9 i, aquesta matinada, medalla de plata als 50m lliures S9 amb un temps de 26’’22. Òscar Salguero (CN Sabadell), va guanyar la medalla d’or a la prova dels 100m braça categoria SB8 i la medalla de bronze a la prova dels 200m estils SM9. Per últim, destacar també al veterà Miguel Luque, plata a la prova 50m braça.

Aquesta matinada s’han disputat les finals de la penúltima jornada de competició dels Mundials de Natació a Ciutat de Mèxic on han destacat les medalles d’or aconseguides per Sarai Gascón i Núria Marquès.

La nedadora del CN Terrassa, Sarai Gascón, ha guanyat la medalla d’or als 100m papallona categoria S9 amb un temps de 1’09’’52, en una prova que va dominar de principi a final. A la mateixa prova, Núria Marquès, ha guanyat la medalla de bronze amb un temps de 1’10’’27 per darrera de la xinesa Jialing Xu, medalla de plata. Amb aquesta victòria, Sarai Gascón ha guanyat les dues proves que ha disputat als Mundials i encara falta la prova dels 50m lliures a la jornada final del campionat.

Hores abans de disputar la final dels 100m papallona, Núria Marquès, havia guanyat el seu tercer or dels Mundials a la prova dels 400m lliures categoria S9 amb un temps final de 4’55’’32, aquesta vegada per davant de Jialing Xu. Ja són cinc les medalles aconseguides per la nedadora de 18 anys del CN Sant Feliu, sens dubte, una de les grans estrelles d’aquest Mundial. Núria també opta a medalla a la prova dels 50m lliures de la darrera jornada.

Destacar també la medalla de bronze del nedador valencià, amb llicència de la Federació Catalana, José Antonio Marí a la prova dels 100m papallona categoria S9 amb un temps de 1’01’’76. Aquesta és la segona medalla aconseguida per José Antonio en aquest Mundial.

Foto (Comité Paralímpic Espanyol)

Aquesta matinada s’han disputat les finals de la quarta jornada de competició dels Mundials de Natació a Ciutat de Mèxic on ha destacat la victòria del nedador del CN Sabadell, Òscar Salguero, a la prova dels 100m braça categoria SB8 amb un gran temps de 1’09’’56, guanyant amb autoritat la seva prova favorita i on ja va guanyar la medalla d’or als Jocs Paralímpics de Río 2016.

Destacar també la gran participació de Toni Ponce en aquests mundials de natació, després de proclamar-se campió del Món a la prova dels 100m braça i aconseguir la medalla de bronze a la prova dels 400m lliures aquesta matinada ha guanyat la medalla de plata a la prova dels 100m esquena categoria S6 amb un temps de 1’20’’03, la seva tercera medalla a Mèxic.

A la jornada matinal d’aquesta jornada es va disputar la final dels 50m braça categoria SB3 on el veterà nedador, Miguel Luque, va aconseguir una gran medalla de plata amb un temps final de 51’14.

Foto (Comité Paralímpic Espanyol)

Aquesta matinada s’han disputat les finals de la tercera jornada de competició dels Mundials de Natació a Ciutat de Mèxic on han destacat Sarai Gascón, campiona del món per als 100m lliures S9 per davant de Núria Marquès que, prèviament ja havia competit a la final de 200m estils guanyant la medalla d’or.

La nedadora del CN Terrassa, Sarai Gascón, ha guanyat la medalla d’or als 100m lliures S9 amb un temps de 1’03’’07 en un final molt ajustat amb Núria Marquès, medalla de plata, amb 1’03’’52. D’aquesta manera, la nedadora del CN Terrassa es proclama campiona del món per quarta vegada als seus 25 anys. Encara li queden les proves dels 50m lliures i 100m papallona on també aspira a guanyar medalles. A la medalla de plata aconseguida per Núria Marquès, cal afegir la segona medalla d’or d’aquests Mundials aconseguida unes hores abans del seu duel amb Sarai a la prova dels 200m estils SM9, guanyant amb un temps de 2’40’’75 per davant de la nedadora xinesa XU Jialing. Són tres ja les medalles aconseguides per Núria en aquest Mundial.

Destacar també a Òscar Salguero (CN Sabadell), medalla de bronze a la prova dels 200m estils SM9 amb un temps de 2’27’’24 i la medalla de plata aconseguida pel nedador valencià, amb llicència de la Federació Catalana, José Antonio Marí, subcampió del món a la prova dels 100m lliures S9.

Foto (dxtadaptado.com)

S’han disputat les dues primeres jornades del Mundial de Natació que tenen lloc a ciutat de Mèxic amb una gran actuació dels nedadors i nedadores catalans, destacant les medalles d’or de Núria Marquès i Antoni Ponce.

A la primera jornada de competició, la nedadora del CN Sant Feliu, Núria Marquès va guanyar la prova dels 100m esquena categoria S9 amb un temps d’1:09.88, guanyant la medalla d’or per davant de la nedadora americana Hannah Aspden, Antoni Ponce, CN Sitges, va guanyar la medalla de bronze a la prova dels 400m lliures categoria S6 amb un nou rècord d’Espanya, 5:16.18. El nedador de Vilafranca del Penedès va ser el protagonista de la segona jornada, disputada aquesta nit, guanyant la medalla d’or i establint un nou rècord del món als 100m braça categoria SB5 amb un temps d‘1:28.57, vuit segons menys que el suec Karl Forsman, medalla de plata.

Destacar també, a la primera jornada de competició, la quarta posició del nedador del CN Sabadell, Òscar Salguero, a la prova de 100m esquena S9 amb un temps d’1:09.39.

Aquest dissabte 18 de novembre ha començat una edició més de la LLiga Catalana de natació a les instal.lacions del Centre Natació Mataró amb la participació d’alguns dels millors nedadors i nedadores paralímpics que properament disputaran el Campionat del Món de natació a Mèxic.

Abans de començar la jornada s’han entregat els premis als millors nedadors i nedadores de la temporada passada. A la categoria masculina, el nedador del CN Sitges, Toni Ponce, a la categoria femenina, Marian Polo (CN Badia), Iker Ruiz va ser el guanyador de la categoria de promoció i el Centre Natació Marató va ser el club amb més participació i també el Club amb millor puntuació 7241 punts.

Els guanyadors per punts, d’aquesta primera jornada, han estat Núria Marquès (CN Sant Feliu) amb 764 punts aconseguits en la seva victòria a la prova de 200m esquena per davant de Júlia Castelló (CN Mataró), segona clasificada amb 686 punts, en tercera posició final, Marian Polo (CN Badia) amb 677 punts aconseguits a la prova de 50m lliure. A la categoria masculina, el guanyador va ser Toni Ponce (CN Sitges) amb 1004 punts a la categoria SB5 guanyant la prova de 100m braça. Segon classificat, Òscar Salguero (CN Sabadell) amb 744 punts i tercer en aquesta primera prova de la LLiga Catalana, Ariel Schrenck (CN Mataró) amb 675 punts. A la secció de natació de la página web de la FCEDF podeu trobar tots els resultats d’aquesta jornada.

La segona jornada de la LLiga Catalana tindrà lloc dissabte 13 de gener a les instal.lacions del Club Natació Martorell.

Aquest dissabte 18 de novembre comença una edició més de la LLiga Catalana de natació a les instal.lacions del Centre Natació Mataró (Passeig Marítim, 92, 08302 Mataró, Barcelona) amb la participació d’alguns dels millors nedadors i nedadores paralímpics com Núria Marquès, Toni Ponce i Óscar Salguero.

Abans de començar la jornada s’entregaran els premis als millors nedadors i nedadores de la temporada passada. A la categoria masculina, el nedador del CN Sitges, Toni Ponce va ser el guanyador amb un total de 3135 punts per davant d’Óscar Salguero amb 2946 punts i, a la categoria femenina, Mariam Polo (CN Badia) va guanyar la LLiga Catalana amb 3225 punts per davant de Sarai Gascón amb 2580 punts. Iker Ruiz va ser el guanyador de la categoria de promoció i el Centre Natació Marató va ser el club amb més participació i també el Club amb millor puntuació 7241 punts per davant del Club Natació Terrassa amb 6975 punts (es valoren les tres millors participacions de cada club a cada jornada de la LLiga).

La segona jornada de la LLiga Catalana tindrà lloc dissabte 13 de gener a les instal.lacions del Club Natació Martorell.

Del dijous 6 al diumenge 9 de juliol s’ha disputat la 31 edició de l’Open Internacional de Berlin de natació, una de les proves més importants i veteranes que es disputen a Europa i en la que han participat els millors nedadors i nedadores paralímpics catalans del moment.

Destacar la gran actuació de Núria Marquès (CN Sant Feliu) que ha batut el rècord del món a la prova dels 50m esquena S9 per dues vegades, primer amb un temps de 33.25 i després el va rebaixar fins els 32.76. Destacar també la medalla de plata aconseguida a la prova dels 100m esquena amb una millor marca d’1.08.98 superada solament per la britànica Alice Tai. A la categoria masculina destacar al nedador del CN Sabadell, Óscar Salguero, que ha marcat nous rècords d’Espanya a les proves de 50m braça SB8 amb un temps de 32,01 i també als 200m braça. Óscar Salguero també va guanyar la prova dels 100m braça.

D’altra banda, destacar també la medalla d’or de Sarai Gascón (CN Terrassa) a la prova dels 100m papallona i la segona posició de Miguel Luque (Adapta2) a la prova dels 50m braça per darrera de l’italià Efrem Morelli. A categoria júnior destacar la segona posició a la prova dels 50m lliures del nedador Ariel Schrenck.

Aquest diumenge 2 de juliol pel matí s’ha disputat el Campionat de Catalunya d’estiu Open de natació a les instal.lacions del Club Natació Sabadell amb la participació de més de 75 nedadors i 17 Clubs d’arreu de l’Estat Espanyol.

Sarai Gascón (CN TERRASSA) va guanyar les proves de 100m papallona S6-S13 amb un temps de 01:09.72 i un total de 877 punts, els 50m braça SB1-SB13 amb 685 punts i la prova de 50m Lliure S1-S13 amb 707 punts per davant de Marian Polo Lopez (CN BADIA) que va aconseguir 700 punts. Destacar també el rècord d’Espanya aconseguit per Marta Garcia Serrano (CN MATARÓ) als 100m SB1 – SB13 amb un temps de 03:10.91 i 384 punts.

A categoria masculina destacar les victòries i campió absolut de Catalunya de Miguel Luque (ADAPTA2) a les proves de 150m Estils SM1-SM4 amb 646 punts i a la prova de 50m Braça SB1-SB13 amb un temps de 50.97 i 869 punts. Destacar també la gran actuació de Jose Antonio Marí Alcaraz-García (CN TERRASSA) que va batre el rècord d’Espanya a la prova dels 50m Esquena S1 – S13 amb un temps de 32.10 i 705 punts.

Per clubs el guanyador va ser el CN MATARÓ amb 135 punts, per davant del CN TERRASSA amb 84 punts i ADAPTA2 amb 39.

Aquest dimarts i dimecres s’ha disputat el 38è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació a les instal.lacions del CN Sant Andreu. Durant la segona sessió del Trofeu va tenir lloc un reconeixement als nedadors participants als jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992 coincidint amb el 25è Aniversari d’aquest important esdeveniment Esportiu de la nostra ciutat.

Van estar presents a l’homentatge les nedadores paralímpiques Laura Tramuns, Sònia Guirado i Sílvia Vives i els nedadors Juan Carlos Castañé, Jordi Marí i la mare de Jordi Pascual que van estar acompanyats pel Conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, el Sr. Raül Romeva i el President de la Federació Catalana de natació, el Sr. Enric Bertrán i Campañá entre d’altres autoritats.

També van rebre un petit homenatge els nedadors paralímpics participants als Jocs de Rio 2016 i en el que van estar presents Miguel Luque, Antoni Ponce, José Antoni Marí, Sarai Gascón i Óscar Salguero acompanyats pel tècnic Jaume Marcé.

Aquest diumenge 28 de maig s’ha disputat el Trofeu Jocs Catalans de natació dins de la 4ª Jornada de la LLiga Catalana que s’ha disputat a les piscines del Club Natació Banyoles dins de les competicions dels X Jocs Catalans amb una gran assistència de públic a les grades de la piscina que van disfrutar d’una gran jornada de natació.

Els guanyadors absoluts han estat, a la categoria femenina, la nedadora del CN Badia, Marian Polo per davant de Sarai Gascón (CN Terrassa) i d’Anna Monfà del CN Sabadell. Pel que fa a la categoria masculina el guanyador ha estat el nedador paralímpic Antoni Ponce (CN Sitges) per davant dels també paralímpics, Miguel Luque (Fundación Adapta2) i José Antoni Marí (CN Terrassa).

Per relleus, l’equip A del CN Terrassa format per Pau González, José Luis Corredera, Sarai Gascón i José Antonio Marí van guanyar per davant de Jubal Edo, Marc Sala, Mónica Opósita i Ángel Serrano de la Fundació Adapta2, la tercera posició del podi va ser per l’equip A del CN Mataró, format per Andrea Sánchez, Marta Colom, Jordi Gordillo i Ariel Schrenk.

Aquest dissabte 29 d’abril s’ha disputat la tercera jornada de la LLiga Catalana de natació a les piscines de Can Mercader (CN Cornellà), a Cornellà de LLobregat (Carrer Bonavista, 70). Aquesta ha estat la penúltima jornada de la LLiga Catalana d’aquesta temporada.

A la categoria masculina destacar la participació i les victòries dels nedadors paralímpics Antoni Ponce i Óscar Salguero. Toni Ponce (CN Sitges) va guanyar la prova de 100m braça SB1-SB13 amb un temps de 01:30:26 i un total de 744 punts i també la prova de 200m lliures S1-S13 amb un temps final de 02:33:99 i 746 punts. Per la seva part, Óscar Salguero (CN Sabadell) va realitzar un gran temps a la prova de 200m estils SM3-SM1 finalitzant amb 02:23:92 i 866 punts, també va finalitzar a la primera posició als 50m papallona S1-S13 amb un temps de 30:97 i 634 punts.

A la categoria femenina, sense la participació de Sarai Gascón i Núria Marqués, la gran protagonista va ser la nedadora del CN Mataró, Júlia Castelló que va guanyar les proves de 50m lliures S1-S13 amb un temps de 45:50 i la prova de 100m esquena S1-S13 amb 01:35:12 i 748 punts.

La darrera jornada de la LLiga Catalana es disputa coincidint amb els X Jocs Catalans del 27 i 28 de maig, concretament, la piscina del CN Banyoles será l’escenari de la competició diumenge 28 de maig a partir de les 10h.

Foto: (CN Cornellà)

A continuació us mostrem el programa definitiu de les competicions d’hoquei i bàsquet en cadira de rodes i de natació als X Jocs Catalans del 27 i 28 de maig a Banyoles.

Hockey:

Dissabte 27 de maig de 2017 – Banyoles
Lloc: Pavelló Municipal La Draga (Parc de la draga, S/N, 17820 Banyoles):
– 1er Partit: 10.00 hores | Comkedem – ADB Barberà
– 2on Partit: 12:00 hores | perdedor 1er partit – Dracs Sant Rafael
– 3er Partit: 16:00 hores | Dracs Sant Rafael – guanyador 1er partit

Bàsquet:

Dissabte 27 de maig de 2017 – Banyoles
Lloc: Pavelló Municipal La Fraga (Passeig Mas Riera, 22, 17820 Banyoles)

– Semifinal 1 (1er Partit): 10:00h inici partit (escalfament 9:30h) | UNES Barça – CE BCR CEM L’H
– Semifinal 2 (2on Partit): 12:00h inici partit (escalfament 11:30h) | Valida Sin Barreras CB MIFAS – Global Basket UAB
Descans: de 14:00h fins les 16:00h aproximadament
– 3er i 4t lloc: 16:30h inici partit (escalfament 16:00h) | Perdedor semifinal 1 i 2

Dissabte 27 de maig de 2017 – Banyoles
Lloc: Pavelló Municipal de La Draga (Parc de la draga, S/N, 17820 Banyoles)

– Final (1er i 2on lloc): 18:00h inici partit (escalfament 17:30h) | Guanyador semifinal 1 i 2

Natació:

Diumenge 28 de maig de 2017 – Banyoles
Lloc: CN Banyoles (Passeig Antonio Gaudí, 3, 17820 Banyoles)
Horari: de 11h a 13h aprox
Participants: 60 aproximadament

La natació i l’hoquei en cadira de rodes són els esports protagonistes del proper cap de setmana del 29 i 30 d’abril amb la disputa de jornades de la LLiga Catalana de les dues disciplines esportives.

La piscina de Can Mercader a Cornellà (Carrer Bonavista, 70) serà l’escenari, dissabte a partir de les 16h, de la tercera jornada de la LLiga Catalana de natació amb la participació d’alguns dels millors nedadors catalans del moment. La darrera jornada d’aquesta edició de la LLiga Catalana de natació es disputarà als X Jocs Catalans el cap de setmana del 27 i 28 de maig a Banyoles.

D’altra banda, dissabte al matí, es disputa la darrera jornada de la LLiga Catalana d’hoquei en cadira de rodes amb el partit entre Comkedem i l’ADB Barberà a l’Escola Sagrat Cor de Sarrià (Carrer de Ramón Miquel i Planes, Barcelona).

Aquest cap de setmana del 8 i 9 d’abril s’ha disputat la segona edició del Trofeu de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona a les instal.lacions del CN Barcelona amb la participació dels nedadors nacionals i internacionals més destacats.

Destacar la gran actuació de la nedadora del CN Terrassa, Sarai Gascón que ha marcat, per dues vegades, un nou rècord del Món. El primer d’ells a les sèries de la prova dels 50m papallona (S9) amb un temps de 31.17 i un total de 830 punts per davant de Konkoly Zsófia (Hongria) amb 34.35 i 620 punts i la nedadora del CN Piera Claramunt Ribas amb 29.80 i 550 punts. A les finals de dissabte a la tarda, Sarai Gascón ha batut el seu propi rècord del món baixant per primera vegada dels 31 segons, marcant un temps final de 30.96. Durant la mateixa jornada de dissabte matí, el nedador paralímpic Óscar Saguero (CN Sabadell) va batre el rècord d’Espanya a la prova de 100m braça (SB8) amb un temps final de 01.09.79 i 885 punts per davant de Miguel Luque (Adapta2) amb 01.59. 51 i 760 punts i on també el nedador del CN Sitges, Antoni Ponce, va quedar en tercera posició i nou rècord d’Espanya a la categoria SB6 amb un temps de 01.28.48 i 746 punts.

Aquest cap de setmana del 25 i 26 de març s’ha disputat el Campionat d’Espanya de natació en edat escolar per Seleccions Autonòmiques a les instal.lacions de “Son Hugo” a Palma de Mallorca amb una tercera posició final per a Catalunya després de finalitzar en segona posició en categoria masculina i setens en categoria femenina.

La selecció catalana, en la que participaven tres nedadors seleccionats per Xavi Cenzano (seleccionador FCEDF), Iker Ruiz Urbaneja (CN Balaguer), Pablo Errando (CN Barcelona) i Pol Sallent (CN Martorell), han realitzat una molt bona actuació. Destacar la cinquena posició d’Iker Ruiz als 50m braça amb un temps de 50:45, la tercera posició de Pol Sallent als 50m papallona amb un temps total de 37:74 i la quarta posició als 100m esquena de Pablo Errando amb 1:28:48 que van contribuir decisivament a la segona posició en categoria masculina. També van formar part de la selecció catalana els nedadors de la FECPC, Marc Castro, Nerea Garcia i Carles Gómez amb la seleccionadora Irina Barceló.

La comunitat Valenciana ha revalidat el títol de Campions d’Espanya després de guanyar a la categoria masculina i tercers a la femenina. La Selecció de Castellà i LLeó es va clasificar en la segona posició final per davant de Catalunya.

El cap de setmana del 25 i 26 de març es disputa el Campionat d’Espanya de natació en edat escolar per Seleccions Autonòmiques a les instal.lacions de “Son Hugo” a Palma de Mallorca amb la participació de més de 35 esportistes, entre ells, tres nedadors de la FCEDF.

Els tres nedadors seleccionats per Xavi Cenzano (seleccionador FCEDF) són: Iker Ruiz Urbaneja (CN Balaguer), Pablo Errando (CN Barcelona) i Pol Sallent (CN Martorell) a més, també formen part de la selecció catalana, nedadors de la FECPC.

Un total de 10 seleccions participen aquest any, les mateixes que en l’edició anterior. Les proves es disputen en piscina de 25m i les proves serán les de 50 i 100 m lliures, 50 i 100 m esquena, 50 i 100 m braça i 50 m papallona.

Foto FEDDF.

Aquest dissabte 18 de març es celebra la segona i darrera jornada PROMONAT al CAR de Sant Cugat. Les jornades PROMONAT són jornades de tecnificació dirigides a les futures promeses de la natació catalana amb la coordinació de Jaume Marcé i els responsables de natació de cada una de les Federacions organitzadores, Xavi Cenzano (FCEDF), Roger Cruanyes (FECPC) i el mateix Jaume Marcé (FCCecs).

Els joves esportistes de la FCEDF convocats per aquesta jornada són:

Giovanny Tunari Fernández del CN Martorell
Iker Ruiz Urbaneja del CN Balaguer
Miguel Angel Serrano Domínguez de la Fundación Adapta2
Matías Benjamin Orellana de la Fundación Adapta2
Miguel Bosch Pastor del CN Sabadell

PROGRAMA i HORARIS
09:45h Arribada a les instal·lacions (punt de trobada a l’entrada del Mòdul – piscina de 50m)
10:00h Inici de l’entrenament físic al gimnàs
11:15h Fi de l’entrenament físic al gimnàs i preparació (vestuari) per entrenament aquàtic
11:30h Inici de l’entrenament aquàtic
13:00h Fi de l’entrenament aquàtic, fotografia de família i comiat

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies